Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Αύγ 2019, 11:23

φανταστείτε τον πλούτων να ήταν υπουργός στο δημοσίας τάξης ε;

φάλαγγα και στις κότες να μαρτυρήσουν που κρύψανε τα αυγά τους θα έκανε


Σύντροφε Βάλλον μη ανησυχείς εγώ δεν θα κάνω ποτέ σε κανένα φάλαγγα .... να φοβάσαι όμως μη έρθουν στην εξουσία οι σύντροφοί σου γιατί αυτοί κάνουν βασανιστήρια που η Μακρόνησος μοιάζει με παιδική χαρά.

Διάβασε το γράφει ο Γ . Λ. Γκαγκούλια (πολιτικός Επίτροπος της 7ης Μεραρχία του ΔΣΕ) στο βιβλίο του - Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ :D :D :D

Ο ασύρματος του ΓΑ του ΔΣΕ έπιασε ένα ανοιχτό ραδιοτηλεγράφημα τάγματος του ΕΣ προς το Γ Σώμα στρατού :

« Ο υπ αριθμ 50 πράχτορας μας πληροφορεί ότι στις 10-11-1949 , τη νύχτα οπωσδήποτε θα ανατιναχτεί η οδική γέφυρα μεταξύ Λύδρας και Προβατώνος. Προς πρόληψη ανατίναξης κι εξόντωση ληστοσυμμοριτών λάβετε τα απαραίτητα μέτρα».

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Για να κατανοήσουμε τα γεγονότα ας δούμε τι γεγονότα συνέβησαν χρονολογικά με έμφαση στα ζητήματα που αφορούν την λήξη του Ελληνικού Εμφυλίου:

- 12 Φεβρουαρίου 1945 υπεγράφη η Συμφωνία της Βάρκιζας.
- 20 Μαρτίου 1946 έγινε η επίθεση στο Λιτόχωρο.
- 27 Δεκεμβρίου 1946 με την αρ 19 διαταγή του ΓΑ μετονομάσθηκαν οι αντάρτες σε ΔΣΕ
- 8 Οκτωβρίου 1947 με άρθρο του Ν Ζαχαριάδη στον Ριζοσπάστη ξεκινά επίσημα ο Εμφύλιος.
- 18-20 Μαΐου του 1949 ο ΔΣΕ ενεργεί αποτυχημένη επίθεση στους Μεταξάδες (300 μαχητές του ΔΣΕ σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν, δηλαδή διάλυση της 7ης Μεραρχίας), η ήττα δημιούργησε κύμα διαμαρτυρίας στην 7η Μεραρχία, οι αντάρτες έλεγαν «Ήταν ανάγκη να γίνει αυτή η επιχείρηση, όταν τα υπόλοιπα τμήματα του ΔΣΕ είχαν υποχωρήσει;» «Γιατί έγιναν όλα αυτά; Ποιος φταίει ; Εδώ έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ποιος φταίει;»
- 13-17 Μαΐου 1949 επιτίθενται χωρίς αποτέλεσμα στα Κουλκουθούρια – Δερβέν της Φλώρινας ο ΔΣΕ.
- 9-11 Ιουνίου 1949 επιτίθεται ο ΔΣΕ στην περιοχή Κυρλί-Δερβέν- Ράδοσι της Φλώρινας χωρίς να μπορέσει να επιτύχει τους αντικειμενικούς του σκοπούς.
- Τον Αύγουστο του 1949 έγιναν οι μάχες στον Γράμμο και στο Βίτσι και ηττήθηκε ο ΔΣΕ.
- Στις 29 Αυγούστου 1949 με την κατάληψη του υψώματος Κάμενικο ΔΣΕ εγκατάλειψε το ορμητήριό του και υποχώρησε στην Αλβανία.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 01 Σεπ 2019, 12:09

Είπα λοιπόν να βάλω μια διήγηση έτσι για να δει ο Βάλλον ότι οι μεγαλύτεροι σαδιστές και βασανιστές είναι οι κομμουνιστές, μπας και βγάλει τις τσίμπλες και δει το φως το αληθινό αλλά δεν αξίζει τον κόπο, όποιος θέλει ας ανατρέξει στην βιβλιογραφία των καπεταναίων που έφυγαν στον υπαρκτό παράδεισο των σοβιετικών καθεστώτων και όταν γύρισαν στην Ελλάδα μας αποκάλυψαν την φρίκη που έζησαν.

