Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 22:11

Κανονικά θα έπρεπε να χρεώνω για το mentoring.

Υποψιάζομαι ότι είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, ανήκει στην ελίτ της ελίτ δλδ.
Σε τέτοια περίπτωση, να τον πλησιάζεις με δέος και ευλάβεια, και να του χαϊδεύεις το κεφάλι στοργικά, γιατί εκεί μέσα οι νεύρωνες είναι θεριεμένοι.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 22:20

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Συμφωνώ με όσα λέτε , η απορία μου είναι μετά από ποια ηλικία είναι "περίεργο" κάποιος να μην έχει δουλειά / αυτοκίνητο κ σπίτι ; Πχ στα 30?35???

Εξαρτάται. Αν είσαι απόφοιτος Γυμνασίου, στα 18 το πολύ οφείλεις να έχεις δουλειά, πχ ντελίβερι. Τώρα αυτοκίνητο και σπίτι, δύσκολα.

Aν ο τύπος σπουδάζει στο Πολυτεχνείο, έχει μέσο όρο αποφοίτησης 7 χρόνια. Βασικά, πολλοί συμφοιτητές μου πήραν το βασικό Δίπλωμα μετά απο 10ετίας+, στα 30, γιατί έκαναν ρέκλα φοιτητική ζωή, γκομένιαζαν, κτλ. Δεν είχαν δικό τους αυτοκίνητο, και την βγάζαν με 5-10 χαρτζηλίκι την ημέρα.

Aν τώρα πεί ο δικός σου να κάνει ένα μεταπτυχιακό, άλλα 2-3 χρόνια, και αν είναι ωραίος και κάνει και ένα διδακτορικό, άλλα 4-5 χρόνια.

Μετά όμως στα 35 που θα βγεί στην αγορά εργασίας, θα πετάει. Το καλό πράμα αργεί να γίνει.

Αν βιάζεσαι, βρες έναν πολύ καλό τεχνίτη. Πλακατζή, υδραυλικό, κτλ. Αυτοί, στα 30 έχουν πιάσει ήδη peak. Θα σε κυκλοφορούν με αυτοκίνητο, το οποίο πιθανώς θα είναι λίγο καγκουράδικο με εξατμίσεις, σπόιλερς, κτλ, αλλά μπορεί να σ αρέσει κιόλας, δεν ξέρεις.

Δεν βιάζομαι. Βασικά το ιδανικό για μένα είναι να είμαι στην ίδια φάση με το άλλο άτομο , που τυχαίνει και να το βρήκα στο αγόρι μου . Αυτός φεύγει σε ένα μήνα για στρατό ( :frustrato: ) θα είναι πίσω γύρω στον Σεπτεμβρη όπου εγώ θα είμαι ή θα ψάχνω για πρακτική κι εκείνος για δουλειά , όπως κι εγώ μετα την πρακτική . Δηλαδή , αν κάποιος είχε ήδη δουλειά θα με προβλημάτιζε και θα βιάζομουν πολύ που θα ένιωθα πίσω του , τώρα θα τα κάνουμε μαζί κ θα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον !!!!!
Όσο για το μεταπτυχιακό και αυτά που αναφέρατε έχετε δίκιο απλώς και ο ίδιος θέλει να εργαστεί μετά το στρατό κ όχι να συνεχίσει με σπουδές, για προσωπικούς λόγους...
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 22:22

Προέλλην έγραψε:Κανονικά θα έπρεπε να χρεώνω για το mentoring.

Υποψιάζομαι ότι είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, ανήκει στην ελίτ της ελίτ δλδ.
Σε τέτοια περίπτωση, να τον πλησιάζεις με δέος και ευλάβεια, και να του χαϊδεύεις το κεφάλι στοργικά, γιατί εκεί μέσα οι νεύρωνες είναι θεριεμένοι.

Τοπογράφος είναι ... :enamorado:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 22:27

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Κανονικά θα έπρεπε να χρεώνω για το mentoring.

