Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Οκτ 2025, 07:44

nemo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Έχεις συναντήσει άνθρωπο με τέτοιες απόψεις? :hmmm

οι περισσοτεροι ειναι ..και ναι εχω δει

Δηλαδή αυτός δεν θέλει να έρχονται αφρικανοί μετανάστες αλλά είναι ΟΚ με το να τους παντρευόμαστε?
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Νοέμ 2025, 21:57

νομιζω οτι εχω λυσει το μυστηριο με τους ηλιθιους και εννοω τους λευκους και την ζωη στον καπιταλισμο

εχουν κουρασθει με την ευθυνη να μεγαλωσουν να σπουδασουν να βρουν μια καλη εργασια
να παντρευτουν να κανουν παιδια και ολα αυτα τα τοσο φυσιολογικα για τις παλιες γενιες

..θα το συνεχισω μια αλλη φορα παντως καλο θα σας κανει αν παρακολουθησετε
λιγο το τι συμβαινει σημερα στις ηπα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Νοέμ 2025, 22:33

απο παντα υπηρχαν ηλιθιοι ιστορικα αν το δουμε υπηρχαν καταστασεις που ειχαν τον πρωτο λογο

και αλλες που τους ειχαν στην μπαντα και τοτε η ανθρωποτητα εκανε αλματα προοδου

σημερα ειναι στα πανω τους και παλι και μαλλον θα οδηγησουν την ανθρωποτητα σε εναν ακομη παγκοσμιο πολεμο...

αυτο που συμβαινει σε αγγλια και ηπα ειναι ενδεικτικο στο τι θα συμβει και στα βαλκανια
0 .

Άβαταρ μέλους
ageparian
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ageparian » 26 Νοέμ 2025, 20:01

Καλησπέρα κ. Νέμο.

Να σας πω κι εγώ την άποψή μου.

Προσωπικά δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα η βλακεία, η ηλιθιότητα ή γενικά η χαμηλή νοημοσύνη. Πιο μεγάλο πρόβλημα θεωρώ τους εγωιστές και ημιμαθείς ανθρώπους που δεν είναι ειλικρινείς, δεν παραδέχονται τα λάθη τους κι αρνούνται να μάθουν κάτι καινούργιο.
0 .
-ΑΓΕ

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Νοέμ 2025, 23:13

ageparian έγραψε:Καλησπέρα κ. Νέμο.

Προσωπικά δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα η βλακεία, η ηλιθιότητα ή γενικά η χαμηλή νοημοσύνη. Πιο μεγάλο πρόβλημα θεωρώ τους εγωιστές και ημιμαθείς ανθρώπους που δεν είναι ειλικρινείς, δεν παραδέχονται τα λάθη τους κι αρνούνται να μάθουν κάτι καινούργιο.

Δεν θα σου πω καλό κουράγιο για εδώ μέσα, που στην τελική είμαστε μιά μικρή εικονική παρέα, που με όλες τις διαφωνίες μας είμαστε γενικά καλή καρδιά ως αγνωστοι με αγνώστους, θα στο πω για εκεί έξω στο πεδίο της πραγματικότητας της καθημερινής ζωής :D
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Νοέμ 2025, 01:29

ageparian έγραψε:Καλησπέρα κ. Νέμο.

ειμαι θιασωτης της ανθρωπινης συμπεριφορας και προτιμω να σκεφτομαι παρα να τα γραφω

ακου και μην μπερδευεσαι ....ολα οσα αναφερεις ανηκουν στην βλακεια και στην ηλιθιοτητα

ειδες εσυ ποτε σου εναν βλακα και ηλιθιο που να μην πιστευει οτι ειναι εξυπνος;

το αληθινο προβλημα ειναι το γιατι οι εξυπνοι αφηνουν τους βλακες στον αφρο

ομως και αυτο αρχισα να το κατανοω συμβαινει γιατι η ανθρωπινη πλευρα δεν αντεχει
περισσοτερο και συνεχομενο ορθολογισμο ετσι εχουμε αυτες τις νοητικες χρονικες μεταπτωσεις

εχουμε την κοινωνια των ηλιθιων και την ιδεολογικη βλακεια ..το ενα δινει τροφη στο αλλο
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Νοέμ 2025, 01:43

αν ρωτησουμε ενα μεσο γερμανο και εναν μεσο σουηδο στην ηλικια του διαδοχου αν ειναι χαρουμενοι και ευτυχισμενοι θα μας που οτι δεν ειναι ....αλλα ενας ελληνας που ζει σε αυτες τις χωρες με μιση καρδια θα μας πει το αντιθετο ...
αν ρωτησουμε και τις νεες γενιες ολης της ευρωπης πλην των ανατολικων κρατων θα μας πουνε
οτι δεν αντεχουν αλλο τα συμφραζομενα που συμβαινουν στις χωρες τους

κανενα κρατος στην δυση δεν προσφερει αυτα που πριν χρονια προσφερε στους πολιτες του
ακομη και στην σουηδια που η στεγαση δεν ηταν ποτε προβλημα σημερα εγινε βραχνας
για τους νεους σουηδους ...

και το προβλημα μεγαλωνει και αυτο θα φερει μεγαλες αλλαγες στην ευρωπη

ειναι λες και οι πολιτικες το κανουν επιτηδες
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Νοέμ 2025, 12:52

σημερα οι ηλιθιοι εχουν φτασει πολυ κοντα στο να εχουμε την ελευθερια της ανεξιθρησκιας
ταχα για το δικαιωμα της ελεθεριας ..μη τα πολυλογω

φανατστειτε να μην ειχαμε ενα συνταγμα νομους κανονες στο κρατος κλπ ..τι θα γινοταν

το ιδιο ειναι και στο θρησκευτικο συναισθημα

και βλεπεις και μορφωμενους ανθρωπους που το επικροτουν
0 .