Έτσι Βάλλον τράβα να διαβάσεις τι έκαναν οι κομμουνιστές στους κομμουνιστές στα βιβλία που δημοσίευσαν οι κομμουνιστές.... άπειρα τα βιβλία .... αν θες ξεκίνα με αυτό.


Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ του Γ . Λ. Γκαγκούλια.

Και θα διαπιστώσεις ότι η Μακρόνησος ήταν παιδική χαρά σε σχέση με την θηριωδία των κομμουνιστών.

Και αν έκαναν αυτά στους εν όπλοις συντρόφους τους βάλε με τον νου σου τι θα έκαναν στους αντίπαλους ή στους ουδέτερους αν επικρατούσαν.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Οκτ 2019, 21:15

ΜΗΤΣΟΣ ΧΙΛΔΗΣ (ΦΛΕΡΗΣ)

Ποιος ήταν όμως αυτός ο πράκτορας Νο 50 που τόσο πολύ συζητήθηκε κυρίως από τους ηττημένους αντάρτες και στο όνομα του οποίου στήριξαν τον αποπροσανατολισμό των απογοητευμένων μαχητών του ΔΣΕ η ηγεσία του ΚΚΕ κυρίως στους πολιτικούς εξόριστους της Βουλγαρίας;


ΤΟ 1946 στην περιοχή Καράντερε έγινε ένας αιφνιδιασμός του ΕΣ προς τμήμα του ΔΣΕ , ο ΔΣΕ σκόρπισε σε τρεις κατευθύνσεις, σε μια από αυτές τις ομάδες που διαλύθηκαν ήταν και Φλέρης, ο οποίος πήγε και κρύφτηκε στην Κορνοφωλιά.

Εκεί ο Φλέρης παραδόθηκε και ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του πράκτορα, έτσι μετά τρεις μήνες ξαναεμφανίστηκε στο αντάρτικο, υπόνοιες για τον Φλέρη εξέφρασε ο Γκαγκούλιας στον Λασσάνη που ήταν διοικητής της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ από το 1947. (VI Μεραρχία δρούσε στην κεντρική Μακεδονία και η VII στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), το 1949 ο Φλέρη δρούσε για σκοπό του ΔΣΕ σαν πληροφοριοδότης στην Κορνοφωλιά, απ ότι φαίνεται όμως ο άνθρωπος αυτός έπαιζε σε δύο ταμπλό σαν πράκτορας, αλλά κυρίως ήταν πια πράκτορας του ΕΣ.


Το ΓΑ του ΔΣΕ ειδοποίησε την Μεραρχία πως αλωνίζει ο «πράχτορας Νο 50» και να ασχοληθούν σοβαρά.

Έτσι κάποια στιγμή συλλαμβάνεται από τον ΔΣΕ, στήθηκε στα γρήγορα ανταρτοδικείο από τον Κρίτωνα (Βαγγέλη Κασάπη), ο Φλέρη δεν ομολόγησε κανένα συνεργάτη του στο βουνό ή στο χωριό (Κορνοφωλιά) και εκδόθηκε η απόφαση «Σκοτώστε τον», τον εκτέλεσε με μια ριπή μια αντάρτισσα η Δέσποινα Χατζοπούλου που ήταν αρραβωνιαστικιά του Μουτιουρούδη που είχε χαθεί με προδοσία του Φλέρη.

Ο κύκλος όμως έσπασε με τον θάνατο του Φλέρη.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Οκτ 2019, 17:51

ΤΟ ΔΡΑΜΑ Της 7ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ

Είδαμε ότι η 7η Μεραρχία είχε πάρει μέρος στην άσκοπη μάχη των Μεταξάδων και υπήρχαν έντονα παράπονα για την άσκοπη αιματοχυσία, η καθοδήγηση έπρεπε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και οι Χείμαρρος, Μαλτέζος και Γεωργαλής κατέληξαν : «Πράχτορες του εχθρού αλωνίζουν στην Μεραρχία μας», έτσι θυμήθηκαν την ιστορία του ραδιοτηλεγραφήματος για τον «πράχτορα Νο 50».

