Προέλλην έγραψε:Αν δεν μας κρατούσαν πίσω οι αλητάμπουρες ΙΕ, εμείς οι Προέλληνες που είχαμε πολιτισμό απο το 7.000 π.Χ., σήμερα θα διακτινιζόμασταν απο γαλαξία σε γαλαξία.
Εχετε και σεις τα δικια σας...

Προέλλην έγραψε:Αν δεν μας κρατούσαν πίσω οι αλητάμπουρες ΙΕ, εμείς οι Προέλληνες που είχαμε πολιτισμό απο το 7.000 π.Χ., σήμερα θα διακτινιζόμασταν απο γαλαξία σε γαλαξία.

Προέλλην έγραψε:9000 χρόνια, μαθαίνουμε τα πελασγικά στα υπόγεια, απο γενιά σε γενιά, κρυφό σκολειό, κάτω απο βλέμμα του βάρβαρου δυνάστη.
Έρχεται η ώρα της απελευθέρωσης όμως

Λαχουρένιος έγραψε:Πισω εμεινε τους τελευταιους αιωνες, οχι απο την αρχη. Και εμεινε πισω απο τους φραγκους και τους αλλους δυτικους οχι τους σλαβους.
Μα ειναι μπροστα απο τους περισσοτερους. Σιγα τους λαους κιολας.

'71 έγραψε:Και αν ντε και καλά φταίει ότι οι Ελληνες έγιναν μεσανατολίτες επί βυζαντίου,γιατί δε λέτε ότι αυτό ξεκίνησε από τον Αλέξανδρο;Κατά τη γνώμη μου όλα είναι σχετικά και δεν πρέπει να φοράμε γυαλιά όταν μελετούμε την ιστορία.

Adminović έγραψε:Έχουμε αντιληφθεί ότι το Βυζάντιο θεμελιωθηκε πανω στα ερείπια του ελληνικού πολιτισμού, που το ίδιο προκάλεσε;
Έχουμε αντιληφθεί ότι επι Βυζαντίου κάηκαν χιλιάδες βιβλία, που δεν θα μάθουμε ποτέ τι πληροφορίες περιειχαν;
Έχουμε αντιληφθεί ότι το Βυζάντιο έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές και ουσιαστικά απαγόρευσε παντού την ελεύθερη σκέψη;
Αν αυτό για εσάς λέγεται πολιτισμός, πάσο.
Εκτός αν ο μόνος πολιτισμός που αντιλαμβανεστε είναι το χτισιμο εκκλησιων ή/και τζαμιων....![]()

Adminović έγραψε:'71 έγραψε:Και αν ντε και καλά φταίει ότι οι Ελληνες έγιναν μεσανατολίτες επί βυζαντίου,γιατί δε λέτε ότι αυτό ξεκίνησε από τον Αλέξανδρο;Κατά τη γνώμη μου όλα είναι σχετικά και δεν πρέπει να φοράμε γυαλιά όταν μελετούμε την ιστορία.
Ο Αλέξανδρος ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
Προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κράμα με κυρίαρχο στοιχείο τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα των λαών που κατέκτησε, ώστε να κρατήσει το κράτος του στο χρόνο.
Εν μέρει το πέτυχε κιόλας.
Ο Αλέξανδρος δεν κυνηγησε με λυσσα τον ελληνικό πολιτισμό ούτε οι Τουρκοι έκαναν κάτι τέτοιο.
Το Βυζάντιο το έκανε αυτό.

'71 έγραψε:Ο καταστροφέας του ελληνισμού ήταν,τα άλλα είναι δικά σου λόγω εμπάθειας και δεν στέκουν.Πάρε μια τα βιβλία του σιμόπουλου για αρχή και μετά έχω και άλλα για να καταλάβεις τι πραγματικά είναι βυζάντιο.

Adminović έγραψε:'71 έγραψε:Ο καταστροφέας του ελληνισμού ήταν,τα άλλα είναι δικά σου λόγω εμπάθειας και δεν στέκουν.Πάρε μια τα βιβλία του σιμόπουλου για αρχή και μετά έχω και άλλα για να καταλάβεις τι πραγματικά είναι βυζάντιο.
Ναι, δεν ξέρω τί ήταν το Βυζάντιο.![]()
![]()
Ο «καταστροφέας» (κατ’ εσέ) είναι ο λόγος που διαδόθηκε η ελληνική γλώσσα και που μπορείτε σήμερα να το παίζετε ότι είστε οι -και καλά- απόγονοι του Περικλή.
Την άνθιση που γνώρισαν οι επιστήμες και η φιλοσοφία εκείνη την εποχή έκαναν πολλούς αιώνες να την ξαναδούν. Μέχρι τη μετάλλαξη της Ανατ. Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ακόμα κρατούσαν σε ένα κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο. Με τις σφαγές και τους διωγμούς του Βυζαντίου έσβησαν για μια χιλιετία περίπου και φυσικά επανήλθαν στη δυτική Ευρώπη και όχι στην τριτοκοσμική περιφέρεια των Βυζαντινών και των Οθωμανών.