«Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Re: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»
Κι έτσι για την ιστορία, ο Θεοδωράκης ''χάλασε'' την περίοδο της δικτατορίας που έμενε στο Παρίσι και άρχισε τις κακές παρέες με Καστοριάδη, Πουλαντζά και άλλους αστέρες του ευρωκομμουνισμού.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
vallon
- Supreme poster

αντε πάλι άλλα πενήντα χρόνια να συζητάνε στο ανώτατο σοβιέτ του περισσού για το αν θα πρέπει να τον αποκαταστήσουν κατά το 2050?
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

vallon έγραψε:Κατάλαβες;
σου λέει το κκε έκανε χάρη στο Μίκη,
όχι ο Μίκης στο κκε
τι μπορείς να πάθεις...μεταθάνατον
Να 'ξερες ρε παπάρα σε πόσους καλλιτέχνες (άλλοι εν ζωή άλλοι έχουν φύγει) έκανε ''χάρες'' το ΚΚΕ απονέμοντας τους τρόπον τινά τον τίτλο του λαϊκού καλλιτέχνη κάνοντας τους ''μεγάλους'' θα σου πέφτανε τα σαγόνια.
Και να 'ξερες πόσοι παρακαλούσαν (και παρακαλάνε ακόμα) για μια συναυλία στην κεντρική εξέδρα των φεστιβάλ της ΚΝΕ μετά τις ομιλίες των ΓΓ θα σου πέφτανε και τα αυτιά.
Και αν ήξερες πόσοι από αυτούς πλήρωσαν το ΚΚΕ με αχαριστία θα σου 'φευγε και ο κώλος.
Ένα όνομα σου λέω μόνο, ''ο Μαλάκας'' όπως τον έλεγε ο Τζιμάκος.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

vallon έγραψε:αντε πάλι άλλα πενήντα χρόνια να συζητάνε στο ανώτατο σοβιέτ του περισσού για το αν θα πρέπει να τον αποκαταστήσουν κατά το 2050?
Γιατί να τον αποκαταστήσουμε ρε ασυνάρτητε;
Τι του κάναμε και δεν το ξέρουμε;
Τον διαγράψαμε μήπως, τον κατηγορήσαμε για κάτι; Αυτός φέρθηκε στο κόμμα του με το χειρότερο τρόπο.
Στα όπα όπα τον είχαμε την τελευταία εικοσαετία τιμώντας τον πολλές φορές, και ενώ έπρεπε να του έχουμε ρίξει πίσσα και πούπουλα για την αντικομματική του στάση εμείς κάναμε ότι ξεχάσαμε τα όσα είχε πει για κόκκινους και αριστερούς φασίστες γιατί τι να κάνουμε αφού ο Μίκης ήταν ιδιόμορφη περίπτωση ''κομμουνιστή'' όπως τον έλεγε η ηγεσία μας.
Αλλά τέλος καλό όλα καλά αφού στο αφιέρωμα που του έκανε ο Ριζοσπάστης μετά το θάνατο του ούτε ως σύντροφο τον ανέφερε ούτε ως κομμουνιστή.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:vallon έγραψε:Κατάλαβες;
σου λέει το κκε έκανε χάρη στο Μίκη,
όχι ο Μίκης στο κκε
τι μπορείς να πάθεις...μεταθάνατον
Να 'ξερες ρε παπάρα σε πόσους καλλιτέχνες (άλλοι εν ζωή άλλοι έχουν φύγει) έκανε ''χάρες'' το ΚΚΕ απονέμοντας τους τρόπον τινά τον τίτλο του λαϊκού καλλιτέχνη κάνοντας τους ''μεγάλους'' θα σου πέφτανε τα σαγόνια.
Και να 'ξερες πόσοι παρακαλούσαν (και παρακαλάνε ακόμα) για μια συναυλία στην κεντρική εξέδρα των φεστιβάλ της ΚΝΕ μετά τις ομιλίες των ΓΓ θα σου πέφτανε και τα αυτιά.
Και αν ήξερες πόσοι από αυτούς πλήρωσαν το ΚΚΕ με αχαριστία θα σου 'φευγε και ο κώλος.
φτου φτου φτου
Σας παραδέχομαι ρε
έχετε ιδρύσει σχολές στον ελληνική κοινωνία
τραγουδοποιοί
δημοσιογράφοι
πολιτικοί
κλπ κλπ
πως τα καταφέρνετε και σας φεύγουν όταν μεγαλώσουν δεν μπορώ να καταλάβω;
μήπως ότι σας παίρνουν χαμπάρι;
0 .
-
vallon
- Supreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:vallon έγραψε:αντε πάλι άλλα πενήντα χρόνια να συζητάνε στο ανώτατο σοβιέτ του περισσού για το αν θα πρέπει να τον αποκαταστήσουν κατά το 2050?
Τον διαγράψαμε μήπως, τον κατηγορήσαμε για κάτι; Αυτός φέρθηκε στο κόμμα του με το χειρότερο τρόπο.
Στα όπα όπα τον είχαμε την τελευταία εικοσαετία τιμώντας τον πολλές φορές, και ενώ έπρεπε να του έχουμε ρίξει πίσσα και πούπουλα για την αντικομματική του στάση εμείς κάναμε ότι ξεχάσαμε τα όσα είχε πει για κόκκινους και αριστερούς φασίστες γιατί τι να κάνουμε αφού ο Μίκης ήταν ιδιόμορφη περίπτωση ''κομμουνιστή'' όπως τον έλεγε η ηγεσία μας.
Αλλά τέλος καλό όλα καλά αφού στο αφιέρωμα που του έκανε ο Ριζοσπάστης μετά το θάνατο του ούτε ως σύντροφο τον ανέφερε ούτε ως κομμουνιστή.
Να το κοιτάξετε στην επόμενη ολομέλεια,
μα είναι δυνατόν να δεχόσαστε σαν ......σύντροφο πρώην βουλευτή της νουδούλας του δρακουλέσκου;
μήπως έχετε αρχίσει και ...χαλαρώνετε λίγο;
μήπως βάζετε νερό στον κρασί σας;
μήπως πάτε να πάρετε τις εκλογές και δεν το έχουμε καταλάβει;

0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

vallon έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:
φτου φτου φτου
![]()
Σας παραδέχομαι ρε
έχετε ιδρύσει σχολές στον ελληνική κοινωνία
τραγουδοποιοί
δημοσιογράφοι
πολιτικοί
κλπ κλπ
πως τα καταφέρνετε και σας φεύγουν όταν μεγαλώσουν δεν μπορώ να καταλάβω;
μήπως ότι σας παίρνουν χαμπάρι;
Μήπως γιατί είναι βαριά η καλογερική και χρειάζεται πολύ βαριά παπάρια;
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

vallon έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:
μα είναι δυνατόν να δεχόσαστε σαν ......σύντροφο πρώην βουλευτή της νουδούλας του δρακουλέσκου;
Μάλλον είσαι εντελώς ασυνάρτητος γιατί δε σου το 'χω να μπορείς να παριστάνεις το χαζό με τόση επιτυχία.

0 .
-
vallon
- Supreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:vallon έγραψε:
Μάλλον είσαι εντελώς ασυνάρτητος γιατί δε σου το 'χω να μπορείς να παριστάνεις το χαζό με τόση επιτυχία.
Κοίτα να δεις βεζιβεζούκε
δεν φτάνει λαστώστρα που σας κάνω ρεκλάμα μου την λες κι όλα
εντάξει
φτάνουμε σε προσωπικές προσβολές όταν ο απλός αμόρφωτος λαός εκφράζει απορίες προς τον ιστρούχτορα;
0 .
-
nemo
- Supreme poster

επειδη η ζωη του ηταν διαφανη μεχρι ενος σημειου μπορουμε να τον χαρακτηρισουμε αριστερο
πιο ευκολα παρα δεξιο ευρωκομμουνιστης τον ειπε ο ραν και δεν εχει και αδικο
αλλα τι σημαινει ευρωκκεκες; σαν πρωτη σκεψη δεν εχει το ορθοδοξο κκ μεσα του
και τι σημαινει ορθοδοξο και καθολικο κκε; = το κομμα και οι ιδεες του πανω απο ολα
και τι σημαινει το κομμα και οι ιδεες του πανω απο ολα;
πως το μεταφραζουμε στην απλη και καθημερινη ζωη των πολιτων;
πως μπορει ενας λαος ή διαφορες εθνοτητες να εχουν το κομμα και τις ιδεες του πανω απο ολα
χωρις να καταφερνουν να πνιγουν;
πιο ευκολα παρα δεξιο ευρωκομμουνιστης τον ειπε ο ραν και δεν εχει και αδικο
αλλα τι σημαινει ευρωκκεκες; σαν πρωτη σκεψη δεν εχει το ορθοδοξο κκ μεσα του
και τι σημαινει ορθοδοξο και καθολικο κκε; = το κομμα και οι ιδεες του πανω απο ολα
και τι σημαινει το κομμα και οι ιδεες του πανω απο ολα;
πως το μεταφραζουμε στην απλη και καθημερινη ζωη των πολιτων;
πως μπορει ενας λαος ή διαφορες εθνοτητες να εχουν το κομμα και τις ιδεες του πανω απο ολα
χωρις να καταφερνουν να πνιγουν;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου