Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 6541

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Αύγ 2019, 11:23

φανταστείτε τον πλούτων να ήταν υπουργός στο δημοσίας τάξης ε;

φάλαγγα και στις κότες να μαρτυρήσουν που κρύψανε τα αυγά τους θα έκανε


Σύντροφε Βάλλον μη ανησυχείς εγώ δεν θα κάνω ποτέ σε κανένα φάλαγγα .... να φοβάσαι όμως μη έρθουν στην εξουσία οι σύντροφοί σου γιατί αυτοί κάνουν βασανιστήρια που η Μακρόνησος μοιάζει με παιδική χαρά.

Διάβασε το γράφει ο Γ . Λ. Γκαγκούλια (πολιτικός Επίτροπος της 7ης Μεραρχία του ΔΣΕ) στο βιβλίο του - Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ :D :D :D

Ο ασύρματος του ΓΑ του ΔΣΕ έπιασε ένα ανοιχτό ραδιοτηλεγράφημα τάγματος του ΕΣ προς το Γ Σώμα στρατού :

« Ο υπ αριθμ 50 πράχτορας μας πληροφορεί ότι στις 10-11-1949 , τη νύχτα οπωσδήποτε θα ανατιναχτεί η οδική γέφυρα μεταξύ Λύδρας και Προβατώνος. Προς πρόληψη ανατίναξης κι εξόντωση ληστοσυμμοριτών λάβετε τα απαραίτητα μέτρα».

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Για να κατανοήσουμε τα γεγονότα ας δούμε τι γεγονότα συνέβησαν χρονολογικά με έμφαση στα ζητήματα που αφορούν την λήξη του Ελληνικού Εμφυλίου:

- 12 Φεβρουαρίου 1945 υπεγράφη η Συμφωνία της Βάρκιζας.
- 20 Μαρτίου 1946 έγινε η επίθεση στο Λιτόχωρο.
- 27 Δεκεμβρίου 1946 με την αρ 19 διαταγή του ΓΑ μετονομάσθηκαν οι αντάρτες σε ΔΣΕ
- 8 Οκτωβρίου 1947 με άρθρο του Ν Ζαχαριάδη στον Ριζοσπάστη ξεκινά επίσημα ο Εμφύλιος.
- 18-20 Μαΐου του 1949 ο ΔΣΕ ενεργεί αποτυχημένη επίθεση στους Μεταξάδες (300 μαχητές του ΔΣΕ σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν, δηλαδή διάλυση της 7ης Μεραρχίας), η ήττα δημιούργησε κύμα διαμαρτυρίας στην 7η Μεραρχία, οι αντάρτες έλεγαν «Ήταν ανάγκη να γίνει αυτή η επιχείρηση, όταν τα υπόλοιπα τμήματα του ΔΣΕ είχαν υποχωρήσει;» «Γιατί έγιναν όλα αυτά; Ποιος φταίει ; Εδώ έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ποιος φταίει;»
- 13-17 Μαΐου 1949 επιτίθενται χωρίς αποτέλεσμα στα Κουλκουθούρια – Δερβέν της Φλώρινας ο ΔΣΕ.
- 9-11 Ιουνίου 1949 επιτίθεται ο ΔΣΕ στην περιοχή Κυρλί-Δερβέν- Ράδοσι της Φλώρινας χωρίς να μπορέσει να επιτύχει τους αντικειμενικούς του σκοπούς.
- Τον Αύγουστο του 1949 έγιναν οι μάχες στον Γράμμο και στο Βίτσι και ηττήθηκε ο ΔΣΕ.
- Στις 29 Αυγούστου 1949 με την κατάληψη του υψώματος Κάμενικο ΔΣΕ εγκατάλειψε το ορμητήριό του και υποχώρησε στην Αλβανία.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 6541

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 01 Σεπ 2019, 12:09

Είπα λοιπόν να βάλω μια διήγηση έτσι για να δει ο Βάλλον ότι οι μεγαλύτεροι σαδιστές και βασανιστές είναι οι κομμουνιστές, μπας και βγάλει τις τσίμπλες και δει το φως το αληθινό αλλά δεν αξίζει τον κόπο, όποιος θέλει ας ανατρέξει στην βιβλιογραφία των καπεταναίων που έφυγαν στον υπαρκτό παράδεισο των σοβιετικών καθεστώτων και όταν γύρισαν στην Ελλάδα μας αποκάλυψαν την φρίκη που έζησαν.

