Aς μορφωθουμε darling

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Aς μορφωθουμε darling

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Ιούλ 2015, 22:15

Εχω παρατηρησει με εκπληξη οτι η διαφορα μεταξυ κατοχου απολυτηριου και κατοχου εστω και κωλοχαρτου απο ΙΕΚ ειναι τεραστια.Σε θεμα συμπεριφορας,ηθους,αντιληψης κλπ.

Ισως επειδη το γυμνασιο και το λυκειο το τελειωνεις χαριστικα,με αποτελεσμα να βγαινεις απο κει πρακτικα αναλφαβητος,ενω στα αλλα ιδρωνει εστω και λιγο ο κωλος σου.

Ειδικα ο συνδιασμος τελειοφοιτος γυμνασιου + κατοικος επαρχιας τσακιζει κοκκαλα.Μιλαμε για ανθρωπους απο αλλο πλανητη και εποχη.

Το ποιντ μου ειναι:μορφωθειτε.Ακομα και με το να πατε σε ΤΕΙ Μπουγατσοκοπτικης.Καπως θα ανοιξει το μυαλο σας,κατι παραπανω θα δειτε και θα γινει η κοινωνια μας λιγο πιο ανεκτη.

ΥΓ ΟΚ παντα υπαρχουν εξαιρεσεις,και δε σημαινει οτι οι μορφωμενοι δεν ειναι σκατανθρωποι,απλως ειναι λιγοτερο ντουγανια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Re: Aς μορφωθουμε darling

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 30 Ιούλ 2015, 23:22

Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Εχω γνωρίσει παιδιά που έχουν τελειώσει ένα Γυμνάσιο-Λύκειο και ήταν πραγματικά διαμάντια, και άτομα που έχουν και διδακτορικό και ήταν ελεεινά υποκείμενα. Σε πολλές περιπτώσεις, στα άτομα με το διδακτορικό μου φαινόταν οτι αυτό είχε ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ στο να είναι έτσι (ελιτιστές, σνόμπ, κλπ). Λέγοντας συμβάλλει, δεν εννοώ οτι έφταιγε το διδακτορικό που ήταν έτσι, αλλά η απόκτησή του, ενδεχομένως να είχε συμβάλλει στο να θεωρούν τον εαυτό τους "θεό". Ήταν δηλαδή έτσι από πρίν, και το διδακτορικό "ενίσχυσε" την αθλιότητά τους.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 31 Ιούλ 2015, 11:57

Υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.
Έχω γνωρίσει άτομα που δεν έβγαλαν ούτε λύκειο και έχουν ανώτερο επίπεδο πολιτισμού ακόμα και από αποφοίτους ΑΕΙ.
Στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ άλλωστε μια τυποποιημένη γνώση λαμβάνεις. Δεν σημαίνει ότι θα αναπτυχθείς και σαν προσωπικότητα. Γενικά, πιο συχνά θα βρεις άτομα με προσωπικότητα μεταξύ αποφοίτων ΑΕΙ, αλλά το πτυχίο δεν αποτελεί εγγύηση ως προς αυτό.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 31 Ιούλ 2015, 13:03

η γνώση δεν διαμορφώνει προσωπικότητα αλλά ελεγχόμενη συμπεριφορά.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 31 Ιούλ 2015, 19:12

Αλλο εκπαίδευση και άλλο παιδεία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 31 Ιούλ 2015, 19:39

Εξαρτούνται πολλά, αλλά γενικά οι σπουδαγμένοι είναι ένα βήμα μπροστά, όπως και να το κάνεις η πλειοψηφία έχουν θετικές επιδράσεις μετά από σπουδές. Το αντίθετο, αυτοί που δεν έχουν σπουδάσει η πληοψηφία είναι στούκια, βλαμμένοι κοκ. Υπάρχει και κάλος κόσμος δεν λέμε, αλλά μέχρι ένα επίπεδο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 31 Ιούλ 2015, 19:53

Metranion έγραψε:Εξαρτούνται πολλά, αλλά γενικά οι σπουδαγμένοι είναι ένα βήμα μπροστά, όπως και να το κάνεις η πλειοψηφία έχουν θετικές επιδράσεις μετά από σπουδές. Το αντίθετο, αυτοί που δεν έχουν σπουδάσει η πληοψηφία είναι στούκια, βλαμμένοι κοκ. Υπάρχει και κάλος κόσμος δεν λέμε, αλλά μέχρι ένα επίπεδο.

H τραγική αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι στούκια, βλαμμένοι, λειτουργικά καθυστερημένοι και κλινικά ηλίθιοι, ανεξάρτητα από το επίπεδο (ή την απουσία) των σπουδών τους.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 31 Ιούλ 2015, 19:58

Και ποιοι είναι οι πιο σοφοί;
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 31 Ιούλ 2015, 20:01

Metranion έγραψε:Και ποιοι είναι οι πιο σοφοί;

Η συντριπτική μειοψηφία. Μερικοί αυτούς έχουν διδακτορικά. Μερικοί μονο ένα πτυχίο. Μερικοί έχουν τελειώσει μόνο το σχολείο. Μερικοί δεν πήγαν καν.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 31 Ιούλ 2015, 23:07

Λαχουρένιος έγραψε:Εχω παρατηρησει με εκπληξη οτι η διαφορα μεταξυ κατοχου απολυτηριου και κατοχου εστω και κωλοχαρτου απο ΙΕΚ ειναι τεραστια.Σε θεμα συμπεριφορας,ηθους,αντιληψης κλπ.

ΥΓ ΟΚ παντα υπαρχουν εξαιρεσεις,και δε σημαινει οτι οι μορφωμενοι δεν ειναι σκατανθρωποι,απλως ειναι λιγοτερο ντουγανια.

Νμζ οτι σου σπάει η "ανυποταξία".
Ενα απο τα καλά του βιβλίου ειναι η εξάσκηση υπομονής.
Αν σκεφτουμε οτι το iq (ας τον πουμε Δεικτη Προσαρμοστικότητας σε ΔΕΔΟΜΕΝΑ) ειναι απλά ενας ΜΟ οχι ιδιαίτερα ψηλότερα απο το μέσο ενός αποφοιτου Λυκειου , η τιτανοτεραστια διαφορά αναμεσα σε ΙΕΚ vs Λυκειο (που πρακτικά ειναι 2 χρονια σπουδών) είναι η καλλιέργεια υπομονής και ανοχής.

Υπομονή πρώτα απέναντι στο περιβαλλον (διαβασμα, εξετασεις κτλ) και μετά υπομονη προς τον εαυτό (στερηση λοιπων ελευθεριών απο συνειδητη επιλογή).

τωρα για ηθος κτλ δεν σχολιάζω. Ειναι τοοοοσα τα variations Που νμζ δεν έχει νόημα.Τουλαχιστον για εμενα.
0 .
#ccc

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”