Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 50

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Ιαν 2020, 12:46

ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Γέρων Θεόκλητος Διονυσιάτης

Στο βιβλίο του Θεόκλητου του Διονυσιάτη αυτού του λογιώτατου και πολυγραφότατου μοναχού που έμενε σε καλύβη απέναντι από την μονή Διονυσίου «Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ» αναφέρεται από τον ηγούμενο της μονής Διονυσίου πατέρα Γαβριήλ Διονυσιάτη, η διήγηση του πνευματικού πατέρα του, η είσοδο των ανταρτών στο Άγιο Όρος.

Έτσι μετά την φυγή των Γερμανών, οι αντάρτες κατέλαβαν τις αρχές και εξουσίες του Άθω, και αποκάλειψαν ότι είχαν προγραφές για μερικούς διακεκριμένους αγιορείτες μεταξύ των οποίων και ο γέροντας Γαβριήλ Διονυσιάτης με την κατηγορία ότι ήταν αντιδραστικοί.

Σε συγκέντρωση μοναχών και ανταρτών στην οποία οι αντάρτες ήθελαν να διδάξουν την ισότητα, ο Γαβριήλ πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι το Άγιο Όρος συντάσσεται με τις «δημοκρατικές» απόψεις τους και ότι στο ΑΟ δεν έχουν πρίγκιπες κλπ και με βάση αυτά κατάφερε να τους αφοπλίσει.

Αυτό το γεγονός όμως δεν ήταν η μόνη είσοδος των ανταρτών στο ΑΟ το 1948 εισέβαλαν ξανά στο περιβόλι της Παναγιάς, από αυτό το γεγονός προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι αντάρτες συνοδευόντουσαν από αντάρτισσες, ας δούμε πως παρουσιάζει το εν λόγω γεγονός ο π Γαβριήλ :

«Οκτώβριος 1948. Ο συμμοριτοπόλεμος εμαίνετο καθ όλην την χώραν , και ιδία εις τας βορείους επαρχίας όπου ήτο ευκολότερος ο ανεφοδιασμός των συμμοριτών από τας γειτονικάς κομμουνιστικάς χώρας. Εις την Χαλκιδικήν λόγω της ορεινότητας και της εύκολου εξοικονομίσεως τροφίμων εκ των χωριών , ευρίσκοντο 3 με 4 συμμορίαι, των οποίων σκοπός να έχουν υπερφαλαγγισμένην την Θεσσαλονίκην, να ενεργούν μέχρι των προθύρων αυτής δολιοφθοράς και να στρατολογούν εκουσίως και ακουσίως.

« Ο πληθυσμός αυτή εθνικόφρων κατά τα 9/10, ίνα αποφύγει τας στρατολογίας, τας διώξεις και τας εξοντώσεις εκ μέρους των συμμοριτών, μετώκησεν εις τα μεγαλύτερα κέντρα, οι γεωργοί προς την Κασσάνδραν, πεδινήν ως επί το πολύ και ήδη με την τομήν του ισθμού εις την Ποτιδαίαν νήσον γενομένην και ευκόλως φρουρουμένην, οι αστοί και βιοτέχναι διέρρευσαν προς Θεσσαλονίκην, Πολύγυρον και Αρναίαν , οι δε εργάται και υλοτόμοι προς το Άγιον Όρος , όπου προ διετίας είχον εισρρεύσει και οι κτηνοτρόφοι με τας αγέλας και τα ποίμνιά των.

« Ούτω ο πληθυσμός τετραπλασιάσθη, των 2/3 αυτού αποτελουμένων προσφύγων χωρικών της Χαλκιδικής , και τούτων όλων ακμαίων ανδρών ειθισμένων εις την υπαίθριον ζωήν και τας ορειβασίας.

«Τούτο έχουσα υπ όψιν η ηγεσία του συμμοριτισμού, ενήργησεν δύο τρεις κρούσεις εις Δάφνην , Εσφιγμένου και τινα ακραία σημεία τα προς τον ισθμόν του Ξέρξου.

