H ιστορία που δεν διάσκεται για την ΜΑ εκστρατεία

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: H ιστορία που δεν διάσκεται για την ΜΑ εκστρατεία

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Απρ 2017, 14:16

Admin έγραψε:
ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (δεν περιλαμβάνεται η Κων/πολη)

Τούρκοι
8.192.589 (Επίσημη Οθωμανική Στατιστική 1910)
7.048.662 (Στατιστική Πατριαρχείου Κων/πολεως 1912)
Έλληνες
1.777.146 (Επίσημη Οθωμανική Στατιστική 1910)
1.782.582 (Στατιστική Πατριαρχείου Κων/πολεως 1912)
Αρμένιοι
594.539 (Επίσημη Οθωμανική Στατιστική 1910)
608.707 (Στατιστική Πατριαρχείου Κων/πολεως 1912)
Εβραίοι
39.370 (Επίσημη Οθωμανική Στατιστική 1910)
37.523 (Στατιστική Πατριαρχείου Κων/πολεως 1912)
Λοιποί
219.451 (Επίσημη Οθωμανική Στατιστική 1910)
218.102 (Στατιστική Πατριαρχείου Κων/πολεως 1912)
Σύνολο
10.823.095 (Επίσημη Οθωμανική Στατιστική 1910)
9.695.576 (Στατιστική Πατριαρχείου Κων/πολεως 1912)

1.7-1.8 M ήταν πάνω-κάτω ο πληθυσμός των Ελλήνων (πιο σωστά χριστιανών Ρωμιών) της Μικράς Ασίας.
Από αυτούς, το μεγαλύτερο μέρος βρισκόταν σε περιοχές που ήλεγχε ο ελληνικός στρατός.
Μπορείς να μας πεις πόσοι παρουσιάστηκαν στην επιστράτευση; :D

Eκ των προτέρων λέω στον Λαχουρένιο ότι πεντάρα δεν δίνω ποιος θα πάει στο μπλογκ μου να δει, δεν συλλέγω αριθμό επισκεπτών διότι αν θα δεις δεν έχω βάλει διαφημίσεις, δεν έχω δηλαδή οικονομικό όφελος ΜΗ ΜΕ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΙΕΣ (θες δες, θες μη δεις).-

Οι επιστρατευθέντες Μικρασιάτες των κλάσεων 1910 – 1921 ήταν 19.502 μη υπολογιζόμενων όσων ήδη υπηρετούσαν εθελοντικά.

Έστω ότι ο στρατός ήταν 200.000 αφού οι Μικρασιάτες ήταν 19.502 + οι εθελοντές τότε στην Μικρά Ασία οι Μικρασιάτες ήταν περίπου το 20 τοις εκατό του εκστρατευτικού σώματος. Αν δε υπολογίσουμε και τους ανατολικοθρακιώτες το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ποσοστό πολύ υψηλότερο αναλογικά από άλλες περιοχές. Επιπλέον θα πρέπει να λάβεις υπ όψιν σου ότι μεγάλος αριθμός Μικρασιατών που ζούσαν στην ενδοχώρα ΔΕΝ ΜΑΘΑΝΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Μ ΑΣΙΑ. πχ ο Πόντος κατάφερε να στείλει στις αρχές του 1920 τάγμα εθελοντές δυνάμεως 1.000 ανδρών, οι οποίοι εντάσσονται στην δύναμη του Ελληνικού στρατού.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Απρ 2017, 14:41

Επίσημα στοιχεία έχεις ή θα μας πεις πάλι τις δικές σου υποθέσεις-θεωρίες;;

Γιατί εγώ έχω (δεν θυμάμαι πού ακριβώς το είχα δει, αλλά θα το βρω) και αν τα βγάλω θα γελάσει και το παρδαλόν ερίφιον.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Απρ 2017, 14:49

Admin έγραψε:Επίσημα στοιχεία έχεις ή θα μας πεις πάλι τις δικές σου υποθέσεις-θεωρίες;;

Γιατί εγώ έχω (δεν θυμάμαι πού ακριβώς το είχα δει, αλλά θα το βρω) και αν τα βγάλω θα γελάσει και το παρδαλόν ερίφιον.

Δεν γράφω ότι μου κατέβει, είναι πράγματα ψαγμένα στο αρχείο μου (δεν έχω πηγή αυτή την στιγμή, μόλις έχω χρόνο θα το ψάξω).

Η σχέση στρατού Μ Ασίας και στρατού υπολοίπου Ελλάδος ήταν :

Μ Ασία : 201.619 άνδρες
Λοιπή Ελλάδα : 106.558 άνδρες

Δηλαδή το 35 τοις εκατό εκτός Μ Ασίας.

Τώρα από το 65 τοις εκατό μόνο το 55 τοις εκατό του συνολικού στρατού της Μ Ασίας ήταν στο μέτωπο!!!!

