Τουρκορωμιοσύνη

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: Τουρκορωμιοσύνη

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 01 Απρ 2019, 00:17

'71 έγραψε:Σκληρά μαθήματα αντικειμενικότητας από το μητσοτακικό ψευδοτζήμερο του ελ διαδικτύου.

οοοπ καλώς τον παιδεραστη χρυσαυγίτη. Τι έγινε πάλι κυνήγαγες μετανάστες σήμερα ? Να δούμε πότε θα σε μπαγλαρώσουνε εσένα.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 01 Απρ 2019, 00:34

nik_killthemall έγραψε:
'71 έγραψε:Σκληρά μαθήματα αντικειμενικότητας από το μητσοτακικό ψευδοτζήμερο του ελ διαδικτύου.

οοοπ καλώς τον παιδεραστη χρυσαυγίτη. Τι έγινε πάλι κυνήγαγες μετανάστες σήμερα ? Να δούμε πότε θα σε μπαγλαρώσουνε εσένα.

Παιδεραστές μόνο νδ και συμμαθητές κούλας γνωρίζω.Είμαι συριζα,δεν είμαι χα ηλεκτρονικό σίχαμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 01 Απρ 2019, 00:41

'71 έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:

Παιδεραστές μόνο νδ και συμμαθητές κούλας γνωρίζω.Είμαι συριζα,δεν είμαι χα ηλεκτρονικό σίχαμα.

άστο παιδέρα χρυσαυγίτη δεν το σώζεις. Τα πιεμ που μου εστειλες με φωτογραφίες που βασανίζετε μετανάστες εγώ τα έστειλα κατευθείαν στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σύντομα θα είσαι στη μπουζού.
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 01 Απρ 2019, 00:47

Πήξε σκουπίδι
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 01 Απρ 2019, 00:48

Επαναλαμβανόμαστε. Ο Σχολάριος θεωρούσε πως όλο το περιεχόμενο ήταν ανάξιο να σωθεί. Μέσα στις κατηγορίες δεν είναι και η πολυγαμία ;

Εβουλόμεθα μέν ούν ευθύς ένια του βιβλίου μέρη φυλάξαι , όσα φυσική τε καί λογική και ταις τοιαύταις ύλαις ανήκει , αλλά καί δεύτερον τούτου χάριν επιδραμόντες , ουδεμία των υποθέσεων εύρομεν απηλλαγμένην κακού. Ού μόνον τω πάντα πρός την πολυθεϊαν εξεπίτηδες αναφέρειν , αλλ' ότι καί ψεύδος τι τοις περί πάντων λόγοις εγκατεμέμικτο. Περί ψυχής γάρ λέγων αθανασίας , τάς εις τό σώμα καί τόν βίον επανόδους αυ των ψυχών εν χρόνων τακταίς περιόδοις, ως δύναται , κρατύνειν πειράται, άς οι πολλοί μετεμψυχώσεις φασί. Και εις τόν ουράνιον τόπον ουδέποτε ταύτας ανάγεσθαι αξιοί, καί χείρω άλλα προστίθησιν. Οικονομίας δε πέρι πραγματευόμενος , ενί ανδρί πλείους γυναίκας αξιοί συνάπτεσθαι τε καί συνοικείν.

Δεν επινοώ τίποτα. "Δικαιοσύνη του Θεού" λέει το κείμενο που παρέθεσες. Δεν μιλάει για ανθρώπινη δικαιοσύνη λοιπόν . Επίσης χρησιμοποιεί πληθυντικό, " πράττουν τέτοιου είδους πράγματα". Δεν μιλάει για ένα μόνο , δηλαδή την ομοφυλοφιλία.Αυτό φαίνεται και στο παρακάτω που έβαλα εγώ. Αλλά κι εσύ, άνθρωπε μου, που κατακρίνεις αυτή τη διαγωγή δεν είσαι λιγότερο ένοχος. Γιατί, κρίνοντας τον άλλο, καταδικάζεις τον ίδιο τον εαυτό σου, αφού κι εσύ ο κριτής κάνεις τα ίδια. Και συνεπώς εννοεί όλες τις προαναφερθείσες αμαρτίες μεταξύ των οποίων και την κατάκριση και όχι μόνο την ομοφυλοφιλία.