«Δυστυχώς δια λόγους αγνώστους προς ημάς, το Κράτος δεν έλαβεν τα κατάλληλα μέτρα, ούτε καν προς οχύρωσιν του προρρηθέντος Ισθμού αρκεσθέν εις εγκατάστσιν εκείσε ενός φυλακίου χωροφυλάκων.

«Η Ιερά Κοινότης και δι εγγράφων της και δι αποστολής εις Αθήνας και Θεσσαλονίκην ειδικών επιτροπών , εν συντονισμώ και με τας γειτονικάς Κοινότητας, εζήτησεν επιμόνως την οχύρωσιν και στρατιωτικήν επάνδρωσιν του Ισθμού και την σύστασιν περιοδεύοντος παρ αυτόν Σώματος οπλιτών, αλλά δεν εγένετο τίποτα.

«Κατά τον Σεπτέμβριον ήτο πρόδηλον, ότι επρόκειτο εξόρμησις των συμμοριτών προς τας Χερσονήσους , καθ ότι το τοπικόν αρχηγείον των μετεφέρθη νοτιότερον και είχον παρατηρηθεί και διελεύσεις εκ των περιφερειών Λαγκαδά και Νιγρίτας προς Χαλκιδικήν.

«Και πάλιν η Ιερά Κοινότης ετόνισεν τον κίνδυνον και εζήτησεν ειδικώς ενίσχυσιν της Χωροφυλακής του Όρους και δια Στρατού, αλλ εις μάτην και πάλιν. Και ούτω περί τα μέσα Οκτωβρίου σχηματισμός εξ εκατόν περίπου συμμοριτών και συμμοριτισσών εισέβαλον δια του Ισθμού νύκτωρ εις το Άγιον Όρος και έφτασεν εις την Πρωτεύουσαν αυτού Καρυάς χωρίς να γίνει αντιληπτός.

« Ευτυχώς ότι τον αντελήφθησαν μερικοί μοναχοί εκ των ακραίων Κελλίων εν Καρυαίς και έτρεξαν και ειδοποίησαν την Υποδιοίκησιν Χωροφυλακής και επρόλαβεν αυτή να λάβη τα αμυντικά μέτρα της και να μη καταληφθή εξ απίνης.

«Τούτο απέτρεψεν τα σχέδια των συμμοριτών, και ότε περί τα ξημερώματα επετέθησαν κατά των κτιρίων της Χωροφυλακής και Διοικήσεως, ευρέθησαν αντιμέτωποι των γρηγορούντων ανδρών.

«Επηκολούθησεν ολοήμερος μάχη υπό ταγδαίαν βροχήν, καθ ήν εφονεύθησαν τρεις συμμορίται και εκ των χωροφυλάκων ουδείς.

«Την επομένην οι εκ των συμμοριτών άνδρες επεδόθησαν εις την λεηλασίαν των Κελλίων και καταστημάτων, αι δε γυναίκες προς εμπαιγμόν και βεβήλωσιν των ιερών παραδόσεων και τυπικών, εχόρευον υπό την αψίδα του Κωδωνοστασίου του Πρωτάτου, και με Καυκασιακήν προφοράν των έλεγον εις ενίους Πατέρας διερχομένους εκείθεν : «ας κάνη το θάμα της η Παναγία σας εις εμάς τα κοράσια».

«Και τότε μεν εμακροθύμησεν η Παντάνασσα και δεν ετιμώρησεν τους υβριστάς της, αλλ έκτοτε δεν είδαν κατά το λεγόμενον «άσπρη μέρα».Τους βγήκε. μετ ολίγον η καταστροφή της Φλωρίνης με 1.200 νεκρούς , αιχμαλώτους και τραυματίας, και εντός έτους δεν έμεινεν τίποτε από το ανόσιον έργον τους.

«Ο ηρωικός στρατός μας με την βοήθειαν του Θεού και της Παναγίας τους συνέτριβε πραγματικώς, όπου τους συνήντα, και τον Αύγουστον του επομένου έτους τους εξώντωσε κυριολεκτικώς εκεί εις τα ληστρικά των ερείσματα του Γράμμου και του Βίτσι και δεν απέμεινεν πλέον εις την Ελλάδα μας παρά μόνον τα ερείπια , που δημιούργησεν ο Θεοκατάρατος Κομμουνισμός, η φρίκη εκ της αναμνήσεως του ελεεινού συμμορίτου και η αιώνια κατάρα του λαού μας επί τας κεφαλάς εκείνων, που αρνηθέντες την πίστην και την πατρίδα των εξυπηρέτουσαν τα Σλαβικά συμφέροντα.

«Προς το εσπέρας ανεχώρησαν μετά φοβεράν λεηλασίαν των Καρυών, διέρρηξαν τα Καταστήματα και όσα μεν πράγματα ήθελον, τα εφόρτωσαν εις διαρπαγέντα εκ των μονών και ιδιωτών ζώα, τα δε άλλα, ρύζια, ζυμαρικά κλπ τα πετούσαν εις τις λάσπες του δρόμου, μόνον και μόνον, ίνα κάμουν ζημίαν, Το χείριστον δε και χαρακτηριστικόν δια την θηριωδίαν των, κατά την λεηλασίαν των Κελλίων, ότι εύρισκον ιερά σκεύη, Ευαγγέλια, Επάργυρωμένας θήκας Αγίων λειψάνων κλπ τα έρριπταν φύρδην μίγδην και μετ άλλων χυδαίων αντικειμένων εις σάκκους και τα συναπεκόμιζαν προς εκποίησιν, αλλά δεν επρόφθασαν, τα περισσότερα ευρέθησαν εις τα Κρούσια, όταν εξεδιώχθησαν κακώς και εκείθεν, Φεύγοντας εξ Αγίου Όρους έλαβον βιαίως μεθ εαυτών εκατόν και πλέον ανθρώπους, ποιμένας, εργάτας, υλοτόμους, και περί τα εκατόν πεντήκοντα ζώα, φορτωμένα τα κλεπτολάφυρα των και τους τραυματίας των.

«Και όλη αυτή η θλιβερά φάλαγξ διήλθεν ανενόχλητος το στενόν του Ξέρξη, καίτοι υπήρχον δύο ακταιωροί εκατέρωθεν και εντός ολίγου είχε φθάσει και το αντιτορπιλικών «Δόξα», αλλά έμειναν αδρανή, ίνα μη φονευσωσιν το πλήθος των αθώων απαχθέντων.

« Η Βέβηλος αυτή εισβολή και λεηλασία του Αγίου Όρους, το οποίον εσεβάσθησαν αλλοεθνείς και αλλόπιστοι, θα μείνη ως θλιβερά και απαισίας μορφής ανάμνησις, ότι ευρέθησαν Έλληνες και Ελληνίδες, έστω κατ όνομα, να καταπατήσουν εν εικοστώ αιώνι τα ιερά θέσμια. Πρεπόντως λοιπόν εγράφει υπό τίνος υπό το Κωδωνοστάσιο του Πρωτάτου:

«Εν τω Αγίω τούτω τόπω εχόρευαν κατά την εισβολήν αι ερινύες του συμμοριτισμού, ήτοι τα βδελύγματα της ερημώσεως»
.

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Γέρων Γαβριήλ Διονυσιάτης.

Κατά τις επισκέψεις μου στο ΑΟ και στο Πρωτάτο δεν μπόρεσα να δω αυτή την επιγραφή, το πιθανότερο είναι μετά κάποια χρόνια και μετά το τέλος του εμφυλίου να την αφαίρεσε η διοίκηση του ΑΟ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Ιαν 2020, 14:26

Ο Ν Ζαχαριαδης στον Ν Μπελογιαννη – πολιτικο επιτροπο στην ταξιαρχια του Γιαννουλη - για την εκτελεσι του Γιαννουλη.

