τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Αύγ 2022, 10:48

bizeli έγραψε:
Αααα για να σας πω 1/9 το καλοκαίρι τελειώνει. Ξεκινάω τη δουλειά.
Δε θα δουλεύω εγώ κι εσείς θα κάνετε διακοπές.
Το καλοκαίρι τελειώνει όταν ξεκινάνε τα σχολεία. Όλοι το ξέρουν αυτό.
:s_mad

πλάκα κάνω περίπου

Μέχρι Νοέμβριο μπάνια λέμε.

Και μετά μάλλον θα συνεχίσω τα μπάνια μου, αλλά στο νότιο ημισφαίριο. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Αύγ 2022, 11:36

pluton έγραψε:
Υπάρχουν αθλητές που φωνάζουν : ,,Για την Ελλάδα ρε γαμωτο....,,

Να πούμε κι ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στις αδερφές Αλεξανδρή, οι οποίες κατάγονται από την Αυστρία του Νότου και πλέον διαπρέπουν (με απευθείας μεταγραφή) με την σημαία της Αυστρίας του Βορρά. :yesyes: 🇦🇹
Εδώ στο Γιουνανιστάν βλέπεις η ομοσπονδία προωθούσε άλλες αθλήτριες.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Αύγ 2022, 11:51

εφέτος έχω φτιάξει

μαρμελάδα απο τα μήλα, μαρμελάδα απο τα αχλάδια
μάζεψα τις κληματαριές και βράζει ο μούστος χωριστά το μαύρο κρασί καμπερνέ και χωριστά τα άσπρα

οργασμός εργασίας...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Αύγ 2022, 12:33

vallon έγραψε:εφέτος έχω φτιάξει

μαρμελάδα απο τα μήλα, μαρμελάδα απο τα αχλάδια
μάζεψα τις κληματαριές και βράζει ο μούστος χωριστά το μαύρο κρασί καμπερνέ και χωριστά τα άσπρα

οργασμός εργασίας...

οκ αλλα τελειωνει η λουφα σε λιγο :laugh1:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Αύγ 2022, 12:12

nemo έγραψε:μα τους εδωσα δυο φορες ικανοποιηση με την απαντηση μου
1 τους ειπα οτι θα προσεχω το κουταβι ακομη και αν χασω την ζωη μου
και 2 εμαθαν οτι υπαρχουν και αλλοι βλαμμενοι εκτος απο τους ιδιους
μια χαρα! :s_mad

Τον βλέπεις αυτόν τον παλίκαρο;
Εικόνα
Λέγεται Δημήτρης Αντωνίου. Πριν καμιά 15χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρά τα προβλήματά του πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Αλλά το εντυπωσιακό δεν είναι αυτό. Το εντυπωσιακό είναι η ακτιβιστική του δράση για έναν καλύτερο κόσμο. Ζώα και ανθρώπους.
Σου παραθέτω ένα κείμενό του για ένα γατάκι που βρήκε πριν 2 μέρες και το δημοσίευσε στη σελίδα του στο fb.

"Αυτός ο γατούλης (σχεδόν νεογέννητο) μπήκε στη ζωή μας τη Δευτέρα το πρωί, όταν τον βρήκαμε σε άσχημη κατάσταση λίγα μέτρα από το σπίτι μας. Είχε μάτια κλεισμένα από τσίμπλες (από μία αρρώστια στα μάτια) και στην πορεία μάθαμε ότι είχε και σοβαρή πνευμονία. Τα μάτια του τελικά κατάφερε και τα άνοιξε (με αγωγή), για να μας ρίξει μια ματιά και να μας πει ένα ‘’νιαου’’, στους ανθρώπους που έδωσαν τη μαχη μαζί του στις τελευταίες του στιγμές.
Τελικά έφυγε από τη ζωή χτες το απόγευμα.

Δεν μετανιώνω στιγμή από την αναστάτωση στο σπίτι και όσες ασήμαντες δυσκολίες μπορεί να προέκυψαν. Το σκυλάκι μας, η Ζωή, ναι περιορίστηκε (κάτατι τσομπανόσκυλο) και οι δικές μας δουλειές πήγαν λίγο πίσω. Αλλά πραγματικά ασήμαντα όλα αυτά, στη μια πλευρά της ζυγαριάς, όταν από την άλλη διακυβεύεται η ζωή μιας αθώας ύπαρξης.

