Τσαούς Αντών

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Τσαούς Αντών

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Δεκ 2017, 14:52

pluton έγραψε:Οι Βούλγαροι τον κυνήγησαν με κάθε τρόπο, φυσικά προσπάθησαν να τον συκοφαντήσουν, έτσι προσπάθησαν να τον βγάλουν σαν φονιά της γυναίκας του (μεγάλη κάψα είχαν οι κομιτατζήδες αν σκότωσε την γυναίκα του ο Αντών Τσαούς :D .... τέλος πάντων).

Ας δουμε τι λεει ο...κομμουνιστης Ακριτας για αυτο το θεμα

Σχετικά με την κατηγορία για το φόνο της γυναίκας του, τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι α­ποτελεί πραγματικό γεγονός, οπότε πρόκειται μάλλον για κοινό μυστικό. Το γεγονός της ποινικής δίωξης του Αντώνη Φωστηρίδη για το φόνο της γυναίκας του επιβεβαίωσε και ο Βούλγαρος ιστορικός Ντασκαλώφ που έχει μελετήσει τα σχετικά βουλγαρικά αρχεία ( προσωπική επικοινωνία του ιστορικού Τάσου Χατζηαναστασίου με τον βούλγαρο ιστορικό, Σόφια 17.9.1992).

http://akritas-history-of-makedonia.blo ... st_07.html

pluton έγραψε:ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

Ας δουμε παλι τι λεει το κομμα σου γιατι εκανες οτι δεν το ειδες

Τον Σεπτέμβριο του 1944, ο ΕΛΑΣ απελευθέρωνε τις πόλεις σε συμφωνία με τις Βουλγαρικές δυνάμεις, ενώ η Βουλγαρία είχε περάσει στο πλευρό των συμμάχων

http://www.xryshaygh.com/gengramateas/v ... z52k1hKRUq

Αυτό που με εξοργίζει στην αριστερά πέρα από την λάσπη στον ανεμιστήρα (πχ είναι κόμμα μου η ΧΑ τι να σου απαντήσω εγώ τώρα;)......... η χρήση της αντι-ιστορίας, της ψευτιάς, της κάλπικης προπαγάνδας....... τέλος πάντων.

Ειναι λασπη οτι εισαι ΧΑτης?

Ενταξει το καταλαβαινω που ντρεπεσαι που ψηφιζεις αυτα τα αποβρασματα, αλλα μεταξυ μας δεν χρειαζεται να υπαρχουν τετοια, δειχνω κατανοηση
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Δεκ 2017, 14:55

Ας δουμε ποσους ανταρτες ειχε ο Αντων συμφωνα με το κομμα σου

Ο Αντώνης Φωστερίδης, ο οποίος μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 1943 είχε υπό τις διαταγές του μόνο ένα μικρό απόσπασμα είκοσι περίπου ανταρτών, αναγνωρίστηκε ως γενικός αρχηγός της Εθνικής Αντίστασης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κι από τον Φεβρουάριο του 1944 πέρασε σε έντονη δράση εναντίον των Βουλγάρων και του ΕΛΑΣ. Τον Μάιο του 1944, η δύναμη των Εθνικιστών ανταρτών στο Τσαλ Νταγ έφτασε τους 250 άνδρες.

http://www.xryshaygh.com/gengramateas/v ... z52kSe5nms

Δηλαδη μιλαμε για μια συμμορια 20 ατομων, οσοι πανω κατω οι χρηστες του Ελευθερου, που την προωθησαν οι αγγλοι για πολιτικους λογους (αλλα ακομα και ετσι εφτασε μεχρι τα 250 ατομα το πολυ), και η δραση της συνοψιζεται στο να χτυπαει αντιστασιακους

Τρομερος αντιστασιακος
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Δεκ 2017, 14:56