Δεν το πήγα εγώ στα θρησκευτικά. "Απολογητής" ; :laugh1: Ποιος είμαι, ο Τατιανός ; :LoL: Βρέ μπάς και είσαι κανένας διαδικτυακός νεοπαγανιστής ; :hmmm Να την κάνω με ελαφρά αν είναι …
----------------------------------------------------------

Υ.Γ. Αμάν τι διαβάζω ωρέ στα τελευταία σχόλια ; :o :omggg: Είμαστε στα καλά μας ;
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 01 Απρ 2019, 10:54

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Επαναλαμβανόμαστε. Ο Σχολάριος θεωρούσε πως όλο το περιεχόμενο ήταν ανάξιο να σωθεί. Μέσα στις κατηγορίες δεν είναι και η πολυγαμία ;

φίλε είσαι και απολογητής και αστείος ... μέσα σε όλο το περιεχόμενο π.χ. των βιβλίων του Πλήθωνα υπάρχει και το περί του ήθους, άρα και αυτό είναι μέσα στο "όλο περιεχόμενο" άρα ο Σχολάριος το έκαψε επειδή τον ενόχλησε το "περι του ήθους" ... αστειότητες.

Βέβαια ενώ το περιεχόμενο των βιβλίων του Πλήθωνα περιέχει 100άδες σημεία, ωστόσο η ξεκάθαρα προπαγανδιστική σου οπτική, εξ αρχής απέδωσε ταυτοτικά το αίτιο της καύσης ειδικά και μόνο σε ΕΝΑ :

Τλαξκαλτέκος έγραψε: Τους Νόμους του Πλήθωνος τους έκαψε γιατί είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου ! :o

Την στιγμή που ο Σχολάριος ΔΕΝ αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι τέτοιο. Νομίζω πως αυτό είναι το ισχυρότερο αποδεικτικό στοιχείο της προπαγανδιστικής σου οπτικής.

Παραθέτω και πάλι τα λόγια του Σχολάριου στα οποία εξηγεί γιατί καλεί σε καύση των βιβλίων του Πλήθωνα και πουθενά ΔΕΝ ΛΕΕΙ πως όλο το περιεχόμενο του βιβλίου ήταν ανάξιο να σωθεί (όπως και πάλι επινοείς) αλλά αντίθετα συνεχώς εστιάζει σαφώς σε πολύ συγκεκριμένα σημεία που τον ενοχλούν και μέσα σε αυτά ΔΕΝ είναι οι τιμωρίες θανάτου για τους ομοφυλόφιλους
(γιατί βρε "αντικειμενικέ ερευνητή" απορρίπτεις εδώ ο θάνατος που εννοεί ο Πλήθωνας να είναι πνευματικός όπως επινοείς πως είναι ο θανατος για τους ομοφυλόφιλους που αναφέρεται στην προς Ρωμαίους ? :laugh1: Για ποιο λόγο αν βλέπεις τη λέξη θάνατος εκτός χριστιανισμού την μεταφράζεις κυριολεκτικά, ενώ αν την βλέπεις εντός χριστιανισμού μεταφορικά ? :laugh1: ).