Θα παραδεχτώ πως δεν είμαι κανένας φοβερός ζωόφιλος, τουλάχιστον όχι πριν τη σκυλίτσα μας τη Ζωη. Αλλα όταν είδα αυτόν το γατούλη, ένα αβοήθητο πλασματάκι να τρέμει και να καταλαβαίνω ότι αν προχωρήσω και κοιτάξω αλλού, απλά δεν θα επιβιώσει τις επόμενες ώρες, ε απλά ένιωσα κάτι να ραγίζει μέσα μου. Τι στο καλό θα απογίνουμε σαν άνθρωποι όταν σε αυτή τη ζυγαριά ζωής από τη μία και αναστάτωσης από την άλλη, δεν κερδίζει η ζωή;

Δυστυχώς, δεν μπορώ να τρέχω να βοηθάω όλα τα αδέσποτα-αβοήθητα ζωάκια, αλλά σε αυτό που βρέθηκε στο διάβα μου, όχι δεν μπόρεσα να γυρίσω τη πλάτη, γιατί με μια ρωγμή (λόγω της συνειδητοποίησης των όσων τραβάνε πολλά αδεσποτάκια εκεί έξω) μάλλον θα καταφέρω να ζήσω, αλλά αν έφευγα, κάτι θα έσπαγε, και θα πάλευα μετά να το κουκουλώσω όπως όπως μπας και σωθώ. Δεν μετανιώνω ούτε μισό δάκρυ από όσα χύθηκαν στο πρόσωπο μου όταν ξεψύχησε ήρεμος ο γατούλης στα χέρια μας. Δεν θέλω μια ζωή που στη ζυγαριά κερδίζουν η αναστάτωση, τα ευρώ και ότι άλλο εμπόδιο σημαίνει για τον καθένα η φροντίδα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα τον κρατούσαμε σπίτι τον γατούλη λόγω του σκύλου μας, αλλά αν γινότανε καλά θα βρίσκαμε ένα σπιτικό που να τον θέλει, και αν δεν βρίσκαμε νομίζω θα τον επιστρέφαμε στη μητέρα του και τα αδέρφια του εδώ στη γειτονία που ξέρουμε που ζούνε. Αλλά όχι να πεθάνει μούσκεμα, τυφλό και αβοήθητο. Όχι δεν μπόρεσα να το δεχτώ αυτό και αποδείχτηκε η απόφαση αυτή μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μου…

ΥΓ : Όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, αν πίστευα ότι θα χάσουμε τη μάχη δε θα χαμογελούσα... Ευτυχώς όμως τουλάχιστον τραβήχτηκε, γιατί θέλω να τον θυμάμαι αυτόν τον γατούλη για όσα μας έμαθε τις 3μιση μέρες που ζήσαμε κοντά του"

Καταλαβαίνεις τη διαφορά σας;
Υπάρχουν Άνθρωποι σαν τον Δημήτρη καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με ένα χέρι και τραχειοστομία που βοηθάνε όποιον έχει ανάγκη και υπάρχουν και άνθρωποι αρτιμελείς απλά ... σαν κι εσένα. :vomit:

Ίσως και ο Δημήτρης να είναι ένας ακόμα από αυτούς τους "βλαμμένους" που έβαλε καρδούλα στο σχόλιό σου και κατάφερες να κοροϊδέψεις.
Ελπίζω να αισθάνεσαι υπερήφανος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Αύγ 2022, 12:38

