Να εξηγήσω:
Επαναπατρίστηκα, σχετικά πρόσφατα, μετά από πολυετή απουσία από την Ελλάδα. Από τότε που έφυγα (1997), έχουν αλλάξει αρκετά τα κανάλια της τηλεόρασης, και ακόμα περισσότερο τα έντυπα ΜΜΕ.
Προσπαθώ να ξανασχηματίσω μια σχετικά πλήρη εικόνα των διαθέσιμων μέσων, ποιος βρίσκεται πίσω από το καθένα και τι γραμμή ακολουθούν, ώστε να ξέρω τι να διαλέξω για ενημέρωση, ιδανικά 2-3 διαφορετικών πολιτικών προσανατολισμών ώστε να βγάζω, στο βαθμό που είναι δυνατόν, μια κάπως αντικειμενική άκρη. Προτιμώ σε διαδικτυακή μορφή, δεν είμαι πολύ της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.
Αυτό που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής (και διορθώστε με αν κάνω λάθος), είναι ότι παίζουν τα εξής:
- in.gr: Κυβερνητικό φερέφωνο, η ιντερνετική έκδοση του νεκραναστημένου πτώματος του Δ.Ο.Λ.
- Εφημερίδα Συντακτών: Κάτι αριστερόστροφο (;)
- Αυγή: Φερέφωνο του Σύριζα, αν δεν κάνω λάθος.
- Μακελειό: Χυδαίος σκανδαλοθηρικός οχετός, αυτό που στα νιάτα μου αποκαλούσαμε κωλοφυλλάδα.
- ProNews: Η χαρά του ψέκα.
- Ελεύθερη Ώρα: Αυτό που ήταν πάντοτε: ακροδεξιά καλτίλα, με γερές δόσεις εθνολαϊκιστικού ντανταϊσμού
- Ριζοσπάστης: Αυτό που ήταν πάντοντε: κομμουνιστική καλτίλα, στην ταξική/προλεταριακή κοσμάρα τους
- Καθημερινή: Υπήρχε από παλιά. Ούτε τότε καταλάβαινα τι ρόλο βαράει, ούτε τώρα. Αλλά καλό ένθετο για ακίνητα.
- Ναυτεμπορική: Κι αυτή επίσης απο παλιά υπήρχε. Παραδόξως σχετικά σοβαρή, νομίζω.
Αυτά. Αν κάτι κατάλαβα στραβά θα ήθελα να το ξέρω. Αν μου διαφεύγει κάποιο άλλο δημοφιλές μέσο μεγάλης κυκλοφορίας, ενημερώστε με. Γενικά τι θεωρείτε εσείς σοβαρό, αν υπάρχει ακόμα τέτοιο πράγμα. Ευχαριστώ.
Ελληνικά ΜΜΕ - διαφωτίστε με, ποιο να προτιμήσω
-
Γιάννης
- Rookie poster

Ελληνικά ΜΜΕ - διαφωτίστε με, ποιο να προτιμήσω
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Re: Ελληνικά ΜΜΕ - διαφωτίστε με, ποιο να προτιμήσω
Αν εισαι εθνομηδενι ψεκομπολ διαβαζε Εφημεριδα Συντακτων.
Καποτε λεγοταν Ελευθεροτυπια και ειχε ενδιαφερον.
Τωρα λεει ακριβως οτι και ο Σορος.
.
Τωρα λεει ακριβως οτι και ο Σορος.
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
Adminović
- Sloboda Narodu

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
- Supreme poster

Σημασια εχει ο ιδιοκτητης
Ο Αριστος το ξερει καλα το θεμα μπορει να σε κατατοπισει καλυτερα
- in.gr: Μαρινακης
- Εφημερίδα Συντακτών:
- Αυγή: Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι μετοχος στην Αυγη
- Μακελειό: ΧΙΟΣ
- ProNews: ??????
- Ελεύθερη Ώρα:
- Ριζοσπάστης: ΚΚΕ
- Ναυτεμπορική: Πλεον την αγορασε ο Μελισσανιδης
Ο Αριστος το ξερει καλα το θεμα μπορει να σε κατατοπισει καλυτερα
- in.gr: Μαρινακης
- Εφημερίδα Συντακτών:
- Αυγή: Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι μετοχος στην Αυγη
- Μακελειό: ΧΙΟΣ
- ProNews: ??????
- Ελεύθερη Ώρα:
- Ριζοσπάστης: ΚΚΕ
- Ναυτεμπορική: Πλεον την αγορασε ο Μελισσανιδης
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες......
nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες......
nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας
-
Γιάννης
- Rookie poster

