Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα
Άδμιν, να στο πω απλά. Με πτυχίο ΕΜΠ και Νομικής απο τα καλυτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, στην κατάλληλη ηλικία και με την κατάλληλη τακτική, έχεις όλο τον πλανήτη δικό σου. Αν πιστεύεις ότι το πίνακλ σου είναι να φέρνεις γύρες στην Αττική, να λιάζεσαι και να τρώς τηγανητά καλαμαράκια, σόρρυ, αλλά, χαντακώθηκες. Θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα, απο Νέα Υόρκη μέχρι Καλιφόρνια, μέχρι Σιγκαπούρη, Αραβικά Εμιράτα, Λονδίνο, Αμβούργο, κτλ.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Προέλλην έγραψε:Άδμιν, να στο πω απλά. Με πτυχίο ΕΜΠ και Νομικής απο τα καλυτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, στην κατάλληλη ηλικία και με την κατάλληλη τακτική, έχεις όλο τον πλανήτη δικό σου. Αν πιστεύεις ότι το πίνακλ σου είναι να φέρνεις γύρες στην Αττική, να λιάζεσαι και να τρώς τηγανητά καλαμαράκια, σόρρυ, αλλά, χαντακώθηκες. Θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα, απο Νέα Υόρκη μέχρι Καλιφόρνια, μέχρι Σιγκαπούρη, Αραβικά Εμιράτα, Λονδίνο, Αμβούργο, κτλ.
Για Σιγκαπούρη και Καλιφόρνια, θα το συζητούσα.
Τα άλλα ούτε καν.
Οι λόγοι που δεν έφυγα νωρίτερα από την Ελλάδα δεν έχουν να κάνουν με τα τηγανητά καλαμαράκια και τον ήλιο.
Ο ήλιος βέβαια και η δυνατότητα να βγαίνεις έξω, να περνάς καλά, σίγουρα έπαιξαν ρόλο στην επιλογή που έκανα.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Προέλλην

Είναι κατανοητό και τίμιο, αν ζείς σε μια ικανοποιητική κατάσταση και δεν έχεις ιδιαίτερες ανησυχίες καριέρας, περιπέτειας, κλπ, δύσκολα θα κουνήσεις απο την φωλιά σου.
Απλά, μην προσπαθείτε σώνει και καλά να βγάλετε λάθος όσους έκαναν το ένα βήμα παραπέρα, είχαν την περιέργεια, την διάθεση, και ανοίχτηκαν στον πλανήτη.
Δεν σας ζηλεύουμε, νιώθουμε και περνάμε υπέροχα, Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω απο την καφετέρια και την ταβέρνα, το τοπίο της υπαιθρου της γειτονιά σας, ξεπεράστε το και ελάτε να τα πούμε στην πραγματική βάση των πραγμάτων
Απλά, μην προσπαθείτε σώνει και καλά να βγάλετε λάθος όσους έκαναν το ένα βήμα παραπέρα, είχαν την περιέργεια, την διάθεση, και ανοίχτηκαν στον πλανήτη.
Δεν σας ζηλεύουμε, νιώθουμε και περνάμε υπέροχα, Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω απο την καφετέρια και την ταβέρνα, το τοπίο της υπαιθρου της γειτονιά σας, ξεπεράστε το και ελάτε να τα πούμε στην πραγματική βάση των πραγμάτων