Λοιπόν, παιδιά, τώρα χωρίς πλάκα. Μα την παναγία δείτε πώς έκατσε η φάση κι έτυχε να αναφερθώ και στον Δημήτρη για να απαντήσω στον νέμο.
Εγώ αρκετές φορές χρησιμοποιώ το καρότσι της λαϊκής για να μεταφέρω βαριά πράγματα όπως πχ ψώνια. Και κάθε φορά που το κάνω αυτό μια σκέψη περνάει από το μυαλό μου. Μόνο μία.
Πώς στο καλό κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι με τα αναπηρικά αμαξίδια;
Μάγκες δεν παίζει. Εγώ με ένα καρότσι λαϊκής και δυσκολεύομαι να ανεβοκατεβαίνω πεζοδρόμια. Ελάχιστα μα πολύ ελάχιστα σημεία με ράμπες, κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια, μπλοκαρισμένα με ένα σωρό εμπόδια, μπαμ μπουμ το καρότσι ... φοβάμαι μην σπάσουν και οι ρόδες. Οπότε αναγκάζομαι να κυκλοφορώ από τον δρόμο που δεν έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα.
Και κάθομαι και σκέφτομαι αν εγώ δεν μπορώ να κυκλοφορήσω με ένα απλό γαμωκάροτσο λαϊκής τι να πουν και τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο;
Μάγκες δεν παίζει. Αν εγώ ήμουν σε αμαξίδιο δεν θα έβγαινα ποτέ από το σπίτι. Πραγματικά είσαι εγκλωβισμένος. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις πουθενά.
Σας προκαλώ. Κάντε κι εσείς το πείραμα. Πάρτε οτιδήποτε έχει ρόδες και προσπαθήστε να κυκλοφορήσετε μέσα στην πόλη. Μόνο έτσι θα καταλάβετε τι τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι.
Αλλιώς δεν τα παρατηρείς όλα αυτά. Για εμάς τους αρτιμελείς κάποια πράγματα είναι δεδομένα. :s_mad

Μαζί σου ρε Δημήτρη!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Αύγ 2022, 13:38

bizeli έγραψε:
Σου παραθέτω ένα κείμενό του για ένα γατάκι που βρήκε πριν 2 μέρες και το δημοσίευσε στη

Ελπίζω να αισθάνεσαι υπερήφανος.

υπερηφανος σιγουρα ναι οχι για τιποτα αλλο αλλα γιατι βλεπω περισσοτερα απο σενα
1 υπαρχουν χιλιαδες αναπηροι που δεν εχουν ουτε χειροκινητο καροτσι
υπαρχουν χιλιαδες αναπηροι που μετρουν και τα ψυχουλα για να χορτασουν
υπαρχουν χιλιαδες αναπηροι που δεν εχουν μια απλη συνδεση για να λενε τα παραπονα
και καταληγουν νωρις χωρις να το μαθει κανεις

παμε και σε αλλα στην -φυση η γατα θα γενναγε απο εξι μεχρι οχτω γατακια δυο φορες
τον χρονο απο αυτα ζητημα ειναι αν καταφερναν τρια με τεσσερα να φτασουν
στον πρωτο χρονο το ιδιο και τα σκυλια ακομη και ο βασιλιας των ζωων η λεαινα
θα επιζησουν ελαχιστα απο μια γεννα το ιδιο συμβαινει παντου με ολα τα ειδη
ακομη και στους ανθρωπους ο θανατος υπαρχει για ολους

παμε τωρα με το δικο σου σκεπτικο οτι θα πρεπει ντε και καλα να σωνουμε το καθε ειδος
που γεννοβολαει ασταματητα 1 θαειχαμε πηξει απο γατια και σκυλια και θα επρεπε
να εκτρεφουμε εναν αντίστοιχο αριθμο χορτοφαγων ζωων για να εχουν την τροφη τους
παμε και σε αλλα απο επιστημονικες ερευνες η γατα αποδειχθηκε
το μονο αρπαχτικο απο τα λεγομενα κατοικιδια που βλαπτουν πολλα αλλα ειδη
γιατι ειναι κυνηγος και μαλιστα απο τους καλυτερους στην φυση
αν αυξηθει ο αριθμος των αδεσποτων θα παρατηρησουμε και μειωση των ειδων
που αποτελουν την τροφη τους .. αυτο που συμβαινει στην ελλαδα να προστατευουμε γατια σκυλια αρκουδες και λυκους ειναι εις βαρος μας και μεγαλυτερο κακο τους κανουμε παρα καλο
ειμαστε βλαμμενοι στην ελλαδα στο θεμα των κατοικιδιων χθες μια αγελη δαγκωσε
εναν πατερα και τα δυο παιδια αν δεν ηταν αδεσποτα ο ιδιοκτητης θα πληρωνε
μια περιουσια

