Συνεντεύξεις

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Συνεντεύξεις

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2019, 22:04

Μου αρέσει πολύ να βλέπω συνεντεύξεις προσώπων.
Εσάς σας αρέσει;

Μερικοί άνθρωποι έχουν ταλέντο και να δίνουν και να παίρνουν συνεντεύξεις.
Μερικοί πάλι ... ακριβώς το αντίθετο. :lengua:

Προσωπικά μια καλή συνέντευξη θεωρώ ότι είναι αν ο δημοσιογράφος κάνει τις σωστές ερωτήσεις (αυτές που θα ήθελα να κάνω κι εγώ), δε διακόπτει τον συνεντευξιαζόμενο (πάρα πολύ βασικό αυτό), οι ερωτήσεις δεν είναι μακροσκελείς, ο δημοσιογράφος δεν μονοπωλεί τη συνέντευξη, οι ερωτήσεις να μην είναι πολύ στημένες, να υπάρχει ένας αυθορμητισμός, να μη φοβάται να κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις (χωρίς να προσβάλλει βέβαια), να υπάρχει ευγλωττία, χιούμορ (αν το επιτρέπει η συζήτηση) και ο δημοσιογράφος να είναι "διαβασμένος" από πριν για το πρόσωπο από το οποίο θα πάρει συνέντευξη.
Α και κάτι τελευταίο.
Να καλεί ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Όχι απαραίτητα διανοούμενους.
Αλλά να έχουν κάτι να πουν.
Γενικά πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί αρκεί να τους δοθεί ο χρόνος να τους γνωρίσεις καλύτερα.
Αυτός δεν είναι και ο σκοπός κάθε συνέντευξης;

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θεωρείτε ότι παίρνει πολύ καλές συνεντεύξεις και σας αρέσει να τον παρακολουθείτε;

Εμένα μου αρέσει ο Αρναούτογλου.
Θεωρώ ότι πληροί όλα τα παραπάνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Συνεντεύξεις

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2019, 22:07

Αν θέλετε βάλτε και καμιά συνέντευξη που πιστεύετε ότι θα άξιζε κάποιος να παρακολουθήσει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2019, 22:09

Κάκιστο δείγμα δημοσιογράφων που έχουν τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτά που είπα είναι ο Παπαδάκης και ο Αυτιάς.
Δεν αφήνουν άνθρωπο να μιλήσει.
Συνέχεια διακόπτουν.
Αλλάζω κανάλι δεν μπορώ.
Εκνευρίζομαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Μαρ 2019, 22:10

bizeli έγραψε:Αν θέλετε βάλτε και καμιά συνέντευξη που πιστεύετε ότι θα άξιζε κάποιος να παρακολουθήσει.

ΥΓ
Εδώ δεν θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος παίρνει καλή συνέντευξη, απλά ξέρει ποιόν να καλέσει.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2019, 22:11

Η Ελεονώρα Μελέτη και η Μενεγάκη θεωρώ ότι ξέρουν να παίρνουν πολύ καλές συνεντεύξεις.
Τις απολαμβάνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2019, 22:19

Προέλλην έγραψε:
ΥΓ
Εδώ δεν θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος παίρνει καλή συνέντευξη, απλά ξέρει ποιόν να καλέσει.

Δεν πρόλαβα να τη δω όλη τη συνέντευξη αλλά έβαλα λίγο και είδα.
Δεν τον ξέρω τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο αλλά από το λίγο που είδα δεν με προϊδέασε αρνητικά.
Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται και πιο κάτω. Θα την δω όταν έχω περισσότερο χρόνο.

Εγώ πάντως το ξαναλέω. Θεωρώ μεγάλο μείον του δημοσιογράφου να μην αφήνει τον άλλον να ολοκληρώνει τη σκέψη του και να διακόπτει συνέχεια.
Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, να αφήνει τον άλλον να μιλάει μονότερμα αλλά να ξέρει (ο δημοσιογράφος) να κρατά στη συζήτηση μια ισορροπία και έναν ρυθμό.
Ούτε να κάνει κοιλιά, ούτε να καταντάει βαρετό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Μαρ 2019, 22:28

Eμένα δεν μου αρέσουν οι δημοσιογράφοι που ελέγχουν τη συνέντευξη, που έχουν το απόλυτο έλεγχο. Για έναν πολύ απλό λόγο. Όταν καλείς ανθρώπους μεγάλου βεληνεκούς, και τους κάνεις εξυπνακίστικες ερωτήσεις, ή προσπαθείς να τους βάλεις απο κάτω ως ντεμέκ σταρ δημοσιογράφος, φαντάζεις απίστευτα γελοίος.
Συνεπώς, πετυχημένος δημοσιογράφος είναι αυτός που απλά καταφέρνει να έχει σπουδαίους καλεσμένους, ενώ παράλληλα διατηρεί ένα άλφα επίπεδο ερωτήσεων οι οποίες απλά και διακριτικά θα τσιγκλίσουν τον καλεσμένο να πει τα δικά του.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2019, 22:46

Προέλλην έγραψε:Eμένα δεν μου αρέσουν οι δημοσιογράφοι που ελέγχουν τη συνέντευξη, που έχουν το απόλυτο έλεγχο. Για έναν πολύ απλό λόγο. Όταν καλείς ανθρώπους μεγάλου βεληνεκούς, και τους κάνεις εξυπνακίστικες ερωτήσεις, ή προσπαθείς να τους βάλεις απο κάτω ως ντεμέκ σταρ δημοσιογράφος, φαντάζεις απίστευτα γελοίος.

Τώρα περιγράφεις τον Μπογδάνο. :laugh1:
Μπογδάνος - ΣΚΑΙ
Ο συνδυασμός της αποτυχίας.
Του έλεγαν τις ερωτήσεις στο αυτί ρε φίλε.
Έκανε μπαμ.

Προέλλην έγραψε:Συνεπώς, πετυχημένος δημοσιογράφος είναι αυτός που απλά καταφέρνει να έχει σπουδαίους καλεσμένους, ενώ παράλληλα διατηρεί ένα άλφα επίπεδο ερωτήσεων οι οποίες απλά και διακριτικά θα τσιγκλίσουν τον καλεσμένο να πει τα δικά του.

Συμφωνώ.
Διαφωνώ μόνο στο σημείο "σπουδαίοι καλεσμένοι".
Ξέρεις πόσες συνεντεύξεις έχω δει από μη σπουδαίους που όμως ήταν πολύ ενδιαφέρουσες;
Γενικά είναι κρίμα να σνομπάρουμε κάποιους ανθρώπους με κριτήριο ότι πχ ότι δεν έχουν πάρει κάποιο νόμπελ άρα τι να μας πει και αυτός;

Γενικά εξαρτάται και από το συνέντευξη.
Αν θέλω να ενημερωθώ για ένα εξειδικευμένο θέμα θα δω μια συνέντευξη όπως αυτή που έβαλες.
Αν θέλω να χαλαρώσω θα δω μια πιο ελαφριά ... πιο παρεϊστικη συνέντευξη.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2019, 22:53

Φαντάζεστε τον Ζουράρη να παίρνει συνέντευξη;
:laugh1:

ωωωω παναγιά
φλέβα
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 14 Μαρ 2019, 23:30

Εχω παρει γυρω στις 100 συνεντευξεις στον τοπικο τυπο. Οι περισσοτερες με δημαρχους και προεδρους τοπικων φορεων αλλα εχω κανει συνεντευξεις και με υπουργους και με καλλιτεχνες σαν τον Σμαραγδη.

.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”