Έτσι οργανώνεται μια λιποταξία με τον μαχητή Γ Βουδούρη και δύο ασυρματίστριες (η μια αρραβωνιαστικιά του Μίμη Ζαχαριάδη), συλλαμβάνονται ο Βουδούρης και οι δύο κοπέλες και μετά μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο να ανακαλυφθούν πράκτορες στα στελέχη του Έβρου.

Αρχίζουν πιέσεις και βασανιστήρια στις κοπέλες και τον Μίμη Ζαχαριάδη, οι βασανιζόμενοι λένε ονόματα δήθεν συνεργατών τους μετά από υπόδειξη των ανακριτών.

Μετά την ήττα στέλνονται στην Βουλγαρία σαν «ύποπτοι» όλα τα τμήματα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, στην Μπερκόβιτσα τους περιμένουν οι Κ Σιαπέρας, ο Ν Γεωργαλής και κατώτερα όργανα οι Μαλτέζος, Φίλιππας κα και πόσοι είναι οι «ύποπτοι»; 150 με 200 μαχητές (άντρες και γυναίκες), συνελήφθησαν περίπου 60.

Και αρχίζουν ανακρίσεις άγριας μορφής, ήταν τέτοια τα βασανιστήρια που έγιναν για να αποσπαστούν ομολογίες που ξεπερνούν την φαντασία.

Πιο συγκεκριμένα ο Ατσαλένιος «πέθανε» παραμορφωμένος από το ξύλο, τον Ηρακλή τον κρεμούν, ο Τσολιάς δεν μπορεί να αντέξει τα βασανιστήρια των συντρόφων του και αυτοκτονεί (έβαλε χειροβομβίδα στην κοιλιά), ο Ακρίτας λιποταχτεί, οι «ομολογίες» βροχή Χρηστακούδης, Μαυροδήμος, Δημητρούλης «ομολογούν» ότι ενεργούσαν συνδυασμένα και οργανωμένα με επικεφαλής κάποιο με ψευδώνυμο «Μέγας Αλέξανδρος».


Ακολουθούν και άλλες συλλήψεις αυτή του Κρίτωνα, Μορς πολλοί μεταφέρονται μέσα στην Βουλγαρία, μετά τα πρώτα βασανιστήρια επί ελληνικού εδάφους, 25 με 30 αντάρτες (μεταξύ τους και 3-4 γυναίκες) περνούν με καμιόνια στην Βουλγαρία, με επικεφαλής τον Χίνκοφ, ο Βούλγαρος απορημένος με το θέαμα λέει: «Το πήρε ο διάολος που να το πάρει. Τι ανακρίσεις ήταν αυτές ; Αυτοί θα πεθάνουν!» , ο επικεφαλής παρέδωσε τα υλικά της ανάκρισης στον Σιαπέρα στην Σόφια, εκεί θα φτάσει και ο Βλαντάς με τον Γκρόζο οι οποίοι και ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Χριστόζοφ κατάλληλο μέρος για να μπορούν να κάνουν τις ανακρίσεις τους, ο ΓΓ του ΚΚΒ Τσερβένκοφ είπε «Εμείς δεν θέλουμε να σας επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσετε βία, αλλά, αφού επιμένετε, κάνετε ότι καταλαβαίνετε! Η ευθύνη θα είναι δική σας» .

