Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Φεβ 2024, 12:53

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Mα το αποδέχομαι πλήρως. Δεν με ενοχλεί να είμαι το οτιδήποτε.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά Y-DNA Haplogroup των Σλάβων; Είναι το R1a και το Ι2 ή όχι; Πόσο έχω απο αυτά;

Eσύ πόσο έχεις R1a και Ι2; :D

R1a έχω.
Και δεν είναι "πόσο". Ή έχεις το ένα ή έχεις το άλλο. Δεν γίνεται να έχεις 30% από ένα, 20% από το άλλο κλπ.
Εσύ δεν είπες τί απλοομαδα έχεις. Αυτό που σου βγάλανε ως σλαβικό πάντως είναι το αυτοσωμικό dna, δηλαδή χωρίς τα ΧΥ και τις απλοομαδες. :dunno:

Δεν έχω κάποιο άλλο στοιχείο πέρα απο αυτά που έβαλα. Αν το 23andME έχει κάτι παραπάνω, θα το δούμε σύντομα.

Eπί του παρόντος τα ποσoτά Y-DNA μου, όπως υπολογίζονται έμεσα απο το κιτ της Ancestry είναι αυτά:

Εικόνα
Τα ερμηνεύω βάσει αυτών:
https://www.eupedia.com/europe/origins_ ... rope.shtml

Adminović έγραψε:Από εκεί και πέρα, αν ήθελες ντε και καλά να σου βγάλουν κάποια συγκεκριμένη καταγωγή που είχες στο μυαλό σου και δεν σου αρέσει τώρα, κακώς μπήκες σε αυτή τη διαδικασία. :dunno:
Όταν ξεκινάς τη διαδικασία έρευνας της καταγωγής σου, πρέπει να είσαι έτοιμος να συναντήσεις τυχόν "εκπλήξεις" (που το να σε βγάλουν Σλάβο ή Άραβα ή Τούρκο, ενώ εσύ πχ νόμιζες ότι είσαι κάτι άλλο, είναι το λιγότερο, εδώ άλλοι είναι υιοθετημένοι πχ και το ανακαλύπτουν με ένα τέτοιο τεστ).

Καλά όλα αυτά, αλλά εσύ που βασίζεις την σιγουριά σου ότι εγώ είμαι ως επί το πλείστον Σλάβος και κάνεις και τέτοια δραματική πρόζα; :hmmm

Σε ξαναρωτάω, είναι τα υψηλά I2 και R1a (καθώς και το χαμηλό J) χαρακτηριστικά των Σλάβων ή όχι;

Εικόνα
https://www.eupedia.com/europe/european ... oups.shtml
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 16 Φεβ 2024, 13:23

Προέλλην έγραψε:Eπί του παρόντος τα ποσoτά Y-DNA μου, όπως υπολογίζονται έμεσα απο το κιτ της Ancestry είναι αυτά:

Τί αρλούμπες γράφεις;
Ποια ποσοστά Υ dna σου;
Το Υ χρωμόσωμα ένα είναι και το παίρνεις ατόφιο από τον πατέρα σου. Δεν παίρνεις τίποτα ποσοστά.
Το Υ χρωμόσωμα σου μπορεί να προέρχεται από την Αφρική και το αυτοσωμικό σου dna να είναι 100% βορειοευρωπαϊκό. Εσένα το αυτοσωμικό dna ανέλυσαν στο ancestry, όχι το Υ χρωμόσωμα.

Δεν έχω σκοπό να χάνω τον χρόνο μου με αρλούμπες. Αν δεν σου αρέσουν και τόσο τα αποτελέσματα ανάλυσης του αυτοσωμικού dna σου, κάνε πως δεν τα είδες και συνέχισε να πιστεύεις ότι είσαι Πελασγός, Δαναός, Ιλλυριος, αρχαίος Αθηναίος ή ό,τι άλλο σου αρέσει.
Απλά δεν βρίσκω κανένα νόημα να κάνει κάποιος τον κόπο και τα έξοδα να ερευνήσει την καταγωγή του όταν έχει τέτοια προδιάθεση. :dunno:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Φεβ 2024, 13:41

Εγώ αναφέρομαι σε Y-DNA haplogroups και proportions, αυτά που γράφει το Eupedia.
Το MyTrueAncestry βάσει των SNPs του αυτοσωμικού και της σχέσης τους με SNPs από αρχαία δείγματα, βγάζει πιθανά ποσοστά Y-DNA haplogroups (των αρχαίων δειγμάτων που συγκρίνει, είναι γνωστά). Αν και κατά πόσο είναι ακριβή, θα φανεί σύντομα όταν πάρω και τα αποτελέσματα απο τα άλλα kits. Eδώ είμαστε να τα δούμε.

