ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 21 Δεκ 2019, 13:21

Adminović έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:edit
Από πότε για να παραπέμψω σε ένα μπλογκ θα πρέπει να πάρω έγκριση περί αξιοπιστίας του μπλογκ ; Εσύ το γνωρίζεις αυτό το μπλογκ και γνωρίζεις πως είναι αναξιόπιστο στα ιστορικά ζητήματα ; Όταν μας είχες ποστάρει χόακα με την σλαβική καταγωγή του Ιουστινανού από τον περασμένο αιώνα ποιανού την έγκριση πήρες ; :hmmm

Αν το μπλογκ είναι πχ το γαύρος7ολυμπιακός μπλογκσποτ κομ και λέει για τις «βρωμιές» των βάζελων, χωρίς να παραθέτει κανένα στοιχείο, εγώ θα πρέπει να το θεωρήσω ως αξιόπιστο; Για πες μας.

Εγώ είχα βάλει λινκ προς την encyclopedia britannica. Δεν τα λες όλα.

Ποια Μπριτάννικα ; Του 3000 π.Χ. ; :laugh1: Το θέμα είναι πως το σχόλιό μου και το μπλογκ αναφέρουν τις πηγές. Το μπλογκ στα ιστορικά ζητήματα είναι κατά 95 % αξιόπιστο. Έχω βρει μερικά λαθάκια. Για τα πολιτικά δεν ενδιαφέρομαι. Το διάβαζα πριν ο μπλόγερ εκδηλώσει τις κομματικές του πεποιθήσεις.

Υ.Γ. Τελικά τι θα γίνει , θα επανέλθει το σχόλιο ; :hmmm
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Δεκ 2019, 13:25

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ποια Μπριτάννικα ; Του 3000 π.Χ. ; :laugh1: Το θέμα είναι πως το σχόλιό μου και το μπλογκ αναφέρουν τις πηγές. Το μπλογκ στα ιστορικά ζητήματα είναι κατά 95 % αξιόπιστο. Έχω βρει μερικά λαθάκια. Για τα πολιτικά δεν ενδιαφέρομαι. Το διάβαζα πριν ο μπλόγερ εκδηλώσει τις κομματικές του πεποιθήσεις.

Θες να σου βάλω και τον Παπαρρηγόπουλο, που λέει ακριβώς τα ίδια με την Μπριτάννικα;; :fico:

Να βάλεις εσύ αριθμό σελίδων της εργασίας όπου αναφέρονται αυτά που λες. Μπλογκ που φάτσα-φόρα καλούν σε βία, δεν είναι αποδεκτά και για αυτό το λόγο.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Δεκ 2019, 13:28

Ο Χανδρινός "λέει" ότι οι κουκουλοφόροι των γερμανών στην κατοχή δεν ήταν δεξιοί αλλά κομμουνιστές.

Και σήμερα, η ΝΔ δεν είναι κεντροδεξιό κόμμα, αλλά σταλινικό γιατί έχει μερικά στελέχη που περάσαν απο την ΚΝΕ.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 21 Δεκ 2019, 13:35

Adminović έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ποια Μπριτάννικα ; Του 3000 π.Χ. ; :laugh1: Το θέμα είναι πως το σχόλιό μου και το μπλογκ αναφέρουν τις πηγές. Το μπλογκ στα ιστορικά ζητήματα είναι κατά 95 % αξιόπιστο. Έχω βρει μερικά λαθάκια. Για τα πολιτικά δεν ενδιαφέρομαι. Το διάβαζα πριν ο μπλόγερ εκδηλώσει τις κομματικές του πεποιθήσεις.

Θες να σου βάλω και τον Παπαρρηγόπουλο, που λέει ακριβώς τα ίδια με την Μπριτάννικα;; :fico:

Να βάλεις εσύ αριθμό σελίδων της εργασίας όπου αναφέρονται αυτά που λες. Μπλογκ που φάτσα-φόρα καλούν σε βία, δεν είναι αποδεκτά και για αυτό το λόγο.

