Λίβανος, Καζέρτα, Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, Βάρκιζα

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Λίβανος, Καζέρτα, Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, Βάρκιζα

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Ιούλ 2020, 13:23

NikosVy έγραψε:Ο Άρης Αλεξάνδρου που έγραψε "το Κιβώτιο" το οποίο αποκλείεται να διαβάσετε ποτέ, σας ξέρω, δεν ανένηψε (σύμφωνα με την προσφιλή σου έκφραση).

Αυτός που ... ανένηψε, φαίνεται πως ήταν ο Ζαχαριάδης, λίγο προτού πεθάνει στη Σοβιετική Ένωση.

Το 1971 ο εκλεκτός σας, υπέβαλε αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, για να του εκδοθεί ελληνικό διαβατήριο, ή έστω βίζα στο ταξιδιωτικό έγγραφο της συμφοράς που κατείχε, ώστε να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί.

Φυσικά, η ... Εθνική Κυβέρνηση, που είχε τότε την εξουσία στην Ελλάδα, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά του και έτσι δεν είχαμε αυτή τη θεαματική δίκη που θα γινόταν στην Ελλάδα.

Και αυτή θα ήταν ... δίκη. Δεν θα ήταν δίκη με αποκαλύψεις απλώς τύπου Μυονή ή Καλογρίτσα. Αν άνοιγε το στόμα του ο Ζαχαριάδης, τότε θα ηχούσαν .... καμπάνες. Θα εξηγούσε με το νί και με το σίγμα ποιοι ακριβώς του έδωσαν την εντολή να ξεκινήσει τον Εμφύλιο και για ποιο λόγο, έστω και αν η Μόσχα ποτέ δεν είχε πει "ξεκινήστε και είμαι εδώ μαζί σας" και δεν έδωσε ούτε ένα τουφέκι στους συντρόφους.

Θα έκανε όλους τους συντρόφους αναγνώστες του Ριζοσπάστη να κάψουν όσα ιστορικά φύλλα της εφημερίδας κρατάνε ως κειμήλια και μετά θα μιλούσαν με απότομες αλλαγές, όπως εδώ ο Αρίστος.

Αν ερχόταν ο Ζαχαριάδης στην Ελλάδα να δικαστεί, όπως ήθελε, ακόμα θα τρέχατε.
Πού να τολμήσετε να φορτωθείτε μια νέα δίκη ''Μπελογιάννη.''
Και τι μας πετάς συνέχεια τον οπορτουνιστή ηττοπαθή Αλεξάνδρου και το ''κιβώτιο'' του;
Δικός σας είναι, δε σας τον παίρνουμε.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Ιούλ 2020, 14:28

Ραν ταν πλαν έγραψε:
NikosVy έγραψε:Ο Άρης Αλεξάνδρου που έγραψε "το Κιβώτιο" το οποίο αποκλείεται να διαβάσετε ποτέ, σας ξέρω, δεν ανένηψε (σύμφωνα με την προσφιλή σου έκφραση).

Αυτός που ... ανένηψε, φαίνεται πως ήταν ο Ζαχαριάδης, λίγο προτού πεθάνει στη Σοβιετική Ένωση.

Το 1971 ο εκλεκτός σας, υπέβαλε αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, για να του εκδοθεί ελληνικό διαβατήριο, ή έστω βίζα στο ταξιδιωτικό έγγραφο της συμφοράς που κατείχε, ώστε να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί.

Φυσικά, η ... Εθνική Κυβέρνηση, που είχε τότε την εξουσία στην Ελλάδα, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά του και έτσι δεν είχαμε αυτή τη θεαματική δίκη που θα γινόταν στην Ελλάδα.

Και αυτή θα ήταν ... δίκη. Δεν θα ήταν δίκη με αποκαλύψεις απλώς τύπου Μυονή ή Καλογρίτσα. Αν άνοιγε το στόμα του ο Ζαχαριάδης, τότε θα ηχούσαν .... καμπάνες. Θα εξηγούσε με το νί και με το σίγμα ποιοι ακριβώς του έδωσαν την εντολή να ξεκινήσει τον Εμφύλιο και για ποιο λόγο, έστω και αν η Μόσχα ποτέ δεν είχε πει "ξεκινήστε και είμαι εδώ μαζί σας" και δεν έδωσε ούτε ένα τουφέκι στους συντρόφους.

Θα έκανε όλους τους συντρόφους αναγνώστες του Ριζοσπάστη να κάψουν όσα ιστορικά φύλλα της εφημερίδας κρατάνε ως κειμήλια και μετά θα μιλούσαν με απότομες αλλαγές, όπως εδώ ο Αρίστος.