Αρίστος έγραψε:Αν εισαι εθνομηδενι ψεκομπολ διαβαζε Εφημεριδα Συντακτων.
.
A, και αναρωτιώμουν τι απέγινε η Ελευθεροτυπία (είπαμε, έχω χάσει επεισόδια από το 97). Ευχαριστώ.
Να υποθέσω ότι Τα Νέα είναι και αυτά του Μαρινάκη πλέον;
Το Βήμα της Κυριακής τι απέγινε; Το Έθνος; Η Απογευματινή;
Συγγνώμη που κάνω τέτοιες ηλίθιες ερωτήσεις, αλλά γενικά η Ελλάδα έχει γίνει αγνώριστη μετά από τόσα χρόνια, νιώθω σαν επιβάτης χρονομηχανής.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Γιάννης έγραψε:Να εξηγήσω:
Επαναπατρίστηκα, σχετικά πρόσφατα, μετά από πολυετή απουσία από την Ελλάδα. Από τότε που έφυγα (1997), έχουν αλλάξει αρκετά τα κανάλια της τηλεόρασης, και ακόμα περισσότερο τα έντυπα ΜΜΕ.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Δύο επιλογές είχες τότε που έφυγες δύο και τώρα δύο και στο μέλλον.
Από τη μία πλευρά ό,τι περιλαμβάνει ο όρος ΜΜΕ και από την άλλη ο Ριζοσπάστης-902.
Ή όπως λέμε εμείς οι καλτ κομμουνιστές 150 πολιτικά κόμματα δύο πολιτικές.
Διαφωνείς;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Γιάννης έγραψε: Γενικά τι θεωρείτε εσείς σοβαρό, αν υπάρχει ακόμα τέτοιο πράγμα. Ευχαριστώ.
Άσε τι θεωρεί ο καθένας από εμάς ''σοβαρό''.
Εσύ όταν επιλέγεις το μέσο της ενημέρωσης σου να έχεις πάντα στο μυαλό σου τον παρακάτω στίχο του Βάρναλη.
« (…) και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα».
Για να μη σε πιάνει κορόιδο ο ''πλουραλισμός''.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Γιάννης έγραψε:Γενικά τι θεωρείτε εσείς σοβαρό, αν υπάρχει ακόμα τέτοιο πράγμα. Ευχαριστώ.
Ναυτεμπορική και CNN.gr. Για θέματα εσωτερικής επικαιρότητας. Για διεθνή, μόνο μεγάλα διεθνή πρακτορεία, τα "ελληνικά" διεθνη είναι oύτως ή άλλως αντιγραφές απο αυτά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Γιάννης έγραψε:....
Καναλια: Φολα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ολα και ειδικα ΣΚΑΙ και Μεγκα. Το ΣΚΑΙ ειναι οι εκπροσωποι τυπου της ΝΔ βασικα. Υστερα υπαρχουν καποια μικροτερα οπως το Κοντρα ή το Αction24 που χαιδευουν τους ψεκασμενους. Γενικα μεινε μακρια.
Εφημεριδες: Ολες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με εξαιρεση την Εφημεριδα των Συντακτων, το Ντοκουμεντο (Βαξεβανης) και την Αυγη που ειναι του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ριζοσπαστη του ΚΚΕ. Η Καθημερινη ειναι το αντιστοιχο του ΣΚΑΙ σε εφημεριδα αλλα σε λιγο πιο ηπιο. Το Πρωτο Φλεμα δεν κραταει καν τα προσχηματα. Η Ναυτεμπορικη ειναι οντως σοβαρη για αστικη εφημεριδα. Σε γενικες γραμμες οι ελληνικες εφημεριδες δεν κανουν ουτε για κωλοχαρτο.
Ιντερνετ: Δεν την εχω παρακολουθησει την φαση εκει. Σε γενικες γραμμες ολες οι mainstream σελιδες αναπαραγουν τις ιδιες ειδησεις απο το ΑΠΕ με μικρες παραλλαγες. Αν θες να ενημερωθεις για κατι σε επιπεδο απλων γεγονοτων και οχι ερμηνειας σε οποια και να μπεις το ιδιο ειναι. Εξαιρεση κατι ProNews, Olympia και αλλες σελιδες που πουλανε ψεκασμο.
1 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

ΕΛ τηλεόραση για κανένα λόγο. Αλγεινή εντύπωση μου προκαλεί ότι όσες φορές έκατσα τον τελευταίο χρόνο να δω ειδήσεις (στην ΕΡΤ τουλάχιστον) υπάρχει πάντα το 5λεπτο του Ερντογάν και της Τουρκίας. Απ ότι φαίνεται έχουμε «φινλανδοποιηθεί» ήδη.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts