Πρακτική

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Πρακτική

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 13 Οκτ 2023, 22:43

Καλησπέρα, τελικά βρήκα πρακτική και με πληρωμή !! (οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τίποτα οπότε πολλοί δυστυχώς κάνουν πρακτική αμισθί αλλά εγώ προσωπικά δεν το δέχτηκα και μετά από προσπάθεια βρήκα αμειβόμενη) και μάλιστα σε γραφείο που ήθελα να δουλέψω, εισερχόμενου τουρισμού! Σήμερα όμως συνέβη κάτι το οποίο με στεναχώρησε ...
Καταρχάς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έψαχναν άτομα για δουλειά, εγώ παρόλο που έχω να κάνω πρακτική έστειλα βιογραφικό , με κάλεσαν για συνέντευξη, και στη συνέντευξη μου είπαν ότι θέλουν άτομο για 5 ώρες με 550€ και εγώ τους είπα ότι με τα ίδια χρήματα μπορώ να κάθομαι 8 ώρες έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι 960 ώρες μέσα σε 6 μήνες για την πρακτική... Εκείνοι το δέχτηκαν κ τελικά μου δίνουν 600€ καθαρά . Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι δηλωμένη από 1/10 , γιατί κάθε 1 και 15 αυστηρά ξεκινάνε οι πρακτικές... Ξεκίνησα όμως να πηγαίνω κανονικά κ μάλιστα έβγαλα και δουλειά (κάμποσα τιμολόγια) από την τρίτη 26 του μήνα ... Και εγώ και η άλλη κοπέλα την ίδια μέρα ξεκινήσαμε , εκείνη πληρώθηκε (πήγε κανονικά για δουλειά οπότε η σύμβαση της ήταν από 26 του μήνα ) ενώ εγώ όχι ... Κάθομαι τις πιο πολλές ώρες βγάζω τόση δουλειά και δεν προθυμοποιήθηκε καν να μου δώσει στο χέρι κάτι για αυτές τις μέρες ... Το θεωρώ μεγάλη τσιγκουνιά... Εν τω μεταξύ όταν του το είπα και το έφερα κάπως πλαγίως ότι εγώ δούλεψα κ πιο πριν μου λέει "και τι θες ,; εγώ σου είπα να μην έρθεις αν δεν θες αλλά εσυ ήθελες) το οποίο φυσικά δεν ισχύει !!! Κ μάλιστα βιαζόταν να ξεκινήσω ... Εσείς τι πιστεύετε ?
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Πρακτική

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2023, 00:01

Magdap35 έγραψε:Καλησπέρα, τελικά βρήκα πρακτική και με πληρωμή !! (οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τίποτα οπότε πολλοί δυστυχώς κάνουν πρακτική αμισθί αλλά εγώ προσωπικά δεν το δέχτηκα και μετά από προσπάθεια βρήκα αμειβόμενη) και μάλιστα σε γραφείο που ήθελα να δουλέψω, εισερχόμενου τουρισμού! Σήμερα όμως συνέβη κάτι το οποίο με στεναχώρησε ...
Καταρχάς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έψαχναν άτομα για δουλειά, εγώ παρόλο που έχω να κάνω πρακτική έστειλα βιογραφικό , με κάλεσαν για συνέντευξη, και στη συνέντευξη μου είπαν ότι θέλουν άτομο για 5 ώρες με 550€ και εγώ τους είπα ότι με τα ίδια χρήματα μπορώ να κάθομαι 8 ώρες έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι 960 ώρες μέσα σε 6 μήνες για την πρακτική... Εκείνοι το δέχτηκαν κ τελικά μου δίνουν 600€ καθαρά . Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι δηλωμένη από 1/10 , γιατί κάθε 1 και 15 αυστηρά ξεκινάνε οι πρακτικές... Ξεκίνησα όμως να πηγαίνω κανονικά κ μάλιστα έβγαλα και δουλειά (κάμποσα τιμολόγια) από την τρίτη 26 του μήνα ... Και εγώ και η άλλη κοπέλα την ίδια μέρα ξεκινήσαμε , εκείνη πληρώθηκε (πήγε κανονικά για δουλειά οπότε η σύμβαση της ήταν από 26 του μήνα ) ενώ εγώ όχι ... Κάθομαι τις πιο πολλές ώρες βγάζω τόση δουλειά και δεν προθυμοποιήθηκε καν να μου δώσει στο χέρι κάτι για αυτές τις μέρες ... Το θεωρώ μεγάλη τσιγκουνιά... Εν τω μεταξύ όταν του το είπα και το έφερα κάπως πλαγίως ότι εγώ δούλεψα κ πιο πριν μου λέει "και τι θες ,; εγώ σου είπα να μην έρθεις αν δεν θες αλλά εσυ ήθελες) το οποίο φυσικά δεν ισχύει !!! Κ μάλιστα βιαζόταν να ξεκινήσω ... Εσείς τι πιστεύετε ?

