Adminović έγραψε:pluton έγραψε: Ο αδελφός της γυναίκας μου θυμάται την ημέρα της απελευθέρωσης καθόταν στο κρεβάτι μπήκε ο Αργύρης με μια ναυτική πατατουκα με μια κουκούλα πίσω από το σβέρκο του και κάποια στιγμή έκανε μια γρήγορη επίκυψη προς την μεριά του ανηψιού του και πετάχτηκαν καραμέλες μέσα από την κουκούλα και έπεσαν στο κρεββάτι εκεί που καθόταν ο πεινασμένος ανηψιος.
Καλός και χαρούμενος άνθρωπος ήταν ο Αργύρης, απ' ό,τι έχει πει η γιαγιά μου.
Ο αδερφός της γυναίκας σου ερχόταν καθόλου στο σπίτι του Αργύρη και της Ευρυδίκης;
Δες είναι πολύ παράξενη η ιστορία τους με πάρα πολλές διακυμάνσεις, ο βολιωτης πεθερός μου ναύτης έφυγε με την κατάληψη της Ελλάδας στην Μέση Ανατολή ακολουθοντας τον στόλο, η πεθερά μου πήρε το νήπιο γιο της και ήρθε στον Βόλο, το ευκατάστατο σόι του πεθερού μου την έδιωξαν, την μάζεψε το δικό της φτωχό σόι.... Φόρεσε μαύρα, λέγοντας ότι ο άντρας της σκοτώθηκε, τι αλλο να έλεγε στους Γερμανούς; Πήρε μια ραπτομηχανή και δούλευε μοδίστρα στα χωριά του Πηλίου κουβαλούσε και τον ,,ορφανό,, γιο της, πιθανά η ,,χήρα,, να μετέφερε και μηνύματα από χωριό σε χωριό ....
Η πιο ζωντανή ανάμνηση που έχει είναι αυτή με τις καραμέλες στην απελευθέρωση, μετά .... κατά τα Δεκεμβριανά εμφανίστηκε ο πεθερός μου.... Έκτοτε χάθηκαν....
Καταλαβαίνεις τώρα η γυναίκα είχε αδελφό αντάρτη και άντρα ναύτη του ΠΝ.....
Η γυναίκα μου όπως σου είπα έχει πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον αδελφό της, δεν πρέπει να έχει γνωρίσει την Ευριδίκη και την Εφη, πολύ δε περισσότερο τον Αργύρη, εξ άλλου η οικογένεια της επέστρεψε στον Πειραιά.
Πιθανά να δέχτηκε απειλές ο Αργύρης, αλλά η ανάλυση που έγραψα για τους περιορισμούς απόπλου από τα λιμάνια πλησιάζει παρά πολύ στην αλήθεια, για να μη πω είναι η αλήθεια.
Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε εξορία, όπως αλλά μέλη της οικογένειας με κάνει να πιστεύω ότι ζούσε στην παρανομία και κινείτο στην σκιά με καΐκι σε μέρη που δεν έλεγχε ο ΕΣ και το πιθανότερο είναι μέχρι αρχές του 1947 να σκοτώθηκε.
Πάντως με το όνομα του ήταν διαρκώς τα αδέλφια του και πρέπει να λυπήθηκαν πάρα πολύ για τον πνιγμό της γυναίκας του, της κόρης του και της πεθεράς του, κανονικός ξεκληρισμος.
FB_IMG_1694087018578.jpg
Λάρισα και πλημμύρες.
https://www.facebook.com/10006480999575 ... as5pUVYfl/
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».