Μωρέ βάλε όποιον θέλεις. Το θέμα είναι πως εγώ δεν θα σου έσβηνα το σχόλιο που λέει ψέματα. Εσύ έσβησες σχόλιο που λέει αλήθεια. :s_no

Αυτό το είχε το σχόλιο που διέγραψες. Συγγραφέα, αριθμό σελίδας , παράθεμα. Έβαλα και τον σύνδεσμο με την διπλωματική. Έδωσα σύνδεσμο εγώ με άρθρο που καλεί σε βία ; Έδωσα σύνδεσμο σε ιστορικό άρθρο απ' το οποίο και αντέγραψα. Για λόγους εντιμότητας ( αντέγραψα απ' το άρθρο , το διάβασα στο άρθρο ) έπρεπε να βάλω σύνδεσμο στο μπλογκ. Δεν κάλεσα κάποιον να διαβάσει άλλα άρθρα του μπλογκ ούτε παρέπεμψα σε αυτά. Αν ήθελες να δεις την αξιοπιστία έπρεπε να ζητήσεις διευκρινίσεις αν δεν μπορούσες να το ψάξεις μόνος σου. Αν δεν δίνονταν επαρκείς εξηγήσεις τότε να το σβήσεις. Εσύ όμως κινήθηκες αυθαίρετα. Και ξαναρωτώ . Θα αναρτήσεις πάλι το σχόλιο ;
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Δεκ 2019, 14:07

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Μωρέ βάλε όποιον θέλεις. Το θέμα είναι πως εγώ δεν θα σου έσβηνα το σχόλιο που λέει ψέματα. Εσύ έσβησες σχόλιο που λέει αλήθεια. :s_no

Το θέμα το είχαμε συζητήσει και παλιότερα και ο Στύγιος, ο οποίος θυμίζω είναι φιλόλογος και διδάσκει Ιστορία σε γυμνάσια, υποστήριξε τα της σλαβικής εν μέρει καταγωγής του Ιουστινιανού και είχε βάλει ένα βίντεο του bbc που ανέφερε τα σχετικά με την καταγωγή του Ιουστινιανού.

viewtopic.php?f=20&t=5240&start=60#p82902

Εγώ δεν είμαι ούτε φιλόλογος ούτε ιστορικός. Αν τόσοι και τόσοι «ειδικοί» υποστηρίζουν ότι είχε σλάβικη καταγωγή (μεταξύ αυτών και ο Παπαρρηγόπουλος), εγώ τί πρέπει να πιστέψω; :pardon:

Αυτό το είχε το σχόλιο που διέγραψες. Συγγραφέα, αριθμό σελίδας , παράθεμα. Έβαλα και τον σύνδεσμο με την διπλωματική. Έδωσα σύνδεσμο εγώ με άρθρο που καλεί σε βία ; Έδωσα σύνδεσμο σε ιστορικό άρθρο απ' το οποίο και αντέγραψα. Για λόγους εντιμότητας ( αντέγραψα απ' το άρθρο , το διάβασα στο άρθρο ) έπρεπε να βάλω σύνδεσμο στο μπλογκ. Δεν κάλεσα κάποιον να διαβάσει άλλα άρθρα του μπλογκ ούτε παρέπεμψα σε αυτά. Αν ήθελες να δεις την αξιοπιστία έπρεπε να ζητήσεις διευκρινίσεις αν δεν μπορούσες να το ψάξεις μόνος σου. Αν δεν δίνονταν επαρκείς εξηγήσεις τότε να το σβήσεις. Εσύ όμως κινήθηκες αυθαίρετα. Και ξαναρωτώ . Θα αναρτήσεις πάλι το σχόλιο ;

Το σχόλιό σου περιείχε λινκ προς μπλογκ το οποίο κάνει δημόσια προτροπή σε βία. Αυτό επίσης απαγορεύεται.

Κάνε μια δική σου περίληψη και γράψε εν συντομία σε ποιες σελίδες αναγράφονται αυτά που λες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 21 Δεκ 2019, 15:11

Adminović έγραψε:Το θέμα το είχαμε συζητήσει και παλιότερα και ο Στύγιος, ο οποίος θυμίζω είναι φιλόλογος και διδάσκει Ιστορία σε γυμνάσια, υποστήριξε τα της σλαβικής εν μέρει καταγωγής του Ιουστινιανού και είχε βάλει ένα βίντεο του bbc που ανέφερε τα σχετικά με την καταγωγή του Ιουστινιανού.

viewtopic.php?f=20&t=5240&start=60#p82902

Εγώ δεν είμαι ούτε φιλόλογος ούτε ιστορικός. Αν τόσοι και τόσοι «ειδικοί» υποστηρίζουν ότι είχε σλάβικη καταγωγή (μεταξύ αυτών και ο Παπαρρηγόπουλος), εγώ τί πρέπει να πιστέψω; :pardon:

Εσύ αν έχω καταλάβει έχεις λάβει σύγχρονη πανεπιστημιακή εκπαίδευση στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών . Συνεπώς μπορείς από μόνος σου να καταφύγεις στις πρωτογενείς πηγές και να ελέγξεις.