Φυσικά οι Βούλγαροι έβγαλαν το δικό τους πόρισμα για την υπόθεση των πρακτόρων, έβαλαν ειδικούς βοηθούς ένας εξ αυτών ο Μάνεφ διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν πράκτορες μεταξύ των μαχητών του ΔΣΕ που είχαν συλληφθεί, το μόνο που υπήρχε ήταν μουρμούρα για την ήττα, είπε λοιπόν ο Μάνεφ στον Σιαπέρα «Άκου, Κώστα. Το βλέπεις και εσύ πως δεν υπάρχει δίκτυο, ούτε πράκτορες. Εμείς προτείνουμε να συλληφθούν ο Χείμαρρος, Μαλτέζος και Γεωργαλής και να ανακριθούν από δικά μας άτομα. Αν δεν βγει τίποτα, τότε ή δεν υπάρχει πράκτορας ή αν υπάρχει, πρέπει να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά! Σ αυτή την Μεραρχία δεν υπάρχουν πράκτορες!». Τότε ποιός ήταν ο λόγος που συνεχιζόταν αυτό το γαϊτανάκι καταγγελιών, βασανιστηρίων και στιγματισμών;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 09 Οκτ 2019, 22:23

ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Η ήττα πάντα θέλει ενόχους, θέλει εκδίκηση στους προδότες που δεν ανταποκρίθηκαν στις θυσίες, αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία του ΚΚΕ, έχει λοιπόν δύο επιλογές:

Α. Να ανακαλύψει τους προδότες με βάση τον κανόνα «Φταίνε τα θύματα που δεν εκτέλεσαν σωστά και καλά τις εντολές του κόμματος».

Β. Να παραδεχτεί η ηγεσία τις δικές της ευθύνες και να γίνει βορά.

Μεταξύ αυτών των δύο επιλογών η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε την πρώτη φταίει ο Τίτο που μας μαχαίρωσε πισώπλατα, φταίνε οι πράκτορες που ήταν στις τάξεις μας.

Με αυτή την λογική δινόταν πίστωση χρόνου, διότι βέβαια η ιστορία και ο χρόνος αποδεικνύει τους πραγματικούς αίτιους κάθε καταστροφής.

Εδώ όμως για όλα φταίνε οι άλλοι, φταίει ο Γιαννούλης (ένας από τους αξιότερους αξιωματικούς του ΔΣΕ), ο Γεωργιάδης γιατί εγκατέλειψαν κάποιο ύψωμα τουφεκίστε τους.

Κανένας δεν θα μάθει γιατί τον κατηγορούν υπέφεραν χωρίς στοιχεία, διαγράφτηκαν από το ΚΚΕ αρκετοί από τους κατηγορούμενους (πράγμα πολύ οδυνηρό για ένα άνθρωπο πού πολέμησε για αυτό το κόμμα).

Η ηγεσία που εγκατέλειψε τον Γράμμο και το Βίτσι υπό την πίεση του ΕΣ δεν φταίνε;

Οι άνδρες και οι γυναίκες της 7ης Μεραρχίας πλήρωσαν με περιφρόνηση και απομόνωση καθ όλη την περίοδο της προσφυγιάς τους, οτιδήποτε συνέβαινε θυμόντουσαν ότι είναι μέλη της 7ης Μεραρχίας και το φάντασμα αυτό τους καταδίωκε διαρκώς.

Το ΚΚΕ με απόφαση της ΚΕ (Φεβρουάριος 1957) ο Βλαντάς είπε : «Κακώς κάναμε όλη αυτή τη δουλεία» για να πάρει την απάντηση από τον Ν Ζαχαριάδη : « Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη της 7ης Μεραρχίας».


Ο Τσόρτσιλ είπε: «Ο Κομμουνισμός τρώει τα παιδιά του».ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Οκτ 2019, 16:21

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Οι βασανιστές εφάρμοσαν στους συντρόφους τους ότι είχαν διαβάσει, ότι είχαν ακούσει και ότι μπορούσαν να φανταστούν και ηδονιζόντουσαν να βλέπουν να σπαρταρούν βασανιζόμενοι οι μέχρι πριν από λίγο συμμαχητές τους, οι οποίοι ακόμα φορούσαν αντάρτικες στολές, μερικά από τα βασανιστήρια που έκαναν ήταν :

Ξυλοδαρμός με παλούκια.