Ἀλλ’ εἴ τινες νῦν τὰ σαπρὰ Ἑλλήνων ἀνανεοῖεν ληρήματα, τούτοις φασὶν ἐν ἀσυγγνώστῳ καλινδεῖσθαι τῷ ψεύδει. Μετὰ γὰρ τὴν λαμπρὰν τῆς μοναρχίας ἀπόδειξιν, ἢν ἐκεῖνοι μὲν, ταῖς εἰσαγωγαῖς τῶν ψευδωνύμων ἀναιροῦντες θεῶν, τοῖς λόγοις μόνοις ἐτίμων, ὁ δὲ τοῦ Θεοῦ συμφυὴς καὶ οὐσιώδης λόγος μετὰ τῶν ἀνθρώπων γεγενημένος ἀναμφισβήτως καὶ καθαρῶς πιστεύειν ἐδίδαξε, ποῦ νῦν ὅσιον αὖθις θεοποιεῖν, καὶ τὴν ἀλόγιστον ἐκείνην θεοποιΐαν ἀναζωπυρεῖν ἀπεσβεσμένην πειρᾶσθαι, καὶ θεῶν τινων ἀναγνωρισμοὺς ἐκ φιλοσοφίας ὑπὲρ τὴν ποιητῶν διάστροφον γνώμην, καὶ ἀγιστείας εὐσταλεῖς, ὡς αὐτοί φασι, καὶ νόμους ἠθῶν καὶ διαίτης ὑφ’ ἡγεμόνι Ζωροάστρῃ καὶ Πλάτωνι καὶ τοῖς ἐκ στοᾶς, καὶ τοιαύτην τινα λόγων ὁμίχλην αὖθις συνάγειν; ἧς ταῖς τῆς ἱερᾶς διδασκαλείας ἀκτῖσι θείως ἐσκεδασμένης, πρὸς τὰς τῆς ὑπερφυοῦς ἀληθείας αὐγὰς ἡ τῶν ἀνθρώπων φύσις ἀνέλαμψεν. Ἐκεῖνα μὲν οὖν εἰ συμβαίη μοι ἐς χεῖρας πάντα ἐλθεῖν φλυαρίαν ὄντα δείξω μακρὰν, καὶ πολλοὶ δείξουσιν· ἀλλὰ γένοιτο κᾀμοὶ τοῦτον ἐνστήσασθαι τὸν ἀγῶνα, καὶ μὴ πῦρ, ἀλλὰ λόγους μᾶλλον ἀληθείας ἐπαφεῖναι τοῖς γράμμασιν, ὡς τοῖς γράψασι μᾶλλον πρέποντος τοῦ πυρός

Τεσπά το κουράσαμε ... Με συνομιλητή που προσπαθεί το μαύρο να το κάνει άσπρο και μάλιστα κατά βούληση δεν έχει νόημα ο διάλογος, μόνο χαβαλές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 01 Απρ 2019, 18:36

Φίλε είσαι φαιδρός τύπος και μέλος κάποιας νεοπαγανιστικής καρναβαλιστικής ομάδας που νομίζει πως ζούμε τον 2ο μ.Χ. αι. Να πάς σε ψυχίατρο μπάς και σε συνεφέρει. Διαβάζεις αυτά που βάζω ή μαντεύεις και πετάς την παρόλα σου ; Άντε να το βάλω ξανά με έντονα . Μπορεί να είσαι στραβός, αν όχι αγράμματος.

Εβουλόμεθα μέν ούν ευθύς ένια του βιβλίου μέρη φυλάξαι , όσα φυσική τε καί λογική και ταις τοιαύταις ύλαις ανήκει , αλλά καί δεύτερον τούτου χάριν επιδραμόντες , ουδεμία των υποθέσεων εύρομεν απηλλαγμένην κακού. Ού μόνον τω πάντα πρός την πολυθεϊαν εξεπίτηδες αναφέρειν , αλλ' ότι καί ψεύδος τι τοις περί πάντων λόγοις εγκατεμέμικτο. Περί ψυχής γάρ λέγων αθανασίας , τάς εις τό σώμα καί τόν βίον επανόδους αυ των ψυχών εν χρόνων τακταίς περιόδοις, ως δύναται , κρατύνειν πειράται, άς οι πολλοί μετεμψυχώσεις φασί. Και εις τόν ουράνιον τόπον ουδέποτε ταύτας ανάγεσθαι αξιοί, καί χείρω άλλα προστίθησιν. Οικονομίας δε πέρι πραγματευόμενος , ενί ανδρί πλείους γυναίκας αξιοί συνάπτεσθαι τε καί συνοικείν.