Το σχόλιό σου περιείχε λινκ προς μπλογκ το οποίο κάνει δημόσια προτροπή σε βία. Αυτό επίσης απαγορεύεται.

Κάνε μια δική σου περίληψη και γράψε εν συντομία σε ποιες σελίδες αναγράφονται αυτά που λες.

Το σχόλιο δεν περιείχε λινκ προς μπλογκ το οποίο προτρέπει σε βία. Τουλάχιστον όχι η σελίδα στην οποία παρέπεμψα. Επίσης, όταν ρώτησα, δεν είπες πως το έσβησες για προτροπή σε βία , αλλά

Για να μην τα λέμε 100 φορές: viewtopic.php?f=20&t=11438#p279071

Θυμίζω και εδώ ότι:

Για όσα ιστορικά γεγονότα αναφέρετε θα πρέπει να μπαίνουν αξιόπιστες πηγές (μπορεί να είναι πχ και το απόσπασμα σελίδας βιβλίου) ή έστω τα στοιχεία που να αποδεικνύουν σαφώς στον μέσο αναγνώστη αυτό που αναφέρετε σαν ιστορικό γεγονός (πχ φώτο, βίντεο, έγγραφο κλπ).

Ποστ που αναφέρουν ιστορικά γεγονότα ή ειδήσεις και δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, δεν γίνονται αποδεκτά.

Το σχολιό μου αυτό ακριβώς περιείχε . Λίγα λόγια και παραπομπή σε συγκεκριμένες σελίδες. Πάλι να ξανακάνω την ίδια δουλειά ; Γιατί δεν επαναφέρεις το αρχικό μου σχόλιο ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Δεκ 2019, 15:46

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Το σχολιό μου αυτό ακριβώς περιείχε . Λίγα λόγια και παραπομπή σε συγκεκριμένες σελίδες. Πάλι να ξανακάνω την ίδια δουλειά ; Γιατί δεν επαναφέρεις το αρχικό μου σχόλιο ;

Με πετυχαίνεις σε χαλαρή φάση, οπότε αποφάσισα να σβήσω το λινκ προς το μπλογκ με τις δημόσιες προτροπές σε βία και να το επαναφέρω.

Κι άλλη φορά να έχεις υπόψιν ότι δεν επιτρέπονται λινκ προς μπλογκ που προτρέπουν δημόσια σε βιαιοπραγίες και ότι θα πρέπει να βάζεις κάποιο λινκ προς αξιόπιστες πηγές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 21 Δεκ 2019, 16:10

Adminović έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Το σχολιό μου αυτό ακριβώς περιείχε . Λίγα λόγια και παραπομπή σε συγκεκριμένες σελίδες. Πάλι να ξανακάνω την ίδια δουλειά ; Γιατί δεν επαναφέρεις το αρχικό μου σχόλιο ;

Με πετυχαίνεις σε χαλαρή φάση, οπότε αποφάσισα να σβήσω το λινκ προς το μπλογκ με τις δημόσιες προτροπές σε βία και να το επαναφέρω.

Κι άλλη φορά να έχεις υπόψιν ότι δεν επιτρέπονται λινκ προς μπλογκ που προτρέπουν δημόσια σε βιαιοπραγίες και ότι θα πρέπει να βάζεις κάποιο λινκ προς αξιόπιστες πηγές.

Ωραία ! Δεν έχω καταλάβει ακόμη σε ποιο σημείο προτρέπει σε βία. Έχεις βρει συγκεκριμένο άρθρο ; Η αλήθεια είναι ότι πολιτικά ή ιδεολογικά άρθρα του σάιτ αποφεύγω να διαβάζω. Ομοίως κάποια ελλημπανικά ( αντιινδοευρωπαϊκά κ.λπ. ) στα οποία ο μπλόγγερ έχει τεράστια άγνοια και βασίζεται σε ελλαδεμπόρους .

