Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Ιούλ 2022, 20:15

BaKXOS_Lysios έγραψε:Όχι αλλά καλό θα ήταν κάθε κομουνιστής ή αριστερός να χρησιμοποιεί λίνουξ και open source. ;)
Αυτό δλδ που συζητιέται στα τελευταία ποστ και το διευκρυνίζεις σαν θετικό (?) -ότι οι πολιτικές ιδεολογίες δεν προτείνουν τρόπους ζωής και δράσης- είναι απο τα επιπλέον που με χαλάει στον "ορθόδοξο κομουνισμό". Ναι δεν αρκεί η ιδεολογία η ψήφος και οι πορείες. Χρειάζεται και ένας τρόπος ζωής (όσο επιτρέπει η τρέχουσα κοινωνικοπολιτική συνθήκη) που να συνάδει με τα πιστεύω σου και να δειγματίζει ότι αυτό που πρεσβεύεις είναι καλό γιαυτό και το εφαρμόζεις όσο μπορείς εκεί που μπορείς.

Ειναι τελειως ατοπο αυτο που λες γιατι οι κομμουνιστες δεν ειναι εναντιον των Windows ή του καθε συγκεκριμενου καπιταλιστικου προιοντος αλλα εναντιον της παραγωγης του απο ιδιωτες. Και στον σοσιαλισμο μπορεις να εχεις windows ή κατι αντιστοιχο μονο που θα βγαινει απο το κρατος και οχι απο την Microsoft.

Αλλα περα απο αυτο, οι σχεσεις παραγωγης ειναι εκεινες που καθοριζουν τον τροπο ζωης και οχι το αντιστροφο. Κομμουνιστικες νησιδες εντος του καπιταλισμου δεν μπορουν να υπαρξουν γιατι ο κομμουνισμος αφορα την οργανωση ολοκληρης της κοινωνιας και οχι τις επιλογες ατομων ή μικρων ομαδων.

Ωραια εσυ χρησιμοποιεις Λινουξ. Ομως ολα τα υπολοιπα που αφορουν τον υπολογιστη σου, απο την καρτα γραφικων και το μονιτορ μεχρι και το ιδιο το ρευμα που ''καιει'' ειναι καπιταλιστικα προιοντα. Οποτε κανεις μια τρυπα στο νερο οταν νομιζεις πως με το Λινουξ καταφερνεις κατι.

Άρα, σύμφωνα με αυτή τη λογική, μπορεί τελικά κάποιος που δρα μέσα στη ζωή του "κομουνιστικά" να είναι περισσοτερο κομουνιστής απο τον ορθόδοξο που λέει απλά ότι ασπάζεται τον Λένιν και τον Μαρξ. (Και αυτή η τελευταία πρόταση συμπληρωνει τις πιθανότητες που έδωσες στο παραπάνω σου ποστ. ;)

Δεν ειναι δυνατον να ειναι καποιος κομμουνιστης χωρις να ασπαζεται τον Μαρξ και τον Λενιν. Μπορει να ειναι ενα εκατομυριο διαφορετικα πραγματα αλλα οχι κομμουνιστης. Εχετε μπερδεψει τους πρωτοχριστιανους με τους κομμουνιστες :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Ιούλ 2022, 20:16

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Παντού πρέπει να τονίζεις ότι ο τίτλος του κομμουνιστή είναι τιμητικός και επίσης ότι οι κομμουνιστές υπερέχουν πνευματικά όλων των υπολοίπων πολιτικών υποκειμένων. :D
Τιμητικός γιατί ιστορικά έχουν αποδείξει με πολλούς τρόπους ότι είναι οι μόνοι που τον
δικαιούνται και σωστοί γιατί οι αντιληπτικές, αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες τους (ακόμα και του τελευταίου κομμουνιστή) πάνω στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό γίγνεσθαι είναι απείρως μεγαλύτερες από αυτές του κοινού ψηφοφόρου που κινείται ''εκκρεμοειδώς'' σε όλο το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα. :fico:

Ψυχραιμη και καθολου τρολ τοποθετηση :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Ιούλ 2022, 21:20

o αντιλογος κατα σε ολα λεει ο λαχου μου θυμιζει το εισαι χριστιανος αλλα δεν ζεις συμφωνα
με τους χριστιανικους κανονες ...και αρα δεν εισαι χριστιανος
νομιζω οτι δεν ειναι σωστη επιχειρηματολογια και εχει δικιο ο λαχου που αντιδραει

το ζητημα ειναι πολυ απλο και απο οσα λετε εσεις και απο οσα λεει ο λαχου
ο κομμουνισμος ειναι μια πολιτικη θρησκεια και σαν τετοια θα πρεπει να την λαμβανουμε
υποψη αν θελουμε να εξηγησουμε τα πεπραγμενα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 10 Ιούλ 2022, 23:40

Λαχουρένιος έγραψε:Ειναι τελειως ατοπο αυτο που λες γιατι οι κομμουνιστες δεν ειναι εναντιον των Windows ή του καθε συγκεκριμενου καπιταλιστικου προιοντος αλλα εναντιον της παραγωγης του απο ιδιωτες. Και στον σοσιαλισμο μπορεις να εχεις windows ή κατι αντιστοιχο μονο που θα βγαινει απο το κρατος και οχι απο την Microsoft.