παμε και στα δικα μου τωρα -σας ειπα πριν απο μηνες με τασκυλια του γειτονα που γαυγιζαν
ασταματητα μερα νυχτα γιατι τα ειχε δεμενα και τα ελυνε καθε σαββατο κυριακη
χρονια ολοκληρα εκανα υπομονη μεχρι που του φωναξα ενα πρωινο -εβγα λιακο μπουρνοβα
να λογαριαστουμε και οποιος ζησει και οποιος πεθανει -και αυτο ηταν τα περιόρισε για να μην
βλεπουν και γαυγιζουν παμε και στα σημερινα ο αλλος ο γειτονας εχει τσομπανοσκυλα
εναν χρονο δεν τολμω να περπατησω εξω στο δρομο ειδικα το βραδυ δεν ξερω απο που θα
εφορμησουν να χιμηξουν συν οτι πριν απο ενα μηνα γλιτωσα καποια παιδακια
απο δαγκωματα -και τους το εχω πει να τα μαζεψει ή να τα εκπαιδευσει τουλαχιστον
να μην ορμανε στους γειτονους συν οτι δεν τολμω ουτε εγω ουτε η ψεκασμενη να περασουμε
στην αλλη πλευρα της γειτονιας για τα παιδια δεν το συζητω
της το εχω πει πανω απο δεκα φορες σημερα μου κανανε γιουρουσι στην αυλη μου
προχτες το ιδιο στην ψεκασμενη αλλες φορες τα βρισκουμε στην βεραντα μου εχουν χαλασει
πολλα ζευγαρια παπουτσια κλεβοντας το ενα

εγινε αυτη η φαση σημερα και καθως ημουν απο τον υπνο πηρα το αυτοκινητο και πηγα εκει
και τις αρχισα στις φωνες οσο καταλαβαινει ενας κουφος τοσο καταλαβε και αυτη
τρεις ειναι οι λυσεις που μου απομενουν αν δεν τα μαζεψει 1 να παω αστυνομια
-δεν μου αρεσει - να τα φολιασω; -δεν μου αρεσει -να τα σκοτωσω;
δεν μου αρεσει- τι να κανω μπιζελι μου; ή να τα αφησω να με δαγκωσουν και μετα να ζητησω
μια γερη αποζημίωση;

ειναι βλαμμενη οπως και πολλοι αλλοι στο θεμα των σκυλιων; φυσικα και ειναι
και η φαση ειναι να μου λεει και να μην τα μαλωνω κιολας !!!!!!
φυσικα και ειμαι περηφανος αφου μπορω να διακρινω τα ορια μεταξυ του εφικτου
και του ανεφικτου οσο για τον τυπο που βρηκε το μισοπεθαμενο γατακι και προσπαθησε
να το κανει καλα για μενα ειναι καργα βλαμμενος και καλυτερα ειναι να ασχοληθει
με την ζωγραφικη ή με κατι αλλο που να μπορει να το κανει με το ενα χερι του
και να παψει να νιωθει ενοχες για τα γατια ή να κανει ενεργειες για να αποκτησουν και
οι φτωχοι ηλεκτρονικα αμαξιδια
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Αύγ 2022, 13:43

nemo έγραψε:υπερηφανος σιγουρα ναι οχι για τιποτα αλλο αλλα γιατι βλεπω περισσοτερα απο σενα
1 υπαρχουν χιλιαδες αναπηροι που δεν εχουν ουτε χειροκινητο καροτσι
υπαρχουν χιλιαδες αναπηροι που μετρουν και τα ψυχουλα για να χορτασουν
υπαρχουν χιλιαδες αναπηροι που δεν εχουν μια απλη συνδεση για να λενε τα παραπονα
και καταληγουν νωρις χωρις να το μαθει κανεις

παμε και σε αλλα στην -φυση η γατα θα γενναγε απο εξι μεχρι οχτω γατακια δυο φορες
τον χρονο απο αυτα ζητημα ειναι αν καταφερναν τρια με τεσσερα να φτασουν
στον πρωτο χρονο το ιδιο και τα σκυλια ακομη και ο βασιλιας των ζωων η λεαινα
θα επιζησουν ελαχιστα απο μια γεννα το ιδιο συμβαινει παντου με ολα τα ειδη
ακομη και στους ανθρωπους ο θανατος υπαρχει για ολους

