Προέλλην έγραψε:Adminović έγραψε:Συγγενείς Σέρβους έχω πάρα πολλούς πάντως (ιδίως από Μαυροβούνιο χαμός γίνεται).![]()
Κροάτες επίσης, αλλά πιο μακρινούς.
Κι όλοι αυτοί είναι κυρίως από το Ντουμπρόβνικ και γειτονικές περιοχές του Μαυροβουνίου, οπότε υποθέτω ότι μάλλον από Ντουμπρόβνικ/Ραγκούσα είναι η καταγωγή.
Εμένα πάντως κανένα σάητ δεν με βγάζει πάνω απο κυριολεκτικά 1 ή 2 -βιτς συγγενείς. Η συντριπτική με διαφορά πλειοψηφία είναι ΕΛς και παραδόξως με βγάζει αρκετούς με δυτικά ονόματα και επώνυμα (Γαλλία και ΗΠΑ κυρίως).
Δηλαδή κατέληξες στο ότι είσαι Κροάτης, μόνο μέσω αρκετών -βιτς συγγενών που σου έβγαλε το 23andme και Heritage, και ενός χάρτη που έλεγε 40% Βαλκάνιος, ενώ στο GEDmatch σε έβγαζε στο θεό απο Κροάτες και Σέρβους;
Υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που με συνδέουν με την Κροατία και την Σερβία (πέραν από τα τεστ dna που δείχνουν καταγωγή από εκεί και τους συγγενείς που έχω εκεί).
Πρώτο και κυριότερο, το επώνυμο, το οποίο είναι εξελληνισμένο κροατικό επώνυμο.
Δεύτερον, το χωριό του παππού μου (και όλα τα γειτονικά χωριά) που είχαν σερβοκροατικά ονόματα πριν τα μετονομάσουν (και σε κουβέντα που είχα με Σέρβους, με είπαν ότι το ένα από αυτά τα τοπωνύμια θεωρείται κατά κάποιο τρόπο "σήμα κατατεθέν" των Σέρβων).
Τρίτον, το γεγονός ότι όλα αυτά τα χωριά του Κισσαβου, με τα σερβοκροατικά ονόματα, καταγράφονται για πρώτη φορά τον 15ο αιώνα και αφού η Θεσσαλία είχε γίνει μέρος της σερβικής αυτοκρατορίας (της οποίας μέρος τότε ήταν και το Μαυροβούνιο και το Ντουμπρόβνικ
).Τέταρτον, οι πολλές λέξεις και εκφράσεις που έχουμε στα μέρη μας και ήταν άγνωστο από πού προέρχονταν, μέχρι που ανακάλυψα ότι απλά είναι λέξεις από τα σερβοκροατικά.

Προφανώς στο διάβα των αιώνων υπήρξε ανάμειξη και με πληθυσμό που ήδη υπήρχε στη Θεσσαλία, οπότε είναι λογικό να μην είμαστε γενετικά πολύ κοντά με το σημερινό πληθυσμό της Σερβίας και της Κροατίας, οι οποίοι κι αυτοί σε όλους αυτούς τους αιώνες αναμείχθηκαν με άλλους πληθυσμούς.

του Μοντενέγκρο), λιγότερο Balkan (όπου βλέπω σημειωμένη την Ρουμανία