τι σκέφτεσαι τώρα;
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;
Ρεαλιστικα αμα σου την πεσει ενα τετοιο σκυλι και δεν προλαβεις να το αποφυγεις τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο παρα να το χτυπησεις δυνατα στο κεφαλι μεχρι να σε αφησει ή να το πυροβολησεις αν εχεις οπλο. Αλλιως πας στα θυμαρακια ή ζεις την υπολοιπη ζωη σου με ενα χερι ή ποδι λιγοτερο.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

[quote="bizeli"]
Από κει και πέρα εγώ δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι έχω ειδικές γνώσεις πάνω σε όλες τις φυλές.
Για πράγματα που δεν ξέρω δε μιλάω.
Εσείς ως τι μιλάτε με τόση σιγουριά;[/quo
αυτο λεμε οτι το πιτ μπουλ ανηκει σε ειδικη κατηγορια σκυλων
που εχει δημιουργηθει για να σκοτωνει το τσομπανοσκυλο θα σου κανει ζημια αντε ενα δυο δαγκωματα
αλλα δεν σκοτωνει εκτος και εχει λυσσα
μπιζελι θα ειμαι εδω και θα σου απαντω συνεχως ποσο διαφορετικο ειναι το πιτ πιτ σκυλακι
απο τα υπολοιπα σκυλια ..γιατι δεν εχω με τι αλλο να ασχοληθω
και μπορω να πω οτι ειμαι ολιγον τι ειδικος απο σκυλια
Από κει και πέρα εγώ δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι έχω ειδικές γνώσεις πάνω σε όλες τις φυλές.
Για πράγματα που δεν ξέρω δε μιλάω.
Εσείς ως τι μιλάτε με τόση σιγουριά;[/quo
αυτο λεμε οτι το πιτ μπουλ ανηκει σε ειδικη κατηγορια σκυλων που εχει δημιουργηθει για να σκοτωνει το τσομπανοσκυλο θα σου κανει ζημια αντε ενα δυο δαγκωματα
αλλα δεν σκοτωνει εκτος και εχει λυσσα
μπιζελι θα ειμαι εδω και θα σου απαντω συνεχως ποσο διαφορετικο ειναι το πιτ πιτ σκυλακι
απο τα υπολοιπα σκυλια ..γιατι δεν εχω με τι αλλο να ασχοληθω
και μπορω να πω οτι ειμαι ολιγον τι ειδικος απο σκυλια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:Ρεαλιστικα αμα σου την πεσει ενα τετοιο σκυλι και δεν προλαβεις να το αποφυγεις τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο παρα να το χτυπησεις δυνατα στο κεφαλι μεχρι να σε αφησει ή να το πυροβολησεις αν εχεις οπλο. Αλλιως πας στα θυμαρακια ή ζεις την υπολοιπη ζωη σου με ενα χερι ή ποδι λιγοτερο.
με τα χερια αποκλειεται να τους κανεις ζημια ωστε να σε αφησει ετσι και σε κραταει με τα δοντια
ακομη και τα φυσιολογικα σκυλια δεν καταλαβαινουν τιποτα εχω προσπαθησει να χωρισω σκυλους
που δαγκωνόντουσαν με χτυπήματα και δεν καταλαβαιναν τιποτα οχι τωρα ενα πιτ μπουλ
μονο με σφυρι και αυτο δυσκολο θα ειναι καθως θα σε τιναζει πανω κατω
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Ρεαλιστικα αμα σου την πεσει ενα τετοιο σκυλι και δεν προλαβεις να το αποφυγεις τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο παρα να το χτυπησεις δυνατα στο κεφαλι μεχρι να σε αφησει ή να το πυροβολησεις αν εχεις οπλο. Αλλιως πας στα θυμαρακια ή ζεις την υπολοιπη ζωη σου με ενα χερι ή ποδι λιγοτερο.
