Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Ιούλ 2022, 17:59

Λαχουρένιος έγραψε:Οι ιδεες απο μονες τους δεν μπορουν να αλλαξουν τον κοσμο οποιες και αν ειναι αυτες. Η πραξη τις αλλαζει. Αυτο ισχυει για ολους τους πολιτικους χωρους. Αυτο δεν σημαινει οτι οι ιδεες αυτες ειναι περιττες ή ασχετες.

Προφανώς και είναι απαραίτητες οι ιδέες και όλη αυτή η πνευματική ζύμωση. Και διαφωνώ με αυτό που είπες ότι οι άνθρωποι δεν υπηρετούν τις ιδεολογίες αλλά οι ιδεολογίες τον άνθρωπο.
Εδώ ένα απλό τραγούδι, ένα απλό γνωμικό, ένας απλός άνθρωπος μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και κινητήριος δύναμη για αλλαγή. Πόσο μάλλον μια ολόκληρη ιδεολογία που μπορεί να λειτουργήσει ως πυξίδα και να σου υπενθυμίζει συνεχώς what are you standing up for στη ζωή σου.

Στον αντίποδα, αιτία για αλλαγή μπορεί να γίνει όταν ο κόσμος φτάσει σε ημιάγρια κατάσταση λόγω της εξαθλίωσής του και όποιον πάρει ο χάρος.
Και μετά σκέφτεσαι δεν υπάρχουν ήδη εξαθλιωμένες τριτοκοσμικές χώρες; Πόσα χρόνια έχουν μείνει σε αυτή την κατάσταση; Και σε κάνει να αναρωτιέσαι ακόμα και στην εξαθλίωση που έχεις υποτίθεται το πιο δυνατό ένστικτο να υπερασπιστείς -αυτό της επιβίωσης - και πάλι βλέπεις ανθρώπους γονατισμένους, ανήμπορους.
Συνειδητοποιείς τελικά ότι όλο αυτό που πολεμάς είναι κάτι πιο ισχυρό, πιο μεγάλο από σένα.

Είπες, επίσης, ότι σου ταιριάζει περισσότερο ο κομμουνισμός γιατί είναι πιο κοντά στα συμφέροντά σου. Κι έρχομαι και σκέφτομαι τελικά ποιος είναι ο τελικός στόχος όλων των ιδεολογιών;
Η άνετη ζωή; Η οικονομική ευμάρεια; Η επιβίωση;
Και μετά τι;
Τέλος πάντων ποιος είναι ο στόχος της ανθρώπινης ύπαρξης; Ως ανθρωπότητα δεν έχουμε συμφωνήσει ούτε στα βασικά. Πώς θα συμφωνήσουμε στο μέσο για την επίτευξη του όποιου στόχου αφού ο στόχος δεν είναι κοινός;

Αν αύριο ερχόταν κάποιος και σου έλεγε "ορίστε πάρε τον πλούτο που σου έλειπε να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου" θα σταματούσες να είσαι κομμουνιστής;

Λαχουρένιος έγραψε:Με την ιδια λογικη, οσοι δεν εκαναν ενεργο αντιχουντικο αγωνα και δεν ηταν στο πολυτεχνειο ηταν....χουντικοι και οχι δημοκρατες :D Ή οποιος ζουσε στην ΕΣΣΔ ηταν αυτοματως κομμουνιστης ακομα και αν μισουσε το καθεστως. Ειναι τελειως παραλογο επιχειρημα.

Λαχουρένιε για τρίτη φορά θα επαναλάβω ότι δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι είμαστε αναγκασμένοι όλοι να παίζουμε με τους όρους του συστήματος. Τα όρια είναι πολύ ασφυκτικά στην πράξη για να εφαρμόσεις μια διαφορετική ιδεολογία με τέτοιον τρόπο που να έχει και κάποιο αξιόλογο impact.
Αυτό το λέω ως διαπίστωση. Όχι ως ηττοπάθεια.

Λαχουρένιος έγραψε:Η φιλανθρωπια ειναι σταση ζωης, ο κομμουνισμος ειναι πολιτικο συστημα. Συγκρινεις ανομοια πραγματα. Οχι πως δεν υπαρχουν προεκτασεις στην προσωπικη ζωη, αλλα δεν ειναι αυτο το focus της ιδεολογιας.