Άβαταρ μέλους
ageparian
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ageparian » 28 Νοέμ 2025, 14:13

Προέλλην έγραψε:Δεν θα σου πω καλό κουράγιο για εδώ μέσα, που στην τελική είμαστε μιά μικρή εικονική παρέα, που με όλες τις διαφωνίες μας είμαστε γενικά καλή καρδιά ως αγνωστοι με αγνώστους, θα στο πω για εκεί έξω στο πεδίο της πραγματικότητας της καθημερινής ζωής :D

Αγαπητέ Προέλληνα,

Σας ευχαριστώ για την ευχή σας. Έχω βέβαια κάποια επίγνωση της καθημερινότητας αλλά και του εαυτού μου, μιας κι ο ίδιος πέφτω συχνά σ' εγωιστικά τρυπάκια. Πιστεύω όμως στο διάλογο κι ότι η αλήθεια βρίσκει τελικά τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια, επομένως διακατέχομαι από κάποια αισιοδοξία. Επίσης, γνώση του πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα στο παρελθόν με κάνει πιο ευγνώμων για το παρόν, όσο ατελές κι αν είναι.

nemo έγραψε:ειμαι θιασωτης της ανθρωπινης συμπεριφορας και προτιμω να σκεφτομαι παρα να τα γραφω

ακου και μην μπερδευεσαι ....ολα οσα αναφερεις ανηκουν στην βλακεια και στην ηλιθιοτητα

ομως και αυτο αρχισα να το κατανοω συμβαινει γιατι η ανθρωπινη πλευρα δεν αντεχει
περισσοτερο και συνεχομενο ορθολογισμο ετσι εχουμε αυτες τις νοητικες χρονικες μεταπτωσεις

εχουμε την κοινωνια των ηλιθιων και την ιδεολογικη βλακεια ..το ενα δινει τροφη στο αλλο

Καλησπέρα σας,

Καταλαβαίνω ότι έχετε τον δικό σας τρόπο κατανόησης και χρήσης του όρου «ηλίθιος», αλλά πρέπει να σας πω ότι ο αυτός δεν είναι καθολικός. Οι λέξεις έχουν συνήθως πολλαπλές έννοιες και μπορούν συνεπώς να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους.

Στις μέρες μας, ο πιο βασικός ορισμός του ηλίθιου είναι απλώς εκείνου που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εξυπνάδας [1]. Η έλλειψη εξυπνάδας δεν συνεπάγεται αυτομάτως κι έλλειψη αυτογνωσίας ή μετριοφροσύνης. Στην πηγή που ανέφερα προηγουμένως χρησιμοποιείται μάλιστα ο όρος ηλίθιος για να περιγράψει το άτομο που χαρακτηρίζεται από υπερβολική τιμιότητα ή ευπιστία. Ο ηλίθιος μπορεί να 'χει λοιπόν διάφορα χαρακτηριστικά.
0 .
-ΑΓΕ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Νοέμ 2025, 22:29

ageparian έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν θα σου πω καλό κουράγιο για εδώ μέσα, που στην τελική είμαστε μιά μικρή εικονική παρέα, που με όλες τις διαφωνίες μας είμαστε γενικά καλή καρδιά ως αγνωστοι με αγνώστους, θα στο πω για εκεί έξω στο πεδίο της πραγματικότητας της καθημερινής ζωής :D

Αγαπητέ Προέλληνα,

Σας ευχαριστώ για την ευχή σας. Έχω βέβαια κάποια επίγνωση της καθημερινότητας αλλά και του εαυτού μου, μιας κι ο ίδιος πέφτω συχνά σ' εγωιστικά τρυπάκια. Πιστεύω όμως στο διάλογο κι ότι η αλήθεια βρίσκει τελικά τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια, επομένως διακατέχομαι από κάποια αισιοδοξία. Επίσης, γνώση του πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα στο παρελθόν με κάνει πιο ευγνώμων για το παρόν, όσο ατελές κι αν είναι.

nemo έγραψε:ειμαι θιασωτης της ανθρωπινης συμπεριφορας και προτιμω να σκεφτομαι παρα να τα γραφω

Καλησπέρα σας,

Καταλαβαίνω ότι έχετε τον δικό σας τρόπο κατανόησης και χρήσης του όρου «ηλίθιος», αλλά πρέπει να σας πω ότι ο αυτός δεν είναι καθολικός. Οι λέξεις έχουν συνήθως πολλαπλές έννοιες και μπορούν συνεπώς να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους.

Στις μέρες μας, ο πιο βασικός ορισμός του ηλίθιου είναι απλώς εκείνου που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εξυπνάδας [1]. Η έλλειψη εξυπνάδας δεν συνεπάγεται αυτομάτως κι έλλειψη αυτογνωσίας ή μετριοφροσύνης. Στην πηγή που ανέφερα προηγουμένως χρησιμοποιείται μάλιστα ο όρος ηλίθιος για να περιγράψει το άτομο που χαρακτηρίζεται από υπερβολική τιμιότητα ή ευπιστία. Ο ηλίθιος μπορεί να 'χει λοιπόν διάφορα χαρακτηριστικά.

αυτο που γραφεις περι τιμιοτητας κλπ με την αρχαιοελληνικη εννοια λεγεται αγαθος
δεν εχει καμια σχεση με την ηλιθιοτητα
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”