Για να γίνει πιο κατανοητό 35 % στην Ελλάδα και 65 % στην Μ Ασία .... από το 65% το 55% στο μέτωπο δηλαδή μόλις το 1/3 του στρατού

Ας δούμε όμως και πόσοι τελικά αξιωματικοί ήταν στο μέτωπο :

Επί 9.888 αξιωματικών : Στην Μ Ασία ήταν 6.159 και στο μέτωπο 2,526
Δηλαδή :
Το 62 % ήταν στην Μ Ασία και στο μέτωπο μόλις το 25 %

Εδώ βλέπουμε ότι ενώ το 35% των στρατιωτών που ήταν στο μέτωπο διοικούντο από το 25% των αξιωματικών

Η αναλογία στρατιώτη προς αξιωματικό ήταν :

193.994 διά 6.159 ίσον 32 άνδρες ανά αξιωματικό γενικά στην Μ Ασία
86.518 διά 3.633 ίσον 24 άνδρες ανά αξιωματικό στα μετόπισθεν Μ Ασίας
107.476 διά 2.526 ίσον 43 άνδρες ανά αξιωματικό στο μέτωπο
14.632 διά 422 ίσον 35 άνδρες ανά αξιωματικό στην Ήπειρο
54.036 διά 1.525 ίσον 36 άνδρες ανά αξιωματικό στην Μακεδονία
34.461 διά 1.782 ίσον 19 άνδρες ανά αξιωματικό στην νότια Ελλάδα

Έτσι για να καταλάβεις και ένα σπουδαίο λόγο της ήττας λούφαραν τα βουτυρόπαιδα όταν στο μέτωπο υπήρχε έλλειψη ανδρών και αξιωματικών... οι Μικρασιάτες φαντάροι ΟΛΟΙ υπηρέτησαν σε μονάδες στην Μ Ασία (τέσσερα αδέλφια της γιαγιάς μου - μάνα του πατέρα μου- στρατιώτες, οι τρεις σκοτώθηκαν, ένα γλύτωσε από τον Τσεσμέ).

Για τους 1.000 Πόντιους βάζω πηγή ΕΠΙΤΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣ Μ ΑΣΙΑΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΔΙΣ του ΓΕΣ έκδοση 1967 σελίδα 39. Στο ίδιο βιβλίο βρήκα τους επιστρατευθέντες Μικρασιάτες κλάσεων 1910-1921 να αναγράφεται ο αριθμός 12.000 άνδρες σελ 139 θα ψάξω να δω που βρήκα το νούμερο αυτό και ποιους συνυπολογίζει.

Το βρήκα ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ του Κ Χατζηαντωνίου σελ 184 αντιγράφω ".... επιστρατεύτηκαν δε και Έλληνες μικρασιάτες των κλάσεων 1910-1921 αποδίδοντες 19.503 άνδρες, καθώς πολλοί ήταν ήδη εθελοντές...."

Δώσε τώρα τις δικές σου πηγές.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 29 Απρ 2017, 16:48

Γνωστά όλα αυτά ρε χαμένοι ,τώρα ανακαλύψατε την Αμερική; Μάλιστα τα έχω διδάξει εδώ και 10 χρόνια σε λύκειο όπως προβλέπεται σε υπάρχουσες ιστορικές πηγές στο βιβλίο της Γ 'Λυκείου
Αλήθεια τα τουρκικά αντίστοιχα "μορφωτικά" βιβλία τι να γράφουν;
Επίσης οι Αρμένιοι και οι Πόντιοι , οι Σουλεμαϊνίτες ,Αλεβίτες, Δρούζοι κλπ άραγε αναφέρονται κάπου;( ρητορικόν)
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 29 Απρ 2017, 21:11

Και άλλαξε επιτέλους το γ@μημένο το ρήμα ....
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: H ιστορία που δεν διδάσκεται για την ΜΑ εκστρατεία

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Απρ 2017, 21:16

Στύγιος έγραψε:Γνωστά όλα αυτά ρε χαμένοι ,τώρα ανακαλύψατε την Αμερική; Μάλιστα τα έχω διδάξει εδώ και 10 χρόνια σε λύκειο όπως προβλέπεται σε υπάρχουσες ιστορικές πηγές στο βιβλίο της Γ 'Λυκείου
Αλήθεια τα τουρκικά αντίστοιχα "μορφωτικά" βιβλία τι να γράφουν;
Επίσης οι Αρμένιοι και οι Πόντιοι , οι Σουλεμαϊνίτες ,Αλεβίτες, Δρούζοι κλπ άραγε αναφέρονται κάπου;( ρητορικόν)

Για τους Πόντιους έγραψα ότι έστειλαν 1000 στρατιώτες (στο ίντερνετ είχα γνωρίσει παλιά ένα συμπαθέστατο μετριοπαθή άνθρωπο -το αντίθετο από μένα που παθιάζομαι - που μου διηγείτο ότι μέσα σε αυτούς ήταν και ο πατέρας του και μάλιστα αξιωματικός)

