Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Δεκ 2022, 18:32

Alien_ex_forums έγραψε:Πώς να ορίσουμε τη μορφωτική διαφορά;

Δεν είχα κατά νου ότι μεταξύ ΑΕΙ και ΙΕΚ μπορεί να υπάρχει μορφωτική διαφορά, ίσως τραβηγμένα να μπορούμε να μιλάμε για διαφορά στην αξία των πτυχίων και στο αντίκρισμα που έχουν (κι αυτό ακόμη είναι συζητήσιμο στην εποχή μας).

Εξαρτάται. Το ΑΕΙ γενικά δεν λέει κάτι. Υπάρχουν ΑΕΙ που μπαίνεις και βγαίνεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, υπάρχουν και άλλα που πρέπει και να σε κόβει αλλά και να ματώσεις. Παράλληλα, υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις του κανόνα απόφοιτοι ΙΕΚ.

Alien_ex_forums έγραψε:Βλέπουμε ας πούμε αντιφάσεις όπως το να είναι κάποιοι απόφοιτοι λυκείου "κινητές εγκυκλοπαίδειες" γιατί τους αρέσει και γιατί ψάχνονται, ενώ την ίδια στιγμή, απόφοιτοι των ΑΕΙ, που παπαγαλίσανε επιτυχώς την επιστήμη τους, σκορπάνε γαρδένιες στα μπουζούκια και κατεβάζουν χριστοπαναγίες με τη παραμικρή αφορμή.

Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείς τενεκέ απόφοιτο ΑΕΙ, απ ότι γνώστη απόφοιτου Λυκείου.
Γενικά, το μυαλό εξελίσσεται, οι νεύρωνες επισυνάπτονται, τόσο με το διεξοδικό διάβασμα π.χ. για Πανελλήνιες, για την Σχολή, όσο και αργότερα σε μια ανάλογα απαιτητική εργασία.
Το ότι κάποιος απόφοιτος Λυκείου διαβάζει κάτι, ή το ότι ο τάδε απόφοιτος ΑΕΙ άνοιξε ένα άσχετο μαγαζί μετά τις σπουδές και στα 40 νομίζει ότι είναι επιστήμονας, δεν λέει τίποτε.
2 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 13 Δεκ 2022, 19:14

Δεν ορίζεται.
Η υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση καταχρηστικά σημασιοδοτείται ως μόρφωση αφού περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο δεξιότητες σε συγκεκριμένο τομέα ενός και μόνο επιστημονικού αντικειμένου.
Η πλήρης εννοιολογική σημασιοδότηση της μόρφωσης περιλαμβάνει εκείνη τη γενική παιδεία που λαμβάνει το άτομο, αρχικά και κυρίως από την οικογένεια του και δευτερευόντως από το εκπαιδευτικό σύστημα, και η οποία το καθιστά ικανό να αναπτύξει αντιληπτική, αναλυτική, συνθετική και κριτική σκέψη που θα του επιτρέψουν να αποκτήσει επίγνωση του περιβάλλοντος του (δλδ της αντικειμενικής πραγματικότητας) σε βαθμό η οποία θα το καθιστά ικανό να αντιλαμβάνεται στην ολότητα του και σε κάθε τομέα του το κοινωνικό γίγνεσθαι και που σε συνδυασμό με την (όχι απαραίτητα) υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση του θα είναι σε θέση να αντιληφθεί την ανεπάρκεια της κλασικής φιλελεύθερης παιδείας σε ό,τι αφορά την ανάγνωση και ανάλυση της πραγματικότητας και να προσχωρήσει ψυχή τε και σώματι στο φιλοσοφικό, πολιτικο - οικονομικό και επαναστατικό μαρξιστικό στρατόπεδο. :D
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 13 Δεκ 2022, 20:31

Να σας πω την αλήθεια τα περισσότερα υποτιμητικά σχόλια για το ΙΕΚ τα έχω ακούσει εκεί μέσα , πολλοί έχουν απίστευτο κόμπλεξ κατωτερότητας, εγώ όχι τόσο γιατί τυχαίνει να είχα περάσει σε κάποια τμήματα κυρίως της επαρχίας , όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάω και στην Αθήνα η μόνη μου επιλογή δεν μου άρεσε καθόλου. Έτσι πήγα στο ΙΕΚ, θέλω να πω ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται . Για να επανέλθω στο θέμα λοιπόν , φέτος είμαστε στο δεύτερο έτος και την πρώτη μέρα μιλούσα με δύο κοπέλες και λέει η μία "φέτος ήρθαν ακόμα περισσότερα άτομα,πως κι έτσι ; Τι έγινε ;" Και απαντάει η άλλη μεταξύ σοβαρού και αστείου "απέτυχαν όπως εμείς " και ρωτάω εγώ τι σημαίνει επιτυχία; Το να περάσεις κάπου ; Σιγά το πράγμα, ακόμα κ με την ΕΒΕ , 9-10 να γράψεις περνάς . Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά τα σχόλια με έχουν επηρεάσει και για αυτό νιώθω έτσι μπροστά στο αγόρι μου το οποίο με στηρίζει απίστευτα !!!!!!!!!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Δεκ 2022, 21:28

