τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Σεπ 2023, 19:36

pluton έγραψε:Θυμάσαι που σου έγραψα για επίσκεψη στο Πουρί;

Όταν βγήκε με το πλεούμενο του ο Αργύρης, από το Πουρί είδαν ότι του την έπεσε αεροπλάνο και τον πολυβολησε και τον βύθισε.

Ο Αργύρης ήταν αδελφός της πεθεράς μου.

Ανιψιά του Αργύρη η γυναίκα σου;;; :o

Για τις συνθήκες θανάτου του Αργύρη δεν ξέρω κατι το ιδιαίτερο. Αυτο που έλεγε η γιαγιά μου είναι οτι και στην Κατοχή και στον Εμφύλιο έβγαινε με το καΐκι για ψάρεμα και αγνοούσε τυχόν απαγορεύσεις που υπήρχαν και έτσι έβγαζε καλά λεφτά. Αλλά τον είχαν κάνει τσακωτό κάποιες φορές, του είχαν κατασχέσει την ψαριά και νομίζω είχε φάει και κάποιου είδους "τελεσίγραφο" ότι την επόμενη θα τον καθαρίσουν.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Σεπ 2023, 20:16

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε:Θυμάσαι που σου έγραψα για επίσκεψη στο Πουρί;

Όταν βγήκε με το πλεούμενο του ο Αργύρης, από το Πουρί είδαν ότι του την έπεσε αεροπλάνο και τον πολυβολησε και τον βύθισε.

Ο Αργύρης ήταν αδελφός της πεθεράς μου.

Ανιψιά του Αργύρη η γυναίκα σου;;; :o

Για τις συνθήκες θανάτου του Αργύρη δεν ξέρω κατι το ιδιαίτερο. Αυτο που έλεγε η γιαγιά μου είναι οτι και στην Κατοχή και στον Εμφύλιο έβγαινε με το καΐκι για ψάρεμα και αγνοούσε τυχόν απαγορεύσεις που υπήρχαν και έτσι έβγαζε καλά λεφτά. Αλλά τον είχαν κάνει τσακωτό κάποιες φορές, του είχαν κατασχέσει την ψαριά και νομίζω είχε φάει και κάποιου είδους "τελεσίγραφο" ότι την επόμενη θα τον καθαρίσουν.

Στην κατοχή ήταν ΕΛΑΝ, τώρα τι δράση είχε δεν ξέρω, αλλά από το Πήλιο ήταν εύκολο να περάσει ψαράδικο στην Μ Ασία..... τον πολυβολησαν ανοικτά αεροπλάνο διότι πιθανά εφοδίαζε τους αντάρτες, τον γνώρισε ο αδελφός της γυναίκας μου παιδάκι μικρό στην απελευθερωση, έχουν τεράστια διαφορά ηλικίας η γυναίκα μου με τον αδελφό της. Μόνο καλά λόγια λέγανε για αυτόν τον Αργύρη.

Το μαντάτο ότι τον πολυβολησε αεροπλάνο ήρθε από το Πουρί.... Στις πλημμύρες του 1955 χάθηκε όλη η οικογένεια του.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Σεπ 2023, 21:15

Στην κατοχή οι Γερμανοί απαγόρευαν έστω και βάρκα να βγει από το λιμάνι, για κανένα λόγο, άρα το ψαράδικο του Αργύρη, δεν ήταν σε λιμάνι που έλεγχαν οι Γερμανοί.

Τώρα στην ανταρσία 1946-1949 μπορεί να μη υπήρχαν αυτές οι γερμανικές απαγορεύσεις αλλά για να βγει έστω και βάρκα για ψάρεμα σίγουρα ήθελε άδεια από την χωροφυλακή, τώρα ο Αργύρης σίγουρα δεν θα πατούσε στην χωροφυλακή για άδεια λόγω των κατοχικων του επιλογων, άρα πάλι το καΐκι του δεν θα ήταν σε λιμάνι που έλεγχε το επίσημο κράτος.....

Όταν τον βρήκε το αεροπλάνο ανοικτά από το Πήλιο, γνώριζε ότι εκεί δεν πρέπει να υπάρχει κανένα γνωστό νομιμο πλεούμενο, άρα το καΐκι που έβλεπε ήταν εχθρικό και το βύθισε.

Το πιθανότερο είναι να σκοτώθηκε στις αρχές της ανταρσίας πιθανά το 1946 η αρχές του 1947.

Συμπερασματικά τα σκέφτομαι αυτά.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Σεπ 2023, 22:57

pluton έγραψε:Στην κατοχή οι Γερμανοί απαγόρευαν έστω και βάρκα να βγει από το λιμάνι, για κανένα λόγο, άρα το ψαράδικο του Αργύρη, δεν ήταν σε λιμάνι που έλεγχαν οι Γερμανοί.

