Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Βαρντασκα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1450

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 12 Ιουν 2019, 16:05

Η Μακεδονία αρχικά ήταν η Πιερία και η Ημαθία. Έπειτα επεκτάθηκε.

Οι Μακεδόνες ήταν ένα ελληνικό δυτικό φύλο ( συγγενικό των Δωριέων, των Αιτωλών, των Ακαρνάνων και των Ηπειρωτών ) που έφτασαν απ' την Ήπειρο στην σημερινή ελληνική ΝΔ Μακεδονία και αφομοίωσαν Αιολείς, ενώ έδιωξαν ξένους λαούς ( π.χ. Θράκες Πίερες ).

Χάρτες

Αρχικά

Εικόνα

Εικόνα

Η διαδρομή της δυναστείας

Εικόνα

Η εκδίωξη των Θρακών της Πιερίας ( το "Πίερες" είναι ελληνικό εξωνύμιο ).

Εικόνα

Η επέκταση
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Α) Φυσικά και ο "Λαζός" , δηλαδή ο ελληνόφωνος Πόντιος του Ανατολικού Πόντου, έχει μεγαλύτερο δικαίωμα ως ελληνόφωνος από τον βουλγαρόφωνο Σλαβομακεδόνα. Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ελληνόφωνοι.

Β) Φυσικά και ο Βλαχαρβανίτης έχει μεγαλύτερο δικαίωμα από τον βουλγαρόφωνο Μακεδόνα . Οι Αρβανίτες προηγήθηκαν των Βουλγάρων στην συνδεσή τους με την Μακεδονία.

Β1) Ο Χαλκοκονδύλης συνδέει τους Αλβανούς με τους Μακεδόνες : Ἀλβανοὺς γὰρ ἔγωγε μᾶλλόν τε τοῖς Μακεδόσι προστίθεσθαι ἂν λέγοιμι, ἢ ἄλλῳ τινὶ τῶν κατὰ τὴν οἰκουμένην ἐθνῶν· οὐδενί τε γὰρ συμφέρονται, ὅτι μὴ τὸ Μακεδόνων γένος.

Ο Σκεντέρμπεης αξίωνε ηρωικό παρελθόν από τον Πύρρο , την Ήπειρο , την Μακεδονία και τον Αλέξανδρο. Έγραφε προς τον πρίγκηπα του Τάραντος πως οι πρόγονοί του ήταν Ηπειρώτες απ’ τους οποίους βγήκε εκείνος ο Πύρρος, στον οποίο ίσα που πρόλαβαν να αντισταθούν οι Ρωμαίοι. Η Αλβανία, ως μέρος της Μακεδονίας, είχε τρανούς προπάτορες, οι οποίοι , υπό τον Μέγα Αλέξανδρο , έφτασαν ως τις Ινδίες.

Η Αλβανία μέρος αποτελούσα της Μακεδονίας σεμνύεται διά τους ευγενείς προπάτορές της, οίτινες υπό τον Μέγαν Αλέξανδρον εισεχώρησαν μέχρι των Ινδιών.


Ο Τζάνες Κορωναίος ( αρχές 16ου αι. ) στο ποίημά του για τον Μερκούριο Μπούα χρησιμοποιεί το Αλβανίτες = Μακεδονίτες.

- Και ο σινιόρ Μερκούριος τετρακοσίους στρατιώτας ,
Με άλογα εκ τον Μωριάν , είχε Μακεδονίτας.


- Με άλογα εκ τον Μοριάν, όλους Μακεδονίτας


- Τ’ ανήμερα λεοντάρια λέγω Μακεδονίτας


- Με άλογα εκ τον Μοριάν πολλούς Μακεδονίτας


- Τριακοσίους διαλεκτούς ανδρείους Αλβανίτας,
Ευθύς μετ ‘ αυτού έλαβεν εκ τους ΜακεδονίταςΟι Χειμαρριώτες αναφέρονται το 1581 στους ομογενείς τους Ρωμαίους /ελληνόφωνους/Γραικούς και Αρβανίτες/αρβανιτόφωνους/Αλβανούς της Ιταλίας και ζητούν βοήθεια από την Δύση για να πάρουν τον Μοριά και όλη την Αρβανητία. Γιατί είναι πολλοί Ρωμαίοι και Αρβανίτες στον Μοριά και στην Χιμάρα και μπορούν να μαζέψουν πολύ στρατό από όλη την Μακεδονία ( Αλβανία ). Θέλουν όμως οι ιερείς τους να είναι ορθόδοξοι γιατί ο πολύς λαός είναι ( θρησκευτικά ) Ρωμαίοι/Γραικοί και δεν ξέρουν φράγκικα.O Ελληνοϊταλός ποιητής Ιωάννης Ατζαγιόλης από την Κορώνη το 1551 για ξεσηκωμό των Ελλήνων :

πάντες οι του Ρωμαϊκού γένους εκλελεγμένοι ,
(…)
Είτα Πελοποννήσιοι απόγονοι ημιθέων,
οι των Λακώνων ευγενείς ποτε και των γενναίων,
άμα καί γένος Αττικόν , κλέος των σοφωτάτων ,
απόγονοι των παλαιών και των ενδοξοτάτων,
εκεί και των Μακεδονών* γένος και των Κερκύρας,
ομού σύν των Δορραχυνών της μάχης και της σπείρας,
(…)
Πρό πάντων Κρήται τολμηροί , άνδρες γεγυμνασμένοι,
(…)


* Αλβανοί και Ηπειρώτες


Β2) Βλάχος Μακεδόνας στην Επανάσταση του '21 :

Την δε αρχηγίαν επί του στρατού του προδότου ενεπιστεύθη ο Υψηλάντης εις του μετά του Γεωργίου συνεννοημένους Φιλικούς, τον Σέρβον Χατζή Πρόδαν και τον Βλάχον Μακεδόνσκην. ( Γερβίνος )

Μετά δε τον φόνον τούτου ο Υψηλάντης διώρισεν αρχηγούς του στρατεύματος του τους δύο σημαντικωτέρους οπλαρχηγούς αυτού , τον Χατση – Πρόδαν , Σέρβον , και τον Μακεδόνσκην , Βλάχον, φέροντα το όνομα της μακεδονικής καταγωγής του. ( Σπυρίδων Τρικούπης )

Όπως δε ιδιοποιηθή ο Βλαδιμηρέσκος και της επί των Βουλγάρων επιρροής, ήν εξήσκει ο Σάββας, ανέδιξεν επίδοξον βασιλέα της Βουλγαρίας Αλέξανδρον τινα Βούλγαρον , υπάρχοντα πάντοτε μετά του Χατσή Πρόδα , τούτον δε ησμενίζοντο και οι εν τω στρατώ Βούλγαροι ονομάζοντες από τούδε “Μπουλγάρσκι Κράλ” ( βασιλέα Βουλγάρων ), υφ’ ώ και ημφιεσμένος ήν ούτος πορφυράν και χρυσόπαστον από κεφαλής μέχρι ποδών στολήν. (... ) ο δέ Χατσή Πρόδας, Μακεδόνσκης και ο “Μπουλγάρσκι Κράλ” ( Αλέξανδρος ) ( Φιλήμων )

Για να φτάσουμε στην σύνδεση των Βουλγάρων με την Μακεδονία θα πρέπει να πάμε στο β΄μισό του 15ου αι. , αλλά η σύνδεση δεν είναι αυτοπροσδιοριστική, γίνεται από ξένο. Συνεπώς μετά πάμε στους πανιλλυριστές και στους πανσλαβιστές και για να φτάσουμε σε αυτοπροσδιορισμό στο β΄μισό του 19ου αι. Η άποψη ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Σλάβοι ξεκίνησε ως παρακλάδι του πανιλλυρισμού από κάτι Κροάτες του 16ου αι. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Vinko_Pribojević https://en.wikipedia.org/wiki/Mavro_Orbini ) Ο πρώτος Βούλγαρος ( "Σκοπιανός" ) ήταν ο Πούλεφσκι στα 1875 . ( https://el.wikipedia.org/wiki/Γκεόργκι_Πούλεφσκι ) Πίστευε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Σλάβοι. Βέβαια και αυτός παρά τον όψιμο μακεδονισμό του κατέληξε Βούλγαρος .

Αφήνω την όχι και τόσο γνωστή σύνδεση του 15ου αι.

Το β΄μισό του 15ου αι. , μετά την άλωση της Χαλκίδας, ένας Βενετός/Βιτσεντζίνος αιχμάλωτος διέσχιζε την Βόρεια Ελλάδα. Στο Άγιο Όρος λέει πως ζούν καλόγεροι “Έλληνες, Μακεδόνες, Βλάχοι, Ιταλοί” κ.α. Μετά πάει στους Φιλίππους ( Φιλιπετζούχ ) που έχτισε ο Φίλιππος ο Μακεδόνας . Εκεί παλιά υπήρχε σταύλος του Μεγαλέξανδρου και βλέπει και μια στήλη με ελληνικά γράμματα. Πάει έπειτα σε ένα κάστρο ανατολικά της Καβάλας που λέγεται Μπαρού και λέει πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι “Έλληνες και Μακεδόνες” . Μετά πάει στην Γκουμουλτζίνα ( Κομοτηνή ) και λέει πως οι κάτοικοί της είναι “Έλληνες και Τούρκοι” και άλλοι. Και τέλος πάει σε ένα βουνό που λέγεται Ντέντιο, που είναι μετά την Κομοτηνή αλλά πρίν το Διδυμότειχο, και λέει πως εκεί υπάρχουν δύο κεφαλοχώρια που κατοικούνται από “Μακεδόνες”.


Χρησιμοποιεί το “Μακεδόνες” γιατί δεν ήξερε το “Βούλγαροι”.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ο Αντζολέλλο για όλους τους σλαβόφωνους που συνάντησε στην πορεία του επέλεξε αβασάνιστα τον όρο «Μακεδόνες» προφανώς από το γεωγραφικό χώρο στον οποίο ζούσαν, χωρίς να τους απευθύνει, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, ερωτήσεις για την ταυτότητά τους. Εξάλλου πιθανότατα ο Ενετός για πρώτη φορά συνάντησε σλαβόφωνους στη Μακεδονία, ταξιδεύοντας από τη Χαλκίδα προς την Κωνσταντινούπολη. Αυτή η καθαρά συμπτωματική επιλογή του όμως υπήρξε τόσο βιαστική όσο και το ταξίδι του αλλά και τόσο επιπόλαιη ώστε δε βρήκε μιμητές και παρέμεινε ένα «άπαξ λεγόμενον».
Οι σύγχρονοι ιστορικοί ττις ΠΓΔΜ, που πρόσεξαν τη χρήση του όρου «Μακεδόνες» από τον Αντζολέλλο, ασχολήθηκαν μόνο με τα χωρία του κειμένου του Ενετού που ανοφέρονται στους «Μακεδόνες» του Αγίου Όρους και του Πόρτο Λάγους, αποφεύγοντας να αναφέρουν και τα «μακεδονικά» χωριά που μνημονεύει ο Αντζολέλλο στην περιοχή του Έβρου, επειδή προφανώς κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε κάθε επιχειρηματολογία που θα στόχευε στη σύνδεση των «Μακεδόνων» του Αντζολέλλο με τις δικές τους απόψεις.


https://ojs.lib.uom.gr/index.php/Valkan ... le/355/362


Για το υπογραμμισμένο ( "βιαστική και επιπόλαιη" ) διατηρώ μια επιφύλαξη γιατί έχω ολόκληρο το έργο και βλέπω ότι χρησιμοποιεί το “Μακεδόνες” και για τους εντός της Κων/πολης, όπου σίγουρα είχε άπλετο χρόνο να πάρει τις πληροφορίες που ήθελε. Λέει πως στην Πόλη υπήρχαν πολλές εκκλησίες “Ελλήνων και Λατίνων, Μακεδόνων κι Αρμενίων” .

Κάνει κι άλλα λαθάκια ο αφηγηματογράφος μας. Ο Βενετός ( Βιτσεντζίνος ) νομίζει πως η Σόφια είναι στην Σερβία. Λέει πως οι δύο μπεϋλερμπέηδες είχαν τις εξής πρωτεύουσες. Αυτός που διοικούσε την Ρωμανία κατοικούσε “στην Σερβία, στην πόλη Σόφια” και αυτός που διοικούσε την Ανατολία κατοικούσε στην Γκερουάν ( Καραμανλία ), στην πόλη Κιουτέι ( Κιουτάχεια ).
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 10845
Τοποθεσία: F.R. Liberland
Επικοινωνία:

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 14 Ιουν 2019, 12:11

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Οι Μακεδόνες ήταν ένα ελληνικό δυτικό φύλο


LOL :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :ohno:

Και άντε, ας υποθέσουμε ότι ήταν «ελληνικό» φύλο (και όχι αχταρμάς από -εξελληνισμένα και μη- φύλα).

Τί σχέση είπαμε έχει ο Λαζοπόντιος ή ο Βλαχαρβανίτης ή ο εξελληνισμένος -δια της βίας- Σλάβος που ζει σήμερα στη Μακεδονία με τους Μακεδόνες της αρχαιότητας; :hmmm
0 .
«Σκουπίδια της TV και το κεφάλι σου κάδος
Mεταλλάχτηκες από εργάτης σε σκλάβος
Στάσου κι αναρωτήσου αν κάνεις κάπου λάθος
Ή χαρείτε όλοι μαζί το μεγαλείον της Ελλάδος...»


https://www.youtube.com/watch?v=6YzYlggv560

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1450

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 14 Ιουν 2019, 16:30

Adminović έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Οι Μακεδόνες ήταν ένα ελληνικό δυτικό φύλο


LOL :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :ohno:

Και άντε, ας υποθέσουμε ότι ήταν «ελληνικό» φύλο (και όχι αχταρμάς από -εξελληνισμένα και μη- φύλα).

Τί σχέση είπαμε έχει ο Λαζοπόντιος ή ο Βλαχαρβανίτης ή ο εξελληνισμένος -δια της βίας- Σλάβος που ζει σήμερα στη Μακεδονία με τους Μακεδόνες της αρχαιότητας; :hmmm

Δεν υποθέτουμε ότι ήταν "ελληνικό" φύλο. Ήταν ελληνικό φύλο. :elladara: :ailadara: Αν με το "αχταρμάς" εννοείς ότι είχαν αφομοιώσει και τμήματα άλλων λαών , αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Με όλους τους λαούς ισχύει.


Εξήγησα παραπάνω την ιστορική σύνδεση των αλλόφωνων Ελλήνων με τους Μακεδόνες. :reading22: Ομοίως και την σύνδεση των Ελλήνων του Πόντου , η οποία είναι η ίδια που έχει και κάθε άλλος Νεοέλληνας.

Κανένας Σλάβος δεν εξελληνίστηκε δια της βίας. Γι' αυτό υπάρχουν ακόμη στην ελληνική Μακεδονία σλαβόφωνοι ελληνόφρονες και σλαβόφωνοι σκοπιανόφρονες ή βουλγαρόφρονες. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες είναι και οι λιγότεροι.


Στην Μακεδονία υπήρχαν ελληνόφωνοι και πρίν το 1922. Μάλιστα στην σημερινή ελληνική Μακεδονία ήταν η πελιοψηφία μεταξύ των χριστιανών.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 38575
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Ιουν 2019, 16:39

Τλαξκαλτεκο μια παρακληση: γραφεις ενδιαφεροντα πραγματα αλλα (προσωπικα τουλαχιστον) κουραζει η μακροσκελης παραθεση πηγων.

Το βλεπω και απο τα δικα μου νηματα οτι αν βαλω κειμενο πανω απο δυο παραγραφους δεν τα διαβαζει κανεις.

Ειδικα οταν βλεπω να ποσταρεις ποιηματακια τραβαω τα βυζια μου :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1450

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 14 Ιουν 2019, 16:49

Λαχουρένιος έγραψε:Τλαξκαλτεκο μια παρακληση: γραφεις ενδιαφεροντα πραγματα αλλα (προσωπικα τουλαχιστον) κουραζει η μακροσκελης παραθεση πηγων.

Το βλεπω και απο τα δικα μου νηματα οτι αν βαλω κειμενο πανω απο δυο παραγραφους δεν τα διαβαζει κανεις.

Ειδικα οταν βλεπω να ποσταρεις ποιηματακια τραβαω τα βυζια μου :DΏχ, που να έβαζα και συνδέσμους δηλαδή. :pardon: Για όλα τα παραπάνω είχα συνδέσμους με παραπομπή στο πρωτότυπο , αλλά το θεώρησα υπερβολικό και τους έσβησα. :laugh1:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 38575
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Ιουν 2019, 17:08

Νομιζω ειναι πιο βολικο να αναφερεις το ζουμι των πηγων που γνωριζεις και τις ιδιες τις πηγες να τις βαζεις πιο σποραδικα και σε σποιλερ.

Κανεις εδω δεν ειναι επαγγελματιας ιστορικος οποτε δεν ενδιαφερεται για πηγες.

Εσυ για καλο το κανεις αλλα παει τζαμπα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 10845
Τοποθεσία: F.R. Liberland
Επικοινωνία:

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Ιουν 2019, 07:45

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Εξήγησα παραπάνω την ιστορική σύνδεση των αλλόφωνων Ελλήνων με τους Μακεδόνες. :reading22: Ομοίως και την σύνδεση των Ελλήνων του Πόντου , η οποία είναι η ίδια που έχει και κάθε άλλος Νεοέλληνας.