Υπέγραψες σύμβαση πρακτικής, κάτι, ή τα συμφώνησες μόνο προφορικά:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 14 Οκτ 2023, 00:10

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Καλησπέρα, τελικά βρήκα πρακτική και με πληρωμή !! (οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τίποτα οπότε πολλοί δυστυχώς κάνουν πρακτική αμισθί αλλά εγώ προσωπικά δεν το δέχτηκα και μετά από προσπάθεια βρήκα αμειβόμενη) και μάλιστα σε γραφείο που ήθελα να δουλέψω, εισερχόμενου τουρισμού! Σήμερα όμως συνέβη κάτι το οποίο με στεναχώρησε ...

Υπέγραψες σύμβαση πρακτικής, κάτι, ή τα συμφώνησες μόνο προφορικά:

Ναι υπέγραψα!! Κ το γράφει κ στο Εργάνη ότι ξεκίνησα 1/10!!
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2023, 00:15

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Υπέγραψες σύμβαση πρακτικής, κάτι, ή τα συμφώνησες μόνο προφορικά:

Ναι υπέγραψα!! Κ το γράφει κ στο Εργάνη ότι ξεκίνησα 1/10!!

Αν δεν σε πληρώνει στην ώρα που προβλέπει η σύμβαση, να του κάνεις μήνυση του πστη. Να πας σε δικηγόρο (αν θες γράψε π.μ. στον Adminovic εδώ που είναι τοιούτος, δικηγόρος δηλαδή :D ) και εγώ αναλαμβάνω όλα τα έξοδα μέχρι 2000 ευρώ (στείλτε μου τιμολόγιο και IBAN και μικρό σημείωμα εμπιστευτικότητας με νομικές ρήτρες).
Τα ελληνόφωνα αυτά πουσταριά που το παίζουν αφεντικά, θα τα υποτάξουμε, θα τα σοδομίσουμε, θα τα βάλουμε να μας γλύφουν τα παπούτσια, γιατί είναι κατώτερο είδος.
1 .
Ich bereue nichts

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 14 Οκτ 2023, 01:36

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Ναι υπέγραψα!! Κ το γράφει κ στο Εργάνη ότι ξεκίνησα 1/10!!

Αν δεν σε πληρώνει στην ώρα που προβλέπει η σύμβαση, να του κάνεις μήνυση του πστη. Να πας σε δικηγόρο (αν θες γράψε π.μ. στον Adminovic εδώ που είναι τοιούτος, δικηγόρος δηλαδή :D ) και εγώ αναλαμβάνω όλα τα έξοδα μέχρι 2000 ευρώ (στείλτε μου τιμολόγιο και IBAN και μικρό σημείωμα εμπιστευτικότητας με νομικές ρήτρες).
Τα ελληνόφωνα αυτά πουσταριά που το παίζουν αφεντικά, θα τα υποτάξουμε, θα τα σοδομίσουμε, θα τα βάλουμε να μας γλύφουν τα παπούτσια, γιατί είναι κατώτερο είδος.

