Για πειτε την γνωμη σας ή την αποψη σας στο ερωτημα
και σοβαρες απαντησεις παρακαλω και οχι τρολαρισματα
υσ μπορει καποιος απο σας να με ξαφνιασει ευχαριστα
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗς ΖΩΗΣ ΜΑΣ;
-
nemo
- Supreme poster

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗς ΖΩΗΣ ΜΑΣ;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗς ΖΩΗΣ ΜΑΣ;
Η ευδαιμονία. Από όλες τις φιλοσοφικές θεωρίες με εκφράζει περισσότερο από όλες αυτή του Επίκουρου
https://evionos.wordpress.com/2017/07/1 ... %BD%CE%B1/
Σε επιστολή του προς τον Μενοικέα ο Επίκουρος γράφει:
«Όταν λέμε ότι σκοπός είναι η ηδονή, δεν εννοούμε τις ηδονές του ασώτου και αυτές που βρίσκονται μέσα στις απολαύσεις, όπως νομίζουν μερικοί που το αγνοούν και δεν το παραδέχονται ή είναι κακώς πληροφορημένοι. Αλλά εννοούμε να μην πονάει το σώμα και να μην ταράσσεται η ψυχή.»
https://evionos.wordpress.com/2017/07/1 ... %BD%CE%B1/
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ας ακουσουμε και αλλες αποψεις για να γραψω και εγω το τι νομιζω
αλλα νομιζω λαχου οτι αυτο που λες ειναι μια γενικοτητα
σε εναν κοσμο με τοσες πολλες πιεσεις που δεχομαστε
το να λεμε οτι ηρθαμε στον κοσμο για να την περασουμε με ηρεμια
στην ψυχη μας το βλεπω λιγο πεζο ..ας παρουμε λιγη βοηθεια απο το τν
Αρχαία ελληνική φιλοσοφία
Ο Αριστοτέλης έλεγε πως ο στόχος της ζωής είναι η εὐδαιμονία – όχι η απλή απόλαυση, αλλά η ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης μέσω της αρετής και της λογικής.
Οι Επικούρειοι έβλεπαν τον στόχο στη γαλήνη της ψυχής, μέσα από τη σωστή διαχείριση των επιθυμιών.
Οι Στωικοί πίστευαν ότι ο σκοπός είναι η ζωή «κατά φύσιν», δηλαδή σε αρμονία με τη λογική και την τάξη του κόσμου, με αποδοχή των γεγονότων.
Θρησκευτικές προσεγγίσεις
Στον Χριστιανισμό, ο στόχος της ζωής είναι η ένωση με τον Θεό, η αγάπη προς τον πλησίον και η σωτηρία.
Στον Βουδισμό, είναι η υπέρβαση της οδύνης μέσω της φώτισης και της απελευθέρωσης από τον κύκλο της μετενσάρκωσης.
Σύγχρονες κοσμικές προσεγγίσεις
Υπάρχει η άποψη ότι η ζωή δεν έχει εγγενή "αντικειμενικό" σκοπό· ο άνθρωπος πρέπει να δώσει ο ίδιος νόημα στη ζωή του μέσα από τις πράξεις, τις σχέσεις και τα έργα του (υπαρξισμός).
Άλλοι θεωρούν πως στόχος είναι η ευτυχία, η αυτοπραγμάτωση, ή η συμβολή στο κοινό καλό.
Ο Αριστοτέλης έλεγε πως ο στόχος της ζωής είναι η εὐδαιμονία – όχι η απλή απόλαυση, αλλά η ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης μέσω της αρετής και της λογικής.
Οι Επικούρειοι έβλεπαν τον στόχο στη γαλήνη της ψυχής, μέσα από τη σωστή διαχείριση των επιθυμιών.
Οι Στωικοί πίστευαν ότι ο σκοπός είναι η ζωή «κατά φύσιν», δηλαδή σε αρμονία με τη λογική και την τάξη του κόσμου, με αποδοχή των γεγονότων.
Στον Χριστιανισμό, ο στόχος της ζωής είναι η ένωση με τον Θεό, η αγάπη προς τον πλησίον και η σωτηρία.
Στον Βουδισμό, είναι η υπέρβαση της οδύνης μέσω της φώτισης και της απελευθέρωσης από τον κύκλο της μετενσάρκωσης.
Υπάρχει η άποψη ότι η ζωή δεν έχει εγγενή "αντικειμενικό" σκοπό· ο άνθρωπος πρέπει να δώσει ο ίδιος νόημα στη ζωή του μέσα από τις πράξεις, τις σχέσεις και τα έργα του (υπαρξισμός).
