Μπιζέλι φτωχό

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Μπιζέλι φτωχό

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2020, 09:46

itteithe έγραψε:
Adminović έγραψε:Οι εξωτερικοί διαχειριστές στο 99% των περιπτώσεων έχουν κάποιο/α λαμόγιο/α μέσα στην πολυκατοικία για συνεργάτη και μαζί τα μασάνε.

Και συνήθως είναι παράνομοι, διότι οι περισσότεροι κανονισμοί πολυκατοικιών δεν προβλέπουν την ανάληψη της διαχείρισης από εξωτερικό διαχειριστή.

:fico:

Βέβαια, πολλοί ένοικοι χρωστούν τα κέρατά τους στα κοινόχρηστα. Ένας από τους λόγους που πολλές πολυκατοικίες κατέληξαν με εταιρία διαχείρισης είναι το γεγονός οτι δεν υπήρχε ούτε ένας ένοικος ή ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία που να μην χρωστούσε :D

Ναι, υπάρχει κι αυτό.

Γενικά, εδώ στον αφρικανικό νότο της Βαλκανικής δεν συμφέρει να έχεις κοινό ταμείο με ΚΑΝΕΝΑΝ. Θα κοιτάξουν, ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί (φουσκωμένοι λογαριασμοί, μη πληρωμή κοινοχρήστων κοκ), να σου φάνε τα λεφτά. :yesyes:
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 19 Φεβ 2020, 09:47

Πάντως bizeli, μπορείς να βρεις κλιματιστικό καινούργιο με λιγότερα από 300 ευρώ και μαζί με τα έξοδα εγκατάστασης να σου βγει λιγότερο από την επισκευή.

Δυστυχώς, δύσκολα θα βρεις ακόμη και ηλεκτρονικό να σου επισκευάσει μια ηλεκτρονική πλακέτα (ψυκτικός λίγο δύσκολο εως και αδύνατο να έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο). Οι περισσότεροι προτιμούν την αντικατάσταση για να βγάλουν περισσότερα με τη λιγότερη δουλειά, γιατί απλώς παραγγέλνουν την ανταλλακτική πλακέτα και σου φορούν ένα "καπέλο" με την προμήθειά τους.

Επίσης αυτό με το οτι θα αργήσει να έρθει η πλακέτα είναι κλασικό εμπορικό κόλπο, όπου επιχειρείται να εκβιαστεί ο καταναλωτής λόγω χρονικού περιορισμού και ίσως η επόμενη πρόταση του μάστορα θα είναι η αρχική μου πρόταση επειδή δεν σηκώνει επισκευή η πλακέτα :)
1 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2020, 10:08

itteithe έγραψε:Δυστυχώς, δύσκολα θα βρεις ακόμη και ηλεκτρονικό να σου επισκευάσει μια ηλεκτρονική πλακέτα (ψυκτικός λίγο δύσκολο εως και αδύνατο να έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο). Οι περισσότεροι προτιμούν την αντικατάσταση για να βγάλουν περισσότερα με τη λιγότερη δουλειά, γιατί απλώς παραγγέλνουν την ανταλλακτική πλακέτα και σου φορούν ένα "καπέλο" με την προμήθειά τους.

Και την παλιά μπορεί να την κρατήσουν και να την επισκευάσουν όταν δεν βαριούνται και να την πουλήσουν σε κάναν άλλο για καλή. :D
3 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Φεβ 2020, 11:01

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Γι' αυτό φροντίζουμε να έχουμε πάντα 150-200 χιλιάρικα πρόχειρα στο σπίτι για τα έκτακτα μικροέξοδα.

