Adminović έγραψε:Πλήρους ή μερικής φοίτησης είναι αυτά τα μεταπτυχιακά και πόσο κοστίζουν;
Κοίτα, στο δικό σας κλάδο είναι λογικό να προσανατολίζονται στο δημόσιο και να κυνηγούν τα μόρια, αφού εκεί θα δουλέψουν μετά τις σπουδές τους οι περισσότεροι.
Για τους μηχανικούς μόδα είναι τα MBA κυρίως, που κοστίζουν και ακριβά. Ολοι γουστάρουν μανατζεριλίκι. Γιαυτό και αν θες να ξεχωρίζεις, δεν κάνεις MBA.
Δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή πάντως και δε γίνονται όλα για τα μόρια και μόνο. Εγώ έκανα μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα (έβγαλα και το κάτι τις μου από υποτροφία + χρηματικό έπαθλο που κέρδισα για τη μεταπτυχιακη εργασία). Το κυριότερο είναι βέβαια ότι κέρδισα γνωριμίες με καθηγητές, με αποτέλεσμα να το προχωρήσω μετά σε διδακτορικό και να με βάλουν και σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα.
Αν ο άλλος ψάχνεται μόνο για τα μόρια, υπάρχουν πιο απλά και σύντομα μεταπτυχιακά που μπορεί να κάνει και να έχει όλα τα μόρια.
Θυμάμαι κάποτε που ήταν μόδα και το ECDL (μπορεί κι ακόμα να είναι σε διάφορους κλάδους) με προοπτική και τα μόρια, και παίζει να ειμαι από τους λίγους που δεν έχουν ECDL και δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να το αποκτήσουν. Το ΕΜΠ τρόλαρε μετά τους ECDLάδες, αφού μας έδινε μια βεβαίωση-πιστοποίηση σχετικά με τις γνώσεις μας πάνω στους υπολογιστές που αν θυμάμαι καλά θεωρούνταν αυτή ισοδύναμη για διορισμό στο δημόσιο με το ECDL....
.gif)
Ρε συ το ξέρω ότι δεν κάνουν όλοι μεταπτυχιακό μόνο για τα μόρια κτλ αλλά ειδικά στον δικό μας κλάδο επικρατεί ένας πολύ μίζερος τρόπος σκέψης που το κάνουν κυρίως για να "βολευτούν" κάπου
γιατί δημόσιο...
Σπουδάζουν, σπουδάζουν, σπουδάζουν και μετά μόλις διορίζονται αποκτούν νοοτροπία χειρότερη ακόμα και από τον πιο σκληροπυρηνικό δημόσιο υπάλληλο εποχής Δαλιανίδη. Και μιλάμε για πιτσιρίκια τώρα που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι "αφού το δικαιούμαι..." ή "δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω".
Λες και άμα κάνουν κάτι καμιά φορά που δεν είναι μέσα στα καθήκοντά τους θα τους πέσει ο κώλος. Μιλάμε παρουσιάζονται στα σχολεία και είναι ενημερωμένοι για όλη τη σχολική νομοθεσία μην τυχόν και τους πεις να κάτσουν κανά 5λεπτο παραπάνω ή να μπουν σε άλλο τμήμα να καλύψουν συνάδελφο, θα σου κατεβάσουν όλα τα προεδρικά διατάγματα και όλες τις εγκυκλίους ότι καταστρατηγείς τα δικαιώματά τους.
Μιλάμε για κάτι 25χρονα τώρα τελείως κακομαθημένα.
Εμείς οι παλιοί δεν έχουμε τέτοια νοοτροπία. Τα πονάμε τα σχολεία και πολλές φορές κάνουμε αυτοθυσίες για το καλό του σχολείου και των μαθητών μας που είναι πέρα από τα καθήκοντά μας.
Τέσπα.
Σε εμάς τα μεταπτυχιακά που πουλάνε πολύ είναι από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (το οποίο δε χρειάζεται αναγνώριση) πάνω στην ειδική αγωγή, κοστίζει κάπου στα 5.500 ευρώ και είναι και μερικής και πλήρους φοίτησης. Οι περισσότεροι (μην πω όλοι) αυτό κάνουν. Άμα πλερώ το παίρνεις.
Γιατί έχει και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή αλλά είναι με εξετάσεις και νομίζω δωρεάν ή πολύ πιο φθηνό τέλος πάντων αλλά θέλει να χεις μπάρμπα στην Κορώνη για να μπεις. Πολύ λίγες θέσεις και μεγάλη ζήτηση. Οπότε οι περισσότεροι κάνουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Επίσης, ένα άλλο που κάνουν πολλοί πάνω στην ειδική αγωγή και τους δίνει μόρια (όχι μεταπτυχιακό), είναι ένα σεμινάριο 420 ωρών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Και αυτό πολύ της μόδας.
Α και εννοείται και στο ΕΑΠ κάνουν πολλοί μεταπτυχιακό που είναι φθηνότερο και μπορείς να πάρεις και υποτροφία.