Τοπογράφος είναι ... :enamorado:

Καλό επάγγελμα γενικά, αλλά πολύ πεδίο, ξεποδάριασμα.
Εγκεφαλικά, δεν κατατάσσεται στα ανώτερα κλιμάκια των Μηχανικών, σίγουρα όμως πολλές κλάσεις πάνω απο τον κοινό θνητό.
Το δέρμα του θα γεράσει γρήγορα λόγω υπέρμετρης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Όταν βγεί στη δουλειά, να τον συνδράμεις με αντηλιακές κρέμες και μάσκες προσώπου αν θες να μην δείχνει 60άρης στα 40.
Πες του να σε ζωγραφίσει σχεδιάσει στο AutoCAD, να το κάνεις κορνίζα να το κρεμάσεις στο δωμάτιό σου.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 22:30

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Τοπογράφος είναι ... :enamorado:

Καλό επάγγελμα γενικά, αλλά πολύ πεδίο, ξεποδάριασμα. Το δέρμα του θα γεράσει γρήγορα λόγω υπέρμετρης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Όταν βγεί στη δουλειά, να τον συνδράμεις με αντηλιακές κρέμες και μάσκες προσώπου αν θες να μην δείχνει 60άρης στα 40.
Πες του να σε ζωγραφίσει στο AutoCAD, να το κάνεις κορνίζα να το κρεμάσεις στο δωμάτιό σου.

Εννοείται θα τον προσεχω :inlove45:

Πιστεύετε θα βρει κάτι χωρίς μετεκπαίδευση?? Αγχώνεται πολύ αλλά του λέω ότι σίγουρα κάτι θα βρεθεί !!!!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 22:33

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Εξαρτάται. Αν είσαι απόφοιτος Γυμνασίου, στα 18 το πολύ οφείλεις να έχεις δουλειά, πχ ντελίβερι. Τώρα αυτοκίνητο και σπίτι, δύσκολα.

Aν ο τύπος σπουδάζει στο Πολυτεχνείο, έχει μέσο όρο αποφοίτησης 7 χρόνια. Βασικά, πολλοί συμφοιτητές μου πήραν το βασικό Δίπλωμα μετά απο 10ετίας+, στα 30, γιατί έκαναν ρέκλα φοιτητική ζωή, γκομένιαζαν, κτλ. Δεν είχαν δικό τους αυτοκίνητο, και την βγάζαν με 5-10 χαρτζηλίκι την ημέρα.

Aν τώρα πεί ο δικός σου να κάνει ένα μεταπτυχιακό, άλλα 2-3 χρόνια, και αν είναι ωραίος και κάνει και ένα διδακτορικό, άλλα 4-5 χρόνια.

Μετά όμως στα 35 που θα βγεί στην αγορά εργασίας, θα πετάει. Το καλό πράμα αργεί να γίνει.

Αν βιάζεσαι, βρες έναν πολύ καλό τεχνίτη. Πλακατζή, υδραυλικό, κτλ. Αυτοί, στα 30 έχουν πιάσει ήδη peak. Θα σε κυκλοφορούν με αυτοκίνητο, το οποίο πιθανώς θα είναι λίγο καγκουράδικο με εξατμίσεις, σπόιλερς, κτλ, αλλά μπορεί να σ αρέσει κιόλας, δεν ξέρεις.

Δεν βιάζομαι. Βασικά το ιδανικό για μένα είναι να είμαι στην ίδια φάση με το άλλο άτομο , που τυχαίνει και να το βρήκα στο αγόρι μου . Αυτός φεύγει σε ένα μήνα για στρατό ( :frustrato: ) θα είναι πίσω γύρω στον Σεπτεμβρη όπου εγώ θα είμαι ή θα ψάχνω για πρακτική κι εκείνος για δουλειά , όπως κι εγώ μετα την πρακτική . Δηλαδή , αν κάποιος είχε ήδη δουλειά θα με προβλημάτιζε και θα βιάζομουν πολύ που θα ένιωθα πίσω του , τώρα θα τα κάνουμε μαζί κ θα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον !!!!!
Όσο για το μεταπτυχιακό και αυτά που αναφέρατε έχετε δίκιο απλώς και ο ίδιος θέλει να εργαστεί μετά το στρατό κ όχι να συνεχίσει με σπουδές, για προσωπικούς λόγους...

