Τι ακουν τ αυτιά μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 15424

Τι ακουν τ αυτιά μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Απρ 2019, 10:43

Εικόνα
Ο πρόεδρος των Σκοπίων Ιβάνοφ


Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, με την ευκαιρία της μεγάλης χριστιανικής γιορτής του Πάσχα, συνεχάρη όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, καθώς και όλους τους πιστούς της Ευαγγελικής Μεθοδιστικής Εκκλησίας στη χώρα.

Στο μπερδεμένο τελευταίο μήνυμά του, ο Ιβάνοφ, με το αξίωμα του προέδρου των Σκοπίων, λόγω λήξης της θητείας του, αναφέρθηκε στον εκχριστιανισμό των Σλαβομακεδόνων πριν από …δύο χιλιάδες χρόνια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναμειγνύει τον ψευδοεθνικισμό του με ασυναρτησίες. Ο ίδιος, άλλωστε προβάλλοντας τον ανθελληνισμό του, δήλωσε δημόσια ότι η λέξη ‘Μακεδονία’ δεν είναι ελληνική αλλά προέρχεται από την …Ινδία!


Τώρα αναφέρεται στους Σλάβους πριν από …δύο χιλιάδες χρόνια στη Μακεδονία.

«Επί δύο σχεδόν δύο χιλιετίες, το μήνυμα του Κυρίου Ιησού – Χριστού, βοήθησε τους χριστιανούς στη Μακεδονία να αντέξουν και τις πιο τρομερές διώξεις, να αντισταθούν στους ισχυρότερους πειρασμούς και να ξεπεράσουν τις μεγαλύτερες συγκρούσεις.

Το μήνυμα του Πάσχα δημιούργησε πνευματικούς ανθρώπους που άλλαξε το πνεύμα της κοινωνίας μας και μέσω της συγχώρεσης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού, όπως λέει ο Κλήμης της Αχρίδας ξεπεράσαμε τις δυσκολίες με την καλοσύνη», σημειώνει η σκοπιανή “Denesen”, αναφερόμενη στο μήνυμα Ιβάνοφ.

Πηγή: echedoros-a.gr


https://www.crashonline.gr/paraskinio/1 ... makedonia/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Spark
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3727
Τοποθεσία: space

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Spark » 28 Απρ 2019, 11:14

είναι πιθανό να έλεγαν λέξεις παρομοιες ή ίδιες με αυτές ελεγαν ελληνες.
που ξερεις εσυ τι ελεγαν στην ινδία πριν 5000 προ χριστου;

την γεφυρα του αδαμ αναλυσε η nasa και χρονολόγησε τα υλικά 1.7 εκατομμύρια χρόνων!!

According to ancient Indian legend, King Rama built a bridge between India and Sri Lanka more than a million years ago. Some have looked at NASA satellite images and noted what looks like the remnants of such a bridge. The question is whether it is man-made or a natural formation.

The Encyclopedia Britannica describes it as a “chain of shoals,” but notes: “Traditionally, it is said to be the remnant of a huge causeway constructed by Rama, the hero of the Hindu epic ‘Ramayana,’ to facilitate the passage of his army from India to Ceylon (Sri Lanka) for the rescue of his abducted wife, Sita.

In 2007, when fresh NASA images emerged showing Adam’s Bridge and gained traction online, India’s Bharatiya Janata Party (BJP) announced that NASA dated the bridge to 1.7 million years ago. This date fit well with the Indian legends, corresponding to one of the four ages of mankind, the one in which King Rama lived.

0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3142

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 28 Απρ 2019, 15:35

131 μ.Χ. Πανελλήνιον

From inscriptions found, member cities included Athens, Megara, Sparta, Chalcis, Argos, Acraephiae, Epidaurus, Amphicleia, Methana, Corinth, Hypata, Demetrias, Thessalonica, Magnesia on the Maeander, Eumeneia, as well the cities of Crete.

https://en.wikipedia.org/wiki/Panhellenion

The name Macedonia derives from the Greek Μακεδονία (Makedonía), a kingdom (later, region) named after the ancient Macedonians, from the Greek Μακεδόνες (Makedones), "Macedonians", explained as having originally meant either "the tall ones" or "highlanders". The word Μακεδνόν (Makednon) is first attested in Herodotus as the name which the Greek ethnos was called (which was later called Dorian) when it settled around Pindus mountain range. Makednon is related to the Ancient Greek adjective μακεδνός (makednós), meaning "tall, slim", attested in Homer and Hesychius of Alexandria in its feminine form "μακεδνή" (makednē), meaning "long, tall". It cognates with the words μακρός (makros, "long, large") and μήκος (mēkos, "length"), both deriving from the Indo-European root *mak-, meaning "long' or "slender". Linguist Robert S. P. Beekes claims that both terms are of Pre-Greek substrate origin and cannot be explained in terms of Indo-European morphology.

https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(terminology)#Etymology


:bigsmile45:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3142

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Ιούλ 2020, 18:03

Ότι το Μάνη είναι "σλαβοϊλλυρικό" - ότι κι αν σημαίνει αυτή η σύνθετη παπαριά :sgrat: - ή αρβανίτικο.
viewtopic.php?f=20&t=5071&p=302881#p302871
viewtopic.php?f=20&t=5071&p=302881#p302881

Φυσικά το Μάνη είναι ξεκάθαρα ελληνικό. Εμφανίζεται πριν την κάθοδο των αλβανοφώνων και κατά την μαρτυρία του Πορφυρογέννητου οι Μανιάτες δεν ήταν Σλάβοι.