Καυτό νερό σε παγούρια και μετά τα έβαζαν κάτω από τις αμασχάλες και τα γεννητικά όργανα (ανδρών και γυναικών).

Ηλεκτροσόκ με μπαταρίες στα γεννητικά όργανα.

Μαστίγωμα στο στήθος των κοριτσιών και στα γεννητικά όργανα.

Με αλυσίδες είχαν δεμένες γυμνές νέες κοπέλες μπροστά σε άλλους κρατούμενους.


Το Ηρακλή τον κρέμασαν γυμνό (Νοέμβρη 1949) σ ένα δένδρο και πέθανε από το κρύο.

Ο Σ... κινδύνεψε να του κόψουν τα πόδια (έμεινε σε όλη του την ζωή ανάπηρος).

Μαρτύριο ορθοστασίας.

Μαρτύριο παγωμένης σταγόνας στο κεφάλι. Κλπ κλπ


Και ποιοί νομίζεις ότι ήταν οι βασανιστές; «Παλικαράδες των μετόπισθεν» πχ έλεγαν: «Εμείς σκοτώσαμε το 1945 τον Άρη και τον Νικηταρά, με πολύ μικρότερα στοιχεία σε βάρος τους. Τώρα γιατί καθυστερούμε; Να τους περάσουμε ανταρτοδικείο και να τους σκοτώσουμε».


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Οκτ 2019, 22:15

……. Ο Μορς ενεκρίθη «δεόντως» από τον Φίλιππα … μετά τις «ομολογίες» του Μορς ο Φίλιππας ανακοίνωσε πως ο Μορς τα ομολόγησε όλα, πως ο Κρίτων είναι ο «Μέγας Αλέξανδρος», ο αρχηγός στο δίκτυο των πρακτόρων…….. μόλις άκουσε ο Λάμπρος, πηγαίνει στο καλύβι που είχαν τον Μορς και τον είδαν ξυλοδαρμένο και ματωμένο στο πρόσωπο κι αλλού.

Ο Μορς έκλαιγε.

Ο Φίλιππας όμως για να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών του λέει στον Μορς, μπροστά στον Λάμπρο:

«Πες το να το ακούσουν και οι σύντροφοι!»
«…Ο Κρίτων!...» απάντησε ο Μορς με την ψυχή στο στόμα, καθώς έγλειφε το αίμα από τα ματωμένα χείλη του. Αργότερα ο Μορς έκλαιγε με λυγμούς για την «ομολογία» του αυτή……..

(ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΣΕ του Κ Σιαπέρα).


Εικόνα


Ο Καπετάνιος του 81ου Συν/τος Έβρου, Βαγγέλης Κασάπης ή ΚΡΙΤΩΝ
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Οκτ 2019, 12:36

pluton έγραψε:……. Ο Μορς ενεκρίθη «δεόντως» από τον Φίλιππα … μετά τις «ομολογίες» του Μορς ο Φίλιππας ανακοίνωσε πως ο Μορς τα ομολόγησε όλα, πως ο Κρίτων είναι ο «Μέγας Αλέξανδρος», ο αρχηγός στο δίκτυο των πρακτόρων…….. μόλις άκουσε ο Λάμπρος, πηγαίνει στο καλύβι που είχαν τον Μορς και τον είδαν ξυλοδαρμένο και ματωμένο στο πρόσωπο κι αλλού.

Ο Μορς έκλαιγε.

Ο Φίλιππας όμως για να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών του λέει στον Μορς, μπροστά στον Λάμπρο:

«Πες το να το ακούσουν και οι σύντροφοι!»
«…Ο Κρίτων!...» απάντησε ο Μορς με την ψυχή στο στόμα, καθώς έγλειφε το αίμα από τα ματωμένα χείλη του. Αργότερα ο Μορς έκλαιγε με λυγμούς για την «ομολογία» του αυτή……..

(ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΣΕ του Κ Σιαπέρα).
Εικόνα


Ο Καπετάνιος του 81ου Συν/τος Έβρου, Βαγγέλης Κασάπης ή ΚΡΙΤΩΝ


Φυσικά όλα αυτά που σας παρουσιάζω είναι μια υποπερίληψη των όσων παραθέτουν οι "σύντροφοι".... για να καταλάβετε ο Γ Γκαγκούλιας στο βιβλίο "Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ" αναφέρεται σε μαρτυρίες του βιβλίου του Κ Σιαπέρα "ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΔΣΕ".... ο οποίος αφού περιγράφει την φρικιαστική βαναυσότητα συντρόφου προς σύντροφο αναφέρει και τα τρομερά προβλήματα που είχαν όλοι αυτοί που με απάνθρωπα βασανιστήρια "ομολόγησαν".... βασανιστήρια όχι σαχλαμάρες καμιά σχέση με την συμπεριφορά στην Μακρόνησο που αναλογικά μπορεί να χαρακτηριστεί ανθρώπινη και υποφερτή.

Για να καταλάβετε γράφει ότι ο Μορς αφού "ομολόγησε" : "Αργότερα έκλαιγε με λυγμούς για την "ομολογία " του αυτή". και για να καταλάβετε τι σήμαινε αντάρτικη ανάκριση, όχι σε αντιπάλους αλλά σε συμπολεμιστές γράφει; "...22 κρατούμενους με πρησμένα πρόσωπα, σακατεμένους, οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να περπατήσουν..." και αυτοί οι 22 που λέει ήταν μαχητές του ΔΣΕ και τους βασάνισαν μαχητές του ΔΣΕ .... που; Στο βουνό και στην Βουλγαρία.
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Οκτ 2019, 20:06

Ποιος είναι τώρα ο Κώστας Σιαπέρας;

....

Ο Σιαπέρας πέρασε στη Βουλγαρία. Παντρεύτηκε Βουλγάρα και έκανε καριέρα ως εισαγγελέας.

Όταν πήρε σύνταξη αποτραβήχτηκε σε ένα εξοχικό που είχε και άρχισε να γράφει την αυτοβιογραφία του.

Στα μέσα του '80 η βουλγαρική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του. «Σύντροφε, τι είναι αυτά που γράφεις;» τον ρώτησαν. «Για προσωπική χρήση» απάντησε ο Σιαπέρας. Σε λίγες ώρες τον μετέφεραν στα σύνορα με την Ελλάδα. Ήρθε στην Αθήνα μόνο με τα ρούχα που φορούσε. Βρήκε τότε με κάποιο γνωστό τον Γ. Γεννηματά και του ζήτησε βοήθεια».

...........

https://www.kathimerini.gr/319272/artic ... hkan-akomh

ΣΣ Δεν ήταν νομικός, αλλά οι Βούλγαροι τον έκαναν εισαγγελέα.... :D


.........ο Κώστας Σιαπέρας, ο οποίος στον αγώνα του ΔΣΕ παρασυρμένος πήρε μέρος σε βασανισμούς αγωνιστών, διαφωνούντων και «αποδιοπομπαίων τράγων» που κατεδίωκε η ηγεσία. Ομολογώντας την ενοχή του, θα πει:

«Το έκανα με προθυμία και τυφλή υπακοή... Από φόβο ή από πίστη και πειθαρχία, δεν έχει σημασία. Το έκανα! Και ήμουνα έτοιμος να τους τουφεκίσω, αν μου έδινε εντολή το κόμμα... Έτσι μας είχε διαπαιδαγωγήσει το Κόμμα, να σκοτώνει ο σύντροφος τον σύντροφό του».

http://www.avgi.gr/article/10811/329227 ... -1918-1957

Ο Κώστας Σιαπέρας γεννήθηκε το 1914 στην Αγόριανη Δομοκού. Τελείωσε τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες από το 1932 και στην Εθνική Αντίσταση. Μετά τον Εμφύλιο βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, όπου τελείωσε την Παιδαγωγική Σχολή στη Σόφια. Δούλεψε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Σόφιας και αργότερα ως εισαγγελέας Εφετών στο δικαστικό κλάδο. Μετά το 1980 έπεσε σε δυσμένεια και το 1983, όταν επαναπατρίστηκε, το Κρατικό Συμβούλιο της Λ.Δ. Βουλγαρίας του αφαίρεσε την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα και του έκοψε τη σύνταξη.