Όπως είπα το σάιτ είναι αξιόπιστο ( έχει και λαθάκια , π.χ. είχε κάνει μία μαλακία με ένα θύμα του Ολοκαυτώματος ) σε αυτό που δηλώνει ο τίτλος του : "Ιστορία της Κατοχής". Ο ίδιος ο αριστερός Χανδρινός το διάβαζε ( τουλάχιστον όσο το σάιτ ήταν καθαρά ιστορικό, όπως εγώ δηλαδή ).

Προέλλην έγραψε:Μπα, αν ήταν θα έβαζε και ο ταϋγλέντης, αλλά κάπου εκεί θα έβλεπε ο αναγνώστης ότι ο Χανδρινός είναι ένας ακαδημαϊκός που δίνει διαλέξεις σε ημερίδες του ΣΕΚ για τον μαρξιστικό χαρακτήρα της Εθνικής Αντίστασης
και ότι το βιβλίο του για την ΟΠΛΑ "ΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 1942-1944", μεταξύ άλλων το προλόγιζε και ο Στέλιος Ζαμάνος, πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ).
Ο ταϋγλεντισμός, λαθροχειρικά σταχυολόγησε 2-3 δοσίλογους που παλιότερα είχαν περάσει απο κομμουνιστικές οργανώσεις, για να πείσει ότι οι κουκουλοφόροι συνεργάτες των ναζί ήταν κομμουνιστές.

Κριτική σε άρθρο του αριστερού ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού για τον ΕΛΑΣ
h**p://istoriakatoxis.blogspot.com/2012/10/blog-post_27.html

ΗΛΙΑΚΟΣ9 Νοεμβρίου 2012 - 6:58 π.μ.
Ιδού η απάντηση στο άρθρο σου:

h**p://istoriakatoxis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html

jahandrinos13 Νοεμβρίου 2012 - 2:58 μ.μ.
εσύ είσαι ο blogger του istoriakatoxis.blogspot.gr?

ΗΛΙΑΚΟΣ15 Νοεμβρίου 2012 - 1:41 π.μ.
Ναι

jahandrinos15 Νοεμβρίου 2012 - 3:53 π.μ.
Σε διαβάζω. Eυχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες στο άρθρο και τα σχόλιά σου! Εξαιρώντας το κομμάτι της ιδεολογικής ερμηνείας, οι αριθμοί των γερμανικών απωλειών είναι ασφαλείς, προέρχονται από τα γερμανικά αρχεία (δυστυχώς βρήκα τα στοιχεία αφού είχα ολοκληρώσει το άρθρο για τη Μάχη της Άμφισσας στη ΣΙ).

http://jahandrinos.blogspot.com/2012/02 ... 3883356734

Και τώρα πες μου. Πόσο ηλίθιος αισθάνεσαι που αυτό το "βοθρομπλόγκ" το διάβαζε ο Χανδρινός ; :thup: Αλλά ο Χανδρινός είναι ΚΥΡΙΟΣ, είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι ένα ανθυποβαλκάνιο πιθηκάκι που κάνει παράσιτα και παρασύρει με τις ανοησίες του και σοβαρούς ανθρώπους σαν τον Admin να σβήνουν σχόλια μελών που δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα για κάτι τέτοιο .
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Δεκ 2019, 16:13

Κοίτα, είπα να φερθώ χαλαρά λόγω εορτών, αλλά δεν θα ανεχτώ λινκς προς το μπλογκ αυτό με το ναζιστικό περιεχόμενο και τις δημόσιες προτροπές σε βία.
Ή σβήνεις τα λινκς μόνος σου ή θα φύγει το ποστ αυτό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 21 Δεκ 2019, 16:17

Adminović έγραψε:Κοίτα, είπα να φερθώ χαλαρά λόγω εορτών, αλλά δεν θα ανεχτώ λινκς προς το μπλογκ αυτό με το ναζιστικό περιεχόμενο και τις δημόσιες προτροπές σε βία.
Ή σβήνεις τα λινκς μόνος σου ή θα φύγει το ποστ αυτό.

Τώρα εντάξει ;
Πού προτρέπει σε βία ; :hmmm
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”