Να ερχεσαι καλυτερα διαβασμενος πριν γραψεις εδω, γιατι με κατι τετοια φαουλ βλεπω να ριχνουν απο τα γραφεια τα ευρω/ποστ που πληρωνουν

Εισαι εκτος γραμμης
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 30 Δεκ 2017, 15:32

Ο Αντών Τσαούς δηλώνει συνεργάτης των κατακτητών και τσιράκι της ναζιστικής κυβέρνησης Βουλγαρίας

8 Μαρτίου 1944

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Δεκ 2017, 15:43

pan έγραψε:Ο Αντών Τσαούς δηλώνει συνεργάτης των κατακτητών και τσιράκι της ναζιστικής κυβέρνησης Βουλγαρίας

8 Μαρτίου 1944

Εικόνα

Τέτοια βγήκαν χιλιάδες στην κατοχή από όλους και εναντίον όλων, όλα είναι πλαστά, ο ένας κατασκεύαζε τέτοια για τον άλλον και τα διοχέτευαν στους αφελείς.... μέχρι αυτή την στιγμή και εσύ το παρουσιάζεις σαν στοιχείο..... Δεν το βλέπεις το έγγραφο μιλάει από μόνο του.... τόσο αφελής είσαι;

Ειναι λασπη οτι εισαι ΧΑτης?

Δεν είναι λάσπη; Από που είσαι ενήμερος εσύ ότι εγώ είμαι ΧΑ; Εγώ πάντως δεν το έχω υποστηρίξει ΠΟΤΕ, εσύ έχεις πει "Είμαι ΚΚΕ" εγώ πότε έχω πει ότι είμαι ΧΑ; Και αν δεν το είπα εγώ, εσύ με ποια στοιχεία δηλαδή; :D :D Καταντά κωμικό το πράγμα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 30 Δεκ 2017, 15:52

Οι κτηνωδίες της συμμορίας του Αντών Τσαούς
γίνονταν φωτογραφικό υλικό που το μοίραζαν στα χωριά
για να τρομοκρατούν τον κόσμο, τι θα πάθουν όσοι δε συνεργάζονται με τις βουλγάρικες αρχές κατοχής κι αντιστέκονται.
Μογγόλικα έθιμα αυτά.

ΕικόναΗ συμμορία του "ήρωα της εθνικοφροσύνη"Αντών-Τσαούς με του Βούλγαρους συμμάχους τους. Από αριστερά Ουζούνης, Γεώργιος Σκαρλατάκης, Νικόλαος Τεζόπουλος. Στη μέση και την άκρη με τα μαύρα Βούλγαροι στρατιώτες. Στα πόδια τους σφαγμένοι, οι αντιστασιακοί και μέλη του ΕΑΜ: Ηλίας Νταγνιτζής, Μιχάλης Πορφίδης, Γιουμουρτζής, Δ. Παπαδόπουλος, Τσότσογλου και Καραγιαννίδης.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Δεκ 2017, 16:48

Καλα κανεις και ντρεπεσαι Πλουτο που εισαι ΧΑτης

Μην το αφηνεις να σε παρει κατω ομως, μπορεις παντα να αλλαξεις και να γινεις ανθρωπος
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Δεκ 2017, 17:40

pan έγραψε:Οι κτηνωδίες της συμμορίας του Αντών Τσαούς
γίνονταν φωτογραφικό υλικό που το μοίραζαν στα χωριά
για να τρομοκρατούν τον κόσμο, τι θα πάθουν όσοι δε συνεργάζονται με τις βουλγάρικες αρχές κατοχής κι αντιστέκονται.
Μογγόλικα έθιμα αυτά.

ΕικόναΗ συμμορία του "ήρωα της εθνικοφροσύνη"Αντών-Τσαούς με του Βούλγαρους συμμάχους τους. Από αριστερά Ουζούνης, Γεώργιος Σκαρλατάκης, Νικόλαος Τεζόπουλος. Στη μέση και την άκρη με τα μαύρα Βούλγαροι στρατιώτες. Στα πόδια τους σφαγμένοι, οι αντιστασιακοί και μέλη του ΕΑΜ: Ηλίας Νταγνιτζής, Μιχάλης Πορφίδης, Γιουμουρτζής, Δ. Παπαδόπουλος, Τσότσογλου και Καραγιαννίδης.

