τελειωσα με τις πυρκαγιές μπορειτε να τα καψετε ολα -στον τσιοκο μου
απο την στιγμη που δεν θελετε παρεμβαση στην φυση καλα να παθετε και αλιμονο σε αυτους που χανουν τα σπιτια
ενα ακομη που θα το πω σαν παραδειγμα επιχειρησα να κανω μια μικρη διαδρομη σε ενα βουναλακι
γιατι θυμόμουν ενα παρατημενο μαντρι με παλια δενδρα και ηθελα να το ζωγραφισω
ηταν αδυνατον να το πλησιασω απο την πυκνη βλαστηση των θαμνων
ποιες ηταν οι συνθηκες που παλια δεν γινοταν αυτο; ποιοι καθαριζαν τον τοπο; τα προβατα και οι κατσικες
και οι βοσκοι και οι χωριατες που εκοβαν ξυλα για τις σομπες
ενα αλλο παλι αμα παει καποιος σε μια δασικη υπηρεσια θα τους δει να καθονται χειμωνα καλοκαιρι
κακως πρεπει να γυριζουν και να επιβλεπουν ποια δεντρα θα κοπουν με μηδεν κοστος γιατι θα τα κοψουν τζαμπα
οι πολιτες για τα ξυλα στο τζακι να αφηνουν τους τσοπανους να κοβουν οσους θαμνους κλεινουν τα μονοπατια
και αλλα πολλα γιατι και οι ιδιοι τσοπανηδες εχουν προβλημα
δηλαδη να ετοιμαζουν σχεδια και να γνωριζουν οτι σε περιπτωση πυρκαγιας ποια μερη θα καουν με την ταδε
κατευθυνση του αερα και σε ποια σημεια μπορουν να την ανακόψουν
και οι πυροσβεστες με τις ασκησειςπου πρεπει να γινονται τον χειμωνα
να γνωριζουν σε ποια σημεια θα επικεντρωνονται ωστε να μην ξεφευγει η φωτια
γιατι φωτιες θα εχουμε παντα αλλα ο σκοπος του σχεδιου και το ζητουμενο ειναι να μην ξεφευγουν
μπορουν να επιλεξουν μικρα κομματια δασους οπου θα φυτευτουν δενδρα που παραγουν καρπους
μπορουν και επιπλεον να επιλεξουν ποια μερη ειναι αδυνατον να τα προφυλάσσεις
και αλλα μερη που θα ενωσουν τις δυναμεις για να μην ξεφυγει η φωτια
και ο καθε δημος να εχει και ενα μηχανημα που να κοβει ή να ανοιγει τρυπες για την δεντροφυτευση
τα εξοδα που κανουμε και οι ζημιες σε μια πυρκαγια ειναι πολλα περισσοτερα απο την προληψη
και τις προσλήψεις των δυο ατομων που θα γινουν σε καθε δημο που βρισκεται σε δασος
και να οριστουν επιτελους και οι υπευθυνοι ποιοι ειναι ωστε να εχουν τις ευθυνες
ο δημος της περιοχης θα ειναι υπευθυνος στα ορια που θα εχουν χωριστει με τον αλλον δημο
και η πυροσβεστικη της περιοχης που θα πρεπει να γνωριζει που θα παει ακριβως
ολα αυτα και περισσοτερα γινονται με δυο ατομα για την αρχη τουλαχιστον
επειτα ειναι και το αλλο μπορει η πυροσβεστικη να βαζει φωτια σε ενα μερος τον χειμωνα
και να καψει ενα μερος επικινδυνο για το καλοκαιρι που αν πιασει φωτια ειναι αδυνατον να μην ξεφυγει
με λιγα λογια υπαρχουν τοσες πολλες επιλογες για να μην συμβεί αυτο το χαλι που συμβαινει συνεχως αυτα τα χρονια
ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες για να δικαιολογουν αυτο το χαλι
τι σκέφτεσαι τώρα;
-
nemo
- Supreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Darkdays
- Rookie poster

-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Darkdays έγραψε:Καθηγητής πολεμικών τεχνών διεθνούς φήμης αναζητά μαθητές.
Τα κυτεί άιμα ... Δάσκαλό μου νίγγα .... Γκαγκαγκαγκα ...
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
bizeli
- Moderator