Προπαγανδιστής λοιπόν είσαι και φαίνεσαι. Καταντάς νούμερο και ο Σεφερλής του τόπικ. Η περικοπή που έβαλες μιλάει για θεία δικαιοσύνη. Ο Πλήθων προτείνει ως ποινή την καύση. Ξεστραβώσου για άλλη μια φορά :

Τούς μέν ούν παρά φύσιν μιαινομένους άν , εί ποτέ τινες ταύτη μιαινόμενοι αλίσκοιντο, αρρενομιξία δή , ή θηριομιξία , ή τινι καί άλλη τοιαύτη των ανθρώπων τοις μοχθηροτάτοις εξευραμένων ρητή τε καί αρρήτω μυσαρία, πυρί καθαίρειν , τόν τε δρώντα ομού καί πάσχοντα ζώντε καίοντας.

Πέταξες τόσες κοτσάνες , όπως δήθεν ότι ο Πλήθων απαγόρευε την πολυγαμία ,

απαγορεύσεις (και όχι τιμωρίες) περι της αιμομιξίας και περί του να έχει ένας άνδρας πολλές γυναίκες.

που αντί να ντρέπεσαι και να ζητάς συγνώμη , εγκαλείς εμένα. Βρίσκει σε εσένα αντιστοιχία η λαϊκή παροιμία που λέει Η πουτάνα κάνει τόσα και 'χει και μια πιθαμή την γλώσσα.

nik_killthemall έγραψε:δεν έχει νόημα ο διάλογος, μόνο χαβαλές.

Πές μου λοιπόν απ' την αρχή πως είσαι ψυχοδιανοητικά ανώριμος και έχεις μείνει στην ηλικία των 15 ετών. Βρέ μπάς και πάς ακόμη γυμνάσιο και εγώ κάθομαι και σου απαντάω σοβαρά ; Τέλειωσε πρώτα το σχολείο και μετά έλα να ξανασυζητήσουμε. Όσο για τον χαβαλέ , δεν χορταίνω να σε γλεντάω. Εδώ θα 'μαι.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 01 Απρ 2019, 20:21

Όχι φίλε μου, όσους χαρακτηρισμούς μου ρίχνεις (κι ακόμη περισσότερους) αποδεικνύεις περίτρανα πως ΕΣΥ είσαι ! Και φαιδρός και 15 χρόνος και όλα τ'άλλα ... Εγώ είμαι μια χαρά ώριμος κι όπου λανθάνω το παραδέχομαι (ΟΠΩΣ ήδη έκανα), σε αντίθεση με εσένα που δεν σταματάς να λες το άσπρο μαύρο κατά βουληση χωρίς να ανακαλείς.

1) Στο κείμενο που μου παραθέτεις ΠΟΥΘΕΝΑ ο Σχολάριος δεν λέει και ΔΕΝ ΕΙΔΙΚΕΥΕΙ οτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τον ενοχλούν ΕΙΔΙΚΑ οι τιμωρίες του Πλήθωνα για τους ομοφυλόφιλους ΟΠΩΣ αρχικά ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠ'ΟΛΑ που ισχυρίστηκες ! Άρα δεν έχεις αποδείξεις γι'αυτο και επομένως ψεύδεσαι και δεν το παραδέχεσαι αποδεικνύοντας πως είσαι ο ανώριμος σαλτιπάγκος που καταλογίζεις στον άλλο. Ιδού :

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
(Α) Ο Σχολάριος έκλαψε για το Βυζάντιο ( αλλά αφού έφυγε από πατριάρχης, δεν μπορούσε να το κάνει μπροστά στα μούτρα των Τούρκων :laugh1: ). Τους Νόμους του Πλήθωνος τους έκαψε γιατί είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου ! :o

