τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό vallon » 11 Ιαν 2021, 18:10

nemo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Θα χουν γινει τα μπαλακια του μπλε. Ασε που θα εχει γεμισει τα σεντονια και το στρωμα του ψωλοχυματα απο τις συνεχεις ονειρωξεις.

Δεν παιζουμε :fico: με αυτα.

δεν ειμαι εργενης ρε παπαρες για να χρειαζομαι τσοντα για να μου ερθει η ορεξη :s_mad

δηλ έχει βρεθεί γυναίκα που σε έχει πάρει σώγαμπρο;;;
:cold023:
τι λες ρε παιδί μου...

μην το λες ούτε του παπά
:fico:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Ιαν 2021, 22:28

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:δεν ειμαι εργενης ρε παπαρες για να χρειαζομαι τσοντα για να μου ερθει η ορεξη :s_mad

τι λες ρε παιδί μου...

μην το λες ούτε του παπά

αμα βρεις εκπαιδευτικο χωρις πολλα κουσουρια να μου το πεις να τον κανω φιγουρα σε εθνικο γραμματοσημο

φυσικα τα πιο ρεζιλια μεγαλυτερα απο σας ειναι οι πανεπιστιμιακοι καθηγηταδες μιλαμε για σουργελα :s_mad
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Geri
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Geri » 12 Ιαν 2021, 13:59

το καλό που σου θέλω να μείνεις μακριά
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 12 Ιαν 2021, 15:08

nemo έγραψε:
vallon έγραψε:
τι λες ρε παιδί μου...

μην το λες ούτε του παπά

αμα βρεις εκπαιδευτικο χωρις πολλα κουσουρια να μου το πεις να τον κανω φιγουρα σε εθνικο γραμματοσημο

φυσικα τα πιο ρεζιλια μεγαλυτερα απο σας ειναι οι πανεπιστιμιακοι καθηγηταδες μιλαμε για σουργελα :s_mad

Ζηλεύεις ρε ανεπρόκοπε κλεφτοκοτά
που οι εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν τον τίτλο της τιμιότητας
ενώ εσείς οι μικρέμποροι που ψηφίσατε και κούλη και φαλιρίσατε ...σας ξέρουν όλοι για απατεώνες
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Ιαν 2021, 22:06

Της άλλης το παιδί έχει φτάσει 4 χρονών και δεν μιλάει ακόμα και ρωτάει "να ανησυχώ;"

:ohno:

Όχι. Περιμένετε να φτάσει 12 χρονών και μετά ανησυχείτε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Ιαν 2021, 23:01

Επίσης, θέλω να πω το εξής.
Όπως ξέρετε ζούμε στην εποχή των μεταπτυχιακών, των διδακτορικών κτλ.
Όλος ο κόσμος συνεχώς σπουδάζει για να μαζέψει προσόντα κτλ. Ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Και σπουδάζουν, σπουδάζουν, σπουδάζουν ....
Και καλά κάνουν.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους χώρους αλλά στον δικό μας χώρο δεν το κάνουν για να γίνουν "καλύτεροι" στη δουλειά τους αλλά ως προαπαιτούμενο για να διοριστούν κάπου.
Σε εμάς πχ "πουλάνε" πολύ οι σχολές ειδικής αγωγής ή και τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής. Είναι περιζήτητα. Δλδ διορίζεσαι με απλά λόγια.
Οπότε όλοι έχουν βαλθεί και κάνουν μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.

Ναι αλλά ειδικά ο χώρος της ειδικής αγωγής είναι ένας δύσκολος χώρος. Που σημαίνει ότι αν εξασκήσεις το επάγγελμα πρέπει να έχεις γερό στομάχι και να το κάνεις επειδή το αγαπάς όντως. Αλλιώς όσα πτυχία και να έχεις, δε θα είσαι καλός στη δουλειά σου.

Οπότε τι γίνεται τώρα; Παίρνουν όλοι αυτοί μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και όταν διορίζονται σε κάποιο ειδικό σχολείο ή ως παράλληλη στήριξη σε κάποιο τυπικό σχολείο, τα βρίσκουν σκούρα και αρχίζουν τις γκρίνιες μετά αυτοί οι εκπαιδευτικοί ότι έχει δύσκολες περιπτώσεις και δεν αντέχουν και θέλουν να αλλάξουν σχολείο κτλ.

Ναι αλλά ρε πουλάκι μου όταν σπουδάζεις ειδική αγωγή δεν ξέρεις ότι θα απορροφηθείς σε κάποιο ειδικό σχολείο που προφανώς θα έχει δύσκολες περιπτώσεις; Δλδ τι το σπούδασες; Μόνο για να πάρεις το χαρτί και να διοριστείς;

Δλδ μην μαζεύουμε πτυχία μόνο για να λέμε ότι έχουμε πτυχία. Θα ρθει η ώρα που πρέπει να το εξασκήσεις κιόλας. Και ωραία να έχεις όλο το θεωρητικό υπόβαθρο και να είσαι κατάλληλα καταρτισμένος αλλά αν δεν αποκτήσεις και πείρα πάνω στο αντικείμενο πώς θα γίνει δλδ;

Πολύ μου τη σπάει να ακούω εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής να γκρινιάζουν και να παραπονούνται για το σχολείο που τοποθετήθηκαν επειδή έχει δύσκολες περιπτώσεις.
Τι περίμενες; Να έχει εύκολες;

Απλά "πουλάει" πολύ τώρα το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και κάνει και η κουτσή Μαρία και παίρνει απλά ένα χαρτί.