Χαχαχαχα ελπίζω να είναι τυπικοί !!! Σιχαίνομαι όλη αυτή τη νοοτροπία... Θα ήθελα πολύ να μπορέσω να κάνω κάτι δικό μου στο μέλλον και να μην τους έχω ανάγκη ...
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2023, 01:41

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αν δεν σε πληρώνει στην ώρα που προβλέπει η σύμβαση, να του κάνεις μήνυση του πστη. Να πας σε δικηγόρο (αν θες γράψε π.μ. στον Adminovic εδώ που είναι τοιούτος, δικηγόρος δηλαδή :D ) και εγώ αναλαμβάνω όλα τα έξοδα μέχρι 2000 ευρώ (στείλτε μου τιμολόγιο και IBAN και μικρό σημείωμα εμπιστευτικότητας με νομικές ρήτρες).

Χαχαχαχα ελπίζω να είναι τυπικοί !!! Σιχαίνομαι όλη αυτή τη νοοτροπία... Θα ήθελα πολύ να μπορέσω να κάνω κάτι δικό μου στο μέλλον και να μην τους έχω ανάγκη ...

Κάτσε 1-2 χρόνια στην μπανανία για την βασική συλλογή εργασιακών εμπειριών, και μετά φύγε Βόρεια Ευρώπη να σωθείς.
Στον Νότο, μπορείς να έρχεσαι για διακοπές. Δεν αξίζει και για κάτι άλλο. Σίγουρα όχι για να εργάζεσαι.
0 .
Ich bereue nichts

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 14 Οκτ 2023, 09:24

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Χαχαχαχα ελπίζω να είναι τυπικοί !!! Σιχαίνομαι όλη αυτή τη νοοτροπία... Θα ήθελα πολύ να μπορέσω να κάνω κάτι δικό μου στο μέλλον και να μην τους έχω ανάγκη ...

Κάτσε 1-2 χρόνια στην μπανανία για την βασική συλλογή εργασιακών εμπειριών, και μετά φύγε Βόρεια Ευρώπη να σωθείς.
Στον Νότο, μπορείς να έρχεσαι για διακοπές. Δεν αξίζει και για κάτι άλλο. Σίγουρα όχι για να εργάζεσαι.

Δώρο Χριστουγέννων δικαιούμαι? Μπορεί να είμαι πρακτική αλλά μου δίνουν χρήματα κάθε μήνα κ είμαι γραμμένη στο Εργάνη.

Ποιες χώρες προτείνετε για κάποιον που μιλάει γαλλικά ?
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Οκτ 2023, 17:48

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό, απλά είναι ο κανόνας στην πράξη λόγω της γενικότερης ασυδοσίας στην ελληνική αγορά εργασίας.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 14 Οκτ 2023, 18:06

Λαχουρένιος έγραψε:

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό, απλά είναι ο κανόνας στην πράξη λόγω της γενικότερης ασυδοσίας στην ελληνική αγορά εργασίας.

Ισχύει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει τίποτα ! (Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τα δημόσια ιεκ , για τα πανεπιστήμια δεν γνωρίζω ) φυσικά αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε σωστό... Αλλά αφού δεν είναι υποχρεωμένοι .... Βρίσκουν ευκαιρία για εκμεταλλεύση ....
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Οκτ 2023, 18:07

Magdap35 έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Ισχύει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει τίποτα ! (Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τα δημόσια ιεκ , για τα πανεπιστήμια δεν γνωρίζω ) φυσικά αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε σωστό... Αλλά αφού δεν είναι υποχρεωμένοι .... Βρίσκουν ευκαιρία για εκμεταλλεύση ....

Το παράδοξο είναι ότι δεν επιχείρησε ακόμη να σε βιάσει. Να φυλάγεσαι, σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ανώμαλοι εγκληματίες οι λεγόμενοι και νεοέλληνες.
1 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”