τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Αύγ 2021, 18:46

bizeli έγραψε:Επειδή το δάγκωμα ήταν από πίτμπουλ δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξεταστεί η αρχή αναλογικότητας.

δηλαδη μας λες οτι την στιγμη που θα σε δαγκωνει ο σκυλος εσυ θα σκεφτεσαι μη κανεις κατι
και το θιξεις την προσωπικοτητα; :whistle:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2021, 18:49

nemo έγραψε: :) για πες ποσα κουλουρια κερδιζουμε διαβαζοντας την τελευταια παραγραφο
που εγω δεν την εβαλα επιτηδες για μη χαλασω το αφηγημα με το κανις;

και χθες ειχα ορεξη για πειραγμα τωρα δεν μπορω γιατι παρακολουθω ενα ρωσο να ζωγραφιζει

Όπως είδες όμως εγώ την έβαλα παρά το ότι είναι "εναντίον" μου. Θα μπορούσα κι εγώ να την κόψω και να κρατήσω μόνο ως εκεί που με βολεύει όπως έκανες εσύ.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2021, 18:54

nemo έγραψε:δηλαδη μας λες οτι την στιγμη που θα σε δαγκωνει ο σκυλος εσυ θα σκεφτεσαι μη κανεις κατι

Σε παρακαλώ μη βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει ούτε καν υπονοήσει.

Κανείς δεν έκραξε τον αστυνομικό γιατί προσπάθησε να αμυνθεί. Αυτό που λέμε είναι αν έπραξε δυσανάλογα με την απειλή.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2021, 19:01

Ερώτηση.
Τα πιτμπουλ είναι απαγορευμένη ράτσα στην Ελλάδα;
Αν όχι γιατί αυτή η περίπτωση επίθεσης αντιμετωπίζεται διαφορετικά;
Υπάρχει κάποια ειδικότερη νομοθεσία που λέει αν δεχθείς επίθεση από πιντμπουλ σηκώνεις αυτομάτως όπλο γιατί δεν έχεις καμιά ελπίδα;
Δλδ αν δεχόταν επίθεση από μαλινουά θα ήταν αλλιώς;
0 .

Geri
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Geri » 18 Αύγ 2021, 19:18

0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Αύγ 2021, 19:34

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:δηλαδη μας λες οτι την στιγμη που θα σε δαγκωνει ο σκυλος εσυ θα σκεφτεσαι μη κανεις κατι

Σε παρακαλώ μη βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει ούτε καν υπονοήσει.

Κανείς δεν έκραξε τον αστυνομικό γιατί προσπάθησε να αμυνθεί. Αυτό που λέμε είναι αν έπραξε δυσανάλογα με την απειλή.