με τα χερια αποκλειεται να τους κανεις ζημια ωστε να σε αφησει ετσι και σε κραταει με τα δοντια
ακομη και τα φυσιολογικα σκυλια δεν καταλαβαινουν τιποτα εχω προσπαθησει να χωρισω σκυλους
που δαγκωνόντουσαν με χτυπήματα και δεν καταλαβαιναν τιποτα οχι τωρα ενα πιτ μπουλ
Εννοω με καποιο αντικειμενο οχι με τα χερια. Και ο μπατσος θα μπορουσε να χρησιμοποιησει το γκλομπ αλλα και παλι θα ψοφαγε ο σκυλος μαλλον.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:με τα χερια αποκλειεται να τους κανεις ζημια ωστε να σε αφησει ετσι και σε κραταει με τα δοντια
Εννοω με καποιο αντικειμενο οχι με τα χερια. Και ο μπατσος θα μπορουσε να χρησιμοποιησει το γκλομπ αλλα και παλι θα ψοφαγε ο σκυλος μαλλον.
το σκεφτηκα αυτο που ειπες και δεν το νομιζω το γκλομπ δεν ειναι αρκετα βαρυ κατασκευαστικα
ωστε να επιφερει θανασιμα χτυπηματα σε σκυλους με πανω απο δεκα με δεκαπεντε ριξιες
κατι θα εκανε αλλα ο σκυλος θα επιζουσε γιατι εχουν επιζησει απο χτυπηματα με πιο βαρια ροπαλα
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Γιατι τα πιτ μπουλ ειναι σαικο
οκ
τι προβλέπει η νομοθεσία για τις περιπτώσεις που ένας ένστολος αναγκάζεται να πυροβολήσει ζώο.
«Ο νόμος 3169/2003 για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς είναι σαφής. Επιτρέπεται ο πυροβολισμός από τον Αστυνομικό ( και από τον Λιμενικό σύμφωνα με τον κανονισμό 68/2004) “κατά πραγμάτων” . Πρόκειται για κοινή σε όλες σχεδόν τις νομοθεσίες του κόσμου πρόβλεψη, όπου “πράγματα” θεωρούνται και τα σκυλιά που στρέφονται εναντίον αστυνομικών, τα αυτοκίνητα που οδηγούνται επιθετικά κατά αστυνομικών καθώς και τα σκάφη με τα οποία γίνεται προσπάθεια εμβολισμού σκάφους.
svestonof-banner
Τα σκυλιά, τα αυτοκίνητα και τα σκάφη στις ανωτέρω περιπτώσεις είναι μέσα επίθεσης κατά Αστυνομικών και Λιμενικών και αντιμετωπίζονται ως οιονεί όπλα.
Συγκεκριμένα για την περίπτωση της επίθεσης αστυνομικού από σκύλο, ο νόμος (Ν 3169/2003) είναι σαφής στο άρθρο 3 παρ.4 του Ν 3169/2003: “..ο πυροβολισμός κατά πραγμάτων επιτρέπεται, ιδίως σε περιπτώσεις κινδύνου από ζώο εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην πληγεί άνθρωπος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος”.
Με λίγα λόγια οι αστυνομικοί μπορούν να πυροβολήσουν το σκυλί που τους επιτίθεται, φτάνει να συνεκτιμήσουν σε ταχύτατο χρόνο απόκρισης όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης περίπτωσης βολής: ανένδοτες επιφάνειες ( πχ άσφαλτος ή τσιμέντο) όπου μπορεί το βλήμα να εποστρακισθεί (αυτός είναι ο σωστότερος όρος και όχι ” εξοστρακισθεί” που αφορά τις εξορίες της αρχαίας Ελλάδας επί Κλεισθένους και όχι τα βλήματα) ,παριστάμενοι που μπορεί να χτυπηθούν από υπερδιάτρηση στόχου, κλειστοί χώροι με παιδιά κλπ.
