Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Δεκ 2022, 10:54

Magdap35 έγραψε:
nemo έγραψε:ναι!

Αααααα ναι για τον χαρακτήρα συμφωνώ όταν εννοούσα "πλάθεται" εννοούσα στο να πατήσει στα πόδια του οικονομικά . Είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες απαιτούν από νεαρούς άνδρες (ειδικά το αυτοκίνητο) ένα παιδί από τη σχολή Μ που δεν οδηγεί (20 ετών) του είπε ένας άλλος "καλά πως έριξες γκόμενα χωρίς αμάξι ";

Κατ'αρχη σε αυτην την ηλικια δεν σας χρειαζονται τα λεφτα. Ουτε οικογενεια θα φτιαξετε, ουτε καν θα συζησετε ωστε να εχετε πολλα εξοδα. Δεν χρειαζεται να ειναι ο αλλος φτασμενος επιχειρηματιας για να παει μια κοπελα μια βολτα ή ενα ταξιδι.

Θα το καταλαβαινα αν αυτες οι κοπελες ηθελαν καποιου ειδους οικονομικη ασφαλεια στα πλαισια της δημιουργιας οικογενειας, αλλα ετσι οπως το περιγραφεις το κυνηγι του λεφτα γκομενου μου ακουγεται πιο πολυ για μεγαλοπιασιμο παρα καποια πρακτικη αναγκη.

Το σημαντικο ειναι ο αλλος να μην ειναι τεμπελης και να κανει κατι στη ζωη του και κυριως να μην ειναι μπλεγμενος σε μαλακιες τυπου ναρκωτικα, τζογος (πολυ συνηθισμενο πια), συμμοριες κλπ. Η επαγγελματικη αποκατασταση πλεον ειναι καθηκον και της γυναικας και ειναι κατι που ερχεται με τα χρονια και οχι απο 20 ή τα 25.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Δεκ 2022, 12:09

Λαχουρένιος έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Αααααα ναι για τον χαρακτήρα συμφωνώ όταν εννοούσα "πλάθεται" εννοούσα στο να πατήσει στα πόδια του οικονομικά . Είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες απαιτούν από νεαρούς άνδρες (ειδικά το αυτοκίνητο) ένα παιδί από τη σχολή Μ που δεν οδηγεί (20 ετών) του είπε ένας άλλος "καλά πως έριξες γκόμενα χωρίς αμάξι ";

Κατ'αρχη σε αυτην την ηλικια δεν σας χρειαζονται τα λεφτα. Ουτε οικογενεια θα φτιαξετε, ουτε καν θα συζησετε ωστε να εχετε πολλα εξοδα. Δεν χρειαζεται να ειναι ο αλλος φτασμενος επιχειρηματιας για να παει μια κοπελα μια βολτα ή ενα ταξιδι.

Θα το καταλαβαινα αν αυτες οι κοπελες ηθελαν καποιου ειδους οικονομικη ασφαλεια στα πλαισια της δημιουργιας οικογενειας, αλλα ετσι οπως το περιγραφεις το κυνηγι του λεφτα γκομενου μου ακουγεται πιο πολυ για μεγαλοπιασιμο παρα καποια πρακτικη αναγκη.

Το σημαντικο ειναι ο αλλος να μην ειναι τεμπελης και να κανει κατι στη ζωη του και κυριως να μην ειναι μπλεγμενος σε μαλακιες τυπου ναρκωτικα, τζογος (πολυ συνηθισμενο πια), συμμοριες κλπ. Η επαγγελματικη αποκατασταση πλεον ειναι καθηκον και της γυναικας και ειναι κατι που ερχεται με τα χρονια και οχι απο 20 ή τα 25.

εντάξει ρε συ
ίσως για την γενιά σου να παιζόταν ακόμα το παιχνίδι του μικρος αλλά τίμιος
τώρα πια παίζεται στο έχει ο μπαμπάς του; είναι μικρός; όχι, ε τότε πάμε παραπάνω και βλέπουμε
πρώτος λόγος όμως είναι στο τα έχει; τα σκορπάει για εμένα;
του τα ρουφάω;
ας είναι και σιτεμένος , δεν πειράζει..
ζούμε στην εποχή του τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα χωρίς να κουραστώ για τίποτα
έχει κούρσα; έχει ένα γκολφάκι κολοφτιαγμένο να με πηγαίνει τσάρκες παραλία;
ακούει τραπ; έχει τατού; είναι αλήτης για να κάνω εγώ την ..μαντάμ;
και κάπως έτσι όλοι τρώνε απο το ...μέλι
;)
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 12:37