αρα το προβλημα ειναι να κατανοησουμε τον βαθμο της απειλης οκ αυτο θα το κανουμε βλεποντας τα προηγουμενα συμβαντα ή αλλιως θα πουμε στον ραν να βρεθει στην θεση του αστυνομικου
και να δουμε τις πιθανοτητες που θα εχει χωρις το πιστολι ....
εγω δεν το διακινδυνεύω ακομη και προετοιμασμενος να ειμαι και με το γκλομπ ετοιμο στο χερι
..εκτος αν επιτεθει σε δικο μου ανθρωπο ή να το δω να ορμαει σε ενα παιδι
εκει ναι θα μπω αναμεσα και οτι γινει ....μπιζελι υπαρχουν σκυλια και σκυλια το ιδιο σκυλι
που θα το διωξουμε με μια φωνη ή με μια κλωτσια αν λυσσαξει γινεται εντελως αλλος σκυλος
και πολυ επικινδυνο ..θα σου πω μια ιστορια σου ειπα και πριν οτι δεν φοβομουν τα τσομπανοσκυλα
γιατι ηξερα το κολπο να τα διωχνω λοιπον ενα απογευμα ημουν στο χωριο σουρουπο
και ερχεται ο ξαδελφος αναστατωμενος στο φουλ και μου λεει ελα στο χωραφι γιατι δυο τσομπανοσκυλα
ειναι στο χωραφι και δεν με αφηνουν να φορτωσω τις κλουβες στο αυτοκινητο
και μεχρι να παμε στο χωραφι του τον κοροιδευα συνεχως
φτανουμε και κατεβαινω με μια βαρια γλιτσα στα χερια μου κανω τις κινησεις που εκανα παντα
και τα κοπροσκυλα εξαφανιζονταν αλλα δεν πιανουν τζιφος και μαλιστα τα αγριεψα περισσοτερο
ηταν δυο θερια κοντα το ενα στο αλλο με τα δοντια να γυαλίζουν πλησιασα λιγο με την μαγκουρα
δεν προλαβα να κανω μισο βημα και την μαγκουρα την σπασανε με ενα δαγκωμα ενα μαλιστα
εκανε να μου επιτεθει -εδω οσο ναναι κατι με επιασε και με δυο βηματα στην οπισθεν χωθηκα στο αμαξι
φυγαμε και ο ξαδελφος πηγε να βρει τον ιδιοκτητη το πρωι εμαθα οτι τα τουφεκισαν και τα δυο
και απο οτι εμαθα κατι ειχε γινει και ειχαν ξαφνικα αγριεψει και ηταν επικινδυνα για ολους
σου ειπα και την ιστορια με τον θειο μου που τον δαγκωνανε τα αδεσποτα μεχρι που οι περαστικοι
τον εσωσαν αυτα τα αδεσποτα τριγύριζαν στην παραλια χωρις να πειραξουν αλλη φορα ανθρωπο
στα σκυλια συμβαινει οτι και στους ανθρωπους κατι σπαει μεσα τους και επιτίθονται θελουν να δαγκωσουν
και να γευθουν το αιμα ...τοτε δεν μενει αλλη λυση απο την ευθανασια
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2021, 19:54

Ραν ταν πλαν έγραψε:Τώρα για το ότι το πιτμπουλ επιτέθηκε απρόκλητα (ή μπορεί και μετά από εντολή του ιδιοκτήτη του) στον αστυνομικό
δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και καλώς το σκότωσε προστατεύοντας τη ζωή του από μια πολύ πιθανή δεύτερη επίθεση από την οποία θα είχε τραγικές συνέπειες.
Το ότι το δάγκωμα έγινε στο πίσω μέρος του μηρού σημαίνει ότι ο αστυνομικός είδε το πιτμπουλ να έρχεται κατά πάνω του και ενστικτωδώς γύρισε την πλάτη του για να αποφύγει σε πρώτο χρόνο τα χειρότερα και αφού είδε ότι η απειλή υφίστατο και μετά την πρώτη επίθεση έκανε αυτό που θα έκανε ο καθένας από εμάς.
Αν στη θέση του αστυνομικού βρισκόταν κάποιος άοπλος πολίτης είναι σίγουρο ότι σήμερα δε θα είχε, τουλάχιστον, πρόσωπο.

Κοίτα ή θα εξετάζουμε τα δεδομένα που έχουμε ή άμα ξεκινήσουμε τα αν και αν και αν το κάνουμε μόνο και μόνο για να προκαλούμε εντυπώσεις ή να καθοδηγήσουμε τη συζήτηση εκεί που θέλουμε.
Προφανώς και άμα ήταν παιδάκι θα γινόταν μακελειό.

Δεν ήταν όμως παιδάκι. Ήταν ένα ντερέκι της ομάδας ΔΙΑΣ, που φορούσε ειδική στολή και το τραύμα που δέχθηκε, όπως φαίνεται, ήταν επιφανειακό. Δλδ η περιποίηση απαιτούσε έναν απλό καθαρισμό και αντιτετανικό ορό (σύμφωνα με την ΕΛΑΣ).

Δλδ έχει μεγάλη απόσταση το απλό δάγκωμα από το κόντεψε να πεθάνει. Παρουσιάζετε το περιστατικό λες και τον ξάπλωσε κάτω και του δάγκωνε την καρωτίδα και δεν είχε καμιά άλλη επιλογή.
Για αυτό θίγουμε λίγο και την περίπτωση της δυσαναλογίας εδώ πέρα.