Έτσι Βάλλον τράβα να διαβάσεις τι έκαναν οι κομμουνιστές στους κομμουνιστές στα βιβλία που δημοσίευσαν οι κομμουνιστές.... άπειρα τα βιβλία .... αν θες ξεκίνα με αυτό.


Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ του Γ . Λ. Γκαγκούλια.

Και θα διαπιστώσεις ότι η Μακρόνησος ήταν παιδική χαρά σε σχέση με την θηριωδία των κομμουνιστών.

Και αν έκαναν αυτά στους εν όπλοις συντρόφους τους βάλε με τον νου σου τι θα έκαναν στους αντίπαλους ή στους ουδέτερους αν επικρατούσαν.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 6541

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Οκτ 2019, 21:15

ΜΗΤΣΟΣ ΧΙΛΔΗΣ (ΦΛΕΡΗΣ)

Ποιος ήταν όμως αυτός ο πράκτορας Νο 50 που τόσο πολύ συζητήθηκε κυρίως από τους ηττημένους αντάρτες και στο όνομα του οποίου στήριξαν τον αποπροσανατολισμό των απογοητευμένων μαχητών του ΔΣΕ η ηγεσία του ΚΚΕ κυρίως στους πολιτικούς εξόριστους της Βουλγαρίας;


ΤΟ 1946 στην περιοχή Καράντερε έγινε ένας αιφνιδιασμός του ΕΣ προς τμήμα του ΔΣΕ , ο ΔΣΕ σκόρπισε σε τρεις κατευθύνσεις, σε μια από αυτές τις ομάδες που διαλύθηκαν ήταν και Φλέρης, ο οποίος πήγε και κρύφτηκε στην Κορνοφωλιά.

Εκεί ο Φλέρης παραδόθηκε και ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του πράκτορα, έτσι μετά τρεις μήνες ξαναεμφανίστηκε στο αντάρτικο, υπόνοιες για τον Φλέρη εξέφρασε ο Γκαγκούλιας στον Λασσάνη που ήταν διοικητής της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ από το 1947. (VI Μεραρχία δρούσε στην κεντρική Μακεδονία και η VII στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), το 1949 ο Φλέρη δρούσε για σκοπό του ΔΣΕ σαν πληροφοριοδότης στην Κορνοφωλιά, απ ότι φαίνεται όμως ο άνθρωπος αυτός έπαιζε σε δύο ταμπλό σαν πράκτορας, αλλά κυρίως ήταν πια πράκτορας του ΕΣ.


Το ΓΑ του ΔΣΕ ειδοποίησε την Μεραρχία πως αλωνίζει ο «πράχτορας Νο 50» και να ασχοληθούν σοβαρά.

Έτσι κάποια στιγμή συλλαμβάνεται από τον ΔΣΕ, στήθηκε στα γρήγορα ανταρτοδικείο από τον Κρίτωνα (Βαγγέλη Κασάπη), ο Φλέρη δεν ομολόγησε κανένα συνεργάτη του στο βουνό ή στο χωριό (Κορνοφωλιά) και εκδόθηκε η απόφαση «Σκοτώστε τον», τον εκτέλεσε με μια ριπή μια αντάρτισσα η Δέσποινα Χατζοπούλου που ήταν αρραβωνιαστικιά του Μουτιουρούδη που είχε χαθεί με προδοσία του Φλέρη.

Ο κύκλος όμως έσπασε με τον θάνατο του Φλέρη.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 6541

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Οκτ 2019, 17:51

ΤΟ ΔΡΑΜΑ Της 7ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ

Είδαμε ότι η 7η Μεραρχία είχε πάρει μέρος στην άσκοπη μάχη των Μεταξάδων και υπήρχαν έντονα παράπονα για την άσκοπη αιματοχυσία, η καθοδήγηση έπρεπε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και οι Χείμαρρος, Μαλτέζος και Γεωργαλής κατέληξαν : «Πράχτορες του εχθρού αλωνίζουν στην Μεραρχία μας», έτσι θυμήθηκαν την ιστορία του ραδιοτηλεγραφήματος για τον «πράχτορα Νο 50».

Έτσι οργανώνεται μια λιποταξία με τον μαχητή Γ Βουδούρη και δύο ασυρματίστριες (η μια αρραβωνιαστικιά του Μίμη Ζαχαριάδη), συλλαμβάνονται ο Βουδούρης και οι δύο κοπέλες και μετά μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο να ανακαλυφθούν πράκτορες στα στελέχη του Έβρου.

