bizeli έγραψε:Επειδή το δάγκωμα ήταν από πίτμπουλ δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξεταστεί η αρχή αναλογικότητας.
δηλαδη μας λες οτι την στιγμη που θα σε δαγκωνει ο σκυλος εσυ θα σκεφτεσαι μη κανεις κατι
και το θιξεις την προσωπικοτητα;

bizeli έγραψε:Επειδή το δάγκωμα ήταν από πίτμπουλ δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξεταστεί η αρχή αναλογικότητας.

nemo έγραψε:για πες ποσα κουλουρια κερδιζουμε διαβαζοντας την τελευταια παραγραφο
που εγω δεν την εβαλα επιτηδες για μη χαλασω το αφηγημα με το κανις;
και χθες ειχα ορεξη για πειραγμα τωρα δεν μπορω γιατι παρακολουθω ενα ρωσο να ζωγραφιζει

nemo έγραψε:δηλαδη μας λες οτι την στιγμη που θα σε δαγκωνει ο σκυλος εσυ θα σκεφτεσαι μη κανεις κατι

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:δηλαδη μας λες οτι την στιγμη που θα σε δαγκωνει ο σκυλος εσυ θα σκεφτεσαι μη κανεις κατι
Σε παρακαλώ μη βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει ούτε καν υπονοήσει.
Κανείς δεν έκραξε τον αστυνομικό γιατί προσπάθησε να αμυνθεί. Αυτό που λέμε είναι αν έπραξε δυσανάλογα με την απειλή.

Ραν ταν πλαν έγραψε:Τώρα για το ότι το πιτμπουλ επιτέθηκε απρόκλητα (ή μπορεί και μετά από εντολή του ιδιοκτήτη του) στον αστυνομικό
δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και καλώς το σκότωσε προστατεύοντας τη ζωή του από μια πολύ πιθανή δεύτερη επίθεση από την οποία θα είχε τραγικές συνέπειες.
Το ότι το δάγκωμα έγινε στο πίσω μέρος του μηρού σημαίνει ότι ο αστυνομικός είδε το πιτμπουλ να έρχεται κατά πάνω του και ενστικτωδώς γύρισε την πλάτη του για να αποφύγει σε πρώτο χρόνο τα χειρότερα και αφού είδε ότι η απειλή υφίστατο και μετά την πρώτη επίθεση έκανε αυτό που θα έκανε ο καθένας από εμάς.
Αν στη θέση του αστυνομικού βρισκόταν κάποιος άοπλος πολίτης είναι σίγουρο ότι σήμερα δε θα είχε, τουλάχιστον, πρόσωπο.

nemo έγραψε:αρα το προβλημα ειναι να κατανοησουμε τον βαθμο της απειλης
nemo έγραψε: θα σου πω μια ιστορια σου ειπα και πριν οτι δεν φοβομουν τα τσομπανοσκυλα
γιατι ηξερα το κολπο να τα διωχνω λοιπον ενα απογευμα ημουν στο χωριο σουρουπο
και ερχεται ο ξαδελφος αναστατωμενος στο φουλ και μου λεει ελα στο χωραφι γιατι δυο τσομπανοσκυλα
ειναι στο χωραφι και δεν με αφηνουν να φορτωσω τις κλουβες στο αυτοκινητο
και μεχρι να παμε στο χωραφι του τον κοροιδευα συνεχως
φτανουμε και κατεβαινω με μια βαρια γλιτσα στα χερια μου κανω τις κινησεις που εκανα παντα
και τα κοπροσκυλα εξαφανιζονταν αλλα δεν πιανουν τζιφος και μαλιστα τα αγριεψα περισσοτερο
ηταν δυο θερια κοντα το ενα στο αλλο με τα δοντια να γυαλίζουν πλησιασα λιγο με την μαγκουρα
δεν προλαβα να κανω μισο βημα και την μαγκουρα την σπασανε με ενα δαγκωμα ενα μαλιστα
εκανε να μου επιτεθει -εδω οσο ναναι κατι με επιασε και με δυο βηματα στην οπισθεν χωθηκα στο αμαξι
φυγαμε και ο ξαδελφος πηγε να βρει τον ιδιοκτητη το πρωι εμαθα οτι τα τουφεκισαν και τα δυο
και απο οτι εμαθα κατι ειχε γινει και ειχαν ξαφνικα αγριεψει και ηταν επικινδυνα για ολους
σου ειπα και την ιστορια με τον θειο μου που τον δαγκωνανε τα αδεσποτα μεχρι που οι περαστικοι
τον εσωσαν αυτα τα αδεσποτα τριγύριζαν στην παραλια χωρις να πειραξουν αλλη φορα ανθρωπο
στα σκυλια συμβαινει οτι και στους ανθρωπους κατι σπαει μεσα τους και επιτίθονται θελουν να δαγκωσουν
και να γευθουν το αιμα ...τοτε δεν μενει αλλη λυση απο την ευθανασια