Adminović έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Εγώ μιλάω για το μηχάνημα στην τράπεζα. Μέχρι πέρυσι το χαρτί που κατέβαζες απ' το taxis με την ταυτότητα οφειλής και τις δόσεις είχε και barcode. Το διάβαζε αυτό το μηχάνημα της τράπεζας και ξεμπέρδευες. Τώρα πρέπει να πληκτρολογείς αριθμούς και αλλοίμονο αν κάνεις λάθος. Φτου κι απ' την αρχή.
Δεν ξέρω, έχω από προ πανδημίας να μπω σε τράπεζα. Τα κάνω όλα ηλεκτρονικά πλέον.
Αυτό που ξέρω είναι ότι σημασία έχει να μην κάνεις λάθος το πρώτο σκέλος του κωδικού (που είναι το αφμ σου). Αν αυτό το γράψεις σωστά και κάνεις μαλακια στα άλλα ψηφία, το ποσό θα πιστωθεί στο αφμ σου στην εφορία, οπότε το πολύ-πολυ παίρνεις τηλέφωνο τη ΔΟΥ σου στο τμήμα εσόδων και σου το συμψηφιζουν με τις οφειλές που έχεις.
Νομίζω πως πρέπει να γράψεις σωστά όλο τον αριθμό της ταυτότητας οφειλής , αλλιώς δεν θα σου εμφανιστεί η δική σου οφειλή. Δηλαδή ακριβές πσό , ΑΦΜ , ονοματεπώνυμο και λοιπά στοιχεία. Ε, αν δεν σου εμφανιστούν αυτά και εμφανιστεί κάτι άλλο πρέπει να είσαι εντελώς γκάου για να μην κοιτάξεις και να προχωρήσεις στην πληρωμή.