Τώρα στην ανταρσία 1946-1949 μπορεί να μη υπήρχαν αυτές οι γερμανικές απαγορεύσεις αλλά για να βγει έστω και βάρκα για ψάρεμα σίγουρα ήθελε άδεια από την χωροφυλακή, τώρα ο Αργύρης σίγουρα δεν θα πατούσε στην χωροφυλακή για άδεια λόγω των κατοχικων του επιλογων, άρα πάλι το καΐκι του δεν θα ήταν σε λιμάνι που έλεγχε το επίσημο κράτος.....

Όταν τον βρήκε το αεροπλάνο ανοικτά από το Πήλιο, γνώριζε ότι εκεί δεν πρέπει να υπάρχει κανένα γνωστό νομιμο πλεούμενο, άρα το καΐκι που έβλεπε ήταν εχθρικό και το βύθισε.

Το πιθανότερο είναι να σκοτώθηκε στις αρχές της ανταρσίας πιθανά το 1946 η αρχές του 1947.

Από ανατολικά του Πηλίου έως ανατολικά του Κισσάβου κινούνταν ο Αργύρης. Έτσι έχω ακούσει εγώ. Τρόφιμα κυρίως μετέφερε στους αντάρτες.

Είναι μάλλον σιγουράκι αυτό που σου είπα ότι είχε πάρει τελεσίγραφο.
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Σεπ 2023, 23:42

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε:Στην κατοχή οι Γερμανοί απαγόρευαν έστω και βάρκα να βγει από το λιμάνι, για κανένα λόγο, άρα το ψαράδικο του Αργύρη, δεν ήταν σε λιμάνι που έλεγχαν οι Γερμανοί.

Από ανατολικά του Πηλίου έως ανατολικά του Κισσάβου κινούνταν ο Αργύρης. Έτσι έχω ακούσει εγώ. Τρόφιμα κυρίως μετέφερε στους αντάρτες.

Είναι μάλλον σιγουράκι αυτό που σου είπα ότι είχε πάρει τελεσίγραφο.

Αυτοί που θα μπορούσαν να μας πουν γεγονότα, έχουν πεθάνει όλοι.

Ο αδελφός της γυναίκας μου θυμάται την ημέρα της απελευθέρωσης καθόταν στο κρεβάτι μπήκε ο Αργύρης με μια ναυτική πατατουκα με μια κουκούλα πίσω από το σβέρκο του και κάποια στιγμή έκανε μια γρήγορη επίκυψη προς την μεριά του ανηψιού του και πετάχτηκαν καραμέλες μέσα από την κουκούλα και έπεσαν στο κρεββάτι εκεί που καθόταν ο πεινασμένος ανηψιος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Σεπ 2023, 10:23

pluton έγραψε: Ο αδελφός της γυναίκας μου θυμάται την ημέρα της απελευθέρωσης καθόταν στο κρεβάτι μπήκε ο Αργύρης με μια ναυτική πατατουκα με μια κουκούλα πίσω από το σβέρκο του και κάποια στιγμή έκανε μια γρήγορη επίκυψη προς την μεριά του ανηψιού του και πετάχτηκαν καραμέλες μέσα από την κουκούλα και έπεσαν στο κρεββάτι εκεί που καθόταν ο πεινασμένος ανηψιος.

Καλός και χαρούμενος άνθρωπος ήταν ο Αργύρης, απ' ό,τι έχει πει η γιαγιά μου.
Ο αδερφός της γυναίκας σου ερχόταν καθόλου στο σπίτι του Αργύρη και της Ευρυδίκης;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Σεπ 2023, 15:05

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε: Ο αδελφός της γυναίκας μου θυμάται την ημέρα της απελευθέρωσης καθόταν στο κρεβάτι μπήκε ο Αργύρης με μια ναυτική πατατουκα με μια κουκούλα πίσω από το σβέρκο του και κάποια στιγμή έκανε μια γρήγορη επίκυψη προς την μεριά του ανηψιού του και πετάχτηκαν καραμέλες μέσα από την κουκούλα και έπεσαν στο κρεββάτι εκεί που καθόταν ο πεινασμένος ανηψιος.