παμε τωρα με το δικο σου σκεπτικο οτι θα πρεπει ντε και καλα να σωνουμε το καθε ειδος
που γεννοβολαει ασταματητα 1 θαειχαμε πηξει απο γατια και σκυλια και θα επρεπε
να εκτρεφουμε εναν αντίστοιχο αριθμο χορτοφαγων ζωων για να εχουν την τροφη τους
παμε και σε αλλα απο επιστημονικες ερευνες η γατα αποδειχθηκε
το μονο αρπαχτικο απο τα λεγομενα κατοικιδια που βλαπτουν πολλα αλλα ειδη
γιατι ειναι κυνηγος και μαλιστα απο τους καλυτερους στην φυση
αν αυξηθει ο αριθμος των αδεσποτων θα παρατηρησουμε και μειωση των ειδων
που αποτελουν την τροφη τους .. αυτο που συμβαινει στην ελλαδα να προστατευουμε γατια σκυλια αρκουδες και λυκους ειναι εις βαρος μας και μεγαλυτερο κακο τους κανουμε παρα καλο
ειμαστε βλαμμενοι στην ελλαδα στο θεμα των κατοικιδιων χθες μια αγελη δαγκωσε
εναν πατερα και τα δυο παιδια αν δεν ηταν αδεσποτα ο ιδιοκτητης θα πληρωνε
μια περιουσια

παμε και στα δικα μου τωρα -σας ειπα πριν απο μηνες με τασκυλια του γειτονα που γαυγιζαν
ασταματητα μερα νυχτα γιατι τα ειχε δεμενα και τα ελυνε καθε σαββατο κυριακη
χρονια ολοκληρα εκανα υπομονη μεχρι που του φωναξα ενα πρωινο -εβγα λιακο μπουρνοβα
να λογαριαστουμε και οποιος ζησει και οποιος πεθανει -και αυτο ηταν τα περιόρισε για να μην
βλεπουν και γαυγιζουν παμε και στα σημερινα ο αλλος ο γειτονας εχει τσομπανοσκυλα
εναν χρονο δεν τολμω να περπατησω εξω στο δρομο ειδικα το βραδυ δεν ξερω απο που θα
εφορμησουν να χιμηξουν συν οτι πριν απο ενα μηνα γλιτωσα καποια παιδακια
απο δαγκωματα -και τους το εχω πει να τα μαζεψει ή να τα εκπαιδευσει τουλαχιστον
να μην ορμανε στους γειτονους συν οτι δεν τολμω ουτε εγω ουτε η ψεκασμενη να περασουμε
στην αλλη πλευρα της γειτονιας για τα παιδια δεν το συζητω
της το εχω πει πανω απο δεκα φορες σημερα μου κανανε γιουρουσι στην αυλη μου
προχτες το ιδιο στην ψεκασμενη αλλες φορες τα βρισκουμε στην βεραντα μου εχουν χαλασει
πολλα ζευγαρια παπουτσια κλεβοντας το ενα

εγινε αυτη η φαση σημερα και καθως ημουν απο τον υπνο πηρα το αυτοκινητο και πηγα εκει
και τις αρχισα στις φωνες οσο καταλαβαινει ενας κουφος τοσο καταλαβε και αυτη
τρεις ειναι οι λυσεις που μου απομενουν αν δεν τα μαζεψει 1 να παω αστυνομια
-δεν μου αρεσει να τα φολιασω; δεν μου αρεσει -να τα σκοτωσω;
δεν μου αρεσει- τι να κανω μπιζελι μου; ή να τα αφησω να με δαγκωσουν και μετα να ζητησω
μια γερη αποζημίωση;

ειναι βλαμμενη οπως και πολλοι αλλοι στο θεμα των σκυλιων; φυσικα και ειναι
και η φαση ειναι να μου λεει και να μην τα μαλωνω!!!!!!

Ω θέε μου.
Αλλά ντ' άλλα της παναγιάς το γάλα.
Άστο δεν συνεννοούμαστε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Αύγ 2022, 13:54

bizeli έγραψε:
Ω θέε μου.
Αλλά ντ' άλλα της παναγιάς το γάλα.
Άστο δεν συνεννοούμαστε.

α! δεν σε αφηνω μεχρι να μου πεις ποια ειναι η καλυτερη λυση
και γιατι στεναχωρηθηκα σημερα γιατι βγηκα εκτος εαυτου και δεν μου αρεσει καθολου
τι να κανω μια και εσυ εισαι η μοναδικη φιλοζωος εδω
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Αύγ 2022, 14:19

μόλις γύρισα απο το πρωινό παραγάδι, μερικά καπόνια μου έκαναν την τιμή να κοσμήσουν το γεύμα μας
ζητώ συγνώμη απο την ψυχή τους , αλλά θα γίνουν ωραίο γεύμα

τώρα πίνω το τσιπουράκι του ψαρά
;)
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”