Εσύ τη μία μας λες ότι η Μακεδονία είναι ουσιαστικά η Πιερία διότι εκεί είχαν εγκατασταθεί οι λάθρο από το Άργος και μετά μας λες ότι οι 12 φυλές του Ισραήλ που ήρθαν στην Ελλάδα το Μεσαίωνα και σταδιακά έγιναν ελληνόφωνοι έχουν σχέση με αρχαίους Μακεδόνες διότι .....σήμερα είναι ελληνόφωνοι.... :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax:

Βάζεις και τί είπε ο κάθε τυχάρπαστος που ονειρευόταν ότι έχει κάποια σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και έδεσε το γλυκό... :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :xaxax: :oleole: :oleole:

Ωραία λοιπόν, και ο Γκρουέφσκι έχει σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες τότε. :bigsmile45:

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Κανένας Σλάβος δεν εξελληνίστηκε δια της βίας. Γι' αυτό υπάρχουν ακόμη στην ελληνική Μακεδονία σλαβόφωνοι ελληνόφρονες και σλαβόφωνοι σκοπιανόφρονες ή βουλγαρόφρονες. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες είναι και οι λιγότεροι.


Ωραία λοιπόν.
Επομένως και στην Τουρκία δεν υπήρξαν βίαιοι εκτουρκισμοί ή διωγμοί κατά των Ρωμιών, διότι ακόμα υπάρχουν Ρωμιοί εκεί.
Μη σε πετύχω να λες πουθενά για διωγμούς Ρωμιών. :bigsmile45:
0 .
«Σκουπίδια της TV και το κεφάλι σου κάδος
Mεταλλάχτηκες από εργάτης σε σκλάβος
Στάσου κι αναρωτήσου αν κάνεις κάπου λάθος
Ή χαρείτε όλοι μαζί το μεγαλείον της Ελλάδος...»


https://www.youtube.com/watch?v=6YzYlggv560

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1450

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 15 Ιουν 2019, 11:26

Adminović έγραψε:Εσύ τη μία μας λες ότι η Μακεδονία είναι ουσιαστικά η Πιερία διότι εκεί είχαν εγκατασταθεί οι λάθρο από το Άργος και μετά μας λες ότι οι 12 φυλές του Ισραήλ που ήρθαν στην Ελλάδα το Μεσαίωνα και σταδιακά έγιναν ελληνόφωνοι έχουν σχέση με αρχαίους Μακεδόνες διότι .....σήμερα είναι ελληνόφωνοι....

Βάζεις και τί είπε ο κάθε τυχάρπαστος που ονειρευόταν ότι έχει κάποια σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και έδεσε το γλυκό...

Ωραία λοιπόν, και ο Γκρουέφσκι έχει σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες τότε.

Οι λαθρό από το Άργος, η δυναστεία δηλαδή, πρέπει να εγκαταστάθηκε πιο ψηλά. Το φύλο των Μακεδόνων πρωτοεγκαταστάθηκε στην Πιερία. Οι "12 φυλές του Ισραήλ" που ήρθαν δεν αφομοιώθηκαν όλοι, αλλά τμήμα τους. Γι' αυτό υπήρχαν και υπάρχουν στην Μακεδονία βλαχόφωνοι, αρβανιτόφωνοι και σλαβόφωνοι παράλληλα με τους ελληνόφωνους. Στην Μακεδονία υπάρχει συνεχής ελληνοφωνία από την κάθοδο των Ελλήνων Ινδοευρωπαίων μέχρι σήμερα.

Ο κάθε τυχάρπαστος έμαθε για την ιστορία του τόπου από τους ελληνόφωνους και την ενσωμάτωσε στο ιστορικό του παρελθόν.

Έλα όμως που η μακεδονικότητα του Γκρούεφσκι είναι πιο πρόσφατη από αυτή των τυχάρπαστων και έτσι βρίσκει σε τοίχο. Εάν ο Γκρούεφσκι είχε υιοθετήσει κάποια παιονικότητα ή δαρδανικότητα δεν θα είχε πρόβλημα.

Ωραία λοιπόν.
Επομένως και στην Τουρκία δεν υπήρξαν βίαιοι εκτουρκισμοί ή διωγμοί κατά των Ρωμιών, διότι ακόμα υπάρχουν Ρωμιοί εκεί.
Μη σε πετύχω να λες πουθενά για διωγμούς Ρωμιών.