Ο αστυνομικός ήταν όρθιος την ώρα της επίθεσης (μάλλον δεν ήμουν και μπροστά) άρα δεν κινδύνευε ούτε πρόσωπο, ούτε κάποιο άλλο ζωτικό όργανο για να κινδυνεύει η ζωή του.
Δε λέω ότι το δάγκωμα στο πόδι από ένα πιτμπουλ είναι κάτι ευχάριστο ούτε ότι ο αστυνομικός έπρεπε να καθίσει να τον φάει, για να αντιδράσει.
Μπορώ να δικαιολογήσω εν μέρει τον αστυνομικό ότι πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και αντέδρασε ίσως αστραπιαία. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω όμως εσάς που προσπαθείτε να παρουσιάσετε το περιστατικό με εικόνες αιματοκυλίσματος. Γιατί δεν έγινε έτσι.

Επίσης, αν όπως λες είδε το σκυλί να έρχεται κατά πάνω του και γύρισε την πλάτη για να αποφύγει τα χειρότερα, του δίνει ένα αβαντάζ με την έννοια ότι δεν τον αιφνιδίασε να τον ρίξει κάτω και τότε πίστεψέ θα είχαμε τα χειρότερα.

Άρα, φαντάζομαι ένας άντρας της ομάδας ΔΙΑΣ (δε θα είναι κοντά στα 100 κιλά;) μπόρεσε να κρατήσει κάποια αντίσταση απέναντι στη δύναμη του σκύλου.
Άρα μόνο αν πηδούσε ο σκύλος θα μπορούσε να του δαγκώσει το πρόσωπο.

Επίσης, αν όπως λέγεται, (ΑΝ ΛΕΩ) η βολή δόθηκε από απόσταση αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος είχε ξεκλειδώσει τα σαγόνια του και τον είχε αφήσει. Ποιος ο λόγος να πυροβολήσει αφού τον δάγκωσε;
Την ώρα που τον δάγκωνε το βρίσκω κάπως πιο λογικό.

Εικασίες όλα αυτά έτσι;
Ελπίζω να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση και να δικαιωθούν αυτοί που πρέπει και η δικαιοσύνη να κάνει σωστά το έργο της.

Ο λόγος που δεν αναφέρομαι στις ευθύνες των ιδιοκτητών είναι γιατί τις θεωρώ καραδεδομένες. Η στάση του αστυνομικού είναι κάπως αμφιλεγόμενη.

Επίσης, ρε ραν το ποινικό μητρώο είναι του ιδιοκτήτη. Δεν είναι του σκύλου, για να άξιζε να πεθάνει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2021, 20:34

nemo έγραψε:αρα το προβλημα ειναι να κατανοησουμε τον βαθμο της απειλης

Ναι η δράση σου δεν πρέπει να είναι ανάλογη της απειλής που δέχεσαι;
Κοίτα για να μην το πάμε γύρω γύρω, όλοι μας σε μια επίθεση σκύλου θα χεζόμασταν πάνω μας. Είναι ανθρώπινη η αντίδραση του αστυνομικού.
Το γεγονός όμως ότι ο νόμος τού δίνει τη δικαιοδοσία να οπλοφορεί αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το όπλο καταχρηστικά.
Ίσα ίσα πρέπει να σκέφτεται δύο φορές παραπάνω από εμάς τους απλούς πολίτες για το πώς θα ενεργήσει ειδικά όταν η ενέργεια αυτή μπορεί να επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον οποιονδήποτε.

Πιστεύω θα συμφωνήσετε κι εσείς (που ίσως ξέρετε κάτι παραπάνω από όπλα) ότι όταν κάποιος κουβαλάει κάτι τόσο φονικό πάνω του, το λιγότερο που χρειάζεται είναι να φέρεται αντανακλαστικά.

Τέτοια περιστατικά αξίζουν να παίρνουν διαστάσεις γιατί μόνο αν γίνει το κακό αλλάζουν τα κακώς κείμενα. Ίσως και η αστυνομία θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και για να προστατεύσει την σωματική ακεραιότητα των οργάνων της αλλά και για να μη δυσφημείται το έργο της δίνοντας πατήματα να την κράζει η κοινωνία.

