τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Ιουν 2022, 17:07

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο πατέρας μου είχε πάρει ένα μεταχειρισμένο αμάξι το '94. Του ήρθε το '98 απ' τον δήμο Περιστερίου να πληρώσει κλήση του 1989. Τους παίρνει τηλέφωνο και τους λέει πως το αμάξι δεν μου ανήκε το '89, βρείτε τον τότε ιδιοκτήτη. Του λένε εντάξει γράψε λάθος.

Αυτό θέλω να ξέρω κι εγώ. Κάνω σήμερα το πρωί την μεταβίβαση με πληρεξούσιο. Δεν παραβρέθηκα εκεί. Διαβάζω στο ίντερνετ και λέει πως η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3 μέρες ( ή αλλού σε 50 μέρες :o ). Θέλει ο άλλος να 'ρθει να πάρει το αμάξι. Μπαίνω στο gov my car και λέει πως το αμάξι ακόμη μου ανήκει . Τι κάνω ; Το δίνω ; Αν αυτός σκοτώσει κανέναν άνθρωπο την πληρώνω εγώ ; Πώς θα δείξω πως το αμάξι δεν μου ανήκει ;

Κοίτα δεν ξέρω να σου απαντήσω στα σίγουρα. Όμως αν σκοτώσει κάποιος άνθρωπο δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά ο όποιος οδηγός! Ισως να του ζητούσες να σου δείξει κάποια χαρτιά που τους δίνουν στο μηχανολογικό (πχ αριθμό πρωτοκόλλου ότι έχει καταθέσει το πληρεξούσιο για μεταβίβαση) για να είσαι σίγουρος; Το αμάξι έχει ασφάλεια ακόμα; Σε τίνος το όνομα; Κανονικά ανασφάλιστο αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί... Δεν είμαι σίγουρος για τις απαντήσεις και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, καλύτερα να περιμένει πές του. (Δεν κάνει 50 μέρες πάντως το φτιάχνουν πιο γρήγορα αλλά πρέπει να πάρει ο άλλος την άδεια στα χέρια του πριν το κυκλοφορήσει)
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 27 Ιουν 2022, 17:09

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο πατέρας μου είχε πάρει ένα μεταχειρισμένο αμάξι το '94. Του ήρθε το '98 απ' τον δήμο Περιστερίου να πληρώσει κλήση του 1989. Τους παίρνει τηλέφωνο και τους λέει πως το αμάξι δεν μου ανήκε το '89, βρείτε τον τότε ιδιοκτήτη. Του λένε εντάξει γράψε λάθος.

Αυτό θέλω να ξέρω κι εγώ. Κάνω σήμερα το πρωί την μεταβίβαση με πληρεξούσιο. Δεν παραβρέθηκα εκεί. Διαβάζω στο ίντερνετ και λέει πως η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3 μέρες ( ή αλλού σε 50 μέρες :o ). Θέλει ο άλλος να 'ρθει να πάρει το αμάξι. Μπαίνω στο gov my car και λέει πως το αμάξι ακόμη μου ανήκει . Τι κάνω ; Το δίνω ; Αν αυτός σκοτώσει κανέναν άνθρωπο την πληρώνω εγώ ; Πώς θα δείξω πως το αμάξι δεν μου ανήκει ;

Κοίτα δεν ξέρω να σου απαντήσω στα σίγουρα. Όμως αν σκοτώσει κάποιος άνθρωπο δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά ο όποιος οδηγός! Ισως να του ζητούσες να σου δείξει κάποια χαρτιά που τους δίνουν στο μηχανολογικό (πχ αριθμό πρωτοκόλλου ότι έχει καταθέσει το πληρεξούσιο για μεταβίβαση) για να είσαι σίγουρος; Το αμάξι έχει ασφάλεια ακόμα; Σε τίνος το όνομα; Κανονικά ανασφάλιστο αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί... Δεν είμαι σίγουρος για τις απαντήσεις και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, καλύτερα να περιμένει πές του. (Δεν κάνει 50 μέρες πάντως το φτιάχνουν πιο γρήγορα αλλά πρέπει να πάρει ο άλλος την άδεια στα χέρια του πριν το κυκλοφορήσει)

Έχει ασφάλεια για 15 μέρες ακόμη από μένα.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Ιουν 2022, 17:10

Το "λάθος" σου είναι ότι άφησες τον αγοραστή να κανονίσει τα της άδειας, αν το αναλάμβανες εσύ (μα βρεις δλδ υπάλληλο μηχανολογικού να το κανονίσεις) θα ήσουν σίγουρος γιατί θα συνεννοούσουν με τον υπάλληλο.
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Ιουν 2022, 17:12

Εμένα πάντως η έκδοση καινουργιας άδειας δεν έκανε πάνω απο εβδομάδα να τελειώσει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 27 Ιουν 2022, 19:45

BaKXOS_Lysios έγραψε:Εμένα πάντως η έκδοση καινουργιας άδειας δεν έκανε πάνω απο εβδομάδα να τελειώσει.

