XRONIA ΠΟΛΛΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Re: XRONIA ΠΟΛΛΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευσηαπό itteithe » 23 Απρ 2019, 20:50

Πλούτωνα, μιλάμε για την δεκαετία του 70. Οι χρηματικές συναλλαγές ήταν πρωτόγονες και το χρήμα ήταν σχεδόν μη ανιχνεύσιμο. Ο κόσμος δεν έκανε καλά-καλά διατραπεζικές συναλλαγές. Το οτι κάποιος έγραφε σε ένα χαρτί οτι έλαβε το τάδε ποσό, δεν σημαίνει πως το πήρε όντως. Σκέψου οτι το 68 έγινε ληστεία 300 εκατομμυρίων γεν (κοντά στα 800 χιλιάδες δολάρια του 68) στην Ιαπωνία και δεν βρέθηκαν ποτέ. Δεν θέλω να καταφύγω σε βεβιασμένα συμπεράσματα, ούτε και σε θεωρίες συνωμοσίας. Γνωρίζω κι εγώ όμως κόσμο που έκανε χρήμα επί χούντας και όχι γιατί το δούλεψε, αλλά γιατί είχε τις κατάλληλες άκρες. Παραδέχομαι όμως πως δεν μπορώ να καταρρίψω τον ισχυρισμό σου για την (κατά την άποψή μου, δήθεν) καλή χρηματική διαχείριση. Παρ' όλ' αυτά, βλέπω οτι παραδέχεσαι πλέον πως από τα 453 εκατομμύρια, δαπανήθηκαν όντως τα 406 χωρίς καν να χτιστεί ο ναός. Βρήκαμε ένα κοινό έδαφος τουλάχιστον.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Απρ 2019, 22:24

itteithe έγραψε:Πλούτωνα, μιλάμε για την δεκαετία του 70. Οι χρηματικές συναλλαγές ήταν πρωτόγονες και το χρήμα ήταν σχεδόν μη ανιχνεύσιμο. Ο κόσμος δεν έκανε καλά-καλά διατραπεζικές συναλλαγές. Το οτι κάποιος έγραφε σε ένα χαρτί οτι έλαβε το τάδε ποσό, δεν σημαίνει πως το πήρε όντως. Σκέψου οτι το 68 έγινε ληστεία 300 εκατομμυρίων γεν (κοντά στα 800 χιλιάδες δολάρια του 68) στην Ιαπωνία και δεν βρέθηκαν ποτέ. Δεν θέλω να καταφύγω σε βεβιασμένα συμπεράσματα, ούτε και σε θεωρίες συνωμοσίας. Γνωρίζω κι εγώ όμως κόσμο που έκανε χρήμα επί χούντας και όχι γιατί το δούλεψε, αλλά γιατί είχε τις κατάλληλες άκρες. Παραδέχομαι όμως πως δεν μπορώ να καταρρίψω τον ισχυρισμό σου για την (κατά την άποψή μου, δήθεν) καλή χρηματική διαχείριση. Παρ' όλ' αυτά, βλέπω οτι παραδέχεσαι πλέον πως από τα 453 εκατομμύρια, δαπανήθηκαν όντως τα 406 χωρίς καν να χτιστεί ο ναός. Βρήκαμε ένα κοινό έδαφος τουλάχιστον.

Άκουσε με τον τρόπο που έβαλες το ζήτημα, είμαι υποχρεωμένος να σε σεβαστώ. Έχω συνηθίσει να μου απαντούν "άρες μάρες κουκουνάρες".

Εσύ είπες πέντε πράγματα σοβαρά ... εγώ δεν υποστηρίζω κανένα "εκ των προτέρων" και τέλος πάντων αγαπάω την ιστορία.

Υπερασπίζομαι λιγάκι πιο έντονα την δικτατορία του Γ Παπαδόπουλου διότι κατά την γνώμη μου ήταν έντιμη και επωφελής για τον τόπο, λασπολογήθηκε με πλήθος ψέματα από ανέντιμη (ας μη την χαρακτηρίσω), αλλά όμως δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο για κανένα, άνθρωποι είναι μπορεί να έκαναν οτιδήποτε.

Πρέπει όμως να σου βάλω κάποια στοιχεία επιπλέον.

1. Στις 29 Αυγούστου 1978, ο διορισμένος από τη χούντα Δήμαρχος (το Δ δεν το βάζω τυχαία κεφαλαίο) του Πειραιά Αρ. Σκυλίτσης ανακοινώνει την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές για το αξίωμα του Δήμαρχου. Έφτασε κοντά στο να κερδίσει τις εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 48,7% στον α΄ γύρο (πρώτο κόμμα), όμως έχασε στον β΄ γύρο για λίγες ψήφους από τον αντίπαλό του, Γεώργιο Κυριακάκο και για την νίκη του Κυριακάκου επιστρατεύτηκε ότι δεν μπορείς να φανταστείς. Ξανακατέβηκε υποψήφιος 1982 και 1986 χωρίς επιτυχία.