2) Επειδή δεν έχεις το θάρρος να παραδεχτείς πως είπες παπαριά (σε αντίθεση με εμένα που το έχω και το έκανα απ'τη πρώτη στιγμή) μετατρέπεις σιωπηλά τον αρχικό σου ισχυρισμό περί αιτίας καύσης του βιβλίου από τον Σχολάριο της ποινή θανάτου στους ομοφυλόφιλους, σε αιτία καύσης την πολυγαμία, αποδεικνύοντας ακριβώς το ίδιο με το 1) ότι δηλ. είσαι ανώριμος σαλτιμπάγκος. Ο αρχικός όμως ισχυρισμός σου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ !

3) ΔΕΝ ισχυρίστηκα ΠΟΤΕ πως ο Πληθωνας δεν εγραψε για καύσεις για τους ομοφυλόφιλους και το γεγονός πως παραθέτεις ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΗ την παράθεσή μου δείχνει πως εκτός από ανώριμος σαλτιπάγκος έχεις και μεγάλη έφεση στην πουστιά !
Είπα ότι έχω μπροστά μου το βιβλιαράκι του Πλήθωνα και δεν βρίσκω κάτι για θανάτους για ομοφυλόφιλους και σε ρώτησα αν μπορείς να μου δώσεις πηγή γιαυτό που λες ώστε να το εξακριβώσω ! Κι όταν μου έδωσες πηγή παραδέχτηκα το λάθος μου, παρότι δεν είχα διατυπώσει ισχυρισμό αλλά ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ !
Όλα αυτά ενώ εσύ ΕΧΕΙΣ διατυπώσει τον ισχυρισμό (Α) ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε 1 πηγή/γραμμή να τον επιβεβαιώνει και δεν τον ανακάλεσες κι ούτε και πρόκειται να τον ανακαλέσεις ! Η διαφορά του σαλτιμπάγκου από καποιον που συζητά με ήθος !

Επίσης ο μόνος λόγος για να γράψεις το (Α) που είναι ΨΕΥΔΕΣ είναι απλά για να δικαιολογήσεις την πράξη του Σχολάριου και να υποβιβάσεις τον Πλήθωνα = διαστρέβλωση φανατικού που είναι χειρότερη από την ημιμάθεια την οποια δεν έχεις !

4) Το απόσπασμα από τον Σχολάριο που παραθέτεις αναφέρεται μόνο στο τέλος του στην πολυγαμία, και ΟΧΙ στην ποινή θανάτου στους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν είναι το απόσπασμα στο οποίο ο Σχολάριος καλεί προς καύση του βιβλίου !
Το απόσπασμα στο οποίο ο Σχολάριος καλεί προς κάυση του βιβλίου στο παρέθεσα και το προσπέρασες ! Σε αυτό ο Σχολάριος δεν αναφέρεται ούτε καν στην πολυγαμία του βιβλίου του Πλήθωνα !
Επίσης, παραδέχομαι πως έκανα λάθος, όντως ο Πλήθων δεν απαγορεύει να ζει ένας άντρας με πολλές γυναίκες, (αν και το εν λόγω κεφάλαιο ΔΕΝ έχει διασωθεί οπότε έχουμε μόνο την κριτική του Σχολάριου γιαυτό) αλλά ΔΕΝ διαφώνησα ποτέ γι'αυτό, διαφώνησα για τον ειδικό ισχυρισμό (Α) ΚΑΙ ΜΟΝΟ !