Οι τοπογράφοι έχουν πάντα κάποιον ανειδίκευτο βοηθό μαζί στο μέτρημα (δεν ξερω αν σου εξήγησε πως μετράνε). Μπορεί να παίρνει εσένα. Άνετα ρούχα, καπέλο, νερό, και θα κρατάς κάτι πρίσματα. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει ξένο. Θα είστε και μαζί όλη τη μέρα!
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 22:39

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Καλό επάγγελμα γενικά, αλλά πολύ πεδίο, ξεποδάριασμα. Το δέρμα του θα γεράσει γρήγορα λόγω υπέρμετρης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Όταν βγεί στη δουλειά, να τον συνδράμεις με αντηλιακές κρέμες και μάσκες προσώπου αν θες να μην δείχνει 60άρης στα 40.
Πες του να σε ζωγραφίσει στο AutoCAD, να το κάνεις κορνίζα να το κρεμάσεις στο δωμάτιό σου.

Εννοείται θα τον προσεχω :inlove45:

Πιστεύετε θα βρει κάτι χωρίς μετεκπαίδευση?? Αγχώνεται πολύ αλλά του λέω ότι σίγουρα κάτι θα βρεθεί !!!!!!

Θα βρεί ΣΙΓΟΥΡΑ. Απλά να επενδύσει χρόνο στο να φτιάξει καλό βιογραφικό και να στέλνει αιτήσεις ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ, 100x το μήνα. Το να βελτιώνει το βιογραφικό του, το περιεχόμενο του email που θα στέλνει, θα πρέπει να γίνει η δουλειά του, κάθε μέρα να ξυπνάει και επί ωρες να κάνει αυτό μόνο. να πάει και σε συνεντεύξεις πολλές, κι ας φάει τα μούτρα του, να μαζέψει εμπειρία να μάθει πως να τις χειρίζεται. (στο ενδιάμεσο εσύ να τους κάνεις καφέδες, τοστάκια και πολλά γλυκόλογα. Είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ σημασίας να έχει υποστήριξη στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία!)
Αντικειμενικά, τρία σενάρια υπάρχουν:
1. δουλειά σε μικρό ή μεγάλο τεχνικό τοπογραφικό γραφείο
2. δικό του τοπογραφικό γραφείο (θέλει να έχεις πολλές γνωριμίες για να βρίσκεις πελάτες. Συνήθως, πρέπει πρώτα να περάσεις απο το 1.)
3. Δουλειά σε μικρή ή μεγάλη τεχνική εταιρία

Το 2. είναι λιγότερο ρεαλιστικό. 1. και 3. πιο ρεαλιστικά, με το 3. να είναι ελαφρώς η καλύτερη προοπτική.
1 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 22:47

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Εννοείται θα τον προσεχω :inlove45:

Θα βρεί ΣΙΓΟΥΡΑ. Απλά να επενδύσει χρόνο στο να φτιάξει καλό βιογραφικό και να στέλνει αιτήσεις ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ, 100x το μήνα. Το να βελτιώνει το βιογραφικό του, το περιεχόμενο του email που θα στέλνει, θα πρέπει να γίνει η δουλειά του, κάθε μέρα να ξυπνάει και επί ωρες να κάνει αυτό μόνο. να πάει και σε συνεντεύξεις πολλές, κι ας φάει τα μούτρα του, να μαζέψει εμπειρία να μάθει πως να τις χειρίζεται. (στο ενδιάμεσο εσύ να τους κάνεις καφέδες, τοστάκια και πολλά γλυκόλογα. Είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ σημασίας να έχει υποστήριξη στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία!)
2. δικό του τοπογραφικό γραφείο (θέλει να έχεις πολλές γνωριμίες για να βρίσκεις πελάτες. Συνήθως, πρέπει πρώτα να περάσεις απο το 1.)