ΥΓ ΑΝΤΜΙΝ βρήκα και έβαλα πηγές για τα νούμερα που έβαλα για τους μικρασιάτες στρατιώτες, το είδες;

Συνεχίζοντας για τον Πόντο θα πρέπει να πούμε ότι οι Πόντιοι και οι Βιθύνιοι διατήρησαν αντάρτικο μέχρι τέλους .... είμαι βέβαιος ότι ο Ε Βενιζέλος δεν θα παρασυρόταν σε εκστρατεία στον Σαγγάριο και αν υποχρεωνόταν θα έκανε δεύτερο μέτωπο

http://pluton22.blogspot.gr/2012/05/blog-post_15.html

Αν και η επιχείρηση στον Σαγγάριο ήταν νικηφόρα, η δε συντριπτική νίκη επί του Κεμάλ ήταν θέμα μισής ώρας

http://pluton22.blogspot.gr/2015/09/blog-post_7.html

Αυτά τα δίδαξες στην ιστορία Στύγιε; Το άλλαξα εγώ. :D
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 29 Απρ 2017, 21:26

Ξέρω πολύ καλά τι έγινε κι έχω διαβάσει πολύ , μάλιστα και βίντεο έψαξα να βρω και έδειξα στους μαθητές μου και εντυπωσιάστηκαν..

Η Τουρκία θα λογοδοτήσει κάποτε για την γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων, Ποντίων ,Αλεβιτών , Δρούζων κλπ και θα υποχρεωθεί να πληρώσει αποζημιώσεις;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Απρ 2017, 21:35

Στύγιος έγραψε:Ξέρω πολύ καλά τι έγινε κι έχω διαβάσει πολύ , μάλιστα και βίντεο έψαξα να βρω και έδειξα στους μαθητές μου και εντυπωσιάστηκαν..

Η Τουρκία θα λογοδοτήσει κάποτε για την γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων, Ποντίων ,Αλεβιτών , Δρούζων κλπ και θα υποχρεωθεί να πληρώσει αποζημιώσεις;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

ΟΧΙ την συνθήκη της Λωζάνης παραδεχτήκαμε ότι ενεργούσαμε επιθετικό πόλεμο και σαν αποζημίωση του "επιθετικού" πολέμου δεν αποζημιωθήκαν οι περιουσίες των μικρασιατών... αυτά να τα βλέπουν οι Ελλαδίτες σωτήρες ... τον απελευθερωτικό πόλεμο στην Μ Ασία τον πλήρωσαν οι Μικρασιάτες..... δηλαδή οι παππούδες μας και με ΑΙΜΑ και με ΧΡΗΜΑ.

Έτσι όμως για να μη αφήσω μια πικρή γεύση ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστεύω στις προφητείες και επί αυτού ακόμα και π Παίσιος ήταν κατηγορηματικοί. Η Τουρκία σαν κράτος εγκληματικό έχουν ΗΔΗ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 29 Απρ 2017, 21:42

pluton έγραψε:
Στύγιος έγραψε:Ξέρω πολύ καλά τι έγινε κι έχω διαβάσει πολύ , μάλιστα και βίντεο έψαξα να βρω και έδειξα στους μαθητές μου και εντυπωσιάστηκαν..

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

ΟΧΙ την συνθήκη της Λωζάνης παραδεχτήκαμε ότι ενεργούσαμε επιθετικό πόλεμο και σαν αποζημίωση του "επιθετικού" πολέμου δεν αποζημιωθήκαν οι περιουσίες των μικρασιατών... αυτά να τα βλέπουν οι Ελλαδίτες σωτήρες ... τον απελευθερωτικό πόλεμο στην Μ Ασία τον πλήρωσαν οι Μικρασιάτες..... δηλαδή οι παππούδες μας και με ΑΙΜΑ και με ΧΡΗΜΑ.

Μπορούμε κάλλιστα να επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών ,εφόσον κι ο μαλάκας ο ερντογάν δε γουστάρει τη Λωζάνη
Έτσι , να τα κάνουμε όλα μπουρδέλο :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Απρ 2017, 21:50

Στύγιος έγραψε:
pluton έγραψε:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Μπορούμε κάλλιστα να επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών ,εφόσον κι ο μαλάκας ο ερντογάν δε γουστάρει τη Λωζάνη
Έτσι , να τα κάνουμε όλα μπουρδέλο :s_cool

Προσωπικά δεν διαφωνώ και το πιθανότερο είναι να εφαρμοστεί στο τέλος η συνθήκη των Σεβρών, όπως σου είπα πιστεύω στις προφητείες. Γένοιτο όσο είμαι στην ζωή να πάω να δω τα πάτρια....
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”