Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 30 Ιαν 2022, 17:22

Γεια σας είμαι νέο μέλος του φόρουμ.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό σχετικά με τον εργασιακό μου βίο και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε και να μην με κρίνετε...δεν έχω σε ποιον να τα πω. Πιθανόν πολλές από τις σκέψεις μου να είναι λάθος .
Είμαι 18 ετών και σπουδάζω σε ΙΕΚ στην ειδικότητα των τουριστικών.μου λένε ότι με το χαρτί που θα πάρω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γίνω σερβιτόρα. Καταλάβαινετε πως αυτό να το ακούει ένα νέο παιδί με όνειρα είναι το λιγότερο άσχημο . Γενικά όμως αυτό που ισχύει είναι ότι πέρα από τις οποίες δυνατότητες μου προσφέρει αυτό που σπουδάζω,εγώ πάντα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου . Έχω κάνει ένα πλάνο στο μυαλό μου αφού τελειώσω του χρόνου να φύγω στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα για να μαζέψω ένα ποσό και να ανοίξω κάτι. Το έχει κάνει και οικογενειακό μου πρόσωπο στο παρελθόν από αυτό εμπνεύστηκα. Το άτομο αυτό σε ένα χρόνο μάζεψε γύρω στις 20.000. αν υποθέσουμε πως κι εγώ βγάλω κάπου τόσα τι θα μου προτείνατε να κάνω ? Ξέρω είναι νωρίς ακόμα απλά για να ξέρω που να κινηθώ. Αυτό που θα μου προτείνετε αν αποφασίσετε να με βοηθήσετε μπορεί να σχετίζεται με τον τουρισμό ή και όχι δεν έχω πρόβλημα .

Αν διαφωνείτε σε κάτι που λέω ή σας φαίνεται παράξενο σας παρακαλώ να είστε ευγενικοί το μόνο που δε θέλω τώρα είναι κι άλλα υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Δημοσίευσηαπό vallon » 30 Ιαν 2022, 17:56

Καλωσόρισες
δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να σκέφτεσαι απο τώρα τι θέλεις να δημιουργήσεις, δούλεψε πρώτα , απέκτησε εμπειρία και μετά θα έρθει μόνο του.

τα υπόλοιπα ρεμάλια του ιδρύματος φοβούνται να καλωσορίσουν το νέο μέλος;
;)
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 30 Ιαν 2022, 18:04

vallon έγραψε:Καλωσόρισες
δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να σκέφτεσαι απο τώρα τι θέλεις να δημιουργήσεις, δούλεψε πρώτα , απέκτησε εμπειρία και μετά θα έρθει μόνο του.

τα υπόλοιπα ρεμάλια του ιδρύματος φοβούνται να καλωσορίσουν το νέο μέλος;
;)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το καλωσόρισμα!!! Απλά θα ήθελα μερικές ιδέες για αυτό ρώτησα !
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 30 Ιαν 2022, 19:09

Καλως ηρθες
Ποιος λεει οτι με το χαρτι θα γινεις σερβιτορα?
ΘΑ τελειωσεις και θα κανεις πρακτικη στην ειδικοτητα που κανεις,αν εισαι σοβαρη με την δουλεια σου θα προχωρησεις ,θα αρχισεις απο εποχιακα ξενοδοχεια και θα κανεις προυπηρεσια ωστε καποια στιγμη να δουλεψεις σε ετησια.
Για την δικη σου δουλεια περιμενε ,εισαι μικρη ακομα .
Εαν βιαζεσαι τοσο υπαρχουν καποια εσπα που δινουν λεφτα για τετοιες δουλειες ,μια γνωστη μου πιτσιρικα θα παρει 14 χιλ για να ανοιξει καφετερια (λαθος κατ εμε ) αλλα θα τα παρει.
1 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 30 Ιαν 2022, 19:16