Λαχουρένιος έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Αααααα ναι για τον χαρακτήρα συμφωνώ όταν εννοούσα "πλάθεται" εννοούσα στο να πατήσει στα πόδια του οικονομικά . Είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες απαιτούν από νεαρούς άνδρες (ειδικά το αυτοκίνητο) ένα παιδί από τη σχολή Μ που δεν οδηγεί (20 ετών) του είπε ένας άλλος "καλά πως έριξες γκόμενα χωρίς αμάξι ";

Συμφωνώ με όσα λέτε , η απορία μου είναι μετά από ποια ηλικία είναι "περίεργο" κάποιος να μην έχει δουλειά / αυτοκίνητο κ σπίτι ; Πχ στα 30?35???
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 15 Δεκ 2022, 14:19

Συμφωνείς με όσα λέμε αλλά εμμέσως πλην σαφώς και δια της πλαγίας ζητάς πληροφορίες για το πώς θα κουτουπώσεις τον έρμο το μηχανολόγο.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 14:24

Ραν ταν πλαν έγραψε:Συμφωνείς με όσα λέμε αλλά εμμέσως πλην σαφώς και δια της πλαγίας ζητάς πληροφορίες για το πώς θα κουτουπώσεις τον έρμο το μηχανολόγο.

Πρώτον δεν είναι μηχανολόγος, δεύτερον , τι εννοείτε να τον "κουτουπωσω" ??? Ήδη είμαστε μαζί 3 μήνες !!!
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 21:28

Magdap35 έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Συμφωνώ με όσα λέτε , η απορία μου είναι μετά από ποια ηλικία είναι "περίεργο" κάποιος να μην έχει δουλειά / αυτοκίνητο κ σπίτι ; Πχ στα 30?35???

Εξαρτάται. Αν είσαι απόφοιτος Γυμνασίου, στα 18 το πολύ οφείλεις να έχεις δουλειά, πχ ντελίβερι. Τώρα αυτοκίνητο και σπίτι, δύσκολα.

Aν ο τύπος σπουδάζει στο Πολυτεχνείο, έχει μέσο όρο αποφοίτησης 7 χρόνια. Βασικά, πολλοί συμφοιτητές μου πήραν το βασικό Δίπλωμα μετά απο 10ετίας+, στα 30, γιατί έκαναν ρέκλα φοιτητική ζωή, γκομένιαζαν, κτλ. Δεν είχαν δικό τους αυτοκίνητο, και την βγάζαν με 5-10 χαρτζηλίκι την ημέρα.

Aν τώρα πεί ο δικός σου να κάνει ένα μεταπτυχιακό, άλλα 2-3 χρόνια, και αν είναι ωραίος και κάνει και ένα διδακτορικό, άλλα 4-5 χρόνια.

Μετά όμως στα 35 που θα βγεί στην αγορά εργασίας, θα πετάει. Το καλό πράμα αργεί να γίνει.

Αν βιάζεσαι, βρες έναν πολύ καλό τεχνίτη. Πλακατζή, υδραυλικό, κτλ. Αυτοί, στα 30 έχουν πιάσει ήδη peak. Θα σε κυκλοφορούν με αυτοκίνητο, το οποίο πιθανώς θα είναι λίγο καγκουράδικο με εξατμίσεις, σπόιλερς, κτλ, αλλά μπορεί να σ αρέσει κιόλας, δεν ξέρεις.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 21:32

Magdap35 έγραψε:Να σας πω την αλήθεια τα περισσότερα υποτιμητικά σχόλια για το ΙΕΚ τα έχω ακούσει εκεί μέσα , πολλοί έχουν απίστευτο κόμπλεξ κατωτερότητας, εγώ όχι τόσο γιατί τυχαίνει να είχα περάσει σε κάποια τμήματα κυρίως της επαρχίας , όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάω και στην Αθήνα η μόνη μου επιλογή δεν μου άρεσε καθόλου. Έτσι πήγα στο ΙΕΚ, θέλω να πω ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται . Για να επανέλθω στο θέμα λοιπόν , φέτος είμαστε στο δεύτερο έτος και την πρώτη μέρα μιλούσα με δύο κοπέλες και λέει η μία "φέτος ήρθαν ακόμα περισσότερα άτομα,πως κι έτσι ; Τι έγινε ;" Και απαντάει η άλλη μεταξύ σοβαρού και αστείου "απέτυχαν όπως εμείς " και ρωτάω εγώ τι σημαίνει επιτυχία; Το να περάσεις κάπου ; Σιγά το πράγμα, ακόμα κ με την ΕΒΕ , 9-10 να γράψεις περνάς . Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά τα σχόλια με έχουν επηρεάσει και για αυτό νιώθω έτσι μπροστά στο αγόρι μου το οποίο με στηρίζει απίστευτα !!!!!!!!!!!