Αν ερχόταν ο Ζαχαριάδης στην Ελλάδα να δικαστεί, όπως ήθελε, ακόμα θα τρέχατε.
Πού να τολμήσετε να φορτωθείτε μια νέα δίκη ''Μπελογιάννη.''
Και τι μας πετάς συνέχεια τον οπορτουνιστή ηττοπαθή Αλεξάνδρου και το ''κιβώτιο'' του;

Σιγά μη επέτρεπε η ΕΕΣΔ στον πράκτορά τους που ήξερε πολύ πράγμα να έρθει από την Σιβηρία να μιλήσει, για έχετε την εντύπωση ότι οι συνταγματάρχες θα τον έβαζαν στο ακροατήριο χωρίς να τους έχει αποκαλύψει τα πάντα με το νι και με το σίγμα;.... Που στο φινάλε οι εδώ υπηρεσίες και οι συμμαχικές τα ήξεραν ήδη πολύ καλά όλα.

Όπως είναι γνωστό (σε μένα τουλάχιστον) στην 7η ολομέλεια του ΚΚΕ όταν κλήθηκε να απολογηθεί ο Ν Ζαχαριάδης δήλωσε: "ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΣΤΟ ΚΚΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΣΕ".

Μέλος του ΚΚΣΕ θα επέτρεπε η ΕΣΣΔ να δικαστεί από τους συνταγματάρχες; :D Εξ άλλου ο Ν Ζαχαριάδης ποτέ δεν εκλέχτηκε από Έλληνες, ήταν διορισμένος στην ηγεσία του ΚΚΕ από τον Μπέρια (ομολογία του Μάρκου Βαφειάδη).
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 07 Ιούλ 2020, 14:48

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν έχεις ιδέα τι κλίμα επικρατεί από πάντα στις συνεδριάσεις των οργάνων του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα.
Εκεί θα δεις τη δημοκρατία να λειτουργεί με τρόπο που δε φαντάζεσαι.

Καμιά σχέση με τις συνεδριάσεις των οργάνων της νδ ή των άλλων αστικών κομμάτων που βγαίνει ο αρχηγός διαβάζει την εισήγηση και μετά μιλάνε υπέρ της πεντέξι λιβανιστήρια ψηφίζουν οι συμμετέχοντες ρίχνουν και ένα ξεγυρισμένο χειροκρότημα στον αρχηγό θεωρώντας ότι επιτέλεσαν το κομματικό και δημοκρατικό τους καθήκον και μετά πάνε για γκόμενες στην πλατεία Κολωνακίου. :fico:

:giggle02: :giggle02: :giggle02:
σελ. 786 https://istories4050.files.wordpress.co ... 5cebc1.pdf

Ερώτηση: Πώς απελευθερώθηκε [ ο Ζαχαριάδης ] απ’ το Νταχάου... ;

Απάντηση: Στο Νταχάου πήγα το 1941. Εκεί υπάρχουν σύντροφοι, Γερμανοί και Αυστριακοί που μπορούν να σας πουν, από την πρώτη μέρα ως την τελευταία, τι έκανα εκεί. Αν ήμουν διερμηνέας, κι αν ήμουν διερμηνέας κι όλα. Διερμηνέας εκεί φυσικά δεν ήμουνα, τα δόντια τα χρυσά όλα τα μετρούσαν, μέτρησαν και τα δικά μου, κι όχι εγώ μετρούσα, τι να σας πω άλλο.

(Κάτι λέει ο Δελής.
Ζαχαριάδης: Μια στιγμή σύντροφε Δελή, υπάρχουν και Έλληνες που ήταν στο Νταχάου.
Δελής: Ναι οι Έλληνες τα λένε.
Κοντογιώργης: Και μάλιστα έναν τον δολοφόνησες εσύ.
Ζαχαριάδης: Σύντροφε Κοντογιώργη, κανένας δε σου δίνει το δικαίωμα εδώ, να...
- δολοφόνησες και να...να τα πεις στην επιτροπή.)
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 07 Ιούλ 2020, 15:03

Ραν ταν πλαν έγραψε:......η οδηγία της Μόσχας ήταν .....

Σε ολόκληρο "Σπίτι του Λαού" στον Περισσό δεν βρίσκετε κανένα σοβαρό βιβλίο να διαβάσετε; Μόνο κόμικς;

Ο Στάλιν δεν χρειαζόταν να δώσει καμία οδηγία. Σεβόταν τη Συμφωνία της Γιάλτας. ΄Τώρα τον βόλευε που ο Ζαχαριάδης ήταν πράκτορας των Άγγλων και ήθελε ένα εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα που θα εκμηδένιζε για πάντα την αριστερά (δεν είχε σκεφτεί ότι θα έβγαινε κάποτε ο Τσίπρας να κάνει "Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση").

