τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Σεπ 2023, 12:47

Αντιπαθεστατος ο Λέκκας, το τραγούδι με μουσική του δεξιού Χατζηδάκη είναι υπέροχο, να το βάζεις με άλλο τραγουδιστή.

Σκέψου ότι η τάξη δεν αντέδρασε αρνητικά πιθανά για το τραγούδι αλλά για τον τραγουδιστή.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Geri
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Geri » 29 Σεπ 2023, 18:27

Γέμισ’ η ζωή μου βράδια αξημέρωτα
δεν αντέχει η καρδιά μου τέτοιον έρωτα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Σεπ 2023, 21:11

pluton έγραψε:Αντιπαθεστατος ο Λέκκας, το τραγούδι με μουσική του δεξιού Χατζηδάκη είναι υπέροχο, να το βάζεις με άλλο τραγουδιστή.

Σκέψου ότι η τάξη δεν αντέδρασε αρνητικά πιθανά για το τραγούδι αλλά για τον τραγουδιστή.

Τώρα πέρα από την πλάκα κρίντζαραν άσχημα. Το βρήκα από θλιβερό έως και τρομακτικό.
Δεν είναι όχι απλά συνηθισμένα σε τέτοιες μελωδίες αλλά εμποτισμένα με συγκεκριμένα ακούσματα τύπου τραπ κτλ που οτιδήποτε άλλο τους φαίνεται λες και ξύνεις κιμωλία στον πίνακα.
Τους φάνηκε απαίσιο με το που ξεκίνησε. Και ενώ το άφησα να παίξει μπας και τους συνεπάρει λίγο πιο μετά ... μπααα τίποτα.Συνέχισαν τα γιουχαίσματα.

Το τρομακτικό είναι ότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για έλλειψη μουσικής παιδείας αλλά για το γεγονός ότι η σημερινή μουσική που ακούνε τα παιδιά τους έχει γεννήσει άλλα ένστικτα (που δεν θα έπρεπε) και έχει εξαλείψει άλλα που θα έπρεπε να αισθάνονται τα παιδιά σε αυτή την ηλικία. Και όχι μόνο τα παιδιά.

Για παράδειγμα δε γίνεται να ακούς ένα τρυφερό ή συγκινητικό τραγούδι και να μη σου δημιουργείται αυτομάτως αίσθημα συγκίνησης. Δεν λέω αν σου αρέσει ή δε σου αρέσει το τραγούδι. Αλλά λέω τι αισθήματα σου δημιουργεί.
Δεν υπάρχουν πια συναισθήματα στα παιδιά.
Αυτό είναι που με τρομάζει.

Και μιλάμε τώρα για μελοποιημένη ποίηση. Πού να τους μιλήσεις σκέτο για ποίηση και να συγκινηθούν.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Σεπ 2023, 22:03

Πέρα από την πλάκα το τραγούδι μου αρέσει πραγματικά, το έχω ακούσει πολλές φορές και θα επιδιώξω σε πρώτη ευκαιρία να το ακούσω, ακόμα περισσότερες. Είναι έξοχο τραγούδι.

Ο Λέκκας μου είναι αντιπαθής (ελπίζω να μη κάνω λάθος στον καλλιτέχνη) αυτός έχει τραγουδήσει απαίσια την ,,κομαντατουρα,, το βίντεο που το τραγούδησε ήταν προσποιητο για φτύσιμο, το χειρότερο είναι που πριν το τραγουδήσει γύρισε στο βίντεο που πήγε στην Μέρλιν με λουλούδια και περπάτησε στην σκάλα και τα μπουντρούμια.... μια σκηνοθεσία να σου γυρίζουν τα άντερα, το τραγούδι το ακούω με τον Ζαμπέτα και με ταξιδεύει με αυτόν αποφεύγω, αποφεύγω.... τώρα που έμαθα ότι είναι και κομμουνιστής...
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Σεπ 2023, 00:58

pluton έγραψε:Πέρα από την πλάκα το τραγούδι μου αρέσει πραγματικά, το έχω ακούσει πολλές φορές και θα επιδιώξω σε πρώτη ευκαιρία να το ακούσω, ακόμα περισσότερες. Είναι έξοχο τραγούδι.

Ο Λέκκας μου είναι αντιπαθής (ελπίζω να μη κάνω λάθος στον καλλιτέχνη) αυτός έχει τραγουδήσει απαίσια την ,,κομαντατουρα,, το βίντεο που το τραγούδησε ήταν προσποιητο για φτύσιμο, το χειρότερο είναι που πριν το τραγουδήσει γύρισε στο βίντεο που πήγε στην Μέρλιν με λουλούδια και περπάτησε στην σκάλα και τα μπουντρούμια.... μια σκηνοθεσία να σου γυρίζουν τα άντερα, το τραγούδι το ακούω με τον Ζαμπέτα και με ταξιδεύει με αυτόν αποφεύγω, αποφεύγω.... τώρα που έμαθα ότι είναι και κομμουνιστής...