Η πλειοψηφία των επιτυχόντων Πανελληνίων ψωμολησάνε. Ελάχιστες είναι οι σχολές που σε οδηγούν σε επάγγελμα με λεφτά. Τώρα, για καλές συνθήκες εργασίας, στην Ελλάδα, είναι κάτι σαν να πιάσεις το Τζόκερ.

Νομίζω τα έχουμε γράψει και αλλού, και το ΙΕΚ, αν καταλάβεις πως να το εκμεταλλευτείς, είναι μια χαρά και μπορεί να αποδειχθεί καλύτερο απο κάποια random σχολή ΑΕΙ.

Τέλος, κάποιες απο τις σχολές ΤΕΙ ή ΑΕΙ με πολύ χαμηλές βάσεις που κανείς δεν προτιμά, είναι απλά τέλειες με τρομερή δυναμική για εύκολη και καλή θέση εργασίας. Π.χ., ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας, είναι απλά υπερσχολή.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 21:46

Magdap35 έγραψε:
nemo έγραψε:ναι!

Αααααα ναι για τον χαρακτήρα συμφωνώ όταν εννοούσα "πλάθεται" εννοούσα στο να πατήσει στα πόδια του οικονομικά . Είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες απαιτούν από νεαρούς άνδρες (ειδικά το αυτοκίνητο) ένα παιδί από τη σχολή Μ που δεν οδηγεί (20 ετών) του είπε ένας άλλος "καλά πως έριξες γκόμενα χωρίς αμάξι ";

Αν στοχεύει σε γκόμενες πχ σαν τις φίλες σου που ψάχνουν για σωφέρ και χορηγό, πολύ καλά του είπαν, δίκιο έχουν, αφού αυτό απαιτείται.

Υπάρχουν όμως και γυναίκες που έχουν αυτοκίνητο και λεφτά, και ιδίως όταν είναι νέες και δεν ψάχνουν για γαμπρό, ψάχνουν άλλα πράγματα. Πχ κάτι μεμονωμένο ή και συνδυασμό απο τα ακόλουθα: γυμνασμένο σώμα, ωραίο πρόσωπο, υπερμεγέθη ανδρικό μόριο, χιούμορ, αναγνωρισιμότητα σε κάποιον περίεργο ή μή κύκλο, κ.α.

Επίσης, για τους φοιτητές, υπάρχουν οι φοιτήτριες, που είναι στον ίδιο κύκλο με τους αρένες φοιτητές, οι οποίες δεν ενδιαφέρονται να σπιτωθούν αλλά να βγάλουν τα σπασμένα για την εφηβεία που έχασαν κλεισμένες στο σπίτι να διαβάζουν (τους "φτασμένους" 25άρηδες με τα καγκουράμαξα και το μεροκάματο, πχ τα λουκουμάκια για τις φίλες σου, τους βλέπουν δίκην ουρακοτάγκου).
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 21:58

Magdap35 έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Συμφωνείς με όσα λέμε αλλά εμμέσως πλην σαφώς και δια της πλαγίας ζητάς πληροφορίες για το πώς θα κουτουπώσεις τον έρμο το μηχανολόγο.

Πρώτον δεν είναι μηχανολόγος, δεύτερον , τι εννοείτε να τον "κουτουπωσω" ??? Ήδη είμαστε μαζί 3 μήνες !!!

Είθισται να μπερδεύεται η ορολογία. Ο όρος ομπρέλα είναι Μηχανικός (Engineer). Έχεις:
- Ηλεκτρολόγο Μηχανικό
- Ηλεκτρονικό Μηχανικό
- Μηχανολόγο Μηχανικό
- Χημικό Μηχανικό
- Πολιτικό Μηχανικό
- Αρχιτέκτονα Μηχανικό
- Τοπογράφο Μηχανικό

Τι ειδικότητα έχει ο λεγάμενος; :D
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 22:06

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Πρώτον δεν είναι μηχανολόγος, δεύτερον , τι εννοείτε να τον "κουτουπωσω" ??? Ήδη είμαστε μαζί 3 μήνες !!!

Είθισται να μπερδεύεται η ορολογία. Ο όρος ομπρέλα είναι Μηχανικός (Engineer). Έχεις:
- Ηλεκτρολόγο Μηχανικό
- Ηλεκτρονικό Μηχανικό
- Μηχανολόγο Μηχανικό
- Χημικό Μηχανικό
- Πολιτικό Μηχανικό
- Αρχιτέκτονα Μηχανικό
- Τοπογράφο Μηχανικό

Τι ειδικότητα έχει ο λεγάμενος; :D

Ααααα δεν λέω (ένα από αυτά πάντως :inlove45: )
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”