Μάλιστα " Κόκκινος φάκελος" Πρωτοχρονιά του 1944 κοινό τραπέζι :D ........... η πλάκα είναι ότι είστε άσχετοι :D Τα ιστορικά στοιχεία αντλήθηκαν κυρίως από τον Ριζοσπάστη, στην φωτογραφία μιλάς για Βουλγάρους επειδή έτσι σου είπαν στην συνάντηση αυτή υπήρχε Άγγλος αξιωματικός ο Μίλερ.... τι λες εσύ αν είχε συνεργασία ο Τσαούς Αντών θα γινόταν παρουσία του Άγγλου συνδέσμου; Τι να πω Θεέ μου ότι σας σερβίρουν το χάφτετε; :)

Τέλος πάντων.

Είχαμε εμφύλιες συγκρούσεις στην βουλγαροκρατούμενη ζώνη και ειδικά στην περιοχή του Παγγαίου. Τα γεγονότα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την φυγή των ανεξάρτητων ανταρτών του Τσακιρίδη απ΄ το Παγγαίο προς το Τσαλ-Νταγ.

Οι ΕΛΑΣίτες του Τσαλ-Νταγ κάλεσαν στο λημέρι τους τον Φωστερίδη και τους άντρες του να γιορτάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά του 1944. Στημένη ενέδρα όπως ακριβώς έκαναν στον Ψαρρό και στον Σαράφη.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες. Στο γιορτινό (υποτίθεται) τραπέζι, απέναντι σε κάθε ΕΛΑΣίτη κάθισε ένας της ομάδας του Αντών Τσαούς και μόλις δόθηκε το σύνθημα ο καθένας πυροβόλησε τον απέναντί του ΕΛΑΣίτη, δύο διασωθέντες εντάχθηκαν στην ομάδα του Τσαούς Αντών.

Οι νεκροί υπολογίζονταν σε 16-19......... κατάλαβες τι ήταν ο Τσαούς Αντών; Κατάλαβες γιατί ποτέ δεν τον νίκησε ο ΕΛΑΣ;

ΠΟΝΤΙΟΣ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ, άντρας ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Δεκ 2017, 17:46

pluton έγραψε:Τα ιστορικά στοιχεία αντλήθηκαν κυρίως από τον Ριζοσπάστη

Εγω προσωπικα σε επαιξα μπαλιτσα με ΧΑ, Ακριτα και Μαραντζιδη

Πιο αντικομμουνιστες δε θα βρεις, και επιβεβαιωνουν πληρως την αποψη εμενα και του Παν οτι ο Τσαους ηταν ενας δοσιλογος με αντικομμουνιστικη δραση αποκλειστικα, που σκοτωσε την γυναικα του

Το ιδιο σου το κομμα τα λεει αυτα, οχι μονο εγω
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Δεκ 2017, 17:48

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Τα ιστορικά στοιχεία αντλήθηκαν κυρίως από τον Ριζοσπάστη

Εγω προσωπικα σε επαιξα μπαλιτσα με ΧΑ, Ακριτα και Μαραντζιδη

Πιο αντικομμουνιστες δε θα βρεις, και επιβεβαιωνουν πληρως την αποψη εμενα και του Παν οτι ο Τσαους ηταν ενας δοσιλογος με αντικομμουνιστικη δραση αποκλειστικα, που σκοτωσε την γυναικα του

Το ιδιο σου το κομμα τα λεει αυτα, οχι μονο εγω

Σ αυτά τα σάλια δεν θα απαντάω, μπορείς να αυτοξευτελίζεσαι.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”