'71 έγραψε:Σκληρά μαθήματα αντικειμενικότητας από το μητσοτακικό ψευδοτζήμερο του ελ διαδικτύου.
οοοπ καλώς τον παιδεραστη χρυσαυγίτη. Τι έγινε πάλι κυνήγαγες μετανάστες σήμερα ? Να δούμε πότε θα σε μπαγλαρώσουνε εσένα.

'71 έγραψε:Σκληρά μαθήματα αντικειμενικότητας από το μητσοτακικό ψευδοτζήμερο του ελ διαδικτύου.
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

nik_killthemall έγραψε:'71 έγραψε:Σκληρά μαθήματα αντικειμενικότητας από το μητσοτακικό ψευδοτζήμερο του ελ διαδικτύου.
οοοπ καλώς τον παιδεραστη χρυσαυγίτη. Τι έγινε πάλι κυνήγαγες μετανάστες σήμερα ? Να δούμε πότε θα σε μπαγλαρώσουνε εσένα.

'71 έγραψε:nik_killthemall έγραψε:
Παιδεραστές μόνο νδ και συμμαθητές κούλας γνωρίζω.Είμαι συριζα,δεν είμαι χα ηλεκτρονικό σίχαμα.

Ποιος είμαι, ο Τατιανός ;
Βρέ μπάς και είσαι κανένας διαδικτυακός νεοπαγανιστής ;
Να την κάνω με ελαφρά αν είναι …

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Επαναλαμβανόμαστε. Ο Σχολάριος θεωρούσε πως όλο το περιεχόμενο ήταν ανάξιο να σωθεί. Μέσα στις κατηγορίες δεν είναι και η πολυγαμία ;
Τλαξκαλτέκος έγραψε: Τους Νόμους του Πλήθωνος τους έκαψε γιατί είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !![]()
Για ποιο λόγο αν βλέπεις τη λέξη θάνατος εκτός χριστιανισμού την μεταφράζεις κυριολεκτικά, ενώ αν την βλέπεις εντός χριστιανισμού μεταφορικά ?
). Ἀλλ’ εἴ τινες νῦν τὰ σαπρὰ Ἑλλήνων ἀνανεοῖεν ληρήματα, τούτοις φασὶν ἐν ἀσυγγνώστῳ καλινδεῖσθαι τῷ ψεύδει. Μετὰ γὰρ τὴν λαμπρὰν τῆς μοναρχίας ἀπόδειξιν, ἢν ἐκεῖνοι μὲν, ταῖς εἰσαγωγαῖς τῶν ψευδωνύμων ἀναιροῦντες θεῶν, τοῖς λόγοις μόνοις ἐτίμων, ὁ δὲ τοῦ Θεοῦ συμφυὴς καὶ οὐσιώδης λόγος μετὰ τῶν ἀνθρώπων γεγενημένος ἀναμφισβήτως καὶ καθαρῶς πιστεύειν ἐδίδαξε, ποῦ νῦν ὅσιον αὖθις θεοποιεῖν, καὶ τὴν ἀλόγιστον ἐκείνην θεοποιΐαν ἀναζωπυρεῖν ἀπεσβεσμένην πειρᾶσθαι, καὶ θεῶν τινων ἀναγνωρισμοὺς ἐκ φιλοσοφίας ὑπὲρ τὴν ποιητῶν διάστροφον γνώμην, καὶ ἀγιστείας εὐσταλεῖς, ὡς αὐτοί φασι, καὶ νόμους ἠθῶν καὶ διαίτης ὑφ’ ἡγεμόνι Ζωροάστρῃ καὶ Πλάτωνι καὶ τοῖς ἐκ στοᾶς, καὶ τοιαύτην τινα λόγων ὁμίχλην αὖθις συνάγειν; ἧς ταῖς τῆς ἱερᾶς διδασκαλείας ἀκτῖσι θείως ἐσκεδασμένης, πρὸς τὰς τῆς ὑπερφυοῦς ἀληθείας αὐγὰς ἡ τῶν ἀνθρώπων φύσις ἀνέλαμψεν. Ἐκεῖνα μὲν οὖν εἰ συμβαίη μοι ἐς χεῖρας πάντα ἐλθεῖν φλυαρίαν ὄντα δείξω μακρὰν, καὶ πολλοὶ δείξουσιν· ἀλλὰ γένοιτο κᾀμοὶ τοῦτον ἐνστήσασθαι τὸν ἀγῶνα, καὶ μὴ πῦρ, ἀλλὰ λόγους μᾶλλον ἀληθείας ἐπαφεῖναι τοῖς γράμμασιν, ὡς τοῖς γράψασι μᾶλλον πρέποντος τοῦ πυρός