Προφανώς και το θέμα μου δεν είναι το windows ή το linux per se (επειδή το ένα είναι πιο καπιταλιστικό ή το άλλο πιο κομμουνιστικό....) Νομίζω ότι κατάλαβες ότι ήταν ένα παράδειγμα απλά. Ναι μπορεί σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς να έχεις κάτι σαν windows ελεύθερο και παρεχόμενο από το κράτος αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλώνται πόροι και τσάμπα ενέργεια για να έχεις ένα κάρο μάρκες και διαφορετικά λειτουργικά ή εκατοντάδες μάρκες hardware κλπ γιατί καμιά κοινωνία δεν επωφελείται από κάτι τέτοιο (ούτε καν η καπιταλιστική η οποία μόλις έχει ψιλοκαταλαβει ότι ένα τέτοιο μοντέλο παραγωγής δεν μπορεί να είναι αιώνιο και βιώσιμο.....)
Υγ
Δεν είναι μια τρύπα στο νερό, είναι θύλακες αντίστασης που προωθούν και αναδεικνύουν σε όλο και ευρύτερα στρώματα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις ζαμπλουτους 2-3 καπιταλες για να έχεις κάτι ποιοτικό ελεύθερο και αξιόπιστο. Είναι ένα βήμα προς τη συνειδητοποίηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 09:09

BaKXOS_Lysios έγραψε:Προφανώς και το θέμα μου δεν είναι το windows ή το linux per se (επειδή το ένα είναι πιο καπιταλιστικό ή το άλλο πιο κομμουνιστικό....) Νομίζω ότι κατάλαβες ότι ήταν ένα παράδειγμα απλά. Ναι μπορεί σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς να έχεις κάτι σαν windows ελεύθερο και παρεχόμενο από το κράτος αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλώνται πόροι και τσάμπα ενέργεια για να έχεις ένα κάρο μάρκες και διαφορετικά λειτουργικά ή εκατοντάδες μάρκες hardware κλπ γιατί καμιά κοινωνία δεν επωφελείται από κάτι τέτοιο (ούτε καν η καπιταλιστική η οποία μόλις έχει ψιλοκαταλαβει ότι ένα τέτοιο μοντέλο παραγωγής δεν μπορεί να είναι αιώνιο και βιώσιμο.....)

Αυτο ειναι σωστο ομως δεν μπορεις να το εχεις σε καπιταλιστικες συνθηκες γιατι ο νομος του κερδους υπαγορευει ακριβως αυτην την φαινομενικη πληθωρα επιλογων και την σπαταλη πορων.

Υγ
Δεν είναι μια τρύπα στο νερό, είναι θύλακες αντίστασης που προωθούν και αναδεικνύουν σε όλο και ευρύτερα στρώματα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις ζαμπλουτους 2-3 καπιταλες για να έχεις κάτι ποιοτικό ελεύθερο και αξιόπιστο. Είναι ένα βήμα προς τη συνειδητοποίηση.

To Linux υπαρχει εδω και 30 χρονια και εχει εκατομυρια χρηστες. Δεν βλεπω να εχει οδηγησει σε καποιου ειδους συνειδητοποιηση και οι περισσοτεροι χρηστες του δεν το χρησιμοποιουν για ιδεολογικους λογους, οπως δεν ειναι ιδεολογοι και οσοι κατεβαζουν πειρατικα παιχνιδια και μουσικη.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιούλ 2022, 13:18

Λαχουρένιος έγραψε:To Linux υπαρχει εδω και 30 χρονια και εχει εκατομυρια χρηστες. Δεν βλεπω να εχει οδηγησει σε καποιου ειδους συνειδητοποιηση και οι περισσοτεροι χρηστες του δεν το χρησιμοποιουν για ιδεολογικους λογους, οπως δεν ειναι ιδεολογοι και οσοι κατεβαζουν πειρατικα παιχνιδια και μουσικη.