Στην Τουρκία είχαμε βίαιους εξισλαμισούς, παιδομάζωμα, καταστροφές, λεηλασίες, εξανδραποδισμούς , γενοκτονίες και πογκρόμ από τον 11ο αι. έως τον 20ο αι. Οι Ρωμιοί που υπάρχουν είναι λιγότεροι από 10.000 όταν με βάση την συνθήκη της Λωζάνης θα έπρεπε να είναι 150.000 στην Πόλη και πελιοψηφία στην Ίμβρο και στην Τένεδο.
Μπορείς να μου πείς με συγκεκριμένα ιστορικά περιστατικά κάτι παρόμοιο που έγινε από τους Έλληνες στην Μακεδονία σε βάρος των Σλάβων από τον 6ο αι. έως σήμερα ;
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 10845
Τοποθεσία: F.R. Liberland
Επικοινωνία:

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Ιουν 2019, 12:03

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο κάθε τυχάρπαστος έμαθε για την ιστορία του τόπου από τους ελληνόφωνους και την ενσωμάτωσε στο ιστορικό του παρελθόν.

Έλα όμως που η μακεδονικότητα του Γκρούεφσκι είναι πιο πρόσφατη από αυτή των τυχάρπαστων και έτσι βρίσκει σε τοίχο. Εάν ο Γκρούεφσκι είχε υιοθετήσει κάποια παιονικότητα ή δαρδανικότητα δεν θα είχε πρόβλημα.


Και η δική σου «ελληνικότητα» (πολλώ δε μάλλον η «μακεδονικότητα») είναι σχετικά πρόσφατη. :pardon:

Πριν 200 χρόνια έλεγες ότι είσαι Ρωμαίος / Ρωμιός, ότι η ιστορία σου αρχίζει από τον Μ. Κωνσταντίνο και ότι πνευματικό σου κέντρο είναι η Κων/πολη (απ’ έξω απ’ έξω άλλωστε ακόμα αυτά λέτε).

Ακόμη δε και οι λιγοστοί ελληνίζοντες λόγιοι της εποχής, που απαρνούνταν τη ρωμαϊκή εθνική ταυτότητα, έλεγαν τα χειρότερα για τους αρχαίους Μακεδόνες, θεωρώντας τους κατακτητές και βάρβαρους.

Το γένος μας αφού εξέπεσε, υπεδουλώθη εις τον ζυγόν των Μακεδόνων, Ρωμαίων, και εν εσχάτοις εις τον παρόντα βαρύν ζυγόν.

https://tvxs.gr/news/blogarontas/oi-mak ... hniko-afigΟ Γκρουέφσκι τουλάχιστον δεν έλεγε ότι οι Μακεδόνες είναι βάρβαροι και κατακτητές και μετά να το παίζει Μακεδόνας... :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:


Τλαξκαλτέκος έγραψε:Στην Τουρκία είχαμε βίαιους εξισλαμισούς, παιδομάζωμα, καταστροφές, λεηλασίες, εξανδραποδισμούς , γενοκτονίες και πογκρόμ από τον 11ο αι. έως τον 20ο αι. Οι Ρωμιοί που υπάρχουν είναι λιγότεροι από 10.000 όταν με βάση την συνθήκη της Λωζάνης θα έπρεπε να είναι 150.000 στην Πόλη και πελιοψηφία στην Ίμβρο και στην Τένεδο.
Μπορείς να μου πείς με συγκεκριμένα ιστορικά περιστατικά κάτι παρόμοιο που έγινε από τους Έλληνες στην Μακεδονία σε βάρος των Σλάβων από τον 6ο αι. έως σήμερα ;


Μέχρι και καταδίκες από διεθνή δικαστήρια έχεις φάει....αλλά δεν ξέρεις ή δεν έχεις ακούσει αν υπήρξαν διωγμοί... :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:

http://elawyer.blogspot.com/2005/10/blo ... 84105.html

Τσίμπα κι αυτό:

Εικόνα


:laugh1:
0 .
«Σκουπίδια της TV και το κεφάλι σου κάδος
Mεταλλάχτηκες από εργάτης σε σκλάβος
Στάσου κι αναρωτήσου αν κάνεις κάπου λάθος
Ή χαρείτε όλοι μαζί το μεγαλείον της Ελλάδος...»


https://www.youtube.com/watch?v=6YzYlggv560

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1450

Re: Βαρντασκα

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 15 Ιουν 2019, 13:53

Adminović έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο κάθε τυχάρπαστος έμαθε για την ιστορία του τόπου από τους ελληνόφωνους και την ενσωμάτωσε στο ιστορικό του παρελθόν.

Έλα όμως που η μακεδονικότητα του Γκρούεφσκι είναι πιο πρόσφατη από αυτή των τυχάρπαστων και έτσι βρίσκει σε τοίχο. Εάν ο Γκρούεφσκι είχε υιοθετήσει κάποια παιονικότητα ή δαρδανικότητα δεν θα είχε πρόβλημα.