0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Προέλλην έγραψε:Είναι κατανοητό και τίμιο, αν ζείς σε μια ικανοποιητική κατάσταση και δεν έχεις ιδιαίτερες ανησυχίες καριέρας, περιπέτειας, κλπ, δύσκολα θα κουνήσεις απο την φωλιά σου.
Κοίτα, το πλάνο να πάω σε κάποια μεγάλη εταιρεία με την προοπτική μελλοντικά να γίνω διευθυντικό στέλεχος, δεν υπήρχε ποτέ στο μυαλό μου.
Με την έρευνα ήθελα να ασχοληθώ και ασχολήθηκα για κάποια χρόνια. Μετά καταπιάστηκα με τα νομικά, από όπου και έβγαλα σαφώς περισσότερα λεφτά, οπότε με αυτά ασχολήθηκα κυρίως έκτοτε.
Τώρα πια έχω δική μου επιχείρηση (το 50% δηλαδή), με αυτήν ασχολούμαι και από εκεί βγάζω κυρίως το εισόδημα μου. Το ενδεχόμενο να πάω κάπου υπάλληλος δεν με πολυενδιαφέρει και βασικά κιόλας. Και επειδή το εισόδημα μου αυτό προέρχεται από το εξωτερικό, δεν έχει και τόση σημασία αν θα ζω στην Ελλάδα ή στη Γερμανία ή στη Σιγκαπούρη. Αυτό που κοιτάζω εγώ είναι να είμαι κάπου όπου θα περνάω καλά, θα ζω άνετα και χωρίς μεγάλο κόστος.
Η περιπέτεια μου αρέσει, αλλά δεν θεωρώ περιπέτεια το να πάω να εργαστώ σε μια πχ πολυεθνική με ένα μεγάλο μισθό.
Εσένα σου αρέσει η δουλειά και οι συνθήκες εργασίας εκεί που είσαι και καλά κάνεις και μένεις εκεί. Εμένα η Γερμανία δεν μου αρέσει σαν χώρα και σαν κλίμα (ούτε σαν γλώσσα δηλαδή δεν μου αρέσουν τα γερμανικά και γι'αυτό και τα παράτησα όταν είχα ξεκινήσει κάποτε να μαθαίνω), οπότε δεν με ενδιαφέρει να πάω εκεί. Μόνο οι γερμανιδες γκόμενες μου αρέσουν (είχα και νταραβέρι στο παρελθόν), αλλά δεν είναι αρκετός λόγος για να πάω στη Γερμανία αυτό.

0 .

-
Προέλλην

Δεν σου τη πέφτω προσωπικά, δεν χρειάζεται να απολογηθείς. Προσπαθώ απλώς να εξηγήσω την κατάστασή όπως την ξέρω και την ζω, και ίσως πολλών άλλων ΕΛ νεομεταναστών.
Το ακούω πολλές φορές αυτό στην Ελλάδα, το διατυπώνουν διάφοροι (συνήθως σερβιτόροι, πακετάδες, καταχραστές γονικών εισοδημάτων, πεινασμένοι που βρήκαν μια δουλειά με 1000+ ευρώ και καβαλήσαν το καλάμι, κ.α.): α, δεν μπορέσατε να βολευτείτε
εδώ στον παράδεισό μας, και κατάντησατε μετανάστες
Σόρρυ μάγκες, δεν έχετε κανέναν παράδεισο, αλλά εν πολλοίς τριτοκοσμική εσχατότρυπα. Ξανά σόρρυ, αλλά δεν είναι κατάντια να δουλεύεις σε καταλυτικά πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα αντικείμενα, με υπερπολλαπλάσιους μισθούς, με δραματικα καλύτερες εργασιακές συνθήκες, σε πραγματικά πολιτισμένα περιβάλλοντα και κοινωνίες. Για συνειδητή επιλογή πρόκειται, για κατάκτηση, για απόδραση. Κόσμος ρισκάρει την ζωή του για να αποκτήσει μια ευκαιρία μήπως και πλησιάσει κάτι τέτοιο.
Η δικιά μας η καρδιά σφίγγεται για εσάς που ξεμείνατε εκεί κάτω, να βολοδέρνετε στον ήλιο και στους καφενέδες, δίχως λόγο κι αφορμή
Το ακούω πολλές φορές αυτό στην Ελλάδα, το διατυπώνουν διάφοροι (συνήθως σερβιτόροι, πακετάδες, καταχραστές γονικών εισοδημάτων, πεινασμένοι που βρήκαν μια δουλειά με 1000+ ευρώ και καβαλήσαν το καλάμι, κ.α.): α, δεν μπορέσατε να βολευτείτε
εδώ στον παράδεισό μας, και κατάντησατε μετανάστες Σόρρυ μάγκες, δεν έχετε κανέναν παράδεισο, αλλά εν πολλοίς τριτοκοσμική εσχατότρυπα. Ξανά σόρρυ, αλλά δεν είναι κατάντια να δουλεύεις σε καταλυτικά πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα αντικείμενα, με υπερπολλαπλάσιους μισθούς, με δραματικα καλύτερες εργασιακές συνθήκες, σε πραγματικά πολιτισμένα περιβάλλοντα και κοινωνίες. Για συνειδητή επιλογή πρόκειται, για κατάκτηση, για απόδραση. Κόσμος ρισκάρει την ζωή του για να αποκτήσει μια ευκαιρία μήπως και πλησιάσει κάτι τέτοιο.
Η δικιά μας η καρδιά σφίγγεται για εσάς που ξεμείνατε εκεί κάτω, να βολοδέρνετε στον ήλιο και στους καφενέδες, δίχως λόγο κι αφορμή