Αρχίζουν πιέσεις και βασανιστήρια στις κοπέλες και τον Μίμη Ζαχαριάδη, οι βασανιζόμενοι λένε ονόματα δήθεν συνεργατών τους μετά από υπόδειξη των ανακριτών.

Μετά την ήττα στέλνονται στην Βουλγαρία σαν «ύποπτοι» όλα τα τμήματα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, στην Μπερκόβιτσα τους περιμένουν οι Κ Σιαπέρας, ο Ν Γεωργαλής και κατώτερα όργανα οι Μαλτέζος, Φίλιππας κα και πόσοι είναι οι «ύποπτοι»; 150 με 200 μαχητές (άντρες και γυναίκες), συνελήφθησαν περίπου 60.

Και αρχίζουν ανακρίσεις άγριας μορφής, ήταν τέτοια τα βασανιστήρια που έγιναν για να αποσπαστούν ομολογίες που ξεπερνούν την φαντασία.

Πιο συγκεκριμένα ο Ατσαλένιος «πέθανε» παραμορφωμένος από το ξύλο, τον Ηρακλή τον κρεμούν, ο Τσολιάς δεν μπορεί να αντέξει τα βασανιστήρια των συντρόφων του και αυτοκτονεί (έβαλε χειροβομβίδα στην κοιλιά), ο Ακρίτας λιποταχτεί, οι «ομολογίες» βροχή Χρηστακούδης, Μαυροδήμος, Δημητρούλης «ομολογούν» ότι ενεργούσαν συνδυασμένα και οργανωμένα με επικεφαλής κάποιο με ψευδώνυμο «Μέγας Αλέξανδρος».


Ακολουθούν και άλλες συλλήψεις αυτή του Κρίτωνα, Μορς πολλοί μεταφέρονται μέσα στην Βουλγαρία, μετά τα πρώτα βασανιστήρια επί ελληνικού εδάφους, 25 με 30 αντάρτες (μεταξύ τους και 3-4 γυναίκες) περνούν με καμιόνια στην Βουλγαρία, με επικεφαλής τον Χίνκοφ, ο Βούλγαρος απορημένος με το θέαμα λέει: «Το πήρε ο διάολος που να το πάρει. Τι ανακρίσεις ήταν αυτές ; Αυτοί θα πεθάνουν!» , ο επικεφαλής παρέδωσε τα υλικά της ανάκρισης στον Σιαπέρα στην Σόφια, εκεί θα φτάσει και ο Βλαντάς με τον Γκρόζο οι οποίοι και ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Χριστόζοφ κατάλληλο μέρος για να μπορούν να κάνουν τις ανακρίσεις τους, ο ΓΓ του ΚΚΒ Τσερβένκοφ είπε «Εμείς δεν θέλουμε να σας επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσετε βία, αλλά, αφού επιμένετε, κάνετε ότι καταλαβαίνετε! Η ευθύνη θα είναι δική σας» .

Φυσικά οι Βούλγαροι έβγαλαν το δικό τους πόρισμα για την υπόθεση των πρακτόρων, έβαλαν ειδικούς βοηθούς ένας εξ αυτών ο Μάνεφ διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν πράκτορες μεταξύ των μαχητών του ΔΣΕ που είχαν συλληφθεί, το μόνο που υπήρχε ήταν μουρμούρα για την ήττα, είπε λοιπόν ο Μάνεφ στον Σιαπέρα «Άκου, Κώστα. Το βλέπεις και εσύ πως δεν υπάρχει δίκτυο, ούτε πράκτορες. Εμείς προτείνουμε να συλληφθούν ο Χείμαρρος, Μαλτέζος και Γεωργαλής και να ανακριθούν από δικά μας άτομα. Αν δεν βγει τίποτα, τότε ή δεν υπάρχει πράκτορας ή αν υπάρχει, πρέπει να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά! Σ αυτή την Μεραρχία δεν υπάρχουν πράκτορες!». Τότε ποιός ήταν ο λόγος που συνεχιζόταν αυτό το γαϊτανάκι καταγγελιών, βασανιστηρίων και στιγματισμών;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 6541

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 09 Οκτ 2019, 22:23

ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Η ήττα πάντα θέλει ενόχους, θέλει εκδίκηση στους προδότες που δεν ανταποκρίθηκαν στις θυσίες, αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία του ΚΚΕ, έχει λοιπόν δύο επιλογές:

Α. Να ανακαλύψει τους προδότες με βάση τον κανόνα «Φταίνε τα θύματα που δεν εκτέλεσαν σωστά και καλά τις εντολές του κόμματος».