5) Στο απόσπασμα απο την προς Ρωμαίους επιστολή πουθενα δεν αναφερεται, ουτε καν υπονοειται, πως ο Παύλος μιλάει για θεία δικαιοσύνη ! Την θεία δικαιοσύνη ΤΗΝ επινοείς ΕΣΥ στο απόσπασμα μόνος σου θεωρώντας πως είσαι και σοβαρός, την ίδια στιγμή που αν κάποιος το ίδιο βλακωδώς με εσένα ισχυριστεί πως και η καύση του Πλήθωνα στην ποινή προς ομοφυλόφιλους και αυτή δεν ειναι πραγματική αλλά στη σφαίρα της θειας δικαιοσύνης του Πλήθωνα θα του χώσεις τα εξ αμαξης.
Επειδή εγώ δεν είμαι ανώριμος σαλτιμπάγκος σαν και σενα προφανως και δεν έχω αναγκη να διαστρεψω κατα βούληση : προφανώς και ο Πλήθωνας μιλάει για πραγματική καυση σαν ποινή θανατου, οπως προφανως και στην προς Ρωμαίους ο Παύλος μιλάει για αληθινή θανάτωση και όχι πνευματική / θεία δίκη κλπες κατά συμφέρον επινοήσεις.

Εν ολίγοις, για τους ομοφυλόφιλους τα ίδια λένε ΚΑΙ ο Χριστιανισμός ΚΑΙ ο Πλήθωνας, άρα πέραν της ανυπαρξίας πηγής για το (Α) που ισχυρίστηκες, υπάρχει και η απλή λογική που το καταρρίπτει, καθώς δεν θα μπορούσε ο Σχολάριος να ζητήσει καύση ενός βιβλίου με αίτιο ότι γράφει κάτι που το υποστηρίζει και η δικιά του θρησκεία.

Επίσης, εγώ δεν είμαι νεοπαγανιστής, όλων των ειδών οι θρησκείες είναι πρωτόγονες μπούρδες, αγνωστικιστής άθρησκος είμαι, ΔΕΝ κατευθύνομαι εγώ από τον θρησκευτικό φανατισμό επομένως αλλά ΕΣΥ που είσαι φανατικός πιστος χριστιανός και στο καταλογίζω με το ίδιο πάτημα που χωρίς να με ρωτήσεις μου καταλογισες πως είμαι νεοπαγανιστής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 01 Απρ 2019, 20:50

nik_killthemall έγραψε:Όχι φίλε μου, όσους χαρακτηρισμούς μου ρίχνεις (κι ακόμη περισσότερους) αποδεικνύεις περίτρανα πως ΕΣΥ είσαι ! Και φαιδρός και 15 χρόνος και όλα τ'άλλα ... Εγώ είμαι μια χαρά ώριμος κι όπου λανθάνω το παραδέχομαι (ΟΠΩΣ ήδη έκανα), σε αντίθεση με εσένα που δεν σταματάς να λες το άσπρο μαύρο κατά βουληση χωρίς να ανακαλείς.

1) Στο κείμενο που μου παραθέτεις ΠΟΥΘΕΝΑ ο Σχολάριος δεν λέει οτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τον ενοχλούν οι τιμωρίες του Πλήθωνα για τους ομοφυλόφιλους ΟΠΩΣ αρχικά ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠ'ΟΛΑ που ισχυρίστηκες ! Άρα δεν έχεις αποδείξεις γι'αυτο και επομένως ψεύδεσαι και δεν το παραδέχεσαι αποδεικνύοντας πως είσαι ο ανώριμος σαλτιπάγκος που καταλογίζεις στον άλλο. Ιδού :

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
(Α) Ο Σχολάριος έκλαψε για το Βυζάντιο ( αλλά αφού έφυγε από πατριάρχης, δεν μπορούσε να το κάνει μπροστά στα μούτρα των Τούρκων :laugh1: ). Τους Νόμους του Πλήθωνος τους έκαψε γιατί είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου ! :o

2) Επειδή δεν έχεις το θάρρος να παραδεχτείς πως είπες παπαριά (σε αντίθεση με εμένα που το έχω και το έκανα απ'τη πρώτη στιγμή) μετατρέπεις σιωπηλά τον αρχικό σου ισχυρισμό περί αιτίας καύσης του βιβλίου από τον Σχολάριο της ποινή θανάτου στους ομοφυλόφιλους, σε αιτία καύσης την πολυγαμία, αποδεικνύοντας ακριβώς το ίδιο με το 1) ότι δηλ. είσαι ανώριμος σαλτιμπάγκος. Ο αρχικός όμως ισχυρισμός σου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ !

3) ΔΕΝ ισχυρίστηκα ΠΟΤΕ πως ο Πληθωνας δεν εγραψε για καύσεις για τους ομοφυλόφιλους και το γεγονός πως παραθέτεις ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΗ την παράθεσή μου δείχνει πως εκτός από ανώριμος σαλτιπάγκος έχεις και μεγάλη έφεση στην πουστιά !
Είπα ότι έχω μπροστά μου το βιβλιαράκι του Πλήθωνα και δεν βρίσκω κάτι για θανάτους για ομοφυλόφιλους και σε ρώτησα αν μπορείς να μου δώσεις πηγή γιαυτό που λες ώστε να το εξακριβώσω ! Κι όταν μου έδωσες πηγή παραδέχτηκα το λάθος μου, παρότι δεν είχα διατυπώσει ισχυρισμό αλλά ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ !
Όλα αυτά ενώ εσύ ΕΧΕΙΣ διατυπώσει τον ισχυρισμό (Α) ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε 1 πηγή/γραμμή να τον επιβεβαιώνει και δεν τον ανακάλεσες κι ούτε και πρόκειται να τον ανακαλέσεις ! Η διαφορά του σαλτιμπάγκου από καποιον που συζητά με ήθος !

Επίσης ο μόνος λόγος για να γράψεις το (Α) που είναι ΨΕΥΔΕΣ είναι απλά για να δικαιολογήσεις την πράξη του Σχολάριου και να υποβιβάσεις τον Πλήθωνα = διαστρέβλωση φανατικού !

4) Το απόσπασμα από τον Σχολάριο που παραθέτεις αναφέρεται μόνο στο τέλος του στην πολυγαμία, και ΟΧΙ στην ποινή θανάτου στους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν είναι το απόσπασμα στο οποίο ο Σχολάριος καλεί προς καύση του βιβλίου !
Το απόσπασμα στο οποίο ο Σχολάριος καλεί προς κάυση του βιβλίου στο παρέθεσα και το προσπέρασες ! Σε αυτό ο Σχολάριος δεν αναφέρεται ούτε καν στην πολυγαμία του βιβλίου του Πλήθωνα !
Επίσης, παραδέχομαι πως έκανα λάθος, όντως ο Πλήθων δεν απαγορεύει να ζει ένας άντρας με πολλές γυναίκες, (αν και το εν λόγω κεφάλαιο ΔΕΝ έχει διασωθεί οπότε έχουμε μόνο την κριτική του Σχολάριου γιαυτό) αλλά ΔΕΝ διαφώνησα ποτέ γι'αυτό, διαφώνησα για τον ισχυρισμό (Α) ΚΑΙ ΜΟΝΟ !

5) Στο απόσπασμα απο την προς Ρωμαίους επιστολή πουθενα δεν αναφερεται, ουτε καν υπονοειται, πως ο Παύλος μιλάει για θεία δικαιοσύνη ! Την θεία δικαιοσύνη ΤΗΝ επινοείς ΕΣΥ στο απόσπασμα μόνος σου θεωρώντας πως είσαι και σοβαρός, την ίδια στιγμή που αν κάποιος το ίδιο βλακωδώς με εσένα ισχυριστεί πως και η καύση του Πλήθωνα στην ποινή προς ομοφυλόφιλους και αυτή δεν ειναι πραγματική αλλά στη σφαίρα της θειας δικαιοσύνης του Πλήθωνα θα του χώσεις τα εξ αμαξης.
Επειδή εγώ δεν είμαι ανώριμος σαλτιμπάγκος σαν και σενα προφανως και δεν έχω αναγκη να διαστρεψω κατα βούληση : προφανώς και ο Πλήθωνας μιλάει για πραγματική καυση σαν ποινή θανατου, οπως προφανως και στην προς Ρωμαίους ο Παύλος μιλάει για αληθινή θανάτωση και όχι πνευματική / θεία δίκη κλπες κατά συμφέρον αναγνώσεις.