Ο Σιαπέρας είχε πάρει μέρος σε βασανιστήρια που διέτασσαν οι Ζαχαριάδης, Βλαντάς κ.ά. Αργότερα όμως αναγνώρισε ότι είχε παρασυρθεί από τις αθλιότητες της ηγεσίας. Στο βιβλίο του «Μυστικοί Δρόμοι του Δημοκρατικού Στρατού» (εκδ. Γλάρος, 1990) δίνει πολλά στοιχεία για τα παρασκήνια της περιόδου.

Αρκετά είναι τραγικά, όπως η περίπτωση των 36 αγωνιστών που στάλθηκαν στο κάτεργο του Μπέλενε στον Δούναβη, από όπου δεν έβγαινε κανείς ζωντανός. Ο Σιαπέρας ήταν παρών όταν ο Ζαχαριάδης αποφάσιζε την τύχη τους: «Ο Ζαχαριάδης μου είπε να του διαβάζω με τη σειρά και προσεχτικά όλα τα στοιχεία για τον καθένα και όταν τελείωνα μου έλεγε: - Αυτό βάλτο εκεί! Εκείνο βάλτο εδώ! κ.λπ... Μέσα σε λίγη ώρα ο Ζαχαριάδης είχε αποφασίσει την τύχη 36 αγωνιστών!» (σελ. 125).

Μια άλλη τέτοια περίπτωση ήταν τα γεγονότα στην 6η και 7η Μεραρχία του ΔΣΕ τον Σεπτέμβρη του 1949. Αρκετοί αγωνιστές, ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Κασάπης (Κρίτων), από τους διακεκριμένους αξιωματικούς του ΔΣΕ, κατηγορήθηκαν σαν πράκτορες, σε αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων για την ήττα. Κατά την παραλαβή μιας τέτοιας ομάδας:

«Ο Σιαπέρας δεν διστάζει να αναφερθεί και στη δική του συμμετοχή σε βασανισμούς, υπό τις διαταγές του Δ. Βλαντά, εκ των βασικών τότε ηγητόρων του ΚΚΕ. «Το έκανα με προθυμία και τυφλή υπακοή [...] Και ήμουν έτοιμος να τους τουφεκίσω, αν μου έδινε εντολή το κόμμα, ο Βλαντάς δηλαδή! [...] Έτσι μας είχε διαπαιδαγωγήσει το κόμμα, να σκοτώνει ο σύντροφος το σύντροφό του» (σελ. 155).

Αφηγείται όμως και εύθυμα περιστατικά, όπως εκείνα στο γιουγκοσλαβικό χωριό Νόβι Σίβατς, όπου οι αντάρτες εγκαταστάθηκαν το 1945. Το χωριό κατοικούνταν μόνο από Γερμανίδες, καθώς οι άντρες τους είχαν πάει να πολεμήσουν στο πλευρό του Χίτλερ. Κατά την απουσία τους, οι... Πηνελόπες τους δεν έμεναν άπραγες:

«Όταν... περνούσε κάποιος Έλληνας αγωνιστής μπροστά στις πόρτες, δυο και τρεις μαζί γυναίκες, που παραφύλαγαν με μισάνοιχτη την πόρτα, τον έσπρωχναν μέσα στο σπίτι και αμπάρωναν καλά τις πόρτες... Όπως είχε διαπιστωθεί, κάτι λίγοι "την είχαν πάθει" στ' αλήθεια έτσι, με τη βία. Αλλοι, όμως, κατεργαραίοι, που είχαν μυριστεί τη δουλειά, πήγαιναν και "ξύνονταν" στις πόρτες και επιδίωκαν μόνοι τους να τους "αρπάξουν", για να δικαιολογούνται ύστερα στις συνελεύσεις» (σελ. 62-63).

