Ευθανασια

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Ευθανασια

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 09 Δεκ 2022, 19:18

εκει στον Καναδα το εχουν ξεσκισει ,ποια η γνωμη σας?

0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ευθανασια

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Δεκ 2022, 23:13

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπο όρους και συγκεκριμένες συνθήκες είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε κανείς να κάνει για κάποιον που υποφέρει και δεν έχει σωτηρία. Το δύσκολο κομμάτι είναι το ποιος παίρνει την απόφαση και πως αποστασιοποιείται συναισθηματικά. (Πχ ακόμα έχω τύψεις που χρειάστηκε να κάνω στο σκυλί μου γιατί δεν πήγαινε με τίποτα παραπέρα, παρόλο που με τη λογική μου ξέρω πολύ καλά πως ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω για το ίδιο το ζώο. Στην ουσία δηλαδή πιο πολύ υποφέρω εγώ που το έκανα παρά το ζώο που απαλλάχτηκε από μια ανίατη κατάσταση).
Επίσης σε περιπτώσεις για παράδειγμα που κάποιος είναι σε τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας και τον έχεις σε μια μόνιμη νάρκωση με ναρκωτικά και ισχυρά αναλγητικά δεν νομίζω ότι διαφέρει πολύ απο την ίδια την ευθανασία αυτό. Η μόνη διαφορά είναι ότι τον έχεις απλά και αναπνέει ακόμα.
Τι να πω, μακάρι να είναι αχρείαστο στον καθένα :(
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Δεκ 2022, 00:19

Μια χαρά είναι η ευθανασία υπό προϋποθέσεις. Δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις όπου την απόφαση θα την πάρει συγγενής, αλλά και περιπτώσεις όπου κάποιος καταθέτει κάτι σαν διαθήκη και ορίζει αυτός σε ποια περίπτωση θέλει να του γίνει ευθανασία (κάποια κράτη δίνουν αυτή την δυνατότητα). Ή άλλες περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει ακόμη συνείδηση όταν το επιλέγει.
Στην Ελλάδα, όπως και άλλες ταλιμπανικές χώρες, όλα αυτά βέβαια έρχονται σε άμεση ρήξη με την θρησκεία, οπότε για τις επόμενες τουλάχιστον δεκαετίες, ξεχάστε το.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 12 Δεκ 2022, 10:17

Δεν ξερω αν ειδατε το βιντεο αλλα μιλανρ για παιδια και οχι τελειωμενα γεροντια
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Δεκ 2022, 10:28

Προέλλην έγραψε:Μια χαρά είναι η ευθανασία υπό προϋποθέσεις. Δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις όπου την απόφαση θα την πάρει συγγενής, αλλά και περιπτώσεις όπου κάποιος καταθέτει κάτι σαν διαθήκη και ορίζει αυτός σε ποια περίπτωση θέλει να του γίνει ευθανασία (κάποια κράτη δίνουν αυτή την δυνατότητα). Ή άλλες περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει ακόμη συνείδηση όταν το επιλέγει.
Στην Ελλάδα, όπως και άλλες ταλιμπανικές χώρες, όλα αυτά βέβαια έρχονται σε άμεση ρήξη με την θρησκεία, οπότε για τις επόμενες τουλάχιστον δεκαετίες, ξεχάστε το.

ε να τα ριξουμε παλι στην θρησκεια για τις παραληψεις της πολιτικης -βιρσκουμε τον φταιχτη και βγαζουμε απο πανω
την ευθυνη -πολυ καλο συστημα και δουλευει ακομη αν και παλιο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Δεκ 2022, 10:36

η ευθανασια πρεπει να γινει ΚΑΙ υποχρεωτικη -το κρατος να επεμβαινει οταν υπαρχει ιατρικό ιστορικο

οταν ολες οι μετρησεις βρισκονται στα πιο χαμηλα επιπεδα να διδεται εντολη για ευθανασια

ειναι ο αλλος αλλη 90 και ειναι σε υπολειτουργια
ειναι με ανοια ειναι με χιλια δυο προβληματα αλλα δεν του βγαινει η ψυχη -τοτε να του την αφαιρεσουν
χωρις πολλα πολλα
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 12 Δεκ 2022, 13:09

ευθανασία καθολική στα νεοφίλια, το μόνο φάρμακο
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Δεκ 2022, 18:11

Perseus1966 έγραψε:Δεν ξερω αν ειδατε το βιντεο αλλα μιλανρ για παιδια και οχι τελειωμενα γεροντια

Άλλη δουλειά δεν έχουμε να βλέπουμε ψεκοβίντεα
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Δεκ 2022, 18:13

nemo έγραψε:η ευθανασια πρεπει να γινει ΚΑΙ υποχρεωτικη -το κρατος να επεμβαινει οταν υπαρχει ιατρικό ιστορικο

οταν ολες οι μετρησεις βρισκονται στα πιο χαμηλα επιπεδα να διδεται εντολη για ευθανασια

ειναι με ανοια ειναι με χιλια δυο προβληματα αλλα δεν του βγαινει η ψυχη -τοτε να του την αφαιρεσουν
χωρις πολλα πολλα

Aν μετράνε και iq, ετοίμαζε το μνήμα απο τώρα.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Δεκ 2022, 19:03

Προέλλην έγραψε:
nemo έγραψε:η ευθανασια πρεπει να γινει ΚΑΙ υποχρεωτικη -το κρατος να επεμβαινει οταν υπαρχει ιατρικό ιστορικο

χωρις πολλα πολλα

Aν μετράνε και iq, ετοίμαζε το μνήμα απο τώρα.

δυστυχως η επιστημη δεν ειναι ετοιμη προς αυτο το κομματι - μπορει ομως σωματικα
υσ ειστε τελειως ηλιθιοι; αναφερομαι στην σωματικη καταρρευση που οσο ναναι θα εχετε οικογενειακα περιστατικα
γιδια!
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”