Τα πάντα είναι στάση ζωής στην κλίμακα που σου αναλογεί ή και που δεν σου αναλογεί. Κάποιες φορές πρέπει να ξεπεράσεις και τον εαυτό σου. Δεν γίνεται να αποδεχόμαστε παθητικά μια κατάσταση "Τι να κάνουμε τώρα;" και τα κομμουνιστικά αντανακλαστικά μας να ξυπνάν μόνο όταν ψηφιστεί κανένα αντιεργατικό νομοσχέδιο.
Και θα μου πεις τι άλλο μπορώ να κάνω δλδ;
Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις γιατί πρώτον έρχομαι κι επιβεβαιώνομαι για τα ασφυκτικά όρια του συστήματος αλλά κάποιος άλλος θα σου έλεγε όπως ο Βάκχος πχ εγώ κάνω αυτό και αυτό. Έστω αυτό το μικρό πράγμα.
Κάποιος θα σου μιλούσε για κάτι μεγαλύτερο όπως αγώνες και θυσίες.
Πάντως το σίγουρο είναι ένα.
Κάποιος που έχει ένα υψηλό ιδανικό στο μυαλό του δεν κοιμάται ήσυχα τα βράδια. Κάνει κάτι για αυτό.

Όπως και στην περίπτωση του αντιδικτατορικού αγώνα, που το έφερες ως παράδειγμα, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που έκαναν κάτι για αυτό.
Όλοι οι υπόλοιποι που ήταν δημοκράτες χωρίς όμως ενεργό δράση μπορεί να περίμεναν από κάποιον άλλον... να γίνει κάτι από μόνο του...κάποια στιγμή... κάτι κάποιος κάποτε... έχει ο θεός.

Λαχουρένιος έγραψε: Eγραψα πουθενα οτι ειμαι αγωνισταρας? :hmmm Πιο πιτσιρικας ημουν περισσοτερο πολιτικα ενεργος αλλα τα τελευταια χρονια εχω ιδιωτευσει.

Λοιπόν, άκου φάση. Πριν λίγο ήμουν σε ένα καφέ όπου δίπλα μου συζητούσαν δυο κυρίες. Το πρόβλημα που συζητούσαν ξέρεις ποιο ήταν;
Ότι η κρεπιέρα που αγόρασε ήταν μεγαλύτερη από το μάτι της κουζίνας της.
Δλδ εντάξει. Εξαρτάται και πού έχει την πολυτέλεια να εστιάσει κανείς στα προβλήματα αυτής της ζωής.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Ιούλ 2022, 18:20

Λαχουρένιος έγραψε:Να φερω παραδειγμα απο αλλες ιδεολογιες? Υπαρχουν πολλοι με ρατσιστικες αποψεις που ομως δεν εχουν σηκωσει ποτε χερι σε ξενο. Αυτο τους κανει μη ρατσιστες? Ή υπαρχουν ακροδεξιοι που μισουν την δημοκρατια χωρις ομως να εχουν ακτιβιστικη δραση εναντιον του πολιτευματος. Αυτο σημαινει πως ειναι δημοκρατες?

Υπάρχει και ο "παθητικός ακτιβισμός".
Δλδ μπορεί να μην κάνεις τίποτα αλλά αυτή η απραγία σου να εξυπηρετεί την ιδεολογία σου.
Για παράδειγμα όταν κάποιος πρόσφυγας χρειάζεται βοήθεια κι εσύ δεν του δίνεις ούτε ένα ποτήρι νερό μια χαρά ρατσιστής είσαι. Δεν χρειάζεται να τον σπάσεις στο ξύλο.
Ο αντιδημοκράτης μέσω της απραγίας του κυρίως υποθάλπτει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Άλλωστε τις περισσότερες ρατσιστικές συμπεριφορές τις πιάνει πλέον ο νόμος. Οπότε δεν έχουν και πολλά περιθώρια δράσης και να ήθελαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιούλ 2022, 18:24

bizeli έγραψε:Αν αύριο ερχόταν κάποιος και σου έλεγε "ορίστε πάρε τον πλούτο που σου έλειπε να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου" θα σταματούσες να είσαι κομμουνιστής;

Ναι όπως και κάθε κκουές. Το λένε ανοιχτά. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 21:14

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ναι οι γάλλοι μπάτσοι έβαλαν λίνουξ επειδή το πρότεινε ο Ζακ ο υπαρχιφύλλακας κι είπαν "ας πάει στα κομμάτια ας το δοκιμάσουμε κι αυτό".... Εντάξει προφανώς απο δω και πέρα αρχίζει το τρολάρισμα και το μποταρισμα οπότε αποσύρομαι.

Εσυ με τρολλαρεις που λες οτι η εγκατασταση του Λινουξ αποτελει κομματι ενος ''κομμουνιστικου τροπου ζωης'' και μου φερνεις σαν παραδειγμα τους γαλλους μπατσους και αλλες κρατικες υπηρεσιες αστικων κρατων.

BaKXOS_Lysios έγραψε:ΥΓ
Καθόλου μπερδεμένος δεν είμαι λαχου. Η αδυναμία σου να καταλάβεις ότι αυτό που λέω θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί έστω και σαν επιχείρημα από την πολιτική ηγεσία σου μου κάνει άλλη μια φορά ξεκάθαρο γιατί δεν πρέπει να ψηφίσω ποτέ κκε. Πλήρης παροπιδοποιση και απολιθωση! Ουδεμία διάθεση για δράση και ενεργή εμπλοκή στο σήμερα. "Όταν θα έρθει ο κομμουνισμός......." (Ο πλανήτης θα έχει ήδη καταστραφεί από την έκρηξη του ήλιου :pardon: )

Δυσφορεις που το ΚΚΕ δεν αποδεχεται την εγκατασταση του Λινουξ ως επαναστατικη πραξη αλλα καταπιες αμασητα την κωλοτουμπα του Αλεξη στο δημοψηφισμα και το 3ο μνημονιο. Απο πολιτικο κριτηριο σκιζουμε.

Αν το να εισαι ''προοδευτικος'' και ''ανοιχτομυαλος'' σημαινει το να εισαι νεοφιλελε με αριστερα τσιτατα τοτε χιλιες φορες απολιθωση.

ΥΓ Αν σε καιει τοσο πολυ να ερθει μια ωρα αρχιτερα ο κομμουνισμος τοτε γραψου στο συνδικατο σου και σταματα να ψηφιζεις πασοκατζηδες. Δεν θα ερθει απο μονος του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 21:16

bizeli έγραψε:Υπάρχει και ο "παθητικός ακτιβισμός".
Δλδ μπορεί να μην κάνεις τίποτα αλλά αυτή η απραγία σου να εξυπηρετεί την ιδεολογία σου.
Για παράδειγμα όταν κάποιος πρόσφυγας χρειάζεται βοήθεια κι εσύ δεν του δίνεις ούτε ένα ποτήρι νερό μια χαρά ρατσιστής είσαι. Δεν χρειάζεται να τον σπάσεις στο ξύλο.
Ο αντιδημοκράτης μέσω της απραγίας του κυρίως υποθάλπτει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Άλλωστε τις περισσότερες ρατσιστικές συμπεριφορές τις πιάνει πλέον ο νόμος. Οπότε δεν έχουν και πολλά περιθώρια δράσης και να ήθελαν.

Αρα οταν καποιος ειναι κομμουνιστης αλλα δεν πηγαινει σε πορειες του ΠΑΜΕ για να δειρει τους διαδηλωτες ωστε να τους εμποδισει κανει ''παθητικο ακτιβισμο'' υπερ του κομμουνισμου. Αρα και γω ''παθητικος ακτιβιστης'' ειμαι :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 21:25