Εντάξει , μου έστειλε φωτογραφία με την καινούρια άδεια. :bingo:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2022, 21:17

λοιπον τα νεα μας σημερα ...επιτελους βρεθηκε ατομο που μιλαγαμε μιαμιση ωρα
που αν δεν ειχα δουλεια- εκει θα ημουν ακομη να συζητουσαμε
φιλοσοφικα ζητηματα ..οποιος χωνοταν στην συζητηση εγω τον διεκοπτα
-μπορει και να με παρεξηγησαν δυο τρεις αλλα ελεος με τις ταχα προοδευτικες ιδεες
..αλλο -ηρθε ενας κηπουρος που τον εστειλε μια γειτονισα οχτω παρα !!!!
χωρις να εχω ιδεα και εγω δεν ειχα πιει καφε και τσιγαρο και μολις με ειδε εφυγε
αντε τωρα να ξαναβρω κηπουρο ..αλλο καυγας στην γειτονια μας
πατερας και γιος και επεσε χοντρο ξυλο
ειπα να παω να τους χωρισω αλλα δεν ειχα εμπιστοσυνη για το τι θα γινοταν
με την παρεμβαση μου ετσι αφησα να εξελιχθει ο καυγας
αλλο ! αγορασα μια σακουλα δολωματα αλλα βαριεμαι να παω για ψαρεμα
αλλο! μολις τωρα εδωσα ενα πενηνταρικο στην ψεκασμενη γιατι της φερανε το αρνακι
που ειχε παραγγειλει στον τσοπανη ..απο την μερα που καθομαι συμβαινει
το εξης παραδοξο δεν καταλαβαινω πως εξαφανιζονται τα πενηνταρικα
ο προυπολογισμος που ειχα κανει δεν εχει καμια σχεση με αυτα που συμβαινουν
καθημερινα :s_mad
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2022, 21:36

Θάνος Πλεύρης
@thanosplevris
· 1 ώ
Έξω από το σπίτι μου που βρίσκεται η γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά έχουν συγκεντρωθεί αντιεμβολιαστές και «Διαδηλώνουν» εναντίον της οικογένειας μου. Στοχοποιείται η οικογένεια μου για τις υπουργικές μου αποφάσεις. Αναμένω την αυτονόητη καταδίκη από όλο τον Πολιτικό Κόσμο

FWQ2or1WAAAZ_Mf.jpg

υσ..και εκει που εχεις μια σιγουρια να χαρακτηρισεις βλαμμένο εναν αριστερο
τσουπ πεταγεται ενας δεξιος και μαλιστα υπουργος που σπαζει σε χιλια κομματια αυτην την σιγουρια ..διαβαστε τι γραφει η μπλουζα '' ολα τα λεφτα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2022, 22:31

Πως μπορει ενας φιλοσοφος να πεσει σε μια λουμπα σε ενα νοητικο σφαλμα
μα οταν βρει εναν αποδιοπομπαιο τραγο για τον λιαντινη ηταν ο χριστιανισμος
(μας λεει οτι το ου μοιχευσεις ειναι η δαμοκλειος σπαθη πανω απο το κεφαλι του ελληνα

με αυτό δεν προωθει την μοιχεια μας λενε οι οπαδοι και απλα καταδικαζει την ενοχικη ηθικη
συνεχιζουν λεγοντας οτι η ηθικη και η αρετη δεν μπορει να ειναι αποτελεσμα απαγορευσεων )

-μα πως μπορει αυτη η σκεψη να ειναι αποτελεσμα μιας λογικης συναρτησης
-πως γινεται η ηθικη η αρετη να μην ειναι και αποτελεσμα απογορευσεων;

0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 28 Ιουν 2022, 00:14

Μία ερώτησή μου, που μάλλον θα προκαλέσει αδιαφορία ή αγανάκτιση ή θα ληφθεί ως προσβολή επειδή στα φόρουμς το κυρίως άθλημα είναι το φαγητό:

Τρέχετε; Κάνετε τζόγκινγκ σε πάρκα, παραλίες ή σε δρόμους όπως εγώ; (που φοβάμαι να πάω σε γυμναστήριο)

Αν τρέχετε σε δρόμους, πως διαλέγετε τους δρόμους, τρέχετε στην άκρη βλέποντας τα αυτοκίνητα που έρχονται απέναντι; Λαμβάνετε κάποια προφύλαξη;

Όσες φορές το έχω αναφέρει σε ομίλους του μπριτζ που παίζουμε (καλά τώρα με τον κορονοϊό σχήμα λόγου), συνάντησα αγανάκτιση για το άτοπο της ερώτησης, από τους άλλους ... αθλητές του μπριτζ.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Ιουν 2022, 00:21

NikosVy έγραψε:Μία ερώτησή μου, που μάλλον θα προκαλέσει αδιαφορία ή αγανάκτιση ή θα ληφθεί ως προσβολή επειδή στα φόρουμς το κυρίως άθλημα είναι το φαγητό:

Τρέχετε; Κάνετε τζόγκινγκ σε πάρκα, παραλίες ή σε δρόμους όπως εγώ; (που φοβάμαι να πάω σε γυμναστήριο)

Αν τρέχετε σε δρόμους, πως διαλέγετε τους δρόμους, τρέχετε στην άκρη βλέποντας τα αυτοκίνητα που έρχονται απέναντι; Λαμβάνετε κάποια προφύλαξη;

Όσες φορές το έχω αναφέρει σε ομίλους του μπριτζ που παίζουμε (καλά τώρα με τον κορονοϊό σχήμα λόγου), συνάντησα αγανάκτιση για το άτοπο της ερώτησης, από τους άλλους ... αθλητές του μπριτζ.

δεν θελει σκεψη νικος απλα κλεινεις τα ματια και τρεχεις και οτι ειναι να συμβει θα συμβει
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”