ΣΣ καταλάβατε τι αγώνα έκαναν στο Μπουλκές; :D


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=442759

ΣΣ Αυτούς τους 36 θα σας πω αργότερα πως τους δολοφόνησαν.... αυτά μη περιμένετε να σας τα πουν στις ΚΟΒες εκεί αυτά δεν λέγονται. :D

Εικόνα

Εικόνα

Ο Δημήτρης Βλαντάς, Υποστράτηγος του ΔΣΕ, μέλος της ΠΔΚ, δεξί χέρι του Ζαχαριάδη (όσο και να ψάξεις να βρεις τι σπουδές έκανε αυτός ή τι επάγγελμα δεν θα βρεις τίποτα.... τα συμπεράσματα δικά σας), να δεις αυτός τι έγραψε για το ΚΚΕ και τους συντρόφους του .... κάποια στιγμή θα .... :D :D
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 7291

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Οκτ 2019, 22:53

Με την ευκαιρία αυτή κάνω μια πρόχειρη αναζήτηση σε βιβλία... έχω πάθει, είναι δυνατό αυτοί με αυτά τα εγκλήματα να μιλούν για Μακρόνησο και όλα αυτά ... το θράσος ... Θα σας βάλω κάτι από το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1947-1949 του Δ Βλαντά.... να να μη νομίζεται ότι υπερβάλω.... θα το βάλω όπως το δημοσίευσε το ΒΗΜΑ

6-3-48Εκανα συνεργασίες με τον Στέργιο Καλαϊτζή (Κωστή)• τον διορίσαμε επίτροπο της Σχολής Ομαδαρχών του ΑΔΜ. Καπνεργάτης, παλιό κομματικό μέλος. Και όμως λίγο μπορεί να προσφέρει στο στρατό μας. Με τον Γιώργο Πέγιο, υπεύθυνο επιμελητείας σ’ έναν τομέα• με τον Θωμά Δρίτσο (Λαουτάρης), που έπαιζε το ρόλο διευθυντή υπηρεσίας αντικατασκοπίας. Τον γνωρίζω από την Ακροναυπλία. Εκεί ήμασταν μαζί φυλακισμένοι επί τρία χρόνια. Εκεί έγραφε ποιήματα αμφίβολης ποιότητας. Μόλις τον είδα διευθυντή αντικατασκοπίας, δεν ήξερα αν έπρεπε να κάνω το σταυρό μου, να γελώ είτε να κλαίω. Τι ιδέα έχει για τέτοια δουλειά; Καμιά. Από τις πρώτες μέρες που ήρθα άκουσα να ψιθυρίζεται ότι ανακαλύφθηκε δίχτυ κατασκοπείας από χωριάτες και ότι τους υπέβαλαν σ’ άγρια βασανιστήρια στο μοναστήρι Φούρκας και κάμποσους τους ξέκαναν. Τον ρώτησα και μου είπε για όλη αυτή την υπόθεση. Μου φάνηκε πολύ ηλίθια. Και γι’ αυτό διέταξα το δικαστικό τμήμα του ΑΔΜ να κάνει πραγματική μελέτη αυτής της υπόθεσης. Αυτή όλη η υπόθεση οργανώθηκε με την άμεση συμμετοχή του σ. Λεωνίδα Στρίγκου. Πώς τα κατάφερε να βάλει τέτοιον άνθρωπο σε υπηρεσία αντικατασκοπίας και πώς μ’ ελαφριά τη καρδία επέτρεψε τέτοιες κανιβαλικές ανακρίσεις; Και όχι μόνο επέτρεψε, αλλά γίνονταν μπροστά του; Δεν ξέρω, μα ο σ[ύντροφος] Στρίγκος φέρνει και ποινικές ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση, όπως και ο Δρίτσος.

https://www.tovima.gr/2008/11/25/opinio ... 1947-1949/

Και αυτά τα γράφει ο Βλαντάς που έδωσε διαταγές των ανακρίσεων σε δύο συντάγματα στην Βουλγαρία....

Έχετε ακούσει θάνατο συντρόφου τους

με τα γεννητικά του όργανα δεμένα με σύρμα


Αυτά γράφουν και αυτά διαβάζω (με ονόματα).
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».


Επιστροφή σε “Ιστορία”