Επίσης, εγώ δεν είμαι νεοπαγανιστής, όλων των ειδών οι θρησκείες είναι πρωτόγονες μπούρδες, αγνωστικιστής άθρησκος είμαι, ΔΕΝ κατευθύνομαι εγώ από τον θρησκευτικό φανατισμό επομένως αλλά ΕΣΥ που είσαι φανατικός πιστος χριστιανός και στο καταλογίζω με το ίδιο πάτημα που χωρίς να με ρωτήσεις μου καταλογισες πως είμαι νεοπαγανιστής.

Τους χαρακτηρισμούς τους άρχισες εσύ ( αστείος , απολογητής ) και εγώ ανταπέδωσα στα ίσα. Σου μιλούσα με το "σείς και με το σάς" και εσύ ξεκίνησες τις ύβρεις. Αν νόμιζες πως θα το ανεχόμουν ήσουν γελασμένος.

Εάν κάνω λάθος , θα το παραδεχτώ. Να είσαι βέβαιος πως δεν είμαι κομπλεξικός. Σου έβαλα κείμενο του Σχολαρίου που λέει ότι στον Πλήθωνα δεν βρήκε τίποτα που να μην είναι κακό :ουδεμία των υποθέσεων εύρομεν απηλλαγμένην κακού. Δηλαδή απέρριψε όλο το έργο του. Και εσύ μου λές πως το απέρριψε μόνο για την πολυθεΐα. Μοστράρεις ξανά και ξανά την πρώτη μου φράση και δείχνεις να μην κατανοείς πως άλλο το

τους έκαψε γιατί είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !

και άλλο το

τους έκαψε επειδή έλεγε να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !

Και το φέρνεις ξανά και ξανά ενώ σου είπα απ' την αρχή πως "παρεξήγησες" - πράγμα που δείχνει την κακοπιστία σου - ενώ έπρεπε να σου πώ πως "δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις" όπως αποδεικνύεται.

Ομώς εγώ ρε γελωτοποιέ δεν παρέθεσα πως ισχυρίστηκες ότι ο Πλήθων δεν έγραψε για καύσεις ομοφυλοφίλων, αλλά πως ισχυρίστηκες ότι ήταν κατά της πολυγαμίας . Κατάλαβες τώρα ποιος έχει έφεση στην πουστιά και την πουτανιά ;

Με δουλεύεις ρε μπίρμπα ; Το κείμενο που εσύ έβαλες λέει : "ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου". Τι εφηύρα εγώ ;

Τι να ανακαλέσω ; Τα ορθά ; Ωραία, ανακαλώ και έχεις σε όλα δίκιο ! Ευχαριστημένος ; Επανήλθε στα καλά του ο τραυματισμένος εγωισμός σου ;
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 01 Απρ 2019, 21:02

Τλαξκαλτέκος έγραψε:

τους έκαψε γιατί (α) είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !

και άλλο το

τους έκαψε επειδή (β) έλεγε να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !

Όχι μαν, αυτό εδώ δείχνει πως ο δικός σου ο εγωισμός κατα-πληγώθηκε ! Θα κάτσεις και θα αναλύσεις την "διαφορά" του (α) από το (β) απλά για να μην γράψεις "οκ έκανα λάθος στην αρχικη μου δήλωση" ... λες και το (α) δεν δείχνει ακριβώς ότι και το (β), ότι δηλ. ΕΣΥ εστιαζεις και ειδικευεις στη καυση των ομοφυλοφίλων, κτηνοβατών ως αιτία καύσης του βιβλίου απ'τον Σχολάριο και ΟΧΙ ο Σχολάριος που εστιάζει και ειδικεύει σε ΑΛΛΑ !

αη ρεστ μαη κεις ...
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”