Και μιλάμε τώρα για εκπαιδευτικούς που είναι πιτσιρίκια στην ουσία και έχουν μάθει να τα έχουν όλα έτοιμα και να τους έρχονται όλα βολικά. Θέλουν το σχολείο τοποθέτησης να είναι δίπλα στο σπίτι τους, να έχει πάρκινγκ απ' έξω, το πρόγραμμα να φτιάχνεται σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και γενικά έχουν όλο παράλογες απαιτήσεις λες και όλος ο κόσμος τους χρωστάει.

Εντάξει μην είμαι άδικη. Δεν είναι όλοι έτσι αλλά έχω συναντήσει πάρα πολλούς "κακομαθημένους" εκπαιδευτικούς νεαρής ηλικίας που βγάζουν γλώσσα ως απέναντι ακόμα δε βγήκαν από το αυγό τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Ιαν 2021, 23:34

Ρε σεις (πετάγομαι από το ένα θέμα στο άλλο τώρα) πάτησα αναφορά στο facebook για ένα σχόλιο που έκανε μία ηλίθια κάτω από ένα δικό μου σχόλιο και το facebook τής αφαίρεσε το σχόλιο σε χρόνο dt.

Δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση από το facebook.
Για την ακρίβεια δεν περίμενα να γίνει τίποτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 14 Ιαν 2021, 00:36

bizeli έγραψε:Επίσης, θέλω να πω το εξής.
Όπως ξέρετε ζούμε στην εποχή των μεταπτυχιακών, των διδακτορικών κτλ.
Όλος ο κόσμος συνεχώς σπουδάζει για να μαζέψει προσόντα κτλ. Ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Και σπουδάζουν, σπουδάζουν, σπουδάζουν ....
Και καλά κάνουν.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους χώρους αλλά στον δικό μας χώρο δεν το κάνουν για να γίνουν "καλύτεροι" στη δουλειά τους αλλά ως προαπαιτούμενο για να διοριστούν κάπου.
Σε εμάς πχ "πουλάνε" πολύ οι σχολές ειδικής αγωγής ή και τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής. Είναι περιζήτητα. Δλδ διορίζεσαι με απλά λόγια.
Οπότε όλοι έχουν βαλθεί και κάνουν μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.

Πλήρους ή μερικής φοίτησης είναι αυτά τα μεταπτυχιακά και πόσο κοστίζουν;

Κοίτα, στο δικό σας κλάδο είναι λογικό να προσανατολίζονται στο δημόσιο και να κυνηγούν τα μόρια, αφού εκεί θα δουλέψουν μετά τις σπουδές τους οι περισσότεροι.
Για τους μηχανικούς μόδα είναι τα MBA κυρίως, που κοστίζουν και ακριβά. Ολοι γουστάρουν μανατζεριλίκι. Γιαυτό και αν θες να ξεχωρίζεις, δεν κάνεις MBA. :D

Δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή πάντως και δε γίνονται όλα για τα μόρια και μόνο. Εγώ έκανα μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα (έβγαλα και το κάτι τις μου από υποτροφία + χρηματικό έπαθλο που κέρδισα για τη μεταπτυχιακη εργασία). Το κυριότερο είναι βέβαια ότι κέρδισα γνωριμίες με καθηγητές, με αποτέλεσμα να το προχωρήσω μετά σε διδακτορικό και να με βάλουν και σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα.
Αν ο άλλος ψάχνεται μόνο για τα μόρια, υπάρχουν πιο απλά και σύντομα μεταπτυχιακά που μπορεί να κάνει και να έχει όλα τα μόρια.

Θυμάμαι κάποτε που ήταν μόδα και το ECDL (μπορεί κι ακόμα να είναι σε διάφορους κλάδους) με προοπτική και τα μόρια, και παίζει να ειμαι από τους λίγους που δεν έχουν ECDL και δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να το αποκτήσουν. Το ΕΜΠ τρόλαρε μετά τους ECDLάδες, αφού μας έδινε μια βεβαίωση-πιστοποίηση σχετικά με τις γνώσεις μας πάνω στους υπολογιστές που αν θυμάμαι καλά θεωρούνταν αυτή ισοδύναμη για διορισμό στο δημόσιο με το ECDL.... :laugh1: :thuuumbsup:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Ιαν 2021, 01:10

Adminović έγραψε:
Πλήρους ή μερικής φοίτησης είναι αυτά τα μεταπτυχιακά και πόσο κοστίζουν;

