AN

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: AN

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Μάιος 2017, 21:20

ΓΑΛΗΓια μένα, υπάρχουν δύο συνθέσεις και εκφράσεις του γκρίζου. Η πρώτη εκφράζει την ένωση/γέφυρα του άσπρου-μαύρου, εξισορροπώντας το κοντράστ των δύο χρωμάτων σε μια μεγαλύτερη γκάμα. Σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, αυτό μπορεί για κάποιους να σημαίνει τη χρυσή τομή, για κάποιους συμβιβασμό (λόγω ρεαλισμού ή ανικανότητας), για κάποιους προδοσία και για κάποιους τελική επιλογή μεταξύ των δύο χρωμάτων, όταν οι χρωματικές γέφυρες, δεν προσφέρουν λύση. Εσύ είσαι στην τελευταία περίπτωση, αν δεν κάνω λάθος. ;)

Η άλλη σύνθεση του γκρίζου προκύπτει από την πολυχρωμία. Είναι σαν ένα κουτί με μπαστουνάκια από πλαστελίνες σε διάφορα χρώματα, τα οποία όντως είναι πολύ χαριτωμένα όταν είναι αχρησιμοποίητα το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν όμως ανακατευτούν λόγω χρήσης, φεύγει η χαριτωμενιά και η πρώτη όμορφη εντύπωση και προκύπτει ένα άχαρο γκρίζο, που δεν έχει καν τη γοητεία του κοντράστ της ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, έχει επίσης πολλές εκφράσεις. :)

Γενικώς, στα χρώματα ισχύει ότι και στα πράγματα, τις ιδέες ή τους ανθρώπους. Την πρακτική και συναισθηματική αξία τους, την αποκαλύπτουν ή την απομυθοποιούν μόνον η χρήση και ο χρόνος.

ωραια λαχουρ κανε την κίνηση σου ..τι δεν καταλαβες ωστε να σου το εξηγησω και ελπιζω να μη εχουμε παρεξηγησεις ...γιατι το κειμενο αξιζει και με ενδιαφερει να μαθω τι καταλαβε ο καθενας μας δηλαδη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Μάιος 2017, 21:51

ο ανθρωπινος νους ειναι πλασμενος ετσι ωστε οταν δεχομαστε πολλα πραγματα βασιζομενοι στις εξηγησεις πολλων ατομων ξεχναμε να ερευνησουμε τους λογους που ψευδονται ή την συγκαλυμμενη ηλιθιοτητα των πολλων

πχ εθνικισμος και λογικη εναντιον του πατριωτικου συναισθηματος αν κερδισει ο πρωτος κερδιζει ο φασισμος
αν κερδισει ο δευτερος κερδιζει ο κομμουνισμος
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Μάιος 2017, 21:59

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί»

Πηγή: Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί» | iefimerida.gr

...και αμεσως το σχολιο μιας τελειωμενης Ναι όντως αν διευθύνουν οι ανίκανοι ,τότε φταίνε οι ικανοί !

..σχολιο δικο μου .. ισως αν καναμε ολοι ενα ταμα ....
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Μάιος 2017, 23:22

δεν μου λες μια γυναικα σε εχει χαιδεψει ποτε με τον ιδιο τροπο δυο φορες;
ετσι ειναι ο ερωτας δημιουργει συνεχως καινουργια πραγματα
πυρηνικος φωτια πυρηνικη εκρηξη ασχετα εαν επιβιωσουν στην πυρηνικη εκρηξη
λιγοι οι αριστοκρατες
ο ερωτας δεν εχει αριστοκρατία και ο φτωχός εχει δικαιωμα να ερωτευθει και ο πλουσιος
ο ερωτας δεν οριζεται απο τον χρονο αν ο χρονος οριζεται μια φορα
ο ερωτας δεν οριζεται καθολου
το δραμα μου ειναι πως εγω δεν θα κανω κοπέλια
δεν θα κανω εγω κοπέλια ειμαι σχιζοφρενης ..σχιζοφρενης και δεν θα κανω κοπέλια