Β. Να παραδεχτεί η ηγεσία τις δικές της ευθύνες και να γίνει βορά.

Μεταξύ αυτών των δύο επιλογών η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε την πρώτη φταίει ο Τίτο που μας μαχαίρωσε πισώπλατα, φταίνε οι πράκτορες που ήταν στις τάξεις μας.

Με αυτή την λογική δινόταν πίστωση χρόνου, διότι βέβαια η ιστορία και ο χρόνος αποδεικνύει τους πραγματικούς αίτιους κάθε καταστροφής.

Εδώ όμως για όλα φταίνε οι άλλοι, φταίει ο Γιαννούλης (ένας από τους αξιότερους αξιωματικούς του ΔΣΕ), ο Γεωργιάδης γιατί εγκατέλειψαν κάποιο ύψωμα τουφεκίστε τους.

Κανένας δεν θα μάθει γιατί τον κατηγορούν υπέφεραν χωρίς στοιχεία, διαγράφτηκαν από το ΚΚΕ αρκετοί από τους κατηγορούμενους (πράγμα πολύ οδυνηρό για ένα άνθρωπο πού πολέμησε για αυτό το κόμμα).

Η ηγεσία που εγκατέλειψε τον Γράμμο και το Βίτσι υπό την πίεση του ΕΣ δεν φταίνε;

Οι άνδρες και οι γυναίκες της 7ης Μεραρχίας πλήρωσαν με περιφρόνηση και απομόνωση καθ όλη την περίοδο της προσφυγιάς τους, οτιδήποτε συνέβαινε θυμόντουσαν ότι είναι μέλη της 7ης Μεραρχίας και το φάντασμα αυτό τους καταδίωκε διαρκώς.

Το ΚΚΕ με απόφαση της ΚΕ (Φεβρουάριος 1957) ο Βλαντάς είπε : «Κακώς κάναμε όλη αυτή τη δουλεία» για να πάρει την απάντηση από τον Ν Ζαχαριάδη : « Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη της 7ης Μεραρχίας».


Ο Τσόρτσιλ είπε: «Ο Κομμουνισμός τρώει τα παιδιά του».ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 6541

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Οκτ 2019, 16:21

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Οι βασανιστές εφάρμοσαν στους συντρόφους τους ότι είχαν διαβάσει, ότι είχαν ακούσει και ότι μπορούσαν να φανταστούν και ηδονιζόντουσαν να βλέπουν να σπαρταρούν βασανιζόμενοι οι μέχρι πριν από λίγο συμμαχητές τους, οι οποίοι ακόμα φορούσαν αντάρτικες στολές, μερικά από τα βασανιστήρια που έκαναν ήταν :

Ξυλοδαρμός με παλούκια.

Καυτό νερό σε παγούρια και μετά τα έβαζαν κάτω από τις αμασχάλες και τα γεννητικά όργανα (ανδρών και γυναικών).

Ηλεκτροσόκ με μπαταρίες στα γεννητικά όργανα.

Μαστίγωμα στο στήθος των κοριτσιών και στα γεννητικά όργανα.

Με αλυσίδες είχαν δεμένες γυμνές νέες κοπέλες μπροστά σε άλλους κρατούμενους.


Το Ηρακλή τον κρέμασαν γυμνό (Νοέμβρη 1949) σ ένα δένδρο και πέθανε από το κρύο.

Ο Σ... κινδύνεψε να του κόψουν τα πόδια (έμεινε σε όλη του την ζωή ανάπηρος).

Μαρτύριο ορθοστασίας.

Μαρτύριο παγωμένης σταγόνας στο κεφάλι. Κλπ κλπ


Και ποιοί νομίζεις ότι ήταν οι βασανιστές; «Παλικαράδες των μετόπισθεν» πχ έλεγαν: «Εμείς σκοτώσαμε το 1945 τον Άρη και τον Νικηταρά, με πολύ μικρότερα στοιχεία σε βάρος τους. Τώρα γιατί καθυστερούμε; Να τους περάσουμε ανταρτοδικείο και να τους σκοτώσουμε».


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».


Επιστροφή σε “Ιστορία”