Οι εποχές αλλάζουν. Το ίδιο και οι προκλήσεις που πρέπει να ανταποκριθούν οι αστυνομικοί.

nemo έγραψε: θα σου πω μια ιστορια σου ειπα και πριν οτι δεν φοβομουν τα τσομπανοσκυλα
γιατι ηξερα το κολπο να τα διωχνω λοιπον ενα απογευμα ημουν στο χωριο σουρουπο
και ερχεται ο ξαδελφος αναστατωμενος στο φουλ και μου λεει ελα στο χωραφι γιατι δυο τσομπανοσκυλα
ειναι στο χωραφι και δεν με αφηνουν να φορτωσω τις κλουβες στο αυτοκινητο
και μεχρι να παμε στο χωραφι του τον κοροιδευα συνεχως
φτανουμε και κατεβαινω με μια βαρια γλιτσα στα χερια μου κανω τις κινησεις που εκανα παντα
και τα κοπροσκυλα εξαφανιζονταν αλλα δεν πιανουν τζιφος και μαλιστα τα αγριεψα περισσοτερο
ηταν δυο θερια κοντα το ενα στο αλλο με τα δοντια να γυαλίζουν πλησιασα λιγο με την μαγκουρα
δεν προλαβα να κανω μισο βημα και την μαγκουρα την σπασανε με ενα δαγκωμα ενα μαλιστα
εκανε να μου επιτεθει -εδω οσο ναναι κατι με επιασε και με δυο βηματα στην οπισθεν χωθηκα στο αμαξι
φυγαμε και ο ξαδελφος πηγε να βρει τον ιδιοκτητη το πρωι εμαθα οτι τα τουφεκισαν και τα δυο
και απο οτι εμαθα κατι ειχε γινει και ειχαν ξαφνικα αγριεψει και ηταν επικινδυνα για ολους
σου ειπα και την ιστορια με τον θειο μου που τον δαγκωνανε τα αδεσποτα μεχρι που οι περαστικοι
τον εσωσαν αυτα τα αδεσποτα τριγύριζαν στην παραλια χωρις να πειραξουν αλλη φορα ανθρωπο
στα σκυλια συμβαινει οτι και στους ανθρωπους κατι σπαει μεσα τους και επιτίθονται θελουν να δαγκωσουν
και να γευθουν το αιμα ...τοτε δεν μενει αλλη λυση απο την ευθανασια

Απλά με επιβεβαιώνεις νέμο.
Όλα τα σκυλιά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.
Εσείς όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση πιντμπουλ = θάνατος.
Χωρίς να εξετάσουμε τι και πώς έγιναν τα πράγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Αύγ 2021, 20:46

ωπα βρηκαμε την αδυναμια και την εμμονη του μπιζελιου μας λεει οτι για ενα απλο δαγκωμα
δεν αξιζε να πεθανει ... το σκυλακι .... ουτε και με δυο τρια τεσσερα πεντε εξι εφτα οχτω εννια αντε δεκα
αφου δεν σημαδεψε με την πρωτη την καρωτιδα ..δεν αξιζε αυτο το τελος κριμα στην αθωα ψυχουλα
ελπιζω να μετεμψυχωθει σε μια ωραια γαλαζια πεταλουδα και να σουλατσαρει ελευθερη και ωραια
η ψυχουλα του ....
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2021, 20:53

Επίσης, θα ήθελα να πω ότι έχετε κάθε δίκιο να σκέφτεστε ότι μιλάω έτσι εξαιτίας της ευαισθησίας που έχω για τα ζώα και ότι μεροληπτώ.
Δεν ξέρω αν μπορώ να σας πείσω αλλά δεν είναι είναι αυτός ο λόγος.
Όταν διάβασα την είδηση αρχικά είπα οκ. Βασικά δεν είπα τίποτα.
Μετά από μέρες (σε ανύποπτο χρόνο) τρώω μια φλασιά και λέω τι ακριβώς έγινε ρε φίλε;
Αστυνομικός - όπλο - μπαμ
Κάτι δε μου άρεσε.
Στο μυαλό μου ήρθε μια εικόνα ενός αστυνομικού να τραβάει όπλο.
Λίγο με εκνεύρισε αυτή η υπερεξουσία που σου δίνουν τα όπλα.
Κάπως έτσι το είδα.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”