bizeli έγραψε:Τα πάντα είναι στάση ζωής στην κλίμακα που σου αναλογεί ή και που δεν σου αναλογεί. Κάποιες φορές πρέπει να ξεπεράσεις και τον εαυτό σου. Δεν γίνεται να αποδεχόμαστε παθητικά μια κατάσταση "Τι να κάνουμε τώρα;" και τα κομμουνιστικά αντανακλαστικά μας να ξυπνάν μόνο όταν ψηφιστεί κανένα αντιεργατικό νομοσχέδιο.
Και θα μου πεις τι άλλο μπορώ να κάνω δλδ;
Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις γιατί πρώτον έρχομαι κι επιβεβαιώνομαι για τα ασφυκτικά όρια του συστήματος αλλά κάποιος άλλος θα σου έλεγε όπως ο Βάκχος πχ εγώ κάνω αυτό και αυτό. Έστω αυτό το μικρό πράγμα.
Κάποιος θα σου μιλούσε για κάτι μεγαλύτερο όπως αγώνες και θυσίες.
Πάντως το σίγουρο είναι ένα.
Κάποιος που έχει ένα υψηλό ιδανικό στο μυαλό του δεν κοιμάται ήσυχα τα βράδια. Κάνει κάτι για αυτό.

Η μονη ουσιαστικη πρακτικη συμπεριφορα που περιμενει καποιος απο εναν κομμουνιστη ειναι η ενασχοληση με τα κοινα. Συνδικαλισμος, πορειες κλπ. Αν τα θεωρεις αυτα ''τροπο ζωης'' τοτε ναι ο μαρξισμος ειναι και τροπος ζωης. Κομμουνιστικες νησιδες ομως δεν υπαρχουν εντος του καπιταλισμου γιατι ο κομμουνισμος ειναι ενα οικονομικο και πολιτικο συστημα σε επιπεδο κρατους. Δεν μπορω ατομικα ή με αλλους 10 πικραμενους να φτιαξω μια κομμουνιστικη μικροκοινωνια και να αποκοπω με τους υπολοιπους.

Απο εκει και περα ομως, αυτο που ξεχωριζει τον κομμουνιστη απο αλλες ιδεολογιες ειναι οι ιδεες. Ακτιβισμο κανουν και αλλοι. Και οι δεξιοι κανουν συνδικαλισμο και ενιοτε πορειες εστω και διαφορετικου περιεχομενου απο τους κομμουνιστες. Επισης στο ΠΑΜΕ συμμετεχουν και αρκετοι χωρις να ειναι κομμουνιστες αλλα επειδη συμφωνουν με καποιους πρακτικους στοχους του Κομματος.

Η ειδοποιος διαφορα των κομμουνιστων απο τους αλλους (και των υπολοιπων μεταξυ τους) ειναι κατα ενα 99% η διαφορετικη ιδεολογια για αυτο επικεντρωνομαι εκει στην παρουσα συζητηση και οχι στις πορειες τον συνδικαλισμο κλπ

Όπως και στην περίπτωση του αντιδικτατορικού αγώνα, που το έφερες ως παράδειγμα, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που έκαναν κάτι για αυτό.
Όλοι οι υπόλοιποι που ήταν δημοκράτες χωρίς όμως ενεργό δράση μπορεί να περίμεναν από κάποιον άλλον... να γίνει κάτι από μόνο του...κάποια στιγμή... κάτι κάποιος κάποτε... έχει ο θεός.

Εσυ δηλαδη θα πηγαινες σε αυτους και θα τους ελεγες ''τι διαφορα εχετε μωρε απο τους χουντικους? Αφου και οι δυο σε χουντα ζειτε'' :D Ή θα πηγαινες σε αντιφρονουντες στην Κουβα και στην ΕΣΣΔ και θα ελεγες οτι ειναι κουμουνια επειδη ζουν σε κομμουνιστικο καθεστως. Ειναι τελειως γεια σου αυτη η λογικη.

Λοιπόν, άκου φάση. Πριν λίγο ήμουν σε ένα καφέ όπου δίπλα μου συζητούσαν δυο κυρίες. Το πρόβλημα που συζητούσαν ξέρεις ποιο ήταν;
Ότι η κρεπιέρα που αγόρασε ήταν μεγαλύτερη από το μάτι της κουζίνας της.
Δλδ εντάξει. Εξαρτάται και πού έχει την πολυτέλεια να εστιάσει κανείς στα προβλήματα αυτής της ζωής.