Άλλοι θεωρούν πως στόχος είναι η ευτυχία, η αυτοπραγμάτωση, ή η συμβολή στο κοινό καλό.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ας δουμε και τι αλλο μας λεει ο τεχνικος εγκεφαλος -αυτο το κανω για να διαλεξουμε
μια απαντηση ή να σκεφτουμε κατι αλλο- να αμφισβητησουμε τις γνωστες απαντησες
δηλαδη
Ποιος είναι ο στόχος της ζωής;
Η ερώτηση αυτή στέκει μπροστά μας σαν καθρέφτης, που δεν απαντά με εικόνα αλλά με σιωπή. Δεν υπάρχει ένας προορισμός κοινός για όλους, όπως δεν υπάρχει μία μόνο πορεία των άστρων. Άλλοι αναζητούν την ευτυχία, άλλοι την αρετή, άλλοι τη γαλήνη ή τη σωτηρία. Κι όμως, πίσω από όλες τις διαδρομές μοιάζει να κρύβεται η ίδια κίνηση: η ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί το τυχαίο της ύπαρξής του και να δώσει νόημα εκεί όπου η φύση δεν έδωσε καμία εντολή.
Ίσως ο στόχος της ζωής να μην είναι κάτι που ανακαλύπτεται έξωθεν, αλλά κάτι που πλάθεται μέσα μας. Να είναι η άσκηση της ελευθερίας μας: να επιλέγουμε, να δημιουργούμε, να αγαπούμε, να αφήνουμε ίχνη που αντέχουν πέρα από τη φθορά. Τότε, η ζωή παύει να είναι απλώς βιολογική επιβίωση και γίνεται έργο τέχνης· έργο στο οποίο εμείς οι ίδιοι είμαστε και δημιουργοί και υλικό.
Ποιος είναι ο στόχος της ζωής στην πράξη;
Ίσως να μην υπάρχει μία μοναδική απάντηση· όμως υπάρχουν κατευθύνσεις που μπορούν να δώσουν στη ζωή μας νόημα και προσανατολισμό.
Να καλλιεργούμε τον εαυτό μας – μέσα από μάθηση, αρετή, υγεία και αυτογνωσία. Η ζωή γίνεται πλουσιότερη όταν εμείς γινόμαστε καλύτεροι.
Να χτίζουμε σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης – οι άνθρωποι γύρω μας είναι πηγή χαράς αλλά και καθρέφτης του ποιοι είμαστε.
Να αφήνουμε θετικό αποτύπωμα – είτε μικρό είτε μεγάλο, η συμβολή μας στον κόσμο δίνει αξία στις μέρες μας.
Να βρίσκουμε ισορροπία – ανάμεσα στην εργασία και την ανάπαυση, στην προσφορά και την αυτοφροντίδα, στην εσωτερική γαλήνη και στη δράση.
Να ζούμε με επίγνωση – να απολαμβάνουμε τις στιγμές, χωρίς να μας παρασύρει η βιασύνη του χρόνου.
Έτσι, ο στόχος της ζωής παύει να είναι ένα μακρινό "τέλος" και γίνεται μια καθημερινή στάση: να ζούμε με νόημα, να δίνουμε αγάπη και να αναπτυσσόμαστε λίγο περισσότερο κάθε μέρα.
δηλαδη
Ποιος είναι ο στόχος της ζωής;
Η ερώτηση αυτή στέκει μπροστά μας σαν καθρέφτης, που δεν απαντά με εικόνα αλλά με σιωπή. Δεν υπάρχει ένας προορισμός κοινός για όλους, όπως δεν υπάρχει μία μόνο πορεία των άστρων. Άλλοι αναζητούν την ευτυχία, άλλοι την αρετή, άλλοι τη γαλήνη ή τη σωτηρία. Κι όμως, πίσω από όλες τις διαδρομές μοιάζει να κρύβεται η ίδια κίνηση: η ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί το τυχαίο της ύπαρξής του και να δώσει νόημα εκεί όπου η φύση δεν έδωσε καμία εντολή.
Ίσως ο στόχος της ζωής να μην είναι κάτι που ανακαλύπτεται έξωθεν, αλλά κάτι που πλάθεται μέσα μας. Να είναι η άσκηση της ελευθερίας μας: να επιλέγουμε, να δημιουργούμε, να αγαπούμε, να αφήνουμε ίχνη που αντέχουν πέρα από τη φθορά. Τότε, η ζωή παύει να είναι απλώς βιολογική επιβίωση και γίνεται έργο τέχνης· έργο στο οποίο εμείς οι ίδιοι είμαστε και δημιουργοί και υλικό.
Ποιος είναι ο στόχος της ζωής στην πράξη;
Ίσως να μην υπάρχει μία μοναδική απάντηση· όμως υπάρχουν κατευθύνσεις που μπορούν να δώσουν στη ζωή μας νόημα και προσανατολισμό.