Θυμάμαι όταν πήγαινα δημοτικό μας είχε βάλει ο δάσκαλος να ακούσουμε ένα τραγούδι. Το "κόκκινο γαρύφαλλο" πρέπει να ήταν και όλοι είχαμε πάθει σοκ. Καταρχάς που ακούγαμε τραγούδι μέσα στην τάξη. Ακούγαμε τραγούδι μέσα στην τάξη πέρα από τον εθνικό ύμνο, πέρα από τραγούδια της 28ης ή της 25ης Μαρτίου ... τέσπα ακούγαμε κάτι διαφορετικό χωρίς να είναι συνδεδεμένο με κάποια εθνική επέτειο ή κάποια άλλη γιορτή or whatever. Κάποιο κοσμικό τραγούδι ... πιο λαϊκό. Μας είχε κάνει πολλή εντύπωση αυτό. Μας πώς του ήρθε του δασκάλου να παίξει τραγούδι μέσα στην τάξη;
Μια διαφορετική εμπειρία.
Και όλο του λέγαμε "πάλι κύριε πάλι πάλι"
Και το είχαμε μάθει και το τραγουδούσαμε. Και μας είχε αρέσει τόσο πολύ.
Σαν είδε ο δάσκαλος ότι αυτό τραβούσε μέσα στην τάξη πετάει κάποια στιγμή. Έχει κανείς από εσάς το "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες" ;
Τότε τα τραγούδια ήταν δυσεύρετα και αν ήθελες κάποιο έπρεπε να ψάξεις να το βρεις.
Πετάγομαι και λέω "εγώ το έχω κύριε". Όντως το είχαν σε κασέτα οι γονείς μου και το ήξερα.
Αισθάνθηκα τέτοια τιμή που εγώ προσωπικά θα έφερνα ένα τραγούδι μέσα στην τάξη και μάλιστα ένα τραγούδι που ζήτησε ο δάσκαλος.
Σχολάμε και τρέχω να πω στους δικούς μου να βρούμε την κασέτα με το τραγούδι. Και ψάχναμε ψάχναμε ψάχναμε... Με είχε λούσει κρύος ιδρώτας μέχρι να το βρούμε. Ώσπου τελικά το βρήκαμε. Αισθάνθηκα τέτοια ανακούφιση.
Όλο το βράδυ πρέπει να μην κοιμήθηκα. Περίμενα πώς και πώς να ξημερώσει η επόμενη μέρα να πάω το τραγούδι στον δάσκαλο.
Ώσπου η μεγάλη μέρα έφτασε. Κρατούσα την κασέτα στα χέρια μου λες και κουβαλούσα το Άγιο Φως. Τα λεπτά μέχρι να μπούμε στην τάξη μου φαίνονταν αιώνες. Όχι μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι, όχι να συγκεντρωθούμε για προσευχή, όχι να πούμε προσευχή... κοιτούσα τον δάσκαλο στα μάτια μην τον χάσω και δεν του δώσω την κασέτα.
Επιτέλους μπήκαμε μέσα και ήρθε η ώρα να του παραδώσω την κασέτα με τόση ευλάβεια.
"Το έφερα κύριε"
Παίρνει το κασετοφώνο ο δάσκαλος, βάζει την κασέτα και αρχίζει και παίζει το τραγούδι.
Περιττό να σας πω τι γινόταν όταν έπεφτε το ρεφρέν εκεί που δυνάμωνε το τραγούδι. Ήταν για εμάς ροκιά στα αυτιά μας. Και το τραγουδούσαμε και το τραγουδούσαμε...
Αισθανόμουν εκείνη την ημέρα το τιμώμενο πρόσωπο. Είχα φουσκώσει σαν παγόνι.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Σεπ 2023, 08:27

Όλα αυτά τα τραγούδια που αναφέρεις μου αρέσουν, ξέρεις που διαφωνώ;

Ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί χωρίς έλεγχο να βάλει τα παιδιά να ακούσουν η να δουν οτιδήποτε, και ένας φυσιολογικός εκπαιδευτικός προσέχει, αλλά δεν είναι όλοι φυσιολογικοί, για να μη σου πω οι περισσότεροι είναι προβληματικοι.

Οι προβληματικοί λοιπόν θα κάνουν το απίθανο, κατά την ιδεοληψία τους και κατά την ανωμαλία τους.

Και εδώ μπαίνει η ανάγκη ελέγχου, η τεράστια ανάγκη ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΟΥ και εφαρμογής προγράμματος διδασκαλίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Σεπ 2023, 13:40

Εγώ πιο πολύ σου περιγράφω την κατάσταση από πλευράς μαθητών πώς έχει αλλάξει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 30 Σεπ 2023, 14:44

bizeli έγραψε:Δεν υπάρχουν πια συναισθήματα στα παιδιά.
Αυτό είναι που με τρομάζει.

Αν σε τρομάζει η αλλοτρίωση της συνείδησης των παιδιών επανεξέτασε τις πολιτικές επιλογές σου.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Σεπ 2023, 16:48

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Αν σε τρομάζει η αλλοτρίωση της συνείδησης των παιδιών επανεξέτασε τις πολιτικές επιλογές σου.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Οκτ 2023, 12:12

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Τι είναι αυτό?

Ούτε στην φυλακή δεν ακούγονται αυτά.