Perseus1966 έγραψε:Καλως ηρθες
ΘΑ τελειωσεις και θα κανεις πρακτικη στην ειδικοτητα που κανεις,αν εισαι σοβαρη με την δουλεια σου θα προχωρησεις ,θα αρχισεις απο εποχιακα ξενοδοχεια και θα κανεις προυπηρεσια ωστε καποια στιγμη να δουλεψεις σε ετησια.
Για την δικη σου δουλεια περιεμενε ,εισια μικρη ακομα .
Εαν βιαζεσαι τοσο υπαρχουν καποια εσπα που δινουν λεφτα για τετοιες δουλειες ,μια γνωστη νου πιτσιρικα θα παρει 14 χιλ ηια να ανοιξει καφετερια (λαθος κατ εμε ) αλλα θα τα παρει.

Σας ευχαριστω πολύ ! Ναι μου το έχουν πει δυστυχώς... Αλλά αυτό που λέτε εσείς μου ακούγεται πιο λογικό ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα.
Γιατί λάθος να ανοίξει καφέ ?? Επειδή είναι μικρή ?
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 30 Ιαν 2022, 19:24

Καλως ηρθες.

Εξαρταται απο τη χωρα που θα πας αν θα μαζεψεις 20.000, 10.000 η τιποτα.

Εχω φιλο παντως που σπουδασε ξεναγος στο Βελγιο, γυρισε στην Ελλαδα τις καλες εποχες και εχει βγαλει απιστευτα λεφτα στη ζωη του συνεργαζομενος με δυο τρια μεγαλα τουριστικα γραφεια (δεν χρειαστηκε καν να κανει δικη του επιχειρηση).

.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 30 Ιαν 2022, 19:33

Magdap35 έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Καλως ηρθες
Για την δικη σου δουλεια περιεμενε ,εισια μικρη ακομα .
Εαν βιαζεσαι τοσο υπαρχουν καποια εσπα που δινουν λεφτα για τετοιες δουλειες ,μια γνωστη νου πιτσιρικα θα παρει 14 χιλ ηια να ανοιξει καφετερια (λαθος κατ εμε ) αλλα θα τα παρει.

Σας ευχαριστω πολύ ! Ναι μου το έχουν πει δυστυχώς... Αλλά αυτό που λέτε εσείς μου ακούγεται πιο λογικό ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα.

Διοτι ειναι ενα επαγγελμα κορεσμενο ιδιως στα γιαννενα αλλα πιστευω και παντου και το θεμα οταν ανοιγεις επιχειρηση στην ελλαδα ειναι να ξερεις ποτε θα την κλεισεις ,1 χρονος καθυστερηση και μπορει να σε κυνηγαει την μιση σου ζωη.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις να πετυχεις ,αλλα θα πρεπει να το ψαξεις πολυ ,να ρωτησεις αλλους που δοκιμασαν να κανεις ενα μπιζνες πλαν σωστο και αληθινο και να μην βιαστεις.
Εγω οταν εκανα μια δικη μου δουλεια με ειχαν προειδοποιησει -δεν ακουσα.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 30 Ιαν 2022, 19:38

Perseus1966 έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Σας ευχαριστω πολύ ! Ναι μου το έχουν πει δυστυχώς... Αλλά αυτό που λέτε εσείς μου ακούγεται πιο λογικό ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα.

Διοτι ειναι ενα επαγγελμα κορεσμενο ιδιως στα γιαννενα αλλα πιστευω και παντου και το θεμα οταν ανοιγεις επιχειρηση στην ελλαδα ειναι να ξερεις ποτε θα την κλεισεις ,1 χρονος καθυστερηση και μπορει να σε κυνηγαει την μιση σου ζωη.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις να πετυχεις ,αλλα θα πρεπει να το ψαξεις πολυ ,να ρωτησεις αλλους που δοκιμασαν να κανεις ενα μπιζνες πλαν σωστο και αληθινο και να μην βιαστεις.
Εγω οταν εκανα μια δικη μου δουλεια με ειχαν προειδοποιησει -δεν ακουσα.

Ναι πράγματι... Γι αυτό ρώτησα τι θεωρείται καλή ιδέα σαν επιχείρηση
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 30 Ιαν 2022, 20:28

Magdap35 έγραψε:Γεια σας είμαι νέο μέλος του φόρουμ.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό σχετικά με τον εργασιακό μου βίο και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε και να μην με κρίνετε...δεν έχω σε ποιον να τα πω. Πιθανόν πολλές από τις σκέψεις μου να είναι λάθος .
Είμαι 18 ετών και σπουδάζω σε ΙΕΚ στην ειδικότητα των τουριστικών. μου λένε ότι με το χαρτί που θα πάρω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γίνω σερβιτόρα. Καταλάβαινετε πως αυτό να το ακούει ένα νέο παιδί με όνειρα είναι το λιγότερο άσχημο . Γενικά όμως αυτό που ισχύει είναι ότι πέρα από τις οποίες δυνατότητες μου προσφέρει αυτό που σπουδάζω,εγώ πάντα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου . Έχω κάνει ένα πλάνο στο μυαλό μου αφού τελειώσω του χρόνου να φύγω στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα για να μαζέψω ένα ποσό και να ανοίξω κάτι. Το έχει κάνει και οικογενειακό μου πρόσωπο στο παρελθόν από αυτό εμπνεύστηκα. Το άτομο αυτό σε ένα χρόνο μάζεψε γύρω στις 20.000. αν υποθέσουμε πως κι εγώ βγάλω κάπου τόσα τι θα μου προτείνατε να κάνω ? Ξέρω είναι νωρίς ακόμα απλά για να ξέρω που να κινηθώ. Αυτό που θα μου προτείνετε αν αποφασίσετε να με βοηθήσετε μπορεί να σχετίζεται με τον τουρισμό ή και όχι δεν έχω πρόβλημα .

Αν διαφωνείτε σε κάτι που λέω ή σας φαίνεται παράξενο σας παρακαλώ να είστε ευγενικοί το μόνο που δε θέλω τώρα είναι κι άλλα υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια.

Το πτυχίο ΙΕΚ στα τουριστικά σου ανοίγει με βεβαιότητα πολλές πόρτες οι οποίες χωρίς αυτό θα ήταν κλειστές.

To αν θα δουλέψεις σερβιτόρα και για πόσο ή θα φτάσεις να κάνεις κουμάντο ολόκληρη τουριστική επιχείρηση, εξαρτάται καθαρά απο την σοβαρότητα που θα προσεγγίσεις την δουλειά και την τύχη.

Εξωτερικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μαζέψεις λεφτά, ούτε φυσικά 20.000 σημαίνουν ότι θα ανοίξεις επιχείρηση και θα βολευτείς. Για κάθε μία που επιτυχημένη, υπάρχουν 100 που πήγαν φούντο.

Γενικά, μια χαρά επάγγελμα είναι τα τουριστικά, με πολλές θέσεις εργασίας τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή κατά την άποψή μου θα πρέπει να επικεντρωθείς να αποκτήσεις ποιοτική εμπειρία εργασίας (σε καλή διεθνών προδιαγραφών επιχείρηση) για 3-5 χρόνια, και παράλληλα να μάθεις ακόμη μια ξένη γλώσσα.

Τι ειδικότητα επι των τουριστικών ακριβώς αν επιτρέπεται;
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 30 Ιαν 2022, 20:39

Εγω βλεπω την δικια μου που της βγαινει ο κωλος στα πλυντηρια και εχει υπευθυνους κοριτσακια απο σχολες ( που δεν ξερουν καν τι τους γινεται -μην το παρεις προσωπικα)
το 19 με 6 μηνες δουλεια εβγαλε 10 χιλ δεβ ιναι ασχημα αλλα πεθανε στην δουλεια ,οι αλλες δουλειες στο ξενοδοχειο ειναι πολυ πιο ευκολες και καλυτερα αμειβομενες.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”