Ο αστυνομικός μπορεί να χρειαστεί να γονατίσει για τον έλεγχο της τροχιάς της βολής του, ώστε να μην κινδυνέψουν οι παριστάμενοι.

0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε: τι προβλέπει η νομοθεσία για τις περιπτώσεις που ένας ένστολος αναγκάζεται να πυροβολήσει ζώο.
«Ο νόμος 3169/2003 για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς είναι σαφής. Επιτρέπεται ο πυροβολισμός από τον Αστυνομικό ( και από τον Λιμενικό σύμφωνα με τον κανονισμό 68/2004) “κατά πραγμάτων” . Πρόκειται για κοινή σε όλες σχεδόν τις νομοθεσίες του κόσμου πρόβλεψη, όπου “πράγματα” θεωρούνται και τα σκυλιά που στρέφονται εναντίον αστυνομικών, τα αυτοκίνητα που οδηγούνται επιθετικά κατά αστυνομικών καθώς και τα σκάφη με τα οποία γίνεται προσπάθεια εμβολισμού σκάφους.
svestonof-banner
Τα σκυλιά, τα αυτοκίνητα και τα σκάφη στις ανωτέρω περιπτώσεις είναι μέσα επίθεσης κατά Αστυνομικών και Λιμενικών και αντιμετωπίζονται ως οιονεί όπλα.
Συγκεκριμένα για την περίπτωση της επίθεσης αστυνομικού από σκύλο, ο νόμος (Ν 3169/2003) είναι σαφής στο άρθρο 3 παρ.4 του Ν 3169/2003: “..ο πυροβολισμός κατά πραγμάτων επιτρέπεται, ιδίως σε περιπτώσεις κινδύνου από ζώο εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην πληγεί άνθρωπος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος”.
Με λίγα λόγια οι αστυνομικοί μπορούν να πυροβολήσουν το σκυλί που τους επιτίθεται, φτάνει να συνεκτιμήσουν σε ταχύτατο χρόνο απόκρισης όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης περίπτωσης βολής: ανένδοτες επιφάνειες ( πχ άσφαλτος ή τσιμέντο) όπου μπορεί το βλήμα να εποστρακισθεί (αυτός είναι ο σωστότερος όρος και όχι ” εξοστρακισθεί” που αφορά τις εξορίες της αρχαίας Ελλάδας επί Κλεισθένους και όχι τα βλήματα) ,παριστάμενοι που μπορεί να χτυπηθούν από υπερδιάτρηση στόχου, κλειστοί χώροι με παιδιά κλπ.
Ο αστυνομικός μπορεί να χρειαστεί να γονατίσει για τον έλεγχο της τροχιάς της βολής του, ώστε να μην κινδυνέψουν οι παριστάμενοι.
Επειδή έκοψες το κείμενο εκεί που σε βόλεψε ας βάλω εγώ και τη συνέχειά του
Να θυμόμαστε ότι πριν τη χρήση όπλου ο νόμος δικαίως απαιτεί να έχουμε εξαντλήσει – κατά το δυνατόν – όλα τα ηπιότερα μέσα, δηλαδή να έχουμε προσπαθήσει ωστε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να μπορεί να επιτευχθεί με άλλο λιγότερο επαχθές μέτρο.
Μεταξύ της προσβολής του εννόμου αγαθού και του επιδιωκόμενου σκοπού πρέπει να υπάρχει σχέση αναλογίας. Πρόκειται για την αρχή της αναλογικότητας που ισχύει στις αντίστοιχες νομοθεσίες όλης της Ευρώπης και κρίνεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση.
Άλλο να σου “επιτίθεται” ενα κανίς που μπορείς να το αντιμετωπίσεις με ενα μαξιλάρι καί άλλο ενα πίτ μπούλ σε διάδρομο που δεν μπορείς να διαφύγεις ή να το αποφύγεις προσωρινά και να το περιορίσεις σε ελεγχόμενο χώρο αμέσως μετά. Κάπου εδώ να τονίσω και την ανάγκη επιτέλους να επιτραπεί η χρήση χημικού σπρέι από αστυνομικούς, κάτι που επιτρέπεται σε όλες τις αστυνομίες του κόσμου για την κλιμάκωση της άμυνας τους ή της κάθε αναγκαίας αστυνομικής επέμβασης κατά ανθρώπου ή ζώου».