Είπα σε μια φίλη μου ότι θέλω να βάψω τα μαλλιά μου καστανό σοκολατί και μου είπε ότι θα μοιάζω με κομοδίνο.
Κάθομαι και σκέφτομαι τόσες μέρες τι σόι παρομοίωση είναι αυτή;
Πώς μπορεί να μοιάζει κάποιος με κομοδίνο;
0 .
-
Deutsch Lover
- Basic poster

bizeli έγραψε:Είπα σε μια φίλη μου ότι θέλω να βάψω τα μαλλιά μου καστανό σοκολατί και μου είπε ότι θα μοιάζω με κομοδίνο.
Κομοδίνο στα ελληνικά ξέρεις τι θα πει;
Αυτός που "δίνει το κόμμα" (κόμμα + δίνω = κομοδίνο), δηλαδή ο καταδότης (στις αρχές) του ΚΚΕ (διότι ΕΝΑ είναι το κόμμα σου ΛΑΕ).
Κομοδίνο λεγόταν επί Χούντας συνθηματικά και με όρους πιάτσας ή καφενείου αυτός που ήταν χουντοβασιλικος και κατεδιδε τους κομμουνιστές για να σταλούν στα ξερονήσια. Επειδή στην ξερή επιφάνεια του επίπλου τοποθετουνταν διάφορα αντικείμενα, με τον ίδιο τρόπο που οι κομμουνιστές τοποθετούνταν από τους Συνταγματάρχες στην ξερή επιφάνεια του νησιού, απέκτησε το έπιπλο το αυτό όνομα. (κατά μία ερμηνεία)

0 .
-
bizeli
- Moderator

Deutsch Lover έγραψε:Κομοδίνο στα ελληνικά ξέρεις τι θα πει;
Αυτός που "δίνει το κόμμα" (κόμμα + δίνω = κομοδίνο), δηλαδή ο καταδότης (στις αρχές) του ΚΚΕ (διότι ΕΝΑ είναι το κόμμα σου ΛΑΕ).![]()
Κομοδίνο λεγόταν επί Χούντας συνθηματικά και με όρους πιάτσας ή καφενείου αυτός που ήταν χουντοβασιλικος και κατεδιδε τους κομμουνιστές για να σταλούν στα ξερονήσια. Επειδή στην ξερή επιφάνεια του επίπλου τοποθετουνταν διάφορα αντικείμενα, με τον ίδιο τρόπο που οι κομμουνιστές τοποθετούνταν από τους Συνταγματάρχες στην ξερή επιφάνεια του νησιού, απέκτησε το έπιπλο το αυτό όνομα. (κατά μία ερμηνεία)
Ε δε νομίζω να μου το είπε με αυτή την έννοια.
Λες;
0 .
-
Deutsch Lover
- Basic poster

bizeli έγραψε:Deutsch Lover έγραψε:Κομοδίνο στα ελληνικά ξέρεις τι θα πει;
Αυτός που "δίνει το κόμμα" (κόμμα + δίνω = κομοδίνο), δηλαδή ο καταδότης (στις αρχές) του ΚΚΕ (διότι ΕΝΑ είναι το κόμμα σου ΛΑΕ).![]()
Ε δε νομίζω να μου το είπε με αυτή την έννοια.
Λες;
Ειρωνικά το έγραψα όλο αυτό για το κομοδίνο σε στύλο Σεφερλή

0 .
-
bizeli
- Moderator

Μου έκανε εντύπωση και το ύφος που μου το είπε πάντως. Λες και της είπα ότι θα τα βάψω λαχανί.
Είχε πολύ τρομοκρατημένο ύφος.
Η μισή Ελλάδα καστανά μαλλιά έχει.
Πώς της ήρθε αυτός ο συνειρμός ότι θα μοιάζω με κομοδίνο;
Μα ήδη έχω καστανά μαλλιά. Λίγο να τα σκουρύνω θέλω.
Έλα χριστέ
Είχε πολύ τρομοκρατημένο ύφος.
Η μισή Ελλάδα καστανά μαλλιά έχει.
Πώς της ήρθε αυτός ο συνειρμός ότι θα μοιάζω με κομοδίνο;
Μα ήδη έχω καστανά μαλλιά. Λίγο να τα σκουρύνω θέλω.
Έλα χριστέ
0 .