Τι σημαίνει αυτό;

Το σύστημα είχε όλο τον χρόνο και όλα τα μέσα να τον ψάξει μέχρι σώβρακο για την θητεία του σαν διορισμένος Δήμαρχος και σας υπόλογος για το Τάμα του Έθνους και να τον αποκλείσει.... σου λέει τίποτα αυτό;

2. Σαν Πειραιώτης ξέρω ότι ο Σκυλίτσης ακόμα και σήμερα θεωρείται από τους Πειραιώτες υπόδειγμα Δημάρχου, όχι για τον Πειραιά μόνο, αλλά δεν έχει βγει το όμοιό του από συστάσεως Ελληνικού κράτους... προσωπικά πανηγύρισα μαζί με άλλους "δημοκράτες" την ήταν του χουντικού το 1978 .... τόσο μου έκοβε.

3. Ο Σκυλίτσης ήταν ένας ευπατρίδης χωρίς οικονομικές ανάγκες, δεν είχε καμιά σχέση με τα λυσσασμένα σκυλιά που υποψιαζόμαστε να έχουν επιπέσει στο δημόσιο χρήμα.

4. Αυτά που βάζεις είναι σοβαρές υποθέσεις, αλλά υποθέσεις τα γεγονότα έδειξαν ότι δεν υπήρξε ληστεία χρήματος, η μεταπολίτευση έψαξε τα πάντα, ήταν η ευκαιρία της με την υπόθεση του Τάματος.... Αλλά ΔΕΝ.....

Έτσι το βλέπω το θέμα.... ΔΕΝ.... εν πάση περιπτώσει ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ λείπουν 406.000.000 δραχμές (1.200.000 ΕΥΡΩ)... όχι 300.000.000.000 Ευρώ του δημοσίου τομέα + 300.000.000.000 Ευρώ του ιδιωτικού τομέα.
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Σταλινικο απολιθωμα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σταλινικο απολιθωμα » 24 Απρ 2019, 09:54

Διαβασα οσο μπορεσα και τις 8 σελιδες.Ενα εχω να πω:οι συντροφοι αριστεροι ορθως εμιλησαν.Απο την αλλη ομως εχω να τονισω
οτι σε κατι Πολωνιες με Γιαρουζελσκηδες στην εξουσια σε μια χωρα οπου ο λαος ειχε αντιρωσικα αισθηματα τι να πεις σε εναν Πολωνο
για τα καλα του σοσιαλισμου?Τουλαχιστον ο Τσαουσεσκου παρα τα κακα του εκανε χειραψιες με δυτικους ηγετες και η ρητορικη του
ηταν πιο προσεγμενη εχω γνωρισει Ρουμανο μεγαλης ηλικιας και μου ειπε οτι υπηρχε ενας σεβασμος.Απο την αλλη ο ιδιος μου ειπε
οτι το κρατος ελεγε ψεμματα στους πολιτες σε σχεση με την παραγωγικοτητα των κολχοζ και οτι ενα αρκετα μεγαλο μερος της παραγωγης εξαγοταν για την αποπληρωμμη των δανειων που ειχαν πραγματοποιηθει για την εκβιομηχανιση της χωρας.
0 .
Ενας ειναι λαε ο δρομος για να νικας ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλας. :axakaloe:
Νουδουλα,μπατσοι και ναζι το ιδιο μαγαζι. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Απρ 2019, 10:28

ξερουμε τι εγινε μεσα στα 7 χρονια της χουντας ο λαουτζικος ωφεληθηκε ξεκαθαρα
οπως και στα πρωτα χρονια του πασοκ

Δεν ξερουμε πως θα ηταν η χουντα σε παραπανω χρονο θα ειχε συμβει μαλλον
σαν το κκ στην σοβετια και ο λαος θα την εριχνε ο ιδιος
Οποιοι δεν ηταν απο επαρχια δεν γνωριζουν τα εργα και την συνεισφορα της
στην αθηνα τοτε υπηρχαν δουλειες ειτε με χουντα ειτε με δεξια κεντρο κλπ
ο κοσμος ειχε εργασια και χρημα Η επαρχια τοτε ειχε τεραστια διαφορα με την αθηνα
Αν καποιος τοτε ΗΛΙΘΙΟΣ κεκες σαν τον γερο συχωριανο μου που συζητηγαμε
μια φορα στο καφενειο του χωριου οτι ηθελε να διαβαζει τον ριζο στο καφενειο
και να μιλαει εναντιον της χουντας θα ειχε καποιο προβλημα στην ευρεση εργασιας
μεχρι εκει ομως. Δεν μου εκανε παράπονα για κατι αλλο
και τωρα βλεποντας το τελος της ιστοριας μπορουμε να πουμε οτι ηταν μια χουντα
απο τις καλες χουντες που φερθηκαν με αγαπη και προδρεμ και πολλη τρυφεροτητα
στους πασης φυσεως εθνοπροδοτες -αυτο παει σε αυτους που θελουν να βγαλουν
το ασπρο για μαυρο ..
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 24 Απρ 2019, 11:02

