Όταν σου λείπει δόντι...

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Όταν σου λείπει δόντι...

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 22:22

Με απέραντο σεβασμό και κατανοώντας τους λόγους σε αυτό που θα πω αλλά πώς μπορούν ρε μάγκες κάποιοι να κυκλοφορούν όταν τους λείπουν δόντια μπροστά;

Καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί αλλά εγώ δεν ξέρω θα προσπαθούσα να βρω μια λύση.
Θα πουλούσα σπίτι, αμάξι , θα δανειζόμουν, θα έκανα ρύθμιση με τον γιατρό... δεν ξέρω κάτι. Πάντως χωρίς μπροστινά δόντια δε θα έμενα (καλά μη λέω και μεγάλα λόγια ... ποτέ δεν ξέρεις).
Πολύ λυπητερή εικόνα να βλέπεις να λείπουν δόντια μπροστά και ειδικά αν είσαι νέος άνθρωπος.
Άντε αν είναι σε κανένα σημείο που δε φαίνεται πίσω ας πούμε.
Και δεν το λέω τόσο από αισθητικής άποψης που σίγουρα και αυτό παίζει ρόλο αλλά είναι θλιβερή εικόνα.

Πιστεύω ότι η εικόνα των δοντιών αποτελεί σήμερα δείγμα της οικονομικής κατάστασης ενός ανθρώπου.
Πιστεύω ότι έχει και κοινωνικές προεκτάσεις το θέμα η στοματική υγιεινή γενικότερα.
Γενικά οι οδοντίατροι αποτελούν υπηρεσία μόνο για τους οικονομικά ευκατάστατους.
Είναι είδος πολυτελείας.
Συμφωνείτε;
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Όταν σου λείπει δόντι...

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 22:25

Πιστεύω ότι αν σε μια κοινωνία οι περισσότεροι ταλαιπωρούνται από κακή κατάσταση της στοματικής κοιλότητας, αυτό είναι ένας δείκτης φτωχοποίησης και θα έλεγα μετρήσιμος.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 22:28

Παλιότερα παρατηρούσαμε τέτοιες εικόνες πχ μόνο σε ναρκομανείς, άστεγους κτλ.
Πλέον σήμερα παρατηρούμε και πολλούς ανθρώπους από τη μέση αστική τάξη που κάποιος προτιμάει να μη φτιάξει πχ τα δόντια του για να πληρώσει το φροντιστήριο του παιδιού του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Θανάσης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Θανάσης » 03 Ιουν 2020, 22:30

όλα τα χωνεύεις και τα παλεύεις κάποια στιγμή μπιζέλι. ακόμα και τα δόντια που πέφτουν.

και, ναι, οι οδοντίατροι είναι είδος πολυτελείας αν χρειάζεται να κάνεις χοντρή δουλειά. :dunno:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 22:32

Οπότε μάγκες το συμπέρασμα είναι να πλένετε τα δόντια σας συχνά και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο γιατί η πρόληψη είναι πιο φθηνή από τη θεραπεία.
Τα εμφυτεύματα κοστίζουν μια περιουσία.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 22:33

Θανάσης έγραψε:όλα τα χωνεύεις και τα παλεύεις κάποια στιγμή μπιζέλι. ακόμα και τα δόντια που πέφτουν.

και, ναι, οι οδοντίατροι είναι είδος πολυτελείας αν χρειάζεται να κάνεις χοντρή δουλειά. :dunno:

Ναι ρε φίλε το ξέρω. Φτάνουμε και σε επικίνδυνη ηλικία. :laugh1:
Αλλά επιμένω ότι έχει κυρίως κοινωνικές προεκτάσεις το θέμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 22:36

Δεν ξέρω ρε μάγκες εγώ πολύ συγκινούμαι όταν βλέπω κάποιον άνθρωπο χωρίς δόντια.
Φανταστείτε ψυχολογία.
Πόσο άσχημα θα αισθάνεται.
Ούτε να χαμογελάσει δε θα μπορεί.
Να θέλει να τα φτιάξει και να μην μπορεί.
0 .

Diogos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Diogos » 03 Ιουν 2020, 22:37

Αν δεν πονάει το δόντι και θες να φτιάξεις μόνο την εμφάνιση, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις, όπως μασελίτσες που εφαρμόζουν πάνω στα άλλα δόντια. Ακόμα και διάσημοι που το φυσάνε το χρήμα χρησιμοποιούν τέτοια. Τα κατάλευκα και αστραφτερά δόντια δεν είναι πάντα δουλειά οδοντίατρου. :D

0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 22:45

Diogos έγραψε:Αν δεν πονάει το δόντι και θες να φτιάξεις μόνο την εμφάνιση, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις, όπως μασελίτσες που εφαρμόζουν πάνω στα άλλα δόντια. Ακόμα και διάσημοι που το φυσάνε το χρήμα χρησιμοποιούν τέτοια. Τα κατάλευκα και αστραφτερά δόντια δεν είναι πάντα δουλειά οδοντίατρου. :D

Εντάξει κάτι είναι και αυτό από το να μην έχεις καθόλου δόντια.
Αλλά μιλάμε για ένα αποτέλεσμα που να δείχνει φυσικό και να είναι και λειτουργικό.
Δηλαδή να μπορείς να μιλήσεις, να μασήσεις, να δαγκώσεις χωρίς να φοβάσαι μη σου φύγει αυτό το μασελάκι.
Εντάξει γενικά ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 03 Ιουν 2020, 22:59

bizeli έγραψε:Οπότε μάγκες το συμπέρασμα είναι να πλένετε τα δόντια σας συχνά και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο γιατί η πρόληψη είναι πιο φθηνή από τη θεραπεία.
Τα εμφυτεύματα κοστίζουν μια περιουσία.

Έχω 2 θήκες πορσελάνης σε μπροστινό και κάτω γνάθο ,από 400 ευρώ έκαστη, τα προσέχω πάρα πολύ πλέον + οδοντικό νήμα ,αλλά είμαι και 51 ετών ,αναπόφευκτα η φθορά έρχεται..
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”