Kατά προτίμηση κάτι με σχετικά εύκολη πρόσβαση απο Αθήνα, ιδανικά με αεροπλάνο.
Σαν βάση συζήτησης:
- Πάρος
- Νάξος
- Μήλος
- Αστυπάλαια
- Ικαρία
- Tήνος (αεροπλάνο μέχρι Σύρο και μετά πλοίο)
κατ εξαίρεση (γιατί πέρα απο άραγμα σε παραλίες και ταβέρνες, δεν έχει άλλες δραστηριότητες, πχ αξιοθέατα), με πτήση στην Νάξο και μετά καράβι:
- Κουφονήσι
- Ηρακλειά
- Δονούσα
Κέα και Άνδρο δεν λαμβάνω υπόψη εντός σεζόν, θα είναι γεμάτα αθηναϊκές κατσαρίδες.
Κύθνος, Σέριφος και Σίφνος, προσβάσιμες μόνο με πλοίο, χάσιμο χρόνου.
Σε ποιό νησί θα παίρνατε αλλονταπούς καλεσμένους για να τους εντυπωσιάσετε - παρουσιάσετε την Ελλάδα θετικά;
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Σε ποιό νησί θα παίρνατε αλλονταπούς καλεσμένους για να τους εντυπωσιάσετε - παρουσιάσετε την Ελλάδα θετικά;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Σε ποιό νησί θα παίρνατε αλλονταπούς καλεσμένους για να τους εντυπωσιάσετε - παρουσιάσετε την Ελλάδα θετικά;
Εξαρτάται και τί τύποι είναι αυτοί οι αλλονταποί καλεσμένοι.
Μήλος και Τήνος τα αγαπημένα μου και που νομίζω θα άφηναν θετικές εντυπώσεις. Ρόδος επίσης, ιδίως όταν δεν είναι το αποκορύφωμα της σεζόν.
Μήλος και Τήνος τα αγαπημένα μου και που νομίζω θα άφηναν θετικές εντυπώσεις. Ρόδος επίσης, ιδίως όταν δεν είναι το αποκορύφωμα της σεζόν.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Προέλλην