Που κολλαει αυτο? Μακαρι να ειχα την πολυτελεια να μην με νοιαζει τιποτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 21:35

bizeli έγραψε:Προφανώς και είναι απαραίτητες οι ιδέες και όλη αυτή η πνευματική ζύμωση. Και διαφωνώ με αυτό που είπες ότι οι άνθρωποι δεν υπηρετούν τις ιδεολογίες αλλά οι ιδεολογίες τον άνθρωπο.
Εδώ ένα απλό τραγούδι, ένα απλό γνωμικό, ένας απλός άνθρωπος μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και κινητήριος δύναμη για αλλαγή. Πόσο μάλλον μια ολόκληρη ιδεολογία που μπορεί να λειτουργήσει ως πυξίδα και να σου υπενθυμίζει συνεχώς what are you standing up for στη ζωή σου.

Αλλαγη ομως για ποιο πραγμα? Προς ενα καλυτερο μελλον. Αρα παλι επιστεφουμε στον ανθρωπο :)

Στον αντίποδα, αιτία για αλλαγή μπορεί να γίνει όταν ο κόσμος φτάσει σε ημιάγρια κατάσταση λόγω της εξαθλίωσής του και όποιον πάρει ο χάρος.
Και μετά σκέφτεσαι δεν υπάρχουν ήδη εξαθλιωμένες τριτοκοσμικές χώρες; Πόσα χρόνια έχουν μείνει σε αυτή την κατάσταση; Και σε κάνει να αναρωτιέσαι ακόμα και στην εξαθλίωση που έχεις υποτίθεται το πιο δυνατό ένστικτο να υπερασπιστείς -αυτό της επιβίωσης - και πάλι βλέπεις ανθρώπους γονατισμένους, ανήμπορους.
Συνειδητοποιείς τελικά ότι όλο αυτό που πολεμάς είναι κάτι πιο ισχυρό, πιο μεγάλο από σένα.

Η εξαθλιωση ειναι ενας σημαντικος μοχλος συνειδητοποιησης αλλα δεν αρκει απο μονη της. Παλι επιστρεφουμε στον ανθρωπινο παραγοντα ομως.

Είπες, επίσης, ότι σου ταιριάζει περισσότερο ο κομμουνισμός γιατί είναι πιο κοντά στα συμφέροντά σου. Κι έρχομαι και σκέφτομαι τελικά ποιος είναι ο τελικός στόχος όλων των ιδεολογιών;
Η άνετη ζωή; Η οικονομική ευμάρεια; Η επιβίωση;
Και μετά τι;
Τέλος πάντων ποιος είναι ο στόχος της ανθρώπινης ύπαρξης; Ως ανθρωπότητα δεν έχουμε συμφωνήσει ούτε στα βασικά. Πώς θα συμφωνήσουμε στο μέσο για την επίτευξη του όποιου στόχου αφού ο στόχος δεν είναι κοινός;

Φυσικα και ειναι η ευμαρεια. Δεν υπαρχει λογος να ακολουθησει καποιος μια ιδεολογια αν αυτη υποσχεται μιζερια. Οι στοχοι διαφερουν γιατι η κοινωνια ειναι χωρισμενη σε ταξεις που η καθεμια εχει αλλα συμφεροντα και τα οποια ειναι αντικρουομενα. Αυτα τα διαφορετικα συμφεροντα αντανακλωνται σε διαφορετικες ιδεολογιες και σε διαφορετικα κομματα.

Λυση σε αυτες τις διαφωνιες δεν δινει ο διαλογος ουτε και οι εκλογες αλλα η ταξικη παλη. Η μια ταξη επικρατει της αλλης με την βια και επιβαλλει τις ιδεες της. Ετσι προχωραει η ιστορια ανεκαθεν. Δεν προκειται ποτε οσοι ευνοουνται απο ενα συστημα να πειστουν να αλλαξει το συστημα αυτο.