Και η δική σου «ελληνικότητα» (πολλώ δε μάλλον η «μακεδονικότητα») είναι σχετικά πρόσφατη. :pardon:

Πριν 200 χρόνια έλεγες ότι είσαι Ρωμαίος / Ρωμιός, ότι η ιστορία σου αρχίζει από τον Μ. Κωνσταντίνο και ότι πνευματικό σου κέντρο είναι η Κων/πολη (απ’ έξω απ’ έξω άλλωστε ακόμα αυτά λέτε).

Ακόμη δε και οι λιγοστοί ελληνίζοντες λόγιοι της εποχής, που απαρνούνταν τη ρωμαϊκή εθνική ταυτότητα, έλεγαν τα χειρότερα για τους αρχαίους Μακεδόνες, θεωρώντας τους κατακτητές και βάρβαρους.


Η δική μου ελληνικότητα ( συνεπώς και μακεδονικότητα ) είναι ιστορικά συνεχής μαρτυρούμενη εδώ και 3000 χρόνια. Του Γκρούεφσκι είναι από το 1944, άντε απ' τα τέλη του 19ου αι. το πολύ, και προσκρούει στην δική μου. Είναι κλέφτης ξένων αγαθών και οι κάτοχοι αρνούνται να τους τα αρπάξει.

Πρίν 200 χρόνια έλεγα ότι είμαι Ρωμιός και Έλληνας και Γραικός και ότι τόσο το αρχαίο Βυζάντιο όσο και η Κωνσταντινούπολη είναι δική μου.

Οι ελληνίζοντες που λές ήταν δυτικοβαρεμένοι , επηρεασμένοι από την Γαλλική Επανάσταση, και συνεπώς αντίθετοι με ότι εχθρευόταν την κλασσική πόλη - κράτος και την αρχαία δημοκρατία. Αυτοί ήταν ελάχιστοι. Αλλά και από αυτούς πολλοί δέχονταν πως οι αρχαίοι Μακεδόνες και το Βυζάντιο ήταν ελληνικά. Η πλειοψηφία βέβαια αποδεχόταν τον Μέγαλέξανδρο και τους Μακεδόνες ως δικό τους.

Το γένος μας αφού εξέπεσε, υπεδουλώθη εις τον ζυγόν των Μακεδόνων, Ρωμαίων, και εν εσχάτοις εις τον παρόντα βαρύν ζυγόν.

https://tvxs.gr/news/blogarontas/oi-mak ... hniko-afigΟ Γκρουέφσκι τουλάχιστον δεν έλεγε ότι οι Μακεδόνες είναι βάρβαροι και κατακτητές και μετά να το παίζει Μακεδόνας... :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:


Τι μου φέρνεις λοιπόν τώρα εδώ ; Τις ανοησίες των φραγκοβαρεμένων σαν τον Κοραή. Έλα όμως που όλοι αυτοί μιλούν για πολιτική υποδούλωση κυρίως και αυτό δεν θα στο πεί κανένα τζάνγκλ ρηπόρτ που έχει στοχευμένη ατζέντα.

Ο ίδιος ο Κοραής :

Οι διάδοχοι του Αλεξάνδρου ήσαν και αυτοί Έλληνες . ( Κοραής, Σάλπισμα Πολεμιστήριον ).

Θες να δείς τι πίστευαν άλλοι λόγιοι ;

Ανάστησε Θεέ μου έναν Αλέξανδρον Μακεδόνα να ελευθερώσει την αθλίαν Ελλάδα μας. ( Ιωάννης Πρίγκος , 18ος αι. )

Kαι ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Μελέτιος Πηγάς ( 1549 - 1601 ), εξαιρετικά αφιερωμένο :

Εσείς είσθε το γένος εκείνο το περιφρονημένον των Ρωμαίων, το οποίον ποτέ εκυρίευσεν όλην την Οικουμένην με την δύναμιν των αρμάτων. Η πρώτη μοναρχία των Περσών μετετέθη εις Αιγυπτίους, από τους Αιγυπτίους εις Μακεδόνας, οι οποίοι ήσαν Έλληνες, το γνήσιον γένος σας. Από εκείνους δε ες τους Ρωμαίους, από τούς οποίους εσείς και κρατάτε και λέγεσθε. Εσείς είσθε εκείνοι, των οποίων οι πατέρες εφώτισαν την οικουμένην, την Ορθοδοξίαν της Χριστού πίστεως. Τα λείψανα είστε εσείς της βασιλείας των Ρωμαίων, εσείς τα λείψανα της Ορθοδοξίας. Από εσάς όλα τα έθνη, όσα ομολογούσι τον Χριστόν, αναμένουσι να πάρουσι το στερέωμα των δογμάτων της πίστεως και τους θεσμούς των εκκλησιαστικών πράξεων, τα ήθη και την πολιτείαν της θεαρέστου ζωής. Όλος ο κόσμος εις εσάς αναδρανίζει, εσάς ως φως του κόσμου.