Re: Σε ποιό νησί θα παίρνατε αλλονταπούς καλεσμένους για να τους εντυπωσιάσετε - παρουσιάσετε την Ελλάδα θετικά;
Mήλος είναι καλά για άραγμα και μπάνια, αλλά από δραστηριότητες* μηδέν.
*κανένα αρχαίο, κανένα κάστρο, μοναστήρι, να χει λίγο βουνό με χωριά με λίγο πρασινάδα, καμιά πηγούλα, για εξερεύνηση, κτλ.
Το σκέφτομαι πολύ για Νάξο. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν έχει και τόσα όμορφα σπίτια να νοικιάσεις (τύπου παραδοσιακά κυκλαδίτικα με πατητές τσιμεντοκονίες, θέα απο ψηλά, κτλ), κάτι που έχει πολύ πχ στη Μήλο.
Επίσης, με το θέμα ταβέρνα είμαι αρκετά επιφυλακτικός πλέον στις Κυκλάδες, το 95% είναι για τα σκυλιά. Συνήθως καλό φαγητό έχουν τα πολύ μικρά κυκλαδίτικα νησιά. Αν δεν είχαμε μουσαφιριά, θα προτιμούσα Δονούσα, αλλά αν τους πάω εκεί μιά βδομάδα θα βαρεθούν, είναι σε mode να δούν πράγματα, όχι απλά να αράξουν να αδειάσει το μυαλό.
Ρόδο και Κρήτη δεν ψήνω, μεγάλες αποστάσεις και θα κουραστώ εγώ. Δεν θέλω να οδηγάω πάνω απο 30-40 λεπτά.
*κανένα αρχαίο, κανένα κάστρο, μοναστήρι, να χει λίγο βουνό με χωριά με λίγο πρασινάδα, καμιά πηγούλα, για εξερεύνηση, κτλ.
Το σκέφτομαι πολύ για Νάξο. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν έχει και τόσα όμορφα σπίτια να νοικιάσεις (τύπου παραδοσιακά κυκλαδίτικα με πατητές τσιμεντοκονίες, θέα απο ψηλά, κτλ), κάτι που έχει πολύ πχ στη Μήλο.
Επίσης, με το θέμα ταβέρνα είμαι αρκετά επιφυλακτικός πλέον στις Κυκλάδες, το 95% είναι για τα σκυλιά. Συνήθως καλό φαγητό έχουν τα πολύ μικρά κυκλαδίτικα νησιά. Αν δεν είχαμε μουσαφιριά, θα προτιμούσα Δονούσα, αλλά αν τους πάω εκεί μιά βδομάδα θα βαρεθούν, είναι σε mode να δούν πράγματα, όχι απλά να αράξουν να αδειάσει το μυαλό.
Ρόδο και Κρήτη δεν ψήνω, μεγάλες αποστάσεις και θα κουραστώ εγώ. Δεν θέλω να οδηγάω πάνω απο 30-40 λεπτά.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Αν μιλάμε για Αιγαίο τότε Πάτμος. Συνδυάζει παγκόσμια ιστορία - θρησκεία με το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως και η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο. Υπάρχει αρκετό ( φυτευμένο ) πράσινο , τεράστιες χνουδωτές λούτρινες γάτες που περιέργως δεν ενοχλούν , είναι καθαρά , εντυπωσιακό το τοπίο με τους λιμενίσκους/κολπίσκους , καλούτσικες παραλίες και καλό φαγητό. Άνθρωποι τυπικοί και ευγενικοί. Ίσως λίγο ακριβά, αλλά είναι για αρχόντους και όχι για λινάτσες.
Ρόδος είναι πολύ ωραία. Πάρα πολλά αξιοθέατα !!! Τι να πρωτοπείς ; Λίνδος, Κάμειρος, Ιαλυσσός, Δρόμος Γολγοθά, Παλαιά Πόλη Ρόδου , Κάστρο Κρητηνίας, Κάστρο Μονολίθου κ.λπ. Δάσος Πεταλούδων, Πρασονήσι κ.α. Αλλά δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τους ντόπιους ...
Φαγητό όχι κάτι ιδιαίτερο.
Τήνος δεν νομίζω πως θα εντυπωσιάσει τους ξένους. Είναι κυρίως για ελληνικό θρησκευτικό τουρισμό ( Ευαγγελισμός Θεοτόκου - Αγία Πελαγία ).
Ρόδος είναι πολύ ωραία. Πάρα πολλά αξιοθέατα !!! Τι να πρωτοπείς ; Λίνδος, Κάμειρος, Ιαλυσσός, Δρόμος Γολγοθά, Παλαιά Πόλη Ρόδου , Κάστρο Κρητηνίας, Κάστρο Μονολίθου κ.λπ. Δάσος Πεταλούδων, Πρασονήσι κ.α. Αλλά δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τους ντόπιους ...
Φαγητό όχι κάτι ιδιαίτερο. Τήνος δεν νομίζω πως θα εντυπωσιάσει τους ξένους. Είναι κυρίως για ελληνικό θρησκευτικό τουρισμό ( Ευαγγελισμός Θεοτόκου - Αγία Πελαγία ).
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Σαντορίνη.
Κλείστε το τόπικ.
Κλείστε το τόπικ.
0 .
-
Προέλλην

Λαχουρένιος έγραψε:Σαντορίνη.
Κλείστε το τόπικ.
Αν ήταν για ελαφρώς εκτός πηκ σεζόν σίγουρα θα αποτελούσε τον προορισμό μου (παρά τις χάλια παραλίες), αλλά με πολυκοσμία πολύ φοβούμαι ότι θα εξελιχθεί σε φιάσκο
Δεν το αποκλείω όμως τελείως.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Κλεομένης
- Rookie poster

τι είναι οι αθηναϊκές κατσαρίδες;
0 .
-
mixaliss
- Rookie poster

Κεφαλονιά. Πρόσβαση από Αθήνα με αεροπλάνο. Φοβερές παραλίες και τοπία. Πολύ καλό φαγητό και παραδοσιακά προιόντα. Μεγάλο ώστε να μην βαρεθούν, και ξεφεύγει από το κλασσικό αιγαιοπελαγίτικο στυλ που βλέπουν στις τουριστικές αφίσες.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Προέλλην έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Σαντορίνη.
Κλείστε το τόπικ.
Αν ήταν για ελαφρώς εκτός πηκ σεζόν σίγουρα θα αποτελούσε τον προορισμό μου (παρά τις χάλια παραλίες), αλλά με πολυκοσμία πολύ φοβούμαι ότι θα εξελιχθεί σε φιάσκο![]()
Δεν το αποκλείω όμως τελείως.
Είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί με διαφορά. Μου κάνει εντύπωση που κανείς σας δεν το ανέφερε πριν από μένα.
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Σαντορίνη μόνο αν πας Οκτώβριο - Νοέμβριο και μετά.
Αλλιώς θα ζήσεις σαν να είσαι σε μυρμηγκοφωλιά και θα τα πληρώσεις όλα ακριβά.
Αλλιώς θα ζήσεις σαν να είσαι σε μυρμηγκοφωλιά και θα τα πληρώσεις όλα ακριβά.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!