μιλαω αργα ενταξει;

και προς το τελος της ταινιας -οπως θα μιλαει 'η βαλε καποια φραση
μια λεπτομερεια που θα μπορεσει να σε συγκινήσει και οπως θα ακους καποιο λογο να σκοτεινιάζει
και να σβησει στο τελειως μαυρο και μετα αντι για τελος θα μπορουσες να βαλης μια λεξη να πρωτοτυπησεις
Επεται... θα το θυμασαι;

ειμαι η στοργη ειμαι το δακρυ απο το βλεφαρο ειμαι ο ανθρωπος που ενοχλησε το συμπαν

..ενα αποσπασμα απο το ντοκιματερ του σταυρου ψυλλακη ο ανθρωπος που ενοχλησε το συμπαν
μου εκανε μεγαλη εντυπωση η φραση με το χαδι της γυναικας δεν θα το ειχα σκεφτει ποτε μου με αυτον τον τροπο και δεν ξερω αν ηταν πραγματι δικη του η σκεψη ή του την μετεφεραν
ωστοσο το να εισαι ειλικρινης σημερα ή πολυ θαρραλέος πρεπει να εισαι ή τρελος για τα σιδερα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Μάιος 2017, 12:45

nemo έγραψε:ο ερωτας δεν εχει αριστοκρατία και ο φτωχός εχει δικαιωμα να ερωτευθει και ο πλουσιος

Οχι ακριβως. Οι γυναικες πολυ δυσκολα ερωτευονται κατωτερο τους κοινωνικα, ακομα και αν οικονομικα ειναι ανωτερος.

Πχ μια αποφοιτος ΑΕΙ δυσκολα θα κατσει σε υδραυλικο, ακομα και αν ο δευτερος βγαζει πολλα ενω η πρωτη ειναι ανεργη.

Οι αντρες ερωτευονται οποια να ναι αλλα και εκεινοι, αν ειναι τιποτα γονοι πολυ πλουσιων οικογενειων, δυσκολα τις παντρευονται.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Ιουν 2017, 22:07

κουιζ...ποιος ηλιθιος ειπε το : εχει η θαλασσα συνορα και δεν το ξερουμε;

και ποσους μεταηλιθιους ξερετε να την εχουν πιστεψει και μας τα ζαλιζαν τοσα και τοσα χρονια

οποιος το βρει κερδιζει ταξιδι στα ιμαλαια
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Ιουν 2017, 13:59

εμένα μου κάθονται όλες. φτωχές πλούσιες κουτσές γκαβές γριές ψηλές κοντές ο καλαματιανός μύλος τα αλέθει όλα. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 07 Ιουν 2017, 01:32

Ρεκ_ _μας έγραψε:εμένα μου κάθονται όλες. φτωχές πλούσιες κουτσές γκαβές γριές ψηλές κοντές ο καλαματιανός μύλος τα αλέθει όλα. :fico:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Ιουν 2017, 10:26

πολλες φορες μπερδευουμε την εξαργυρωση με την επιβραβευση
την εξυπναδα με την καπατσοσυνη το συμφερον τον εγωισμο το σεξ με τον ερωτα την βλακεια με τον καθωσπρεπισμο κλπ κλπ κλπ ...κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Ιουν 2017, 11:09

παρακολουθωντας χθες το βραδυ μια συζητηση σε ενα μικρο καναλι μεταξυ του πολιτικου βενιζελου και καποιου φιλοσοφου που δεν ειδα το ονομα του αναφερθηκαν και πολυ σωστα σε ολες τις παθογενειες του ελληνα
το ακροατηριο μαλιστα τους χειροκροτησε πολλες φορες εκεινο που με εκανε φοβερη εντυπωση ειναι και που κανενας τους δεν αναφερθηκε στην ατιμωρησία των διοικουντων ... λες και για ολα τα στραβα του τοπου εγιναν απο τον απλο λαικιστη λαο ... η ευγλωττια των ομιλητων κατωρθωσε να λεηλατήσει ακομη για μια φορα και την λογικη και την ψυχη
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”