Κοίτα, στο δικό σας κλάδο είναι λογικό να προσανατολίζονται στο δημόσιο και να κυνηγούν τα μόρια, αφού εκεί θα δουλέψουν μετά τις σπουδές τους οι περισσότεροι.
Για τους μηχανικούς μόδα είναι τα MBA κυρίως, που κοστίζουν και ακριβά. Ολοι γουστάρουν μανατζεριλίκι. Γιαυτό και αν θες να ξεχωρίζεις, δεν κάνεις MBA. :D

Δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή πάντως και δε γίνονται όλα για τα μόρια και μόνο. Εγώ έκανα μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα (έβγαλα και το κάτι τις μου από υποτροφία + χρηματικό έπαθλο που κέρδισα για τη μεταπτυχιακη εργασία). Το κυριότερο είναι βέβαια ότι κέρδισα γνωριμίες με καθηγητές, με αποτέλεσμα να το προχωρήσω μετά σε διδακτορικό και να με βάλουν και σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα.
Αν ο άλλος ψάχνεται μόνο για τα μόρια, υπάρχουν πιο απλά και σύντομα μεταπτυχιακά που μπορεί να κάνει και να έχει όλα τα μόρια.

Θυμάμαι κάποτε που ήταν μόδα και το ECDL (μπορεί κι ακόμα να είναι σε διάφορους κλάδους) με προοπτική και τα μόρια, και παίζει να ειμαι από τους λίγους που δεν έχουν ECDL και δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να το αποκτήσουν. Το ΕΜΠ τρόλαρε μετά τους ECDLάδες, αφού μας έδινε μια βεβαίωση-πιστοποίηση σχετικά με τις γνώσεις μας πάνω στους υπολογιστές που αν θυμάμαι καλά θεωρούνταν αυτή ισοδύναμη για διορισμό στο δημόσιο με το ECDL.... :laugh1: :thuuumbsup:

Ρε συ το ξέρω ότι δεν κάνουν όλοι μεταπτυχιακό μόνο για τα μόρια κτλ αλλά ειδικά στον δικό μας κλάδο επικρατεί ένας πολύ μίζερος τρόπος σκέψης που το κάνουν κυρίως για να "βολευτούν" κάπου γιατί δημόσιο...

Σπουδάζουν, σπουδάζουν, σπουδάζουν και μετά μόλις διορίζονται αποκτούν νοοτροπία χειρότερη ακόμα και από τον πιο σκληροπυρηνικό δημόσιο υπάλληλο εποχής Δαλιανίδη. Και μιλάμε για πιτσιρίκια τώρα που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι "αφού το δικαιούμαι..." ή "δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω".
Λες και άμα κάνουν κάτι καμιά φορά που δεν είναι μέσα στα καθήκοντά τους θα τους πέσει ο κώλος. Μιλάμε παρουσιάζονται στα σχολεία και είναι ενημερωμένοι για όλη τη σχολική νομοθεσία μην τυχόν και τους πεις να κάτσουν κανά 5λεπτο παραπάνω ή να μπουν σε άλλο τμήμα να καλύψουν συνάδελφο, θα σου κατεβάσουν όλα τα προεδρικά διατάγματα και όλες τις εγκυκλίους ότι καταστρατηγείς τα δικαιώματά τους.
Μιλάμε για κάτι 25χρονα τώρα τελείως κακομαθημένα.
Εμείς οι παλιοί δεν έχουμε τέτοια νοοτροπία. Τα πονάμε τα σχολεία και πολλές φορές κάνουμε αυτοθυσίες για το καλό του σχολείου και των μαθητών μας που είναι πέρα από τα καθήκοντά μας.
Τέσπα.

Σε εμάς τα μεταπτυχιακά που πουλάνε πολύ είναι από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (το οποίο δε χρειάζεται αναγνώριση) πάνω στην ειδική αγωγή, κοστίζει κάπου στα 5.500 ευρώ και είναι και μερικής και πλήρους φοίτησης. Οι περισσότεροι (μην πω όλοι) αυτό κάνουν. Άμα πλερώ το παίρνεις.
Γιατί έχει και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή αλλά είναι με εξετάσεις και νομίζω δωρεάν ή πολύ πιο φθηνό τέλος πάντων αλλά θέλει να χεις μπάρμπα στην Κορώνη για να μπεις. Πολύ λίγες θέσεις και μεγάλη ζήτηση. Οπότε οι περισσότεροι κάνουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Επίσης, ένα άλλο που κάνουν πολλοί πάνω στην ειδική αγωγή και τους δίνει μόρια (όχι μεταπτυχιακό), είναι ένα σεμινάριο 420 ωρών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Και αυτό πολύ της μόδας.

Α και εννοείται και στο ΕΑΠ κάνουν πολλοί μεταπτυχιακό που είναι φθηνότερο και μπορείς να πάρεις και υποτροφία.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Ιαν 2021, 10:24

για αυτο εχουμε γεμισει με βλακες ..καποτε ηταν πιο λιγοι σημερα αυτη η βλακεια ειναι πολυ πιο επικινδυνη

για αυτο και εγω τα βαζω με τους εκπαιδευτικους γιατι μεγαλωνουν και εφοδιαζουν με *οπλα τους ηλιθιους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”