1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Προέλλην έγραψε:Το ακούω πολλές φορές αυτό στην Ελλάδα, το διατυπώνουν διάφοροι (συνήθως σερβιτόροι, πακετάδες, καταχραστές γονικών εισοδημάτων, πεινασμένοι που βρήκαν μια δουλειά με 1000+ ευρώ και καβαλήσαν το καλάμι, κ.α.): α, δεν μπορέσατε να βολευτείτεεδώ στον παράδεισό μας, και κατάντησατε μετανάστες
Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο.
Ο καθένας επιλέγει ό,τι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του και νομίζω ότι το πρώτο και κύριο ζητούμενο είναι το εισόδημα.
Δεν θεωρώ την Ελλάδα παράδεισο ούτε "κατάντια" όποιον δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να μείνει και να εργαστεί εδώ.
Ούτε θεωρώ ότι υποφέρει όποιος ζει στην Ελλάδα γιατί οι χώρες του βορρά είναι πιο ανεπτυγμένες και οργανωμένες.
Εσένα πχ σου αρέσει η Γερμανία ιδίως για τις συνθήκες εργασίας και την προοπτική ανέλιξης και σε ένα Γερμανό που έχει δουλειά εξ αποστάσεως αρέσει η Ελλάδα γιατί εδώ ζει πιο φτηνά και έχει ένα πιο ωραίο περιβάλλον. Πού είναι το κακό;

1 .

-
fasistario
- Mr Lamogio

Αυτό που σήμερα είναι καταστροφή, σε 50 ή 100 χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε παράδεισο.
Και αυτή ακριβώς η εμπειρία του εξωτερικού είναι που θα δημιουργήσει τις συνθήκες και εσωτερικά ώστε μακροπρόθεσμα να υπάρξει αλλαγή.
Έχω ήδη αρκετούς γνωστούς στη νέα γενιά, σημερινούς 25άρηδες, οι οποίοι δουλεύουν εξ αποστάσεως για Αμερική κυρίως, με πολύ χοντρά λεφτά, τα οποία δεν φαίνονται εύκολα.
Εγώ και να γυρίσω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω δουλειά με το Ελληνικό ΑΦΜ, έχω το Ιρλανδικό μου και μόνο με αυτό- δεν θέλω να δίνω ούτε σεντς στην γαμωκυβέρνηση.
Και αυτή ακριβώς η εμπειρία του εξωτερικού είναι που θα δημιουργήσει τις συνθήκες και εσωτερικά ώστε μακροπρόθεσμα να υπάρξει αλλαγή.
Έχω ήδη αρκετούς γνωστούς στη νέα γενιά, σημερινούς 25άρηδες, οι οποίοι δουλεύουν εξ αποστάσεως για Αμερική κυρίως, με πολύ χοντρά λεφτά, τα οποία δεν φαίνονται εύκολα.
Εγώ και να γυρίσω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω δουλειά με το Ελληνικό ΑΦΜ, έχω το Ιρλανδικό μου και μόνο με αυτό- δεν θέλω να δίνω ούτε σεντς στην γαμωκυβέρνηση.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."
-
Προέλλην

Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:Το ακούω πολλές φορές αυτό στην Ελλάδα, το διατυπώνουν διάφοροι (συνήθως σερβιτόροι, πακετάδες, καταχραστές γονικών εισοδημάτων, πεινασμένοι που βρήκαν μια δουλειά με 1000+ ευρώ και καβαλήσαν το καλάμι, κ.α.): α, δεν μπορέσατε να βολευτείτεεδώ στον παράδεισό μας, και κατάντησατε μετανάστες
Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο.
Ο καθένας επιλέγει ό,τι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του και νομίζω ότι το πρώτο και κύριο ζητούμενο είναι το εισόδημα.
Δεν θεωρώ την Ελλάδα παράδεισο ούτε "κατάντια" όποιον δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να μείνει και να εργαστεί εδώ.
Ούτε θεωρώ ότι υποφέρει όποιος ζει στην Ελλάδα γιατί οι χώρες του βορρά είναι πιο ανεπτυγμένες και οργανωμένες.![]()
Εσένα πχ σου αρέσει η Γερμανία ιδίως για τις συνθήκες εργασίας και την προοπτική ανέλιξης και σε ένα Γερμανό που έχει δουλειά εξ αποστάσεως αρέσει η Ελλάδα γιατί εδώ ζει πιο φτηνά και έχει ένα πιο ωραίο περιβάλλον. Πού είναι το κακό;
Πουθενά!
Απλα, μην πιστεύεις σε καμία περίπτωση ότι πολλοί απο εμάς τους πλανητικούς ΕΛς λαχταράμε να γυρίσουμε μόνιμα πίσω, γιατί απλά δεν ισχύει. Προσωπικά νομίζω εξηγήθηκα. Για άλλους, δεν μπορώ να πω.
Σίγουρα, έχει και μετανάστες που δεν περνάνε καλά. Δεν τους εμποδίζει κανείς να γυρίσουν πίσω για να περάσουν καλύτερα. Πού το πρόβλημα;

0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην

fasistario έγραψε:Αυτό που σήμερα είναι καταστροφή, σε 50 ή 100 χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε παράδεισο.
Αυτά, είναι ήδη δύσκολά να κρυφτούν, και στο πολύ προσεχές μέλλον θα είναι αδύνατα. Αν δεν πληρείς τις προϋποθέσεις της φορολογικής έδρας (μισό χρόνο +1 μέρα αποδείξιμη διαμονή), έχεις την Δαμόκλειο Σπάθη πάνω απο το κεφάλι σου. Οποιαδήποτε στιγμή, έρχεται η κατά τόπους εφορία και σε στέλνει ραβασάκι ότι σε 2 εβδομάδες πρέπει να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά, αλλιώς άρπα να χεις. Α και ού, δεν έχει. Ξέρεις πόσοι την έχουν πατήσει και καταστραφήκαν οικονομικά ενώ επί καιρό νομίζαν ότι νικούν το σύστημα;
Αν βέβαια παίξει μια βαρβάτη παγκοσμιοποιήση στο μέλλον, με παγκόσμια ΑΦΜ κλπ, μια χαρά.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
fasistario
- Mr Lamogio

Προέλλην έγραψε:Αυτά, είναι ήδη δύσκολά να κρυφτούν, και στο πολύ προσεχές μέλλον θα είναι αδύνατα. Ξέρεις πόσοι την έχουν πατήσει; Αν δεν πληρείς τις προϋποθέσεις της φορολογικής έδρας (μισό χρόνο +1 μέρα αποδείξιμη διαμονή), έχεις την Δαμόκλειο Σπάθη πάνω απο το κεφάλι σου. Οποιαδήποτε στιγμή, έρχεται η κατά τόπους εφορία και σε στέλνει ραβασάκι ότι σε 2 εβδομάδες πρέπει να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά, αλλιώς άρπα να χεις.
Αν βέβαια παίξει μια βαρβάτη παγκοσμιοποιήση στο μέλλον, με παγκόσμια ΑΦΜ κλπ, μια χαρά.
Προτιμώ να πληρώνω διαμονή στο νησί, να έχω κι ένα χώρο να μένω όποτε ανεβαίνω, παρά να πληρώσω λιγότερα στο Ελληνικό κράτος.
Είναι θέμα αρχών.
Και οι συνθήκες και όλα, εξαρτώνται από πάρα πολλά.
Εγώ προσωπικά, θα ήθελα πολύ να γυρίσω πίσω, ακριβώς για το περιβάλλον και τους ανθρώπους μου, αλλά οι συνθήκες της καθημερινότητας είναι πολύ πιο φιλικές προς τον εργαζόμενο εδώ.
Αναπληρώνω κατά την διάρκεια των διακοπών μου αυτά που μου λείπουν.
Από την άλλη, οι συνθήκες ζωής εδώ δικαιολογούν απόλυτα τα ναρκωτικά και αλκοολισμό που δεν τα βλέπουμε στην Ελλάδα σε αυτόν τον βαθμό.
0 .
Formerly known as lamogio88