Καλός και χαρούμενος άνθρωπος ήταν ο Αργύρης, απ' ό,τι έχει πει η γιαγιά μου.
Ο αδερφός της γυναίκας σου ερχόταν καθόλου στο σπίτι του Αργύρη και της Ευρυδίκης;

Δες είναι πολύ παράξενη η ιστορία τους με πάρα πολλές διακυμάνσεις, ο βολιωτης πεθερός μου ναύτης έφυγε με την κατάληψη της Ελλάδας στην Μέση Ανατολή ακολουθοντας τον στόλο, η πεθερά μου πήρε το νήπιο γιο της και ήρθε στον Βόλο, το ευκατάστατο σόι του πεθερού μου την έδιωξαν, την μάζεψε το δικό της φτωχό σόι.... Φόρεσε μαύρα, λέγοντας ότι ο άντρας της σκοτώθηκε, τι αλλο να έλεγε στους Γερμανούς; Πήρε μια ραπτομηχανή και δούλευε μοδίστρα στα χωριά του Πηλίου κουβαλούσε και τον ,,ορφανό,, γιο της, πιθανά η ,,χήρα,, να μετέφερε και μηνύματα από χωριό σε χωριό ....

Η πιο ζωντανή ανάμνηση που έχει είναι αυτή με τις καραμέλες στην απελευθέρωση, μετά .... κατά τα Δεκεμβριανά εμφανίστηκε ο πεθερός μου.... Έκτοτε χάθηκαν....

Καταλαβαίνεις τώρα η γυναίκα είχε αδελφό αντάρτη και άντρα ναύτη του ΠΝ.....

Η γυναίκα μου όπως σου είπα έχει πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον αδελφό της, δεν πρέπει να έχει γνωρίσει την Ευριδίκη και την Εφη, πολύ δε περισσότερο τον Αργύρη, εξ άλλου η οικογένεια της επέστρεψε στον Πειραιά.

Πιθανά να δέχτηκε απειλές ο Αργύρης, αλλά η ανάλυση που έγραψα για τους περιορισμούς απόπλου από τα λιμάνια πλησιάζει παρά πολύ στην αλήθεια, για να μη πω είναι η αλήθεια.
Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε εξορία, όπως αλλά μέλη της οικογένειας με κάνει να πιστεύω ότι ζούσε στην παρανομία και κινείτο στην σκιά με καΐκι σε μέρη που δεν έλεγχε ο ΕΣ και το πιθανότερο είναι μέχρι αρχές του 1947 να σκοτώθηκε.

Πάντως με το όνομα του ήταν διαρκώς τα αδέλφια του και πρέπει να λυπήθηκαν πάρα πολύ για τον πνιγμό της γυναίκας του, της κόρης του και της πεθεράς του, κανονικός ξεκληρισμος.

FB_IMG_1694087018578.jpg

Λάρισα και πλημμύρες.

https://www.facebook.com/10006480999575 ... as5pUVYfl/
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Σεπ 2023, 10:30

Ήταν θρύλος ο Αργύρης, οι αντάρτες όταν έβλεπαν το καΐκι του ήξεραν ότι θα τους πήγαινε εφόδια κλπ χρειαζουμενα και την αλληλογραφία με τον Βόλο, .... τώρα η βύθιση του ψαράδικου του Αργύρη ήταν σοβαρό πλήγμα έχασαν την όποια βοήθεια από την θάλασσα και μόνο από την θάλασσα περίμεναν βοήθεια, το Πήλιο δεν είχε σχέση με τα βουνά της Πίνδου και μεσολαβούσε ο Θεσσαλικός κάμπος. Το πιθανότερο οι ψαριες του πήγαιναν στους αντάρτες.

Ήταν επόμενο η καταδίωξη του Αργύρη να ήταν βασικός στόχος του ΕΣ στο Πήλιο ..... ο φουκαρας τα έβαλε μόνος του με ένα κράτος, ....ήταν αναμενόμενο το τέλος του, η αεροπλάνο η πολεμικό του ΒΝ η ΠΒ (για αυτό ανοιγόταν στο πέλαγος, φοβόταν βολές από την ξηρά ) η χερσαίες δυνάμεις που σίγουρα θα αναζητούσαν τους μυστικούς του αρσαναδες .... δεν ξέφευγε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Σεπ 2023, 19:38

θυμαστε με ποση χαρα βγαινανε στα καναλια επισημοι και δημοσιογραφοι
να αναγγειλουν τους νεκρους απο τον κοβιτ; ε τωρα ας βγουν και τωρα να μετρησουν
νεκρους απο τις φωτιες και τις πλημμυρες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Σεπ 2023, 23:22

παιδες επαθα καταθλιψη απο την κλεισουρα θα πρεπει να αρχισω να βγαινω εξω !!
αλλα μου την σπανε τα χαχανητα και τα χαμογελαστα προσωπα -εστω αυτα τα λιγα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”