Να καλλιεργούμε τον εαυτό μας – μέσα από μάθηση, αρετή, υγεία και αυτογνωσία. Η ζωή γίνεται πλουσιότερη όταν εμείς γινόμαστε καλύτεροι.
Να χτίζουμε σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης – οι άνθρωποι γύρω μας είναι πηγή χαράς αλλά και καθρέφτης του ποιοι είμαστε.
Να αφήνουμε θετικό αποτύπωμα – είτε μικρό είτε μεγάλο, η συμβολή μας στον κόσμο δίνει αξία στις μέρες μας.
Να βρίσκουμε ισορροπία – ανάμεσα στην εργασία και την ανάπαυση, στην προσφορά και την αυτοφροντίδα, στην εσωτερική γαλήνη και στη δράση.
Να ζούμε με επίγνωση – να απολαμβάνουμε τις στιγμές, χωρίς να μας παρασύρει η βιασύνη του χρόνου.
Έτσι, ο στόχος της ζωής παύει να είναι ένα μακρινό "τέλος" και γίνεται μια καθημερινή στάση: να ζούμε με νόημα, να δίνουμε αγάπη και να αναπτυσσόμαστε λίγο περισσότερο κάθε μέρα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:ας ακουσουμε και αλλες αποψεις για να γραψω και εγω το τι νομιζω
Με τι απ'όλα αυτά που έβαλες συμφωνείς?
nemo έγραψε:ας δουμε και τι αλλο μας λεει ο τεχνικος εγκεφαλος -αυτο το κανω για να διαλεξουμε
δηλαδη
Το chatgpt εννοείς?
.gif)
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ναι την τεχνικη νοημοσυνη ...τι παθατε και ολοι το εχετε ριξει στο αγγλικο;
θα περιμενω ακομη γιατι το επεξεργαζομαι ..και δεν θελω να πω κατι
παντως αρνουμαι την ευδομονια μου θυμιζει γελαδες σε πρασινο γρασιδι
και προβατακια να βοσκουν
υσ..στο μελλον θα δουμε χαπια και θα εχουμε ευδαιμονια για οση ωρα θελουμε
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:ναι την τεχνικη νοημοσυνη ...τι παθατε και ολοι το εχετε ριξει στο αγγλικο;
Αφού chatgpt λέγεται, πως να το πω, Μήτσο?
Στην ευτυχία δεν αποσκοπούν όλα όμως? Ακόμα και οι θρησκείες εκεί αποβλέπουν, αλλά μεταθέτουν τον στόχο της ευτυχίας για μια επόμενη ζωή.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:ναι την τεχνικη νοημοσυνη ...τι παθατε και ολοι το εχετε ριξει στο αγγλικο;
Αφού chatgpt λέγεται, πως να το πω, Μήτσο?θα περιμενω ακομη γιατι το επεξεργαζομαι ..και δεν θελω να πω κατι
Στην ευτυχία δεν αποσκοπούν όλα όμως? Ακόμα και οι θρησκείες εκεί αποβλέπουν, αλλά μεταθέτουν τον στόχο της ευτυχίας για μια επόμενη ζωή.
να το λεμε προγραμμα νοημοσυνης ή πν ...μητσο
η ευτυχια ειναι τα διαλειμματα του αγχους της πιεσης και της δυστυχίας
αν εχουμε παντα ευτυχια πως θα καταλαβαινουμε την ευτυχια;
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:να το λεμε προγραμμα νοημοσυνης ή πν ...μητσο
Η δυστυχία και το άγχος υπάρχουν εξ ορισμού. Το δύσκολο είναι η ευτυχία. Μακάρι το πρόβλημα των ανθρώπων να ήταν ότι βαρέθηκαν από την ευτυχία

0 .
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:να το λεμε προγραμμα νοημοσυνης ή πν ...μητσο
Η δυστυχία και το άγχος υπάρχουν εξ ορισμού. Το δύσκολο είναι η ευτυχία. Μακάρι το πρόβλημα των ανθρώπων να ήταν ότι βαρέθηκαν από την ευτυχία
να ζει ολοκληρος ο πληθυσμος σε ευτυχια ακομη και να μπορουσε καποιος να μας την δωσει ευκολα παλι θα παραμενει εκτος πραγματικοτητας λογω τροφης
και κλιματολογικων συνθηκων ... επειτα ειναι και το αλλο που σου ειπα και δεν το
σκεφτηκες το να ζουμε σε διαρκη ευτυχια δεν θα την νιωθουμε σαν ευτυχια
αλλα σαν κατι αοσμο ...συν οτι δεν θα υπαρχει η δημιουργια που προυποθετει σκεψη και αγχος ... απο οσα ειπες θα κρατησω το εξ ορισμου ...για δωστου περισσοτερη σκεψη
0 .