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Eπί του παρόντος τα ποσoτά Y-DNA μου, όπως υπολογίζονται έμεσα απο το κιτ της Ancestry είναι αυτά:

Τί αρλούμπες γράφεις;
Ποια ποσοστά Υ dna σου;
Το Υ χρωμόσωμα ένα είναι και το παίρνεις ατόφιο από τον πατέρα σου. Δεν παίρνεις τίποτα ποσοστά.
Το Υ χρωμόσωμα σου μπορεί να προέρχεται από την Αφρική και το αυτοσωμικό σου dna να είναι 100% βορειοευρωπαϊκό. Εσένα το αυτοσωμικό dna ανέλυσαν στο ancestry, όχι το Υ χρωμόσωμα.

Δεν έχω σκοπό να χάνω τον χρόνο μου με αρλούμπες. Αν δεν σου αρέσουν και τόσο τα αποτελέσματα ανάλυσης του αυτοσωμικού dna σου, κάνε πως δεν τα είδες και συνέχισε να πιστεύεις ότι είσαι Πελασγός, Δαναός, Ιλλυριος, αρχαίος Αθηναίος ή ό,τι άλλο σου αρέσει.
Απλά δεν βρίσκω κανένα νόημα να κάνει κάποιος τον κόπο και τα έξοδα να ερευνήσει την καταγωγή του όταν έχει τέτοια προδιάθεση. :dunno:

Kαλά όλα αυτά, εσύ όμως ποιό Υ χρωμόσωμα μου είδες και έχεις τόση βεβαιότητα για την σλαβική μου καταγωγή, και μάλιστα θυμώνεις κιόλας; :dunno:

Στις αναλύσεις του αυτοσωμικού dna πάλι, που είδες Σλάβος; :hmmm
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 16 Φεβ 2024, 14:12

Προέλλην έγραψε:Kαλά όλα αυτά, εσύ όμως ποιό Υ χρωμόσωμα μου είδες και έχεις τόση βεβαιότητα για την σλαβική μου καταγωγή, και μάλιστα θυμώνεις κιόλας; :dunno:

Εσύ ανέφερες το Υ dna σου, όχι εγώ. Και μάλιστα ως "ποσοστό". :laugh1: :laugh1:

Κατά τα λοιπά, εδώ μας είπες τί έδειξε η ανάλυση του αυτοσωμικού dna σου:
viewtopic.php?f=2&t=15051&start=40#p393088

Και από αυτή την ανάλυση φαίνεται σαφώς μια καταγωγή από σλαβικές χώρες (των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης).
Δεν σ' αρέσει, δεν σε απασχολεί να το ψάξεις, δικό σου θέμα. :dunno:
Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις όσα θες ή σε βολεύουν να πιστεύεις σχετικά με την καταγωγή σου. Δεν με πολυενδιαφέρει και βασικά κιόλας το θέμα. Απλά μην πουλάς τρελίτσα γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελες. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Φεβ 2024, 14:16

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Kαλά όλα αυτά, εσύ όμως ποιό Υ χρωμόσωμα μου είδες και έχεις τόση βεβαιότητα για την σλαβική μου καταγωγή, και μάλιστα θυμώνεις κιόλας; :dunno:

Εσύ ανέφερες το Υ dna σου, όχι εγώ. Και μάλιστα ως "ποσοστό". :laugh1: :laugh1:

Κατά τα λοιπά, εδώ μας είπες τί έδειξε η ανάλυση του αυτοσωμικού dna σου:
viewtopic.php?f=2&t=15051&start=40#p393088

Και από αυτή την ανάλυση φαίνεται σαφώς μια καταγωγή από σλαβικές χώρες (των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης).
Δεν σ' αρέσει, δεν σε απασχολεί να το ψάξεις, δικό σου θέμα. :dunno:
Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις όσα θες ή σε βολεύουν να πιστεύεις σχετικά με την καταγωγή σου. Δεν με πολυενδιαφέρει και βασικά κιόλας το θέμα. Απλά μην πουλάς τρελίτσα γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελες. :pardon:

Nαι, ποιό είναι το αποτέλεσμα, που λέει "Σλάβος";
39% Bαλκάνιος λέει.

Ένα ενδιαφέρον να με βγάλεις Σλάβο πάντως διαφαίνεται :D
Εμένα δεν με ενοχλεί ότι κι αν είμαι, απλά δεν το βλέπω σε κανένα στοιχείο καμιάς εκ των αναλύσεων του αυτοσωμικού. Εσύ όμως κατά ένα περίεργο τρόπο, το βλέπεις και μάλιστα ξεκάθαρα.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 16 Φεβ 2024, 14:41

Ε, εντάξει, από κάτι σλαβικες χώρες δείχνει ότι έχεις καταγωγή, κλάιν. Κάνε πως δεν το είδες, όπως κάνουν και κάποιοι στην Τουρκία όταν τους βγάζουν τα τεστ ότι έχουν καταγωγή από Ελλάδα. :laugh1: :laugh1:

Και πολύ ασχολήθηκα.
Άντε γεια! :helloo:
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Φεβ 2024, 14:46

Adminović έγραψε:Ε, εντάξει, από κάτι σλαβικες χώρες δείχνει ότι έχεις καταγωγή, κλάιν. Κάνε πως δεν το είδες, όπως κάνουν και κάποιοι στην Τουρκία όταν τους βγάζουν τα τεστ ότι έχουν καταγωγή από Ελλάδα. :laugh1: :laugh1:

Και πολύ ασχολήθηκα.
Άντε γεια! :helloo:

Η μία αυτοσωματική ανάλυση δείχνει ως δεύτερο μεγαλύτερο ποσoστό 39% Βαλκάνια. Πουθενά σε αυτή την ανάλυση δεν υπάρχει το "συμπερασμά" σου ότι είμαι ως επι το πλείστον Σλάβος.