Σταλινικο απολιθωμα έγραψε:Διαβασα οσο μπορεσα και τις 8 σελιδες.Ενα εχω να πω:οι συντροφοι αριστεροι ορθως εμιλησαν.Απο την αλλη ομως εχω να τονισω
οτι σε κατι Πολωνιες με Γιαρουζελσκηδες στην εξουσια σε μια χωρα οπου ο λαος ειχε αντιρωσικα αισθηματα τι να πεις σε εναν Πολωνο
για τα καλα του σοσιαλισμου?Τουλαχιστον ο Τσαουσεσκου παρα τα κακα του εκανε χειραψιες με δυτικους ηγετες και η ρητορικη του
ηταν πιο προσεγμενη εχω γνωρισει Ρουμανο μεγαλης ηλικιας και μου ειπε οτι υπηρχε ενας σεβασμος.Απο την αλλη ο ιδιος μου ειπε
οτι το κρατος ελεγε ψεμματα στους πολιτες σε σχεση με την παραγωγικοτητα των κολχοζ και οτι ενα αρκετα μεγαλο μερος της παραγωγης εξαγοταν για την αποπληρωμμη των δανειων που ειχαν πραγματοποιηθει για την εκβιομηχανιση της χωρας.

Σιγά τη σκατοχώρα την Πολωνία,μια χώρα δυτικός χουλιγκάνος υπήρξε ανέκαθεν.Επίσης άλλος ο σοσιαλισμός με το Στάλιν και άλλος ο "σοσιαλισμός" μετά το θάνατό του.Αν τα ομογενοποιείς όλα είναι πέραν από πολιτικό και ιστορικό ατόπημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Απρ 2019, 12:55

nemo έγραψε:Αν καποιος τοτε ΗΛΙΘΙΟΣ κεκες σαν τον γερο συχωριανο μου που συζητηγαμε

Δηλαδη εμπλεκε ενας ανθρωπος επειδη ψηφιζε κομμα που δεν αρεσε στους καραβαναδες και δεν μπορουσε να βρει δουλεια. Ψιλοπραματα σαν να λεμε.

στους πασης φυσεως εθνοπροδοτες

Λογικο γιατι ''εθνοπροδοτες'' αποδειχθηκαν οι ιδιοι, δινοντας δωρο την Κυπρο στους τουρκους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Απρ 2019, 13:30

nemo έγραψε:και τωρα βλεποντας το τελος της ιστοριας μπορουμε να πουμε οτι ηταν μια χουντα
το ασπρο για μαυρο ..

Αχ ναι! :inlove45:

Σταύρος Παράβας. Η σύλληψή του μέσα στο θέατρο και η εξορία στη Γυάρο για τη φράση εναντίον της χούντας: «γύψο, κοντούς, τρελούς και τανκς δε θέλει ο λαός μας».

Άμα καλοπερνούσες βέβαια εσύ επί Χούντας, λογικό να τα βλέπεις όλα όμορφα και ειδυλλιακά. Όπως και ο πασοκτζής τα βλέπει όλα ωραία την εποχή του Αντρέα.
Κι ο ΝΔ/EPE θεωρεί τον Karamanli σπουδαίο και γαμάουα ηγέτη, που τότε καλοπέρναγε ο κόσμος.

Η ουσία είναι ότι η Χουντάρα σας κατάκλεψε τα δημόσια ταμεία και παρέδωσε την Κύπρο στην Τουρκία. Αυτοί ήταν μεγάλοι μπαντριώτες και «τίμιοι».

Και επειδή τέτοια ανθυποβαλκάνια υποκείμενα ήσασταν πάντα και ποτέ δεν θα αλλάξετε, γι’ αυτό μια ζωή η χώρα σας θα είναι μια ανυπόληπτη τριτοκοσμική χαβούζα. :yesyes: :yesyes:
2 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Απρ 2019, 19:48

Ότι κακό έχετε να πείτε αφορά μόνο την περίοδο Ιωαννίδη. Και ο Παράβας αυτά τα είπε το 1974 επί Ιωαννίδη.

Έγραψα η 21η Απριλίου σταμάτησε 8 Οκτωβρίου του 1973.

