τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Μαρ 2021, 08:50

bizeli έγραψε:Όλα συνδέονται μεταξύ τους με κάποιον τρόπο αν και σου ξαναλέω όλα τα θεωρώ υποκειμενικά.
Εσύ πώς ορίζεις την πνευματική παρακμή πχ;
Είναι πνευματικά παρακμιακός κάποιος που ακούει πάολα και διαβάσει μόνο αθλητικές εφημερίδες;
Είναι πνευματικά ανώτερος κάποιος που ακούει μόνο βιβάλντι και διαβάζει τολστόι;
Και ποιος εκτιμά ότι το κοινωνικό αποτύπωμα του πρώτου είναι χειρότερο από του δευτέρου και δεν μπορεί να συμβεί και το ανάποδο;

Σε επιπεδο κοινωνιας εχεις δικιο. Σε προσωπικο επιπεδο, σπανια εχω να κερδισω κατι απο ατομα σαν αυτα που περιγραφεις στο bold.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2021, 20:18

nemo έγραψε:βρε μπιζελι μπορουν αυτα τα παραδειγματα να χαρακτηριστουν παρακμιακα;

Για μένα ναι. Και αυτά είναι δείγματα παρακμής.
Αλλά εξαρτάται πού θα εστιάσει ο καθένας ανάλογα με τα δικά του κριτήρια και βιώματα.
Αν ρωτούσες τον Μπαμπινιώτη πχ μπορεί να εστίαζε σε μια γλωσσολογική παρακμή.
Αν ρωτούσες τον Πλούτωνα ή τον ΝίκοVy μπορεί να εστίαζαν σε μια εθνική παρακμή ή πολιτισμική παρακμή.
Άλλος σε μια αισθητική παρακμή, οικονομική παρακμή, πολιτειακή παρακμή, ηθική παρακμή κοκ

Πέρα από τα προσωπικά κριτήρια, όμως, που θέτει ο καθένας σχετικά με το τι θεωρεί "παρακμή" υπάρχουν και οι αντίστοιχες επιστήμες, οι λεγόμενες ανθρωπιστικές επιστήμες αλλά και όχι μόνο, που αναλύουν κάποια ποσοτικά ή ποιοτικά δεδομένα προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη μιας κοινωνίας σε διάφορα επίπεδα και να διεξάγουν κάποια συμπεράσματα.

Τώρα αν ρωτάς εμένα προσωπικά αν εντοπίζω παρακμή γύρω μου θα σου έλεγα ότι ναι, εντοπίζω. Αλλά και πάλι είναι μια γενικόλογη απάντηση.
Θα πρέπει να το εστιάσουμε κάπου πιο συγκεκριμένα, αν θες να γίνει κουβέντα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2021, 20:25

Λαχουρένιος έγραψε:
Σε επιπεδο κοινωνιας εχεις δικιο. Σε προσωπικο επιπεδο, σπανια εχω να κερδισω κατι απο ατομα σαν αυτα που περιγραφεις στο bold.

Αν και το δικό μου μότο στη ζωή είναι ότι από κάθε άνθρωπο μπορείς να κερδίσεις κάτι, ακόμα και από τον πιο τελευταίο, γιατί θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την προσωπική τους ιστορία που αν σκύψεις από πάνω τους και είσαι λίγο παρατηρητικός μπορείς να πάρεις κάτι απ' τον καθένα, ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων μπορεί να υπάρξει μια δυσκολία εξαιτίας των διαφορετικών μορφωτικών, οικονομικών, ταξικών επιπέδων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Μαρ 2021, 11:05

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Αν και το δικό μου μότο στη ζωή είναι ότι από κάθε άνθρωπο μπορείς να κερδίσεις κάτι, ακόμα και από τον πιο τελευταίο, γιατί θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την προσωπική τους ιστορία που αν σκύψεις από πάνω τους και είσαι λίγο παρατηρητικός μπορείς να πάρεις κάτι απ' τον καθένα, ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων μπορεί να υπάρξει μια δυσκολία εξαιτίας των διαφορετικών μορφωτικών, οικονομικών, ταξικών επιπέδων.

Εχει σημασια ομως και ποσο αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις με τον καθενα για να παρεις αυτο που μπορει να δωσει. Αν ειναι να φας 99 κιλα σκατα για να παρεις 1 κιλο χρυσαφι τοτε δεν αξιζει.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Μαρ 2021, 14:52

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Αν και το δικό μου μότο στη ζωή είναι ότι από κάθε άνθρωπο μπορείς να κερδίσεις κάτι, ακόμα και από τον πιο τελευταίο, γιατί θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την προσωπική τους ιστορία που αν σκύψεις από πάνω τους και είσαι λίγο παρατηρητικός μπορείς να πάρεις κάτι απ' τον καθένα, ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων μπορεί να υπάρξει μια δυσκολία εξαιτίας των διαφορετικών μορφωτικών, οικονομικών, ταξικών επιπέδων.

Εχει σημασια ομως και ποσο αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις με τον καθενα για να παρεις αυτο που μπορει να δωσει. Αν ειναι να φας 99 κιλα σκατα για να παρεις 1 κιλο χρυσαφι τοτε δεν αξιζει.

για πες και εσυ την γνωμη σου για το ερωτημα ..σοβαρα ομως διχως ειρωνεια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Μαρ 2021, 14:58

bizeli έγραψε:
Θα πρέπει να το εστιάσουμε κάπου πιο συγκεκριμένα, αν θες να γίνει κουβέντα.

και ναι και οχι -για αυτο τα βρηκα δυσκολα με το ερωτημα με τα εξης συμπερασματα

μια λογικη απαντηση θα ειναι μια συγκεκριμενη για κατι συγκεκριμενο αλλα η δυσκολια ειναι να το βρουμε
χωρις να γενικευσουμε στα γνωστα -δεν ξερω αν ειναι εφικτο
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Μαρ 2021, 18:10

nemo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

για πες και εσυ την γνωμη σου για το ερωτημα ..σοβαρα ομως διχως ειρωνεια

Ποιο ερωτημα?
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Μαρ 2021, 18:47

Λαχουρένιος έγραψε:
nemo έγραψε:για πες και εσυ την γνωμη σου για το ερωτημα ..σοβαρα ομως διχως ειρωνεια

Ποιο ερωτημα?

πως ξυνεις τα παπαρια σου !!!! σοβαρεψου !!!!και κοιταξε πιο πανω στα προηγουμενα μηνύματα :P
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 09 Μαρ 2021, 01:42

Λαχουρένιος έγραψε:

:laugh1:
Ωραία το θέτεις.
Βέβαια δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς.
Εννοούσα ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια ευκαιρία να τους γνωρίσεις. Να μην τους απορρίπτεις με την πρώτη επειδή έχουν το α΄ ή β΄ χαρακτηριστικό.
Όχι να κάθεσαι και να επιμένεις μπας και βρεις κάτι θετικό και να τρως σκατά.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Μαρ 2021, 13:22

οι περισσοτεροι κρινουμε τους αλλους χωρις καμια ευκαιρια -ο λαχου συνεχιζει να αγνοει το ερωτημα αυτο σημαινει
οτι δυσκολευεται και αυτος να το ερμηνευσει

ασχετο με τα παραπανω αυτο που θα πω με την ευκαιρια της πλατειας ..... οι ελ ειναι ο μοναδικος λαος
που φιλολογει την μαλακια για να φιλοσοφει ...
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”