Δραχμάς ; Τουτέστιν 600 ευρά :hmmm

Για ευρώ μιλάμε. Δεν είμεθα ψιλικατζήδες εμείς οι καλαματιανοί.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Φεβ 2020, 11:04

bizeli έγραψε:Τώρα με την πλακέτα δεν ξέρω τι θα γίνει.
Περιμένω να δω τι θα με πει.
Άμα με πει ότι δε φτιάχνεται, πρέπει να τον πληρώσω που κουβαλήθηκε ως το σπίτι και ασχολήθηκε με την πλακέτα;
Τι παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις;
Θα μου ζητήσει λεφτά για τον κόπο του;

Πάρε τον τηλέφωνο και πες του να μην κάνει τίποτα. Αποφάσισες να μην το επισκευάσεις γιατί δεν έχεις λεφτά και ότι θα πας από το μαγαζί του να πάρεις την πλακέτα. Η επίσκεψη δε χρεώνεται. Λογίζεται ως επίσκεψη προσφοράς κόστους επισκευής.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Φεβ 2020, 15:13

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η περιπέτειά μου είχε αίσιο τέλος.

Εικόνα

Η πλακέτα φτιάχτηκε.
Το κλιματιστικό λειτουργεί.

Εικόνα

Ζεστούλαααααααααααααααααααααααααααααααααα.
1 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 19 Φεβ 2020, 15:13

Μα καλά ρε συ bizeli, 1500 ευρώ για ένα aircondition;;; Σε μια πρόσφατη ανακαίνιση που κάναμε, βάλαμε ένα καινούριο και δυνατό aircondition, μου φαίνεται γύρω στα 400 ευρώ πήγε μαζί με την εγκατάσταση. 1500 ευρώ τι διάολο, σε καράβι μένεις; :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2020, 15:21

bizeli έγραψε:Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η περιπέτειά μου είχε αίσιο τέλος.

Η πλακέτα φτιάχτηκε.
Το κλιματιστικό λειτουργεί.

Άρα μάλλον δεν είχε τίποτα ή το πολύ να είχε πάρει υγρασία και τη στέγνωσε - καθάρισε. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Φεβ 2020, 15:40

micro έγραψε:Μα καλά ρε συ bizeli, 1500 ευρώ για ένα aircondition;;; Σε μια πρόσφατη ανακαίνιση που κάναμε, βάλαμε ένα καινούριο και δυνατό aircondition, μου φαίνεται γύρω στα 400 ευρώ πήγε μαζί με την εγκατάσταση. 1500 ευρώ τι διάολο, σε καράβι μένεις; :D

Το πήραμε την περίοδο των παχιών αγελάδων πριν από καμιά δεκαετία.
Πήραμε ένα καλό, γιατί δεν έχει το σπίτι άλλη πηγή θέρμανσης και είπαμε κάτι δυνατό να ζεσταίνει όλο το σπίτι.
Είναι εξοχικό βασικά το σπίτι που μένω.
Και τώρα που κοιτάω η συγκεκριμένη σειρά κάνει κοντά στα 1.000 ευρώ.
Ε πριν δέκα χρόνια το πληρώσαμε κάπου στα 1.200 - 1.500 ευρώ. Κάπου εκεί.
Είναι toyοtomi kuro 24αρι.

έντιτ: ψέματα, λιγότερο από 10 χρόνια το έχουμε. Καμιά 5ετία - 6ετία.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Φεβ 2020, 15:48

Adminović έγραψε:
Άρα μάλλον δεν είχε τίποτα ή το πολύ να είχε πάρει υγρασία και τη στέγνωσε - καθάρισε. :fico:

Δεν ξέρω τι σκατά έπαθε.
Ούτε και ο ίδιος δεν πίστεψε ότι θα δουλέψει.
Μου είπε ότι βρήκε ανταλλακτικά για την πλακέτα από ένα άλλο κλιματιστικό ίδιας μάρκας (προφανώς), γιατί μου λέει η τογιοτόμι δε βγάζει ανταλλακτικά.
Δεν το έφτιαξε ο ίδιος. Το πήγε στον ηλεκτρονικό της εταιρείας.
Τεσπά, 100 ευρώ η μαρμίτα.

Λέω, ρε φίλε, έτσι όπως μου τα παρουσίασες χθες κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”