Βόρεια Αττική ξεβράζουν στη θάλασσα όλοι οι χείμαροι με τα απόβλητα απο τις τριγύρω βιομηχανικές και βιοτεχνικές ζώνες. Το πρόβλημα όμως συγκεκριμένα με τα μικρόβια εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο στους παραλιακούς Δήμους, οπότε όλο το σκατό που χέζουν και κατουρλιό που καρουράνε οι κάτοικοι στους αυθαίρετους-παράνομους απορροφητικούς τους βόθρους, κυλάει στον υδροφόρο ορίζοντα και τελικά στη θάλασσα, και έπειτα είτε το πίνουν, είτε περνάει με διήθηση απο το δέρμα τους στα ενδότερα, όταν κολυμπούν στην θάλασσα ή πάει απευθείας σε στόμα, εισοφάγο, στομάχι, όταν τρώνε ψάρια και θαλασσινά απ αυτήν.
Επιλογές είναι αυτές. Ο άλλος σε λέει δεν θέλω να έχω στεγανό βόθρο και να πληρώνω μια φορά το μήνα/δίμηνο τον Αχόρταγο να έρχεται να τον αδειάζει, προτιμώ να κολυμπώ, να πίνω και να τρώω τα σκατά και τα κατουρλιά, τα δικά μου και αρκετών δεκάδων χιλιάδων παραδιπλανών μου.
Ανατολική και Νότια Αττική έχουμε ακόμη πιο βαριά θέματα, τοξικότητας, όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στα εδάφη, απο την εποχή ακόμη των αρχαίων Ελλήνων που έσκαβαν και κατέστρεφαν-δηλητηρίαζαν το περιβάλλον:
https://www.lavriaki.gr/2016/07/31/λαύρ ... αράδεισος/(oκ, αλλά η Φαραντούρη τραγουδάει
εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα .gif)
)