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:(ΥΓ. "Η θεία Ρόζα απαντά" :D :D )

...στο ερώτημα: ''Kαλέ θεία Ρόζα με αγαπάει το αγόρι μου;''
Ναι αν συντρέχουν όλες ανεξαιρέτως οι παρακάτω προϋποθέσεις.
Αν συντρέχουν οι μισές ή και λιγότερες βρες τον τρόπο να τον καλουπώσεις και στις υπόλοιπες ευνουχίζοντας τον σύμφωνα με τη μεθολογία του συμπεριφορικού χοντροκωλισμού και μετά έχεις ανοίξει διάπλατα το δρόμο να τον μετατρέψεις σε υποζύγιο και να κάτσεις δια βίου με την κωλάρα σου πάνω στη μούρη του.

1ον η θεία Ρόζα δεν είναι ποτέ τόσο αγενεστάτη και βλάσφημος ώστε να δίδει προσβλητικές απαντήσεις και
2ον είναι πάντοτε λακωνική και φειδωλή στη στήλη της (δεν απαντά ποτέ με σεντόνια) :madwoman:
1 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 14 Δεκ 2022, 15:17

Όλα αυτά τα λέω γτ υπάρχει η άποψη πως οι άνδρες στα 25 πρέπει να έχουν δουλειά κ αμάξι το οποίο εγώ προσωπικά δεν το υποστηρίζω γτ πιστεύω είναι δύσκολο από αυτή την ηλικία ειδικά σε αυτή την εποχή , μέχρι τα 30 του ο άνθρωπος πλάθεται . Εγώ προσωπικά δηλαδή δείχνω κατανόηση σε κάποια θέματα . Ελπίζω να μην κάνω λάθος .
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Δεκ 2022, 16:54

Magdap35 έγραψε:Όλα αυτά τα λέω γτ υπάρχει η άποψη πως οι άνδρες στα 25 πρέπει να έχουν δουλειά κ αμάξι το οποίο εγώ προσωπικά δεν το υποστηρίζω γτ πιστεύω είναι δύσκολο από αυτή την ηλικία ειδικά σε αυτή την εποχή , μέχρι τα 30 του ο άνθρωπος πλάθεται . Εγώ προσωπικά δηλαδή δείχνω κατανόηση σε κάποια θέματα . Ελπίζω να μην κάνω λάθος .

δεν πλαθεται μεχρι τα τριαντα και κακως υπαρχει αυτη η αποψη που κυκλοφορει και πριν απο την γενια μου
μεχρι τα 18 το πολυ 20 υπαρχουν και αποψεις οτι για τον περισσοτερο κοσμο σταματα και σε πιο μικρη ηλικια
αν εννοεις μονο για τα εργασιακα εχεις δικιο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 14 Δεκ 2022, 17:36

nemo έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Όλα αυτά τα λέω γτ υπάρχει η άποψη πως οι άνδρες στα 25 πρέπει να έχουν δουλειά κ αμάξι το οποίο εγώ προσωπικά δεν το υποστηρίζω γτ πιστεύω είναι δύσκολο από αυτή την ηλικία ειδικά σε αυτή την εποχή , μέχρι τα 30 του ο άνθρωπος πλάθεται . Εγώ προσωπικά δηλαδή δείχνω κατανόηση σε κάποια θέματα . Ελπίζω να μην κάνω λάθος .