απαγορεύσεις (και όχι τιμωρίες) περι της αιμομιξίας και περί του να έχει ένας άνδρας πολλές γυναίκες.
nik_killthemall έγραψε:δεν έχει νόημα ο διάλογος, μόνο χαβαλές.

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
(Α) Ο Σχολάριος έκλαψε για το Βυζάντιο ( αλλά αφού έφυγε από πατριάρχης, δεν μπορούσε να το κάνει μπροστά στα μούτρα των Τούρκων). Τους Νόμους του Πλήθωνος τους έκαψε γιατί είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !
![]()

nik_killthemall έγραψε:Όχι φίλε μου, όσους χαρακτηρισμούς μου ρίχνεις (κι ακόμη περισσότερους) αποδεικνύεις περίτρανα πως ΕΣΥ είσαι ! Και φαιδρός και 15 χρόνος και όλα τ'άλλα ... Εγώ είμαι μια χαρά ώριμος κι όπου λανθάνω το παραδέχομαι (ΟΠΩΣ ήδη έκανα), σε αντίθεση με εσένα που δεν σταματάς να λες το άσπρο μαύρο κατά βουληση χωρίς να ανακαλείς.
1) Στο κείμενο που μου παραθέτεις ΠΟΥΘΕΝΑ ο Σχολάριος δεν λέει οτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τον ενοχλούν οι τιμωρίες του Πλήθωνα για τους ομοφυλόφιλους ΟΠΩΣ αρχικά ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠ'ΟΛΑ που ισχυρίστηκες ! Άρα δεν έχεις αποδείξεις γι'αυτο και επομένως ψεύδεσαι και δεν το παραδέχεσαι αποδεικνύοντας πως είσαι ο ανώριμος σαλτιπάγκος που καταλογίζεις στον άλλο. Ιδού :Τλαξκαλτέκος έγραψε:
(Α) Ο Σχολάριος έκλαψε για το Βυζάντιο ( αλλά αφού έφυγε από πατριάρχης, δεν μπορούσε να το κάνει μπροστά στα μούτρα των Τούρκων). Τους Νόμους του Πλήθωνος τους έκαψε γιατί είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !
![]()
2) Επειδή δεν έχεις το θάρρος να παραδεχτείς πως είπες παπαριά (σε αντίθεση με εμένα που το έχω και το έκανα απ'τη πρώτη στιγμή) μετατρέπεις σιωπηλά τον αρχικό σου ισχυρισμό περί αιτίας καύσης του βιβλίου από τον Σχολάριο της ποινή θανάτου στους ομοφυλόφιλους, σε αιτία καύσης την πολυγαμία, αποδεικνύοντας ακριβώς το ίδιο με το 1) ότι δηλ. είσαι ανώριμος σαλτιμπάγκος. Ο αρχικός όμως ισχυρισμός σου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ !
3) ΔΕΝ ισχυρίστηκα ΠΟΤΕ πως ο Πληθωνας δεν εγραψε για καύσεις για τους ομοφυλόφιλους και το γεγονός πως παραθέτεις ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΗ την παράθεσή μου δείχνει πως εκτός από ανώριμος σαλτιπάγκος έχεις και μεγάλη έφεση στην πουστιά !
Είπα ότι έχω μπροστά μου το βιβλιαράκι του Πλήθωνα και δεν βρίσκω κάτι για θανάτους για ομοφυλόφιλους και σε ρώτησα αν μπορείς να μου δώσεις πηγή γιαυτό που λες ώστε να το εξακριβώσω ! Κι όταν μου έδωσες πηγή παραδέχτηκα το λάθος μου, παρότι δεν είχα διατυπώσει ισχυρισμό αλλά ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ !
Όλα αυτά ενώ εσύ ΕΧΕΙΣ διατυπώσει τον ισχυρισμό (Α) ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε 1 πηγή/γραμμή να τον επιβεβαιώνει και δεν τον ανακάλεσες κι ούτε και πρόκειται να τον ανακαλέσεις ! Η διαφορά του σαλτιμπάγκου από καποιον που συζητά με ήθος !
Επίσης ο μόνος λόγος για να γράψεις το (Α) που είναι ΨΕΥΔΕΣ είναι απλά για να δικαιολογήσεις την πράξη του Σχολάριου και να υποβιβάσεις τον Πλήθωνα = διαστρέβλωση φανατικού !
4) Το απόσπασμα από τον Σχολάριο που παραθέτεις αναφέρεται μόνο στο τέλος του στην πολυγαμία, και ΟΧΙ στην ποινή θανάτου στους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν είναι το απόσπασμα στο οποίο ο Σχολάριος καλεί προς καύση του βιβλίου !
Το απόσπασμα στο οποίο ο Σχολάριος καλεί προς κάυση του βιβλίου στο παρέθεσα και το προσπέρασες ! Σε αυτό ο Σχολάριος δεν αναφέρεται ούτε καν στην πολυγαμία του βιβλίου του Πλήθωνα !
Επίσης, παραδέχομαι πως έκανα λάθος, όντως ο Πλήθων δεν απαγορεύει να ζει ένας άντρας με πολλές γυναίκες, (αν και το εν λόγω κεφάλαιο ΔΕΝ έχει διασωθεί οπότε έχουμε μόνο την κριτική του Σχολάριου γιαυτό) αλλά ΔΕΝ διαφώνησα ποτέ γι'αυτό, διαφώνησα για τον ισχυρισμό (Α) ΚΑΙ ΜΟΝΟ !
5) Στο απόσπασμα απο την προς Ρωμαίους επιστολή πουθενα δεν αναφερεται, ουτε καν υπονοειται, πως ο Παύλος μιλάει για θεία δικαιοσύνη ! Την θεία δικαιοσύνη ΤΗΝ επινοείς ΕΣΥ στο απόσπασμα μόνος σου θεωρώντας πως είσαι και σοβαρός, την ίδια στιγμή που αν κάποιος το ίδιο βλακωδώς με εσένα ισχυριστεί πως και η καύση του Πλήθωνα στην ποινή προς ομοφυλόφιλους και αυτή δεν ειναι πραγματική αλλά στη σφαίρα της θειας δικαιοσύνης του Πλήθωνα θα του χώσεις τα εξ αμαξης.
Επειδή εγώ δεν είμαι ανώριμος σαλτιμπάγκος σαν και σενα προφανως και δεν έχω αναγκη να διαστρεψω κατα βούληση : προφανώς και ο Πλήθωνας μιλάει για πραγματική καυση σαν ποινή θανατου, οπως προφανως και στην προς Ρωμαίους ο Παύλος μιλάει για αληθινή θανάτωση και όχι πνευματική / θεία δίκη κλπες κατά συμφέρον αναγνώσεις.
Επίσης, εγώ δεν είμαι νεοπαγανιστής, όλων των ειδών οι θρησκείες είναι πρωτόγονες μπούρδες, αγνωστικιστής άθρησκος είμαι, ΔΕΝ κατευθύνομαι εγώ από τον θρησκευτικό φανατισμό επομένως αλλά ΕΣΥ που είσαι φανατικός πιστος χριστιανός και στο καταλογίζω με το ίδιο πάτημα που χωρίς να με ρωτήσεις μου καταλογισες πως είμαι νεοπαγανιστής.

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
τους έκαψε γιατί (α) είχε κάτι περίεργα του τύπου να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !
και άλλο το
τους έκαψε επειδή (β) έλεγε να καίγονται οι ομοφυλόφιλοι, οι κτηνοβάτες και τα ζώα του σεξουαλικού οργίου !