Το καλύτερο βιβλίο που έχει βγεί για την Μάνη είναι του συγχωρεμένου του Ανάργυρου Κουτσιλιέρη , «Ιστορία της Μάνης, Αρχαία – Μεσαιωνική – Νεότερη, Εκδόσεις Παπαδήμα , 1996». Εκεί έχει 2 κεφάλαια για την προέλευση του ονόματος και για το ποια περιοχή πρωτοονομάστηκε έτσι.

Πρώτα αναφέρει όλες τις προτεινόμενες ετυμολογίες και παρετυμολογίες ( Ψευδο- Δωρόθεος Μονεμβασίας – μανία, Στεφανόπουλοι – μανία, Πετρίδης – λατινικό manus = χέρι ή μάινα τα πανιά λόγω των τρικυμιών, Φουρίκης ( 1928 ) – αλβανικό μάνι = μουριά/μορέα). Η άποψη του Φουρίκη επικρατεί και λέει πως το μάνι μπορεί να γίνει σε Μαΐνη του Πορφυρογέννητου , γιατί στην αλβανική η προφορά του α δίνει την εντύπωση και της παρουσίας ενός ι. Μάλιστα τοποθετεί την αρχική Μάνη κοντά στον Ζυγό του Ταϋγέτου, μεταξύ Λεύκτρου και Οιτύλου. Ο Ζακυνθηνός λέει για την πρόταση του Φουρίκη : «Η ερμηνεία αύτη είναι ανεπαρκής και ουχί πειστική φωνητικώς, απαράδεκτος δε ιστορικώς». Γιατί ιστορικώς ; Μα γιατί οι Αλβανοί δεν κατέβηκαν τόσο νωρίς στην Ελλάδα. Εδώ στην Αλβανία έφτασαν γύρω στο 630 και μάλιστα μετά τους Σλάβους. Ο γλωσσολόγος Γεωργακάς «έδειξε ότι η ερμηνεία του Φουρίκη φωνητικώς είναι ατελής». Η τοποθεσία που βάζει ο Φουρίκης την Μάνη πάλι δεν είναι σωστή και απ’τα γεωγραφικά λάθη που κάνει δεν φαίνεται να γνωρίζει καλά την περιοχή. Τοποθετεί την Λάγια στην Δυτική Μάνη :ohno: και νομίζει πως το Κάβογκρόσσο απέχει από τον Ζυγό «ικανάς ημέρας», ενώ η Λάγια είναι στην Ανατολική Μάνη και το Κάβογκρόσσο απέχει από το Οίτυλο, την είσοδο του Ζυγού, 5 ώρες με το γαϊδούρι.

Πειστική ερμηνεία για το όνομα της Μάνης έδωσε ο καθηγητής Ε. Πεζόπουλος. Προέρχεται από το θηλυκό του μανός = αραιός, φαλακρός, άδενδρος. Την ερμηνεία αυτή δέχεται ο γλωσσολόγος Γεωργακάς. Τοπωνύμιο Μανός υπάρχει στην Χίο και στην Γορτυνία. ( Μάνη υπάρχει στην Θράκη, στην Αιτωλοακαρνανία και στο νησάκι των Ιωαννίνων ). Το θηλυκό μανή εύκολα γίνεται Μάνη. Π.χ. χονδρός – χόνδρος , λευκή – λεύκη, ζεστή – ζέστη κ.λπ. Π.χ. Θέρμος ( αντί Θερμός ) στην Αιτωλία. Και με το Μαΐνη τι γίνεται ; Γράφει ο Γεωργακάς : «η παρά Πορφυρογεννήτω μνεία είναι μέν η παλαιοτέρα γραπτή, αλλ’ ουδέν πείθει ότι ο τύπος Μαΐνη είναι ο αρχικός. Δύναται να είναι ηλλοιωμένος τύπος του Μάνη και τούτο θα υποστηρίξω ευθύς. Εκ του Μάνη προήλθε το Μάινη… Εν τω Χρονικώ του Μορέως απαντούν αμφότεροι οι τύποι Μάινη και Μάνη. Ο δέ τύπος Μαΐνης του Πορφυρογεννήτου είναι λόγιος και δέον, νομίζω , να ερμηνευθεί εκ του δημώδους τύπου Μάινη… Επί τινων λέξεων ιδιωματικών και τινων συνηθεστέρων παρατηρείται ανάπτυξις ημιφώνου i μετά το φωνήεν συλλαβής τονιζομένης ή προτόνου.»

Σημειώνει τύπους χάινομαι , χαϊμένος, βάιζει/βάζει , άιγωρος και ο Κουτσιλιέρης χαϊμός/χαμός , χαϊχούλιας/χαχούλιας , κλάιματα/κλάματα.