Ο υπαλληλάκος της Ιντέλλιτζενς Σέρβις που του έχετε και προσωπογραφία στο "Σπίτι του Λαού", με τον εμφύλιο που οργάνωσε, πρόσφερε ένα άλλοθι στον Στάλιν, για να καταλάβει ολοκληρωτικά με κομμουνιστικά καθεστώτα όλη την Ανατολική Ευρώπη στην οποία είχε φτάσει ο σοβιετικός στρατός. Οι ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς εύρισκαν πιο ζουμερά θέματα για τους αναγνώστες τους, στην Ελλάδα, που στηνόταν το κράτος της Δεξιάς όπου θα ανταμοίβονταν όλοι οι Συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή.

Πρέπει να έχουν καλές σειρές κόμικς στο Σπίτι του Λαού, αφού βγαίνουν πεφωτισμένοι από εκεί μέσα και διορίζονται συντονιστές στα φόρουμς.
1 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 07 Ιούλ 2020, 15:11

Ραν ταν πλαν έγραψε:

Μεταφέρθηκε στη Μακρόνησο (1948-49), όπου φοβούμενος ακρωτηριασμό και μόνιμη βλάβη από τα βασανιστήρια έκανε δήλωση μετανοίας, την οποία αργότερα ανακάλεσε, και στον Άγιο Ευστράτιο (1950-51). Το 1951 έμενε στην Αθήνα, στο Δουργούτι (Νέος Κόσμος). Το 1953 καταδικάστηκε ως ανυπόταχτος στράτευσης δηλώνοντας στο στρατοδικείο (όπου είχε ως δικηγόρο τον Ηλία Ηλιού) «κομμουνιστής» με αποτέλεσμα τη φυλάκιση του. Τέθηκε σε απομόνωση από τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους, έως τουλάχιστον το 1956 και τελικά αποφυλακίστηκε με αναστολή ποινής το 1958
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Ιούλ 2020, 15:20

Σήμερα έχετε ρέντα στα αυτογκόλ. Ρε νογάτε τι γράφετε; :D
Τλαξ σε αφήνω στο πόδι μου. Όχι μόνο με επιβεβαίωσες αλλά ξεπέρασες κάθε προσδοκία μου.
Να ανεβάσεις και την 6η ολομέλεια. :fico:
Και αν σου είναι εύκολο και το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ για να μπορέσει να κάνει ο Πλούτωνας την ιστορική αντιστοίχιση και τη σύγκριση αιτίων και αιτιατών. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Ιούλ 2020, 15:21

NikosVy έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Μεταφέρθηκε στη Μακρόνησο (1948-49), όπου φοβούμενος ακρωτηριασμό και μόνιμη βλάβη από τα βασανιστήρια έκανε δήλωση μετανοίας, την οποία αργότερα ανακάλεσε, και στον Άγιο Ευστράτιο (1950-51). Το 1951 έμενε στην Αθήνα, στο Δουργούτι (Νέος Κόσμος). Το 1953 καταδικάστηκε ως ανυπόταχτος στράτευσης δηλώνοντας στο στρατοδικείο (όπου είχε ως δικηγόρο τον Ηλία Ηλιού) «κομμουνιστής» με αποτέλεσμα τη φυλάκιση του. Τέθηκε σε απομόνωση από τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους,

Γιατί άραγε; Νίκο έχεις καμιά ιδέα γιατί συνέβη αυτό; :fico:
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Ιούλ 2020, 15:24

σιγά σιγά με τον νικολάκη, μην μου τον χαλάσεις,,

να μου αφήσεις κι εμένα να παίζω μαζί του στο άλλο τοπικ που έφτιαξε για να κάνει προπαγάνδα.. :laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 07 Ιούλ 2020, 15:59

Τέθηκε σε απομόνωση από τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους,

Ραν ταν πλαν έγραψε:Γιατί άραγε; Νίκο έχεις καμιά ιδέα γιατί συνέβη αυτό; :fico:

Ξέρω εγώ; Μήπως διαμαρτυρήθηκε και αυτός για κάποιο συντονιστή Ηράκλειτο (βλ. παράδειγμα στην υπογραφή μου, κάτω, κάτω) και προκάλεσε την οργή του υπεύθυνου, όπως γίνεται στα φόρουμς και συστρατεύονται μετά όλα τα προβατάκια;
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Ιούλ 2020, 19:17

Και ένα τελευταίο, για σήμερα, ερώτημα κρίσεως προς τους ορθοφρονούντες ιστοριοτρίφτες μας.
Τελικά ρε παιδιά η αντίσταση προς τους φασίστες και ναζί κατακτητές, προς τους ντόπιους συνεργάτες τους αλλά και προς τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς ωφέλησε τον ελληνικό λαό ή κατά τη γνώμη σας δεν έπρεπε να έχει γίνει; :fico:
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”