Υπάρχει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ (το έχει παίξει 2 φορές στο ερτ3) για τη microsoft -θα σου στείλω τίτλο να το δεις αν δεν το έχεις ήδη δει. Το δια ταύτα είναι ότι σε πολλές κρατικές υπηρεσίες της ευρώπης -παρά τις πιέσεις της microsoft έχει αντικατασταθεί το λειτουργικό με λινουξ (πχ αστυνομία της γαλλίας, δήμος Μιλάνου κλπ) για διάφορους λόγους (και οικονομικούς). Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον απ όλες τις απόψεις. Για μένα αυτό είναι ένα ισχυρότερο βήμα προς τη συνειδητοποίηση της κοινωνίας προς ένα πιο σοσιαλιστικό μέλλον απο το να λέω απλά ότι ειμαι κομουνιστής κι ότι η θεωρία μου είναι η καλύτερη. Εδω η κοινωνία βλέπει στην πράξη κάτι. ΟΚ ξέρω ότι δεν συμφωνείς εγώ το πιστεύω όμως. :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Ιούλ 2022, 13:37

υπαρχει μεγαλη αποσταση απο τον μαρξ και απο τον κομμουνισμο οπως τον γνωρισαμε
ή οπως θελουν να μας το παρουσιαζουν οι κεκεδες
οπως και στις διαφορες προτιμησεις τους ανα μεταξυ τους

στην ουσια προκειται για ενα χασμα μεγαλων διαστασεων

εξου και οι απαντησεις στον γαμο του καραγκιοζη

και εξ αυτου δεν γινεται καμια σοβαρη συζητηση
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 13:45

BaKXOS_Lysios έγραψε:Υπάρχει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ (το έχει παίξει 2 φορές στο ερτ3) για τη microsoft -θα σου στείλω τίτλο να το δεις αν δεν το έχεις ήδη δει. Το δια ταύτα είναι ότι σε πολλές κρατικές υπηρεσίες της ευρώπης -παρά τις πιέσεις της microsoft έχει αντικατασταθεί το λειτουργικό με λινουξ (πχ αστυνομία της γαλλίας, δήμος Μιλάνου κλπ) για διάφορους λόγους (και οικονομικούς). Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον απ όλες τις απόψεις.

Xωρις να το καταλαβεις ερχεσαι στα λογια μου. Τι μου λες τωρα? Οτι οι γαλλοι μπατσοι που ειναι τα κατεξοχην οργανα της αρχουσας ταξης εβαλαν Λινουξ επειδη θελουν να δωσουν γροθια στο συστημα και να αυξησουν την συνειδητοποιηση υπερ του σοσιαλισμου? :laugh1:

Για μένα αυτό είναι ένα ισχυρότερο βήμα προς τη συνειδητοποίηση της κοινωνίας προς ένα πιο σοσιαλιστικό μέλλον απο το να λέω απλά ότι ειμαι κομουνιστής κι ότι η θεωρία μου είναι η καλύτερη. Εδω η κοινωνία βλέπει στην πράξη κάτι. ΟΚ ξέρω ότι δεν συμφωνείς εγώ το πιστεύω όμως. :rolleyes:

Καλα Βακχε, ας αφησουμε τα λειτουργικα στα πισι και να πιασουμε κατι πιο χειροπιαστο πχ η ψηφος. Ψηφιζες τον νεοφιλελευθερο Τσιπρα και τωρα λες οτι θα φερεις τον κομμουνισμο μεσω του Λινουξ. Ή μας τρολλαρεις οσο δεν παει ή εισαι τερμα μπερδεμενος.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιούλ 2022, 15:00

Λαχουρένιος έγραψε:Xωρις να το καταλαβεις ερχεσαι στα λογια μου. Τι μου λες τωρα? Οτι οι γαλλοι μπατσοι που ειναι τα κατεξοχην οργανα της αρχουσας ταξης εβαλαν Λινουξ επειδη θελουν να δωσουν γροθια στο συστημα και να αυξησουν την συνειδητοποιηση υπερ του σοσιαλισμου? :laugh1:

Ναι οι γάλλοι μπάτσοι έβαλαν λίνουξ επειδή το πρότεινε ο Ζακ ο υπαρχιφύλλακας κι είπαν "ας πάει στα κομμάτια ας το δοκιμάσουμε κι αυτό".... Εντάξει προφανώς απο δω και πέρα αρχίζει το τρολάρισμα και το μποταρισμα οπότε αποσύρομαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιούλ 2022, 15:16

ΥΓ
Καθόλου μπερδεμένος δεν είμαι λαχου. Η αδυναμία σου να καταλάβεις ότι αυτό που λέω θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί έστω και σαν επιχείρημα από την πολιτική ηγεσία σου μου κάνει άλλη μια φορά ξεκάθαρο γιατί δεν πρέπει να ψηφίσω ποτέ κκε. Πλήρης παροπιδοποιση και απολιθωση! Ουδεμία διάθεση για δράση και ενεργή εμπλοκή στο σήμερα. "Όταν θα έρθει ο κομμουνισμός......." (Ο πλανήτης θα έχει ήδη καταστραφεί από την έκρηξη του ήλιου :pardon: )
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”