Εικόνα

Γιατί λέτε διαρκώς ψέματα;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Απρ 2019, 20:09

Adminović έγραψε:
nemo έγραψε:και τωρα βλεποντας το τελος της ιστοριας μπορουμε να πουμε οτι ηταν μια χουντα
το ασπρο για μαυρο ..

Αχ ναι! :inlove45:

Σταύρος Παράβας. Η σύλληψή του μέσα στο θέατρο και η εξορία στη Γυάρο για τη φράση εναντίον της χούντας: «γύψο, κοντούς, τρελούς και τανκς δε θέλει ο λαός μας».

Άμα καλοπερνούσες βέβαια εσύ επί Χούντας, λογικό να τα βλέπεις όλα όμορφα και ειδυλλιακά. Όπως και ο πασοκτζής τα βλέπει όλα ωραία την εποχή του Αντρέα.
Κι ο ΝΔ/EPE θεωρεί τον Karamanli σπουδαίο και γαμάουα ηγέτη, που τότε καλοπέρναγε ο κόσμος.

Η ουσία είναι ότι η Χουντάρα σας κατάκλεψε τα δημόσια ταμεία και παρέδωσε την Κύπρο στην Τουρκία. Αυτοί ήταν μεγάλοι μπαντριώτες και «τίμιοι».

Και επειδή τέτοια ανθυποβαλκάνια υποκείμενα ήσασταν πάντα και ποτέ δεν θα αλλάξετε, γι’ αυτό μια ζωή η χώρα σας θα είναι μια ανυπόληπτη τριτοκοσμική χαβούζα. :yesyes: :yesyes:

ok.. παμε παλι ..να πειτε ευχαριστω στην χουντα που σας ξεβλαχεψε
και εβαλε τα θεμελια για ενα συγχρονο κρατος για να ερθουν επειτα τα πακετα
και να τρωτε με δεκα κουταλες ο καθενας

Ο παραβας φανταζομαι σε λιγες μερες αφεθηκε ελευθερος να συνεχισει
την εργασια του ετσι; Παλι καλα στο καλο καθεστως της χουντας που δεν του φερθηκε
οπως η κοκκινη χουντα που ονειρευοταν να φερει στην ελλαδα ο παραβας
Χουντα ειχαμε και ο παραβας δεν φοβηθηκε να κανει προπαγανδα κατα της χουντας
στο θεατρο αυτο σημαινει οτι γνωριζε καταβαθος οτι θα την σκαπουλαρε ευκολα
με μια παρατήρηση Αντιστοιχα αν ειχαμε κομμουνισμο θα του φύτευαν μια σφαιρα
ή θα τον εστελναν στα γκουλακ να σπαει πετρες μεχρι να πεθανει απο ασιτια
συμπερασμα φιλευσπλαχνο το καθεστως της χουντας

και παμε και στα εργα που εκανε η μεταπολιτευση ποσα απο αυτα δεν υπηρξε διαφθορα;
ξερεις καποιο εργο που δεν στοίχισε πενταπλα και δεκαπλα;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Απρ 2019, 20:21

Λαχουρένιος έγραψε:
nemo έγραψε:Αν καποιος τοτε ΗΛΙΘΙΟΣ κεκες σαν τον γερο συχωριανο μου που συζητηγαμε

Δηλαδη εμπλεκε ενας ανθρωπος επειδη ψηφιζε κομμα που δεν αρεσε στους καραβαναδες και δεν μπορουσε να βρει δουλεια. Ψιλοπραματα σαν να λεμε.

στους πασης φυσεως εθνοπροδοτες

Λογικο γιατι ''εθνοπροδοτες'' αποδειχθηκαν οι ιδιοι, δινοντας δωρο την Κυπρο στους τουρκους.

μαλλον ηταν βαρια η εργασια στο κεραμοποιειο
(το μαναδικο μερος για να δουλεψει κανεις τοτε στο χωριο )
και ολοι οι νεοι περασαν απο εκει και ο πατερας μου επισης
και δεν εκανε περιουσια οπως φανταστηκες απεναντιας οσους κομμουνιστες
γνωριζω ειναι πολυ πιο πλουσιοι απο μενα ο δε προμηθευτης κομμουνιστης
μεχρι στο κοκκαλο ο πατερας του του αφησε μεγαλη επιχειρηση
με δανεια απο την χουντα και την λειτουργει αυτος και ο αδελφος του
και δεν ξερει ποσα ακινητα εχουν και ακομη διψαει για χρημα
το παραδεχεται και ο ιδιος
παρολα αυτα οταν συναντιομαστε ριχνει και μερικες βρισιες
σε ναζι και μας την λεει και απο πανω. ειναι μεχρι να τα παρω και τον ξαποστειλω
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”