Η παραταινάρια περιοχή λοιπόν έδινε με τα γυμνά της βουνά την εικόνα της μανής , άδενδρης χώρας και έτσι σχηματίσθηκε το τοπωνύμιο Μάνη.

Ποια περιοχή όμως ονομάστηκε Μάνη ; Ο Πόρφυ λέει «ο δέ τόπος εστίν άνυδρος καί απρόσοδος, ελαιοφόρος δέ, όθεν καί την παραμυθίαν έχουσι». Ταιριάζει γάντι στη Μέσα Μάνη που κανόνι δεν την πιάνει :laugh1: και είναι μόνο κοτρώνια και αγκάθια.
Δεν γίνεται η Μάνη να ήταν στο Λεύκτρο του Φουρίκη. Γράγει ο Παχυμέρης για το Λεύκτρο : Πάν το περί Κιστέρνα θέμα, πολύ γε όν το μήκος και πολλοίς βρύον τοις αγαθοίς. Το Χρονικό του Μορέως διακρίνει τα κάστρα του Λεύ(κ)τρου και παλαιάς Μαΐνης . Ο Σφραντζής βέβαια λέει «Λεύκτρα Μαΐνης» , οι ίδιοι οι Μανιάτες ήξεραν όμως ποια ήταν η αρχική Μάνη, όπως βλέπουμε από την αλληλογραφία Μανιατών και Δυτικών. Π.χ. το 1571, «από τήν Μάνην εος εις το Βήτηλο» και «όλος ο τόπος της Μαήνης ήγουν από τον κάβο της Μαήνης εός το Βύτηλο». Συνεπώς αρχικά «Μάνη» ήταν η Μέσα Μάνη.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 15424

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Ιούλ 2020, 08:21

Δείτε πως κατασκευάζονται οι μάσκες για τον Κορονοιό. :D :D :D


https://www.facebook.com/blueactionfigu ... 417965098/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3142

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 20 Αύγ 2020, 10:20

Αυτή την ωραία φράση του Peter Drucker :

«ό,τι πρέ­πει, να γί­νει σή­με­ρα, για να δι­καιού­μα­στε το αύ­ριο, κα­θώς το αύ­ριο δεν εί­ναι πα­ρά το σή­με­ρα, για το ο­ποί­ο φρο­ντί­σα­με χθες».
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3142

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 20 Αύγ 2020, 10:43

Ο Άγγλος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων (4 Ιανουαρίου 1643 - 31 Μαρτίου 1727)
Σχόλιο 2020-08-20 103826_LI.jpg
Σχόλιο 2020-08-20 103853_LI.jpg
Σχόλιο 2020-08-20 103919.png



http://army.gr/sites/default/files/mag_20120101.pdf
σελ. 124
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3142

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 01 Σεπ 2020, 14:05

Οι κκεκεδες ρε παπάρα είναι τα καλύτερα παιδιά. Σε όλα. Από ομορφάδα θες, από ιδεολογικο-πολιτική συγκρότηση, από πολιτικο-κοινωνικά κριτήρια, από επιτυχίες στις γυναίκες, από επαγγελματική επιτυχία, από συγκροτημένη σκέψη και σαφή γραπτό λόγο, από τσαχπινιά, από μόρφωση
viewtopic.php?f=3&t=12259&start=10#p304733

:laugh1: :s_rofl :xaxax: :lololol: :lol: :buhaha: :bigsmile35: :rofll: :happy01:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover
Δημοσιεύσεις: 13102
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 02 Σεπ 2020, 11:57

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Οι κκεκεδες ρε παπάρα είναι τα καλύτερα παιδιά. Σε όλα. Από ομορφάδα θες, από ιδεολογικο-πολιτική συγκρότηση, από πολιτικο-κοινωνικά κριτήρια, από επιτυχίες στις γυναίκες, από επαγγελματική επιτυχία, από συγκροτημένη σκέψη και σαφή γραπτό λόγο, από τσαχπινιά, από μόρφωση
viewtopic.php?f=3&t=12259&start=10#p304733

:laugh1: :s_rofl :xaxax: :lololol: :lol: :buhaha: :bigsmile35: :rofll: :happy01:


Διαφωνείς κάπου; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3142

Re: Τι ακουν τ αυτία μας και τι βλέπουν τα μάτια μας.

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 02 Σεπ 2020, 14:28

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Οι κκεκεδες ρε παπάρα είναι τα καλύτερα παιδιά. Σε όλα. Από ομορφάδα θες, από ιδεολογικο-πολιτική συγκρότηση, από πολιτικο-κοινωνικά κριτήρια, από επιτυχίες στις γυναίκες, από επαγγελματική επιτυχία, από συγκροτημένη σκέψη και σαφή γραπτό λόγο, από τσαχπινιά, από μόρφωση
viewtopic.php?f=3&t=12259&start=10#p304733

:laugh1: :s_rofl :xaxax: :lololol: :lol: :buhaha: :bigsmile35: :rofll: :happy01:


Διαφωνείς κάπου; :fico:

Στην τσαχπινιά. :s_cool
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )


Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”