bizeli έγραψε:Perseus1966 έγραψε:Τωρα που κολλανε οι μεταμοσχευσεις στα εμβολια ενας θεος ξερει.
Αμάν ρε Περσέα περίμενα να το καταλάβεις. Ένα παράδειγμα έφερα.
Εννοώ ότι ο κόσμος συνηθίζει να είναι επιφυλακτικός σε νέες και επαναστατικές καινοτομίες.
Φαντάζεσαι οι μεταμοσχεύσεις να ήταν κάτι καινούριο στις μέρες μας; Αλλά ακόμα και σε αυτό υπάρχουν φωνές αντιδραστικές, τίθενται θέματα βιοηθικής κτλ
Θέλω να πω ο κόσμος πάντα θα βρίσκει κάτι να λέει.
Αν κάνουμε έτσι για τα εμβόλια πού να εφαρμοστεί και κάτι πιο ακραίο.
Όσον αφορά το χαρτί συγκατάθεσης μην επιμένεις. Εγώ δεν υπέγραψα κανένα τέτοιο χαρτί και θυμάμαι πολύ καλά τι υπέγραψα. Το διάβασα από πάνω ως κάτω. Δεν είχε τελευταίες παραγράφους ούτε τίποτα.
Αυτό το έδωσαν στη μητέρα σου μάλλον γιατί η ίδια δεν ήταν σε θέση να αποφασίσει για τον εαυτό της και εμφανίστηκες εσύ ως δικαστικός συμπαραστάτης.
Συνηθίζεται αυτό σε κάθε ιατρική πράξη όχι μόνο στα εμβόλια.
Αλλά και γενικά νομίζω. Και μια εγχείριση να πας να κάνεις σου δίνουν να υπογράψεις ένα χαρτί σε περίπτωση που
κάτι πάει στραβά... Δεν είναι κάτι ύποπτο. Είναι μέρος της διαδικασίας.
Τώρα για την υπερβάλλουσα θνησιμότητα δεν στο ανέφερα για να μαλώσουμε και να συγκρίνουμε τα πινακάκια μας. Δεν έχω χρόνο να αντικρούσω ή να επαληθεύσω κάτι τέτοιο και να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και να σου πω και την αλήθεια δε με ενδιαφέρει κιόλας ως θέμα. Δεν χωράει στην καθημερινή ατζέντα μου να ασχοληθώ και με αυτό. Πώς το λένε;
Σου μιλάω ως bizeli τώρα. Όχι ως συντονίστρια.
Απλά εγώ σου λέω το εξής. Έστω ότι ισχύει η υπερβάλλουσα θνησιμότητα (φαντάζομαι τα αίτια δεν είναι εξακριβωμένα αλλά δε βαριέσαι) δεν σε ψυλλιάζει όμως καθόλου ο τρόπος που ξεπετάγονται οι ειδήσεις η μια μετά την άλλη; Μιλάω για τα ΜΜΕ τώρα.
Εμένα δεν μου κουμπώνει καθόλου αυτό το σενάριο. Ο τρόπος παρουσίασης των ειδήσεων είναι λίγο ανάποδος.
Το φυσιολογικό είναι
θάνατοι --> υπερβάλλουσα θνησιμότητα και όχι
υπερβάλλουσα θνησιμότητα --> θάνατοι.
Δλδ βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6. Πολύ μπακαλίστικα μου φαίνονται όλα.
Συνεπώς η έντασή μου δεν ήταν αν έχουμε πολλούς ή λίγους θανάτους αλλά στο πόσοι από αυτούς δημοσιοποιούνται ή όχι σε σχέση με το παρελθόν.
Και για να το κλείσω. Μπορώ κι εγώ η ίδια για πλάκα να σου δημιουργήσω "υπερβάλλουσα θνησιμότητα" σε μια συγκεκριμένη περίοδο και σε μια πιο μικρή κλίμακα.
Αρκεί να πάρω σβάρνα τις κολόνες της γειτονιάς μου και να δω όλα τα κηδειόχαρτα. Όλο και κάποιος θα πέθανε.
Αυτό όμως δεν είναι ασφαλές.