Πολύ καλά κάνεις που χαιρετάς, γιατί δεν έχουν πολύ μέλλον τέτοιες "ασχολίες" και "συμπεράσματα" :D
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Φεβ 2024, 14:58

Οι τρείς κύριες αναλύσεις του GEDmatch για Ευρωπαίους:

[img]preview_expired[/img]

Στα πλαίσια του βαλκανικού μου DNA, το σλαβικό προφανέστατα δεν είναι άξιο λόγου. Πολύ φοβούμαι ομως την βλαχική συνιστώσα :ehmmm:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 17 Φεβ 2024, 16:46

Aνέβασα το κιτ στο LivingDNA και μου δίνει αυτά:

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Εικόνα

H βάση δεδομένων του είναι πολύ μικρότερη απο του Ancestry, απευθύνεται κυρίως σε Βρετανούς και Γερμανούς, αλλά το βάζω στα πλαίσια αξιολόγησης των εταιριών.

Εδώ παρατηρούμε ότι σε σχέση με τις συσχετίσεις του Ancestry:

1. Aυξάνεται δραματικά το ποσοστό του βαλκανικού DNA έναντι του Βορειοελλαδικου

2. Μετατοπίζεται η βαλκανική καταγωγή απο τα Δυτικά Βαλκάνια στα Ανατολικά

3. Aυξάνεται σημαντικά η αιγειακή και ανατολικομεσογειακή μου καταγωγή

4. Εισάγεται η Ιταλική συνιστώσα καταγωγής η οποία δεν εμφανιζόταν καθόλου στο Ancestry

5. Με βγάζει 2% Άραπα :D

Περιμένω και τις συσχετίσεις απο το MyHeritage. Όταν δε πάρω στα χέρια και τα αποτελέσματα του κιτ 23andME, θα το ανεβάσω και στις ίδιες τρείς εταιρίες, θα το περάσω και απο το GEDmatch, να δούμε διαφορές.

ΟΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΩΣ :yesyes:
1 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 17 Φεβ 2024, 17:39

Πάμε όμως σε μια ολιστική GEDmatch ανάλυση του μέχρι στιγμής διαθέσιμου αυτοσωμικού DNA (Eurogenes K13, Dodecad V3, Dodecad K12b, Jtest, EUtest, EUtest V2 K15)

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Σύγχρονοι Βορειοέλληνες, Βούλγαροι και Ρούμανοι, παρουσιάζουν εξαιρετικά παρόμοια μείγματα κυρίαρχων απλοτύπων. Η διάκριση μεταξύ των φαίνεται να είναι δύσκολη. Είναι πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι η βαλκανική μου συνιστώσα ανήκει σε αυτόν τον άξονα. Παρ όλα αυτά, βάσει των αποστάσεων π.χ. του ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ 4.9 που έχω απο τους Θεσσαλούς, το πιθανότερο να ανήκω στην ελληνοειδή εκδοχή αυτού του ρουμανοβουλγαροΕΛ υποδείγματος, που σήμερα είναι εμφανώς πιο έντονο στην Θεσσαλία. Εδώ ΙΣΩΣ έχουμε hint για βλαχική καταγωγή :cold023:

Ως έχει, δεν διαφαίνεται καν κάποια συσχέτιση άξια λόγου με Σέρβους, Κροάτες, Σλοβένους, Πολωνούς, κτλ. Η ανατολικοευρωπαϊκή μου συνιστώσα φαίνεται ασθενική, δεν κάνω κορελέησο με κανέναν από αυτούς τους σύγχρονους λαούς (μιλάμε για ποσοστά 4-17% γενικά ως East European). Το κοντινότερο που εμφανίζεται είναι οι Σέρβοι, πιθανότατα Σερβοβόσνιοι, σε έναν μόνο αλγόριθμο και ανάξια λόγου απόσταση όμως.

Το άλλο ενδιαφέρον είναι η πάγια και υψηλή μου συσχέτιση με τους σύγχρονους Τοσκανούς - κεντρο-Ιταλούς. Αυτό είναι ενδιαφέρον, καθώς συνδυασμό με τα West_Med, West_Euro, North European, Atlantic, που εμφανίζω στο GEDmatch σε υψηλά ποσοστά (πλειοψηφικά συνδυαστικά), μπορεί να σημαίνει R1b. Ίσως και J2 λόγω Εast_Med. Tο R1a παίζει φυσικά πάντα ως πιθανότητα. Θα δούμε όταν πάρω τον απλότυπο απο το 23andME. Δεν βιαζόμαστε :D
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”