Αν αύριο ερχόταν κάποιος και σου έλεγε "ορίστε πάρε τον πλούτο που σου έλειπε να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου" θα σταματούσες να είσαι κομμουνιστής;

Κατα πασα πιθανοτητα ναι. Ο Μαρξ ελεγε ''εργατες ολων των χωρων ενωθειτε'' και οχι ''λεφταδες ολων των χωρων ενωθειτε'' :D

Ειπες οτι ξερεις τα basics του μαρξισμου. Αν οντως τα ξερεις τοτε θα γνωριζεις οτι ο Μαρξ πιστευε οτι συνειδηση καποιου καθοριζεται κατα κυριο λογο απο το ειναι του, δηλαδη το ποιος ειναι καποιος και πως ζει. Αν εμενα το ''ειναι'' μου αλλαξει λογω ενος πολυ μεγαλου χρηματικου ποσου κατα πασα πιθανοτητα θα αλλαξουν και οι ιδεες μου. Ετσι λειτουργουν οι περισσοτεροι ανθρωποι. Οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα.

Πως νομιζεις οτι εφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 35% και το ΠΑΣΟΚ στα μονοψηφια? Αν δεν ειχαν μεσολαβησει τα μνημονια και η επιδεινωση του επιπεδου ζωης της πλειονοτητας τοτε δε θα ειχε συμβει ποτε αυτο. Απλα οσοι ηταν θυματα των μνημονιων εγκατελειψαν τον δικομματισμο και πηγαν στους μικρους.

Λαχουρένιε για τρίτη φορά θα επαναλάβω ότι δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι είμαστε αναγκασμένοι όλοι να παίζουμε με τους όρους του συστήματος. Τα όρια είναι πολύ ασφυκτικά στην πράξη για να εφαρμόσεις μια διαφορετική ιδεολογία με τέτοιον τρόπο που να έχει και κάποιο αξιόλογο impact.
Αυτό το λέω ως διαπίστωση. Όχι ως ηττοπάθεια.

Ατομικα δεν αλλαζει τιποτα. Μονο με μαζικη δραση μπορει να ερθει καποια αλλαγη. Η κομμουνιστικη ιδεολογια δεν μπορει να εφαρμοστει στο εδαφος του καπιταλισμου γιατι (για εκατομυριοστη φορα) αφορα την οικονομικη οργανωση ενος κρατους, αρα δεν μπορουν καποια μεμονωμενα ατομα να φτιαξουν κομμουνιστικες νησιδες μεσα στα καπιταλιστικα κρατη ουτε και αντιστροφα.
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιούλ 2022, 21:50

Λαχουρένιος έγραψε:Εσυ με τρολλαρεις που λες οτι η εγκατασταση του Λινουξ αποτελει κομματι ενος ''κομμουνιστικου τροπου ζωης'' και μου φερνεις σαν παραδειγμα τους γαλλους μπατσους και αλλες κρατικες υπηρεσιες αστικων κρατων.

Κόλλησες στους Γάλλους μπάτσους και στα αστικά κράτη (ένα παράδειγμα έφερα) και ξεχνάς τι τεράστια ποσά διακινούνται από τις υπηρεσίες των αστικών κρατών προς τους καπιταλες (ποσά τα οποία πχ θα μπορούσαν πχ να ξοδεύονται για υγεία και κοινωνικές παροχές). Αν όντως αυτό το κατόρθωμα ήταν καθαρά αποτέλεσμα των γαλλων μπάτσων τους βγάζω το καπέλο και τους συγχαίρω! Μπράβο τους :hat44:
Επίσης αν το ΚΚΕ πίεζε τις κυβερνήσεις λέγοντας τους "κοιτάξτε όλα τα φράγκα που σπρωχνετε στη Microsoft (σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, κλπ κλπ κλπ) μπορείτε να τα εξοικονομήσετε με open source και να διασφαλίσετε ότι θα πάνε πχ στην υγεία " θα ψήφιζα ΚΚΕ. (Αυτό φυσικά είναι ένα μικρό παράδειγμα από τα χιλιάδες που θα μπορούσαν να κάνουν οι ορθόδοξοι κοινοβουλευτικοί κομμουνιστές). Το να μου επικαλεισαι Μαρξ και Λένιν με στρωμένη την κωλάρα στα έδρανα χωρίς καμία κομμουνιστική παρέμβαση σε πράγματα που θα μπορούσαν να προσφέρουν έστω ένα λιθαράκι στο κοινό καλό δεν μου λέει τίποτα και δεν με πείθει. Ειλικρινά στην αντίληψη μου δεν διαφέρει σε τίποτα αυτή η στάση από τους χριστιανούς που περιμένουν δικαίωση στη Δευτέρα παρουσία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 21:56