Το 2. είναι λιγότερο ρεαλιστικό. 1. και 3. πιο ρεαλιστικά, με το 3. να είναι ελαφρώς η καλύτερη προοπτική.

Συμφωνώ κι εγώ πιστεύω ότι σίγουρα θα βρει , απλά έχει απογοητευτεί καθως στις αγγελίες βλέπει ότι ζητάνε χίλια πράγματα.
Επίσης λέει ότι οι δουλειές στον τεχνικό τομέα είναι σπάνιες αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι ισχύει .
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 22:52

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Θα βρεί ΣΙΓΟΥΡΑ. Απλά να επενδύσει χρόνο στο να φτιάξει καλό βιογραφικό και να στέλνει αιτήσεις ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ, 100x το μήνα. Το να βελτιώνει το βιογραφικό του, το περιεχόμενο του email που θα στέλνει, θα πρέπει να γίνει η δουλειά του, κάθε μέρα να ξυπνάει και επί ωρες να κάνει αυτό μόνο. να πάει και σε συνεντεύξεις πολλές, κι ας φάει τα μούτρα του, να μαζέψει εμπειρία να μάθει πως να τις χειρίζεται. (στο ενδιάμεσο εσύ να τους κάνεις καφέδες, τοστάκια και πολλά γλυκόλογα. Είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ σημασίας να έχει υποστήριξη στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία!)

Συμφωνώ κι εγώ πιστεύω ότι σίγουρα θα βρει , απλά έχει απογοητευτεί καθως στις αγγελίες βλέπει ότι ζητάνε χίλια πράγματα.
Επίσης λέει ότι οι δουλειές στον τεχνικό τομέα είναι σπάνιες αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι ισχύει .

Κλασσικά φαινόμενα noob αναζητητή εργασίας. Ρίχτου μια φάπα και πες του be a man.

Να κάνει παντού αίτηση ακόμη κι αν δεν ταιριάζει ακριβώς στις θεωρητικές απαιτήσεις.

Το ΜΕΙΖΟΝ είναι να παρουσιαστεί ευπρεπώς στη συνέντευξη και με μια βασική αύρα γνώσης του αντικειμένου.

Αν δεν βρίσκει, να πάει 1-2 χρόνια με πενταροδεκάρες σε κανένα μικρό τεχνικό γραφείο κανενός λιμοκοντόρου, να μάθει την δουλειά στην πράξη, να αναπτύξει δίκτυο επαφών, και μετά να χτυπήσει άλλη καλή θέση αλλού.

Μπορεί επίσης να ψάξει και για internship, Ελλάδα ή εξωτερικό (εταιρικά προγράμματα φρέσκων απόφοιτων).
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Δεκ 2022, 22:56

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Συμφωνώ κι εγώ πιστεύω ότι σίγουρα θα βρει , απλά έχει απογοητευτεί καθως στις αγγελίες βλέπει ότι ζητάνε χίλια πράγματα.

Κλασσικά φαινόμενα noob αναζητητή εργασίας. Ρίχτου μια φάπα και πες του be a man.

Να κάνει παντού αίτηση ακόμη κι αν δεν ταιριάζει ακριβώς στις θεωρητικές απαιτήσεις.

Το ΜΕΙΖΟΝ είναι να παρουσιαστεί ευπρεπώς στη συνέντευξη και με μια βασική αύρα γνώσης του αντικειμένου.

Αν δεν βρίσκει, να πάει 1-2 χρόνια με πενταροδεκάρες σε κανένα μικρό τεχνικό γραφείο κανενός λιμοκοντόρου, να μάθει την δουλειά στην πράξη, να αναπτύξει δίκτυο επαφών, και μετά να χτυπήσει άλλη καλή θέση αλλού.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και θα του τα μεταφέρω!!!!! Εσείς πώς τα γνωρίσετε είστε τοπογράφος??
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”