0 .
-
bizeli
- Moderator

Επειδή το δάγκωμα ήταν από πίτμπουλ δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξεταστεί η αρχή αναλογικότητας.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Λαχουρένιος έγραψε:
Γιατι τα πιτ μπουλ ειναι σαικο,...
Και πού να δεις τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου πιτμπουλ.
Ποινικός με καταδίκη για βιασμούς και ιστορικό βίας ο άντρας παθολογική ψεύτρα η γυναίκα αφού μέχρι σήμερα ισχυρίζεται ότι το σκυλί δε δάγκωσε τον αστυνομικό.
Και σύμφωνα με ό,τι καταγγέλουν οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν αυτοανακηρυχθεί σε διαχειριστές και ζητούσαν να εισπράττουν ανύπαρκτα κοινόχρηστα, είχαν καταλάβει με τον τσαμπουκά τους την ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία είχαν εγκαταστήσει τα δύο πιτμπουλ και άφηναν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στην πολυκατοικία τα υπόλοιπα σκυλιά τους.
Με αποτέλεσμα κανείς από τους ενοίκους να μην μπορεί να ανέβει, όπως έχει το δικαίωμα, για οποιαδήποτε δουλειά του στην ταράτσα και να ελέγχει αν έξω από την πόρτα του κυκλοφορούν τα υπόλοιπα αγριόσκυλα όταν ήθελε να βγει από το σπίτι του.
Φαντάσου τώρα την περίπτωση κάποιο παιδί να ανέβαινε στην ταράτσα και να ερχόταν αντιμέτωπο με τα πιτμπουλ τα οποία θα θεωρούσαν ότι τους παραβιάζει το χώρο.
Θα το έκαναν κομμάτια, όπως κομμάτια έχουν κάνει πολλά παιδιά μέχρι τώρα.
Μια αναζήτηση να κάνεις με ''επιθέσεις πιτμπουλ'' και θα τρομάξεις από το πόσα περιστατικά έχουν συμβεί.
Τώρα για το ότι το πιτμπουλ επιτέθηκε απρόκλητα (ή μπορεί και μετά από εντολή του ιδιοκτήτη του) στον αστυνομικό
δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και καλώς το σκότωσε προστατεύοντας τη ζωή του από μια πολύ πιθανή δεύτερη επίθεση από την οποία θα είχε τραγικές συνέπειες.
Το ότι το δάγκωμα έγινε στο πίσω μέρος του μηρού σημαίνει ότι ο αστυνομικός είδε το πιτμπουλ να έρχεται κατά πάνω του και ενστικτωδώς γύρισε την πλάτη του για να αποφύγει σε πρώτο χρόνο τα χειρότερα και αφού είδε ότι η απειλή υφίστατο και μετά την πρώτη επίθεση έκανε αυτό που θα έκανε ο καθένας από εμάς.
Αν στη θέση του αστυνομικού βρισκόταν κάποιος άοπλος πολίτης είναι σίγουρο ότι σήμερα δε θα είχε, τουλάχιστον, πρόσωπο.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:Επειδή το δάγκωμα ήταν από πίτμπουλ δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξεταστεί η αρχή αναλογικότητας.
για πες ποσα κουλουρια κερδιζουμε διαβαζοντας την τελευταια παραγραφο που εγω δεν την εβαλα επιτηδες για μη χαλασω το αφηγημα με το κανις;
και χθες ειχα ορεξη για πειραγμα τωρα δεν μπορω γιατι παρακολουθω ενα ρωσο να ζωγραφιζει
0 .