BaKXOS_Lysios έγραψε:Κόλλησες στους Γάλλους μπάτσους και στα αστικά κράτη (ένα παράδειγμα έφερα) και ξεχνάς το τεράστια ποσά διακινούνται από τις υπηρεσίες των αστικών κρατών προς τους καπιταλες (ποσά τα οποία πχ θα μπορούσαν πχ να ξοδεύονται για υγεία και κοινωνικές παροχές). Αν όντως αυτό το κατόρθωμα ήταν καθαρά αποτέλεσμα των γαλλων μπάτσων τους βγάζω το καπέλο και τους συγχαίρω! Μπράβο τους :hat44:
Επίσης αν το ΚΚΕ πίεζε τις κυβερνήσεις λέγοντας τους "κοιτάξτε όλα τα φράγκα που σπρωχνετε στη Microsoft (σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, κλπ κλπ κλπ) μπορείτε να τα εξοικονομήσετε με open source και να διασφαλίσετε ότι θα πάνε πχ στην υγεία " θα ψήφιζα ΚΚΕ. (Αυτό φυσικά είναι ένα μικρό παράδειγμα από τα χιλιάδες που θα μπορούσαν να κάνουν οι ορθόδοξοι κοινοβουλευτικοί κομμουνιστές). Το να μου επικαλεισαι Μαρξ και Λένιν με στρωμένη την κωλάρα στα έδρανα χωρίς καμία κομμουνιστική παρέμβαση σε πράγματα που θα μπορούσαν λιθαράκι να προσφέρουν έστω ένα λιθαράκι στο κοινό καλό δεν μου λέει τίποτα και δεν με πείθει. Ειλικρινά στην αντίληψη μου δεν διαφέρει σε τίποτα αυτή η στάση από τους χριστιανούς που περιμένουν δικαίωση στη Δευτέρα παρουσία.

Αν προτειναν το Λινουξ θα ψηφιζες ΚΚΕ. Αν εφερναν κανενα μνημονιακι σαν τον Αλεξη τοτε θα γραφοσουν στο κομμα κιολας :fico:

Kαι γιατι να βαλουν Λινουξ και οχι σπασμενα Windows? Στο πηγα ενα βημα παραπερα εγω. Ψηφιζουμε ολοι Πειρατες το 2023 (ή οποτε γινουν εκλογες) ωστε να εχουμε φτασει στον κομμουνισμο μεχρι την επομενη τετραετια.

Ρε Βακχε, δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα. Ολοι εσεις που ειστε μετριοπαθεις αριστεροι, σοσιαλδημοκρατες, ανανεωτες, γουατεβερ (βαλε οποιον χαρακτηρισμο θες) γιατι εχετε μια πετρια να θελετε να το παιζετε εναλλακτικοι ή ψαγμενοι κομμουνιστες και δεν λετε ανοιχτα οτι ειστε ρεφορμιστες?

Στον χωρο μας το να εισαι ρεφορμας ειναι βρισια. Στον χωρο του ρεφορμισμου το να εισαι κομμουνιστης ειναι τιτλος τιμης. Σκεψου το λιγο το γιατι :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιούλ 2022, 22:09

Και για να απαντησω λιγο πιο σοβαρα, το ΚΚΕ κανει δεκαδες προτασεις τον χρονο στην Βουλη για αμεση καλυτερευση των συνθηκων ζωης του λαου αλλα οπως ειναι αναμενομενο με 15-20 βουλευτες ειναι απιθανο να περασει νομοσχεδια.

Οι καπιταλιστες δεν ριχνουν λεφτα στην υγεια οχι επειδη τους τρωει τα λεφτα η Microsoft αλλα λογω στρατηγικης. Υποβαθμιζουν συνειδητα την δημοσια υγεια προς οφελος της ιδιωτικης γιατι κερδιζουν απο την δευτερη και οχι την πρωτη.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”