δεν πλαθεται μεχρι τα τριαντα και κακως υπαρχει αυτη η αποψη που κυκλοφορει και πριν απο την γενια μου
μεχρι τα 18 το πολυ 20 υπαρχουν και αποψεις οτι για τον περισσοτερο κοσμο σταματα και σε πιο μικρη ηλικια

Ναι , τα εργασιακά εννοώ και μαζί το αυτοκίνητο κ το σπίτι . (Αυτά πάνε μαζί ) εσείς τι εννοείτε μέχρι τα 18-20 , στον χαρακτήρα αναφέρεστε ;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Δεκ 2022, 18:27

Magdap35 έγραψε:
nemo έγραψε:δεν πλαθεται μεχρι τα τριαντα και κακως υπαρχει αυτη η αποψη που κυκλοφορει και πριν απο την γενια μου

Ναι , τα εργασιακά εννοώ και μαζί το αυτοκίνητο κ το σπίτι . (Αυτά πάνε μαζί ) εσείς τι εννοείτε μέχρι τα 18-20 , στον χαρακτήρα αναφέρεστε ;

ναι!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 14 Δεκ 2022, 18:38

nemo έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Ναι , τα εργασιακά εννοώ και μαζί το αυτοκίνητο κ το σπίτι . (Αυτά πάνε μαζί ) εσείς τι εννοείτε μέχρι τα 18-20 , στον χαρακτήρα αναφέρεστε ;

ναι!

Αααααα ναι για τον χαρακτήρα συμφωνώ όταν εννοούσα "πλάθεται" εννοούσα στο να πατήσει στα πόδια του οικονομικά . Είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες απαιτούν από νεαρούς άνδρες (ειδικά το αυτοκίνητο) ένα παιδί από τη σχολή Μ που δεν οδηγεί (20 ετών) του είπε ένας άλλος "καλά πως έριξες γκόμενα χωρίς αμάξι ";
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Δεκ 2022, 07:13

Δεν είχα κατά νου ότι μεταξύ ΑΕΙ και ΙΕΚ μπορεί να υπάρχει μορφωτική διαφορά, ίσως τραβηγμένα να μπορούμε να μιλάμε για διαφορά στην αξία των πτυχίων και στο αντίκρισμα που έχουν (κι αυτό ακόμη είναι συζητήσιμο στην εποχή μας).

Βλέπουμε ας πούμε αντιφάσεις όπως το να είναι κάποιοι απόφοιτοι λυκείου "κινητές εγκυκλοπαίδειες" γιατί τους αρέσει και γιατί ψάχνονται, ενώ την ίδια στιγμή, απόφοιτοι των ΑΕΙ, που παπαγαλίσανε επιτυχώς την επιστήμη τους, σκορπάνε γαρδένιες στα μπουζούκια και κατεβάζουν χριστοπαναγίες με τη παραμικρή αφορμή.

Αυτό είναι εύκολο
υπάρχει το European quality framework με την οκταβάθμια κλίμακα αναγνώρισης προσόντων
Σε αυτή , το απολυτήριο Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ χωρίς πιστοποίηση βρίσκονται στο επίπεδο 4, εάν κάνει κάποιος μαθητεία στο ΕΠΑΛ περνάει στο επίπεδο 5 και αν απο το ΙΕΚ περάσει εξετάσεις πιστοποίησης πάει πάλι στο επίπεδο 5. Απο το Γενικό λύκειο δεν μπορεί κανείς να πάει στο επίπεδο 5 παρά μόνο να δώσει πανελλήνιες. που μπορεί να τις δώσει και απο το ΕΠΑΛ με ανταγωνιστικότερους όρους γιατί αναμετριέται με τα υπόλοιπα παιδιά των ΕΠΑΛ που όπως και να το κάνουμε δεν έχουν μπαμπά που να πληρώνει δέκα φροντιστήρια. Στο δε ΕΠΑΛ μπορεί εκτός απο απολυτήριο λυκείου να πάρει και πτυχίο ειδικότητας, άρα παίρνει δύο χαρτιά αν τελειώσει το ΕΠΑΛ. Μετά είναι η τριτοβάθμια, στο επίπεδο 6 τα πανεπιστήμια πρώην τει, στο 7 τα μπατσελορ απο εμπ και στο 8 τα διδακτορικά.
Ετσι τουλάχιστον ισχύει από την ευρωπαϊκή ένωση στα πλαίσια της αναγνωρισιμότητας των πτυχίων

Είναι εύκολα κατανοητό ότι πολύς κόσμος νομίζει ότι το ιεκ είναι τριτοβάθμια εκπαίδευση , ειδικά γιατί το πανέξυπνο υπουργείο εξαπάτησε τους μαθητές βάζοντας το ιεκ στο μηχανογραφικό των πανελληνίων. Όμως η Ευρώπη έχει άλλη άποψη.

https://www.cedefop.europa.eu/en/projec ... mework-eqf
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”