Α, και για να μην νομίζεις πως με το "Ρωμαίους" εννοεί τίποτα Λατίνους ( αρχαίους Ρωμαίους ) σου διευκρινίζει αλλού : ότι τους απανταχού Γραικούς , είτουν Ρωμαίους, έχει καλούς χριστιανούς


Τλαξκαλτέκος έγραψε:Στην Τουρκία είχαμε βίαιους εξισλαμισούς, παιδομάζωμα, καταστροφές, λεηλασίες, εξανδραποδισμούς , γενοκτονίες και πογκρόμ από τον 11ο αι. έως τον 20ο αι. Οι Ρωμιοί που υπάρχουν είναι λιγότεροι από 10.000 όταν με βάση την συνθήκη της Λωζάνης θα έπρεπε να είναι 150.000 στην Πόλη και πελιοψηφία στην Ίμβρο και στην Τένεδο.
Μπορείς να μου πείς με συγκεκριμένα ιστορικά περιστατικά κάτι παρόμοιο που έγινε από τους Έλληνες στην Μακεδονία σε βάρος των Σλάβων από τον 6ο αι. έως σήμερα ;


Μέχρι και καταδίκες από διεθνή δικαστήρια έχεις φάει....αλλά δεν ξέρεις ή δεν έχεις ακούσει αν υπήρξαν διωγμοί... :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:

http://elawyer.blogspot.com/2005/10/blo ... 84105.html

Τσίμπα κι αυτό:

ΕικόναΤου λές για γενοκτονίες και εξανδραποδισμούς και σου φέρνει το Ουράνιο Τόξο. :s_no

Μετά βάζει και μια εφημερίδα που λέει ότι αυτοβούλως σλαβόφωνοι Έλληνες θέλουν να σταματήσουν να ομιλούν την σλαβική. Και αυτό το θεωρεί διωγμό από το ελληνικό κράτος. Ε, πάρε και ένα όταν δεν υπήρχε ελληνικό κράτος στην Μακεδονία και μάλιστα σε περιοχές που έμειναν εκτός Ελλάδας .Στις 12/3/1878 ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Στρώμνιτσας έκανε έγγραφη διαμαρτυρία για την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου :

Ημείς οι κάτοικοι Στρουμνίσσης δεν θέλομεν να υπαχθώμεν υφ’ οιονδήποτε σλαβικόν ζυγόν, διότι είμεθα και θέλομεν να είμεθα Μακεδόνες και σταθερόν μέλος της μεγάλης Ελληνικής Οικογενείας (…) Εν τούτοις ομολογούμεν , ότι υπάρχει εν ημίν ως κοινή γλώσσα μιξοβάρβαρος τις βουλγαρική ήδη όμως το πλείστον των ανδρών , όλοι οι νεώτεροι, το τέταρτον των γυναικών ομιλούσι την ελληνικήν. Αλλ’ είναι δυνατόν και δίκαιον εκ της λαλουμένης μόνον γλώσσης να κρίνη τις και αποφασίζη περί του εθνικισμού και της τύχης ενός λαού ως περί κτηνών ; Τότε εις ποίαν εθνικότητα ανήκουσιν οι Εβραίοι, το πλείστο των εν την Μικρά Ασία και αλλαχού Ελλήνων , των την τουρκικήν λαλούντων ; Προς δε και αυτοί οι καλούμενοι Βούλγαροι τότε δεν είναι Βούλγαροι , ως ομιλούντες σλαϋικήν διάλεκτον αντί της εντελώς απολεσθείσης εθνικής γλώσσης των. (…) Τέλος πάντων αισθανόμενοι ότι εις τας φλέβας ημών ρέει το αίμα του Φιλίππου και Αλεξάνδρου και εμπεποτισμένοι υπό των μεγάλων παραδόσεων της ενδόξου ημών προγονικής ιστορίας και υπό του αγήρου ελληνικού πολιτισμού , δεν θέλομεν να συνενωθώμεν μετά Σλαύων (…)
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )


Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”