Ένα φλέγον debatable ζήτημα που αποτελεί σημείο προστριβών ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ήρθε η ώρα επιτέλους να τεθεί επί τάπητος ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και να ρίξουμε φως πάνω σε αυτήν την αιώνια διαμάχη.
Θέση μαθητών
"Μισώ τα διαλείμματα. Τα διαλείμματα είναι μόνο 5 λεπτά. Εγώ 5 λεπτά κάνω να ανοίξω το κρουασάν μου. Πότε θα προλάβω να φάω; Εγώ 5 λεπτά κάνω να βγάλω το μήλο από την τσάντα μου. Πότε θα προλάβω να φάω; Εγώ τρώω και πολύ και τρώω και πολύ αργά. Δηλαδή πρέπει να χω κάτι συνέχεια στο στόμα μου. Δε γίνεται. Όλο τρώω. Με 5 λεπτά εγώ το ανοίγω ... ντριιιιιιν το κουδούνι και πάω να φάω και μου λέει ο καθηγητής "Δεν τρώμε, παιδί μου , μες στην τάξη. Να έτρωγες στο διάλειμμα".
Πώς εσένα, το να τρώω έτσι σε ενοχλεί να κάνεις το μάθημά σου; Πώς;
Ή με την τσίχλα. Πώς εσένα σε ενοχλεί από το να κάνεις μάθημα; Όχι πες μου.
Κι εσύ με ενοχλείς όταν γράφεις στον πίνακα αλλά δε σου λέω σταμάτα το μάθημα.
Κι εσύ με ενοχλείς όταν πηγαινοέρχεσαι πέρα δώθε στον πίνακα και με ζαλίζεις αλλά δε σου λέω σταμάτα.
Το θράσος που έχουν οι καθηγητές.
Το φαί είναι ανάγκη. Το φαί είναι πιο σημαντικό από την εκπαίδευση.Χωρίς αυτό θα πεθάνουμε."
Θέση εκπαιδευτικών
Η γνωστή. Την ξέρετε. Σιγά μην επιχειρηματολογήσουμε κιόλας. Απαγορεύεται το φαί και η τσίχλα μες στην τάξη. Τέλος.
Με ποιανού μέρος συντάσσεστε;
Discuss.