Φράσεις που οι νέοι δε θα καταλάβουν

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Φράσεις που οι νέοι δε θα καταλάβουν

Δημοσίευσηαπό White » 29 Μαρ 2015, 15:53

1. Ποιος θα σηκωθεί να αλλάξει το κανάλι στην τηλεόραση;

2. Βγες από το ίντερνετ, θέλω να πάρω τηλέφωνο.

3. Μου μάσησε την κασέτα.

4. Δεν σ’ ακούω καλά, πάρε το 0.

5. Θες να παίξουμε ατάρι;

6. Έχεις 5 δραχμές να πάρω ένα τηλέφωνο;

7. Την εργασία μου την έχω περάσει σε δισκέτα.

8. Μην ξεχάσεις να πάρεις φλας για τη μηχανή / Ξέχασα να οπλίσω τη μηχανή.

9. Πήρε φως το φιλμ και μου κάηκε.

10. Το πράσινο να πάρεις για Αθήνα.

11. Ωραία εικόνα, θα μου τη στείλεις με υπέρυθρες;

12. Κάνει χιόνια η εικόνα.

13. Ρούκζουκ.

14. Να ανοίξει η κουρτίνα 2, παρακαλώ!

15. Scorpions – Send me an angel : 4- 8g2 8e2 8b1 8g2 8e2 8b1 8g2 8e2 8b1 8#f2

16. Μου έσπασε το πορτάκι του κινητού

17. Έκλεισες εισιτήρια, θέσεις καπνιστών;
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Φράσεις που οι νέοι δε θα καταλάβουν

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 29 Μαρ 2015, 15:59

Πλάκα-πλάκα, αν και συνέβησαν σταδιακά και ίσως δεν το συνειδητοποιήσαμε πλήρως, έχουν συντελεστεί τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας απο τότε (80ς).
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 29 Μαρ 2015, 16:00

Χθες συζηταγα με τον πατερα μου στο σκαιπ αν θα φανταζοταν το 1990 πως το 2015 θα κανει βιντεοκληση απο την Αθηνα στην Ευρωπη.
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό White » 29 Μαρ 2015, 16:14

κι εγώ σήμερα είχα μια παρόμοια συζήτηση.
Η τεχνολογία εξελίσσεται πολύ γρήγορα.

Μόνο τα κινητά να πάρεις σαν παράδειγμα... μπορείς να καταλάβεις την ταχύτητα της ανάπτυξης.

σε λίγο καιρό θα επικοινωνούμε με ολογράμματα! καθόλου απίθανο!
πρέπει να ανακαλύψουμε το φότοσοπ για τα ολογράμματα να βγάλουμε πολλά λεφτά.
;)
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 29 Μαρ 2015, 16:22

Πάντως ένα είναι το σχεδόν σίγουρο, η τεχνολογία δεν εξελίσσεται ούτε παίρνει τις μορφές που φανταζόμαστε εκ των προτέρων.

Όταν βλέπουμε πως φανταζόταν το μέλλον πριν μερικές 10ετίες, μας φαίνεται αστείο. Ισως έτσι να φαίνεται αστεία και η σημερινή μας φαντασία μετά απο λίγες 10ετίες.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 29 Μαρ 2015, 16:30

White έγραψε:κι εγώ σήμερα είχα μια παρόμοια συζήτηση.
Η τεχνολογία εξελίσσεται πολύ γρήγορα.

Μόνο τα κινητά να πάρεις σαν παράδειγμα... μπορείς να καταλάβεις την ταχύτητα της ανάπτυξης.

σε λίγο καιρό θα επικοινωνούμε με ολογράμματα! καθόλου απίθανο!
πρέπει να ανακαλύψουμε το φότοσοπ για τα ολογράμματα να βγάλουμε πολλά λεφτά.
;)

υπάρχει ήδη
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 29 Μαρ 2015, 16:31

Diadochos έγραψε:Πλάκα-πλάκα, αν και συνέβησαν σταδιακά και ίσως δεν το συνειδητοποιήσαμε πλήρως, έχουν συντελεστεί τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας απο τότε (80ς).

Έχω στο υπόγειο ακόμα υπολογιστή του '88 ,οθόνη πακεταρισμένα και με MS DOS , δισκέτες και λοιπά παραφερνάλια. Δεν τα αποχωρίζομαι για συναισθηματικούς λόγους αν και μου τα έχουν ζητήσει απ' το Noesis | Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσ/νικη :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 29 Μαρ 2015, 16:40

Θυμάμαι τότε για να βρεις αντιγραμμένα παιχνίδια, κοιτούσες περίεργες αγγελίες στα σχετικά περιοδικά της εποχής. Έπιανες επαφή και σε έστελνε ο πειρατής κατάλογο με τα παιχνίδια που είχε και μπορού σε να σου αντιγράψει, διάλεγες και σου τα έστελνε με αντικαταβολη. Ωραίες εποχές.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 29 Μαρ 2015, 16:45

Diadochos έγραψε:Θυμάμαι τότε για να βρεις αντιγραμμένα παιχνίδια, κοιτούσες περίεργες αγγελίες στα σχετικά περιοδικά της εποχής. Έπιανες επαφή και σε έστελνε ο πειρατής κατάλογο με τα παιχνίδια που είχε και μπορού σε να σου αντιγράψει, διάλεγες και σου τα έστελνε με αντικαταβολη. Ωραίες εποχές.

Πρόλαβα και κασέτα τον πρώτο καιρό, "έτρεχα" παιχνίδια ,μετρούσε αντίστροφα ,καμιά φορά "κολλούσε" και τα νεύρα μου τσατάλια :D
0 .

Άβαταρ μέλους
mnimes_istorikes
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mnimes_istorikes » 29 Μαρ 2015, 17:00

Πρώτος μου υπολογιστής το 98 από μουλτιραμα με εκτυπωτή και δώρο ψηφιακή HP 1MP ΕΡΕ γλεντιαααα...ήμουν ο μοναδικός στη παρέα που είχα ψηφιακή και μάλιστα γαματη.Ο αμέσως επόμενος από γνωστούς που είδα να έχει ψηφιακή είχε μια -δεν θυμάμαι μάρκα-που έπαιρνε δισκέτες ms*dos και ζήτημα ήταν αν χωραγε πάνω από 4-5 φωτογραφιες.Και μάλιστα όταν φωτογράφιζες άκουγες από μέσα κάτι γκλου-κρατσ-κρουτσ ...που αποθηκευόταν η Φώτο στη δισκέτα.
Πρώτο κινητό που είδα ,είχα πάει σε έναν φίλο και είχε έρθει ο καυστηρατζης να του καθαρίσει τον καυστηρα.Το βλέπω να κουβαλαει μαζί του έναν σαν τους στρατιωτικούς ασύρματους που είχαμε στο στρατό Μοτορολα αν θυμάμαι καλα.Ανοιγη το καπάκι -σιδερένιο -και είχε μέσα εα κανονικό ακουστικό μαυρο,καντραν από κάτω στρογγυλό για να παίρνεις το νούμερο και σήκωσε και κεραία μισό μετρό περιπου.Τι είναι αυτό ρε μάστορα του λέω-μόλις είχε έρθει η κινητή είπαμε στην Ελλάδα-ααα η νέα τεχνολογία φιλέ .Κινητό τηλέφωνο λέγετε :D
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”