«Τέτοιοι μαχητές, δείχνουν ότι σπάσανε, βοηθάνε το μοναρχοφασισμό, είναι προδότες του αγώνα του λαού, άχρηστοι και επικίνδυνοι.

Διάλεξε τους πιο καλούς και χτύπα τη σαπίλα κατακέφαλα, να ξεριζώσεις τους τραμπουκισμούς και τις αυθαιρεσίες, να πάψουν οι λιποταξίες, και όποιος κάνει την προδοσία αυτή να πιάνεται και να καταδικάζεται δια βοής και να εκτελείται μπροστά στο λόχο..».

Ο Γιώργος Γιαννούλης (δικηγόρος), διοικητή της 102 Ταξιαρχίας του ΔΣΕ (ο φόβος και ο τρόμος του ΕΣ) Έφεδρος Αξιωματικός στη Σχολή Σύρου, όπου ο αντιστράτηγος Π. Σπηλιωτόπουλος τον κράτη­σε ως εκπαιδευτή την περίοδο 1939 — 40, τραυματίας στο Αλβανικό Μέ­τωπο ....

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γιαννούλης δολοφονήθηκε γιατί:

1) Στη διάρκεια της αντίστασης προσπάθησε να κρατήσει ενωμένες τις δυνάμεις των αριστερών και δεξιών τάσεων με αποτέλεσμα να παρεξηγηθεί. Συχνά έλεγε: «Βγήκαμε στο βουνό για να πολεμήσουμε τους κατακτητές ή για να φαγωθούμε μεταξύ μας;» Γι’ αυτό δεν είχε ανάμειξη στην εκτέλεση των δεξιών αξιωματικών στον Αυγερινό και στο Μελάνθιο.

2) Πήρε θέση καθαρά πατριωτική στην υπόθεση του Μακεδονικού, που δεν ήταν σύμφωνη με την τότε στάση της ηγεσίας της αριστεράς, που ευνοούσε την αυτονομία της «Μακεδονίας του Αιγαίου», στα πλαί­σια των διεθνιστικών τάσεων.

Ο Ρίζος Σωτούλης, τον ερωτά: «Βρε, Γιώργο, γιατί έχετε μαζί σας τους Σλαβομακεδόνες, που θέλουν να μας πάρουν τη Μακεδονία;»

Εκείνος του απαντά:

«Τους έχουμε ενταγμένους στις δικές μας δυνάμεις για να τους ελέγχουμε. Μη φοβάστε, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα χύσω το αίμα μου για τη Μακεδονία, αν χρει­αστεί».

3) Υπερείχε όλων αυτών που αποτελούσαν την ηγεσία του Δ.Σ.Ε. και σε στρατιωτική κατάρτιση και σε γεν­ναιότητα και σε μεγαλοψυχία και σε πολλά άλλα χαρίσματα κι έπρεπε συνεχώς να τον μειώνουν, ώσπου τε­λικά ο Γούσιας τον έβγαλε από τη μέση με τη στυγερή δολοφονία χωρίς δίκη, χωρίς τήρηση των στοιχει­ωδών κανόνων δικαίου.

4) Και ήταν υπέρ μια συμβιβαστικής λύσης και του τερματισμού του συμμοριτοπολεμου.....

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : 1947, ο Γιώργος Γιαννούλης ομιλεί με την Επιτροπή Ερεύνης, ως Αρχηγός του Αρχηγείου Βοΐου Γράμμου.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Δολοφονια ιρανου στρατηγου με εντολη Τραμπ

Δημοσίευσηαπό pluton » 15 Ιαν 2020, 13:21

Τα έχω γράψει αυτά ΩΡΙΩΝΑ αλλά δεν προσέχεις

Οι κομμουνιστές είχαν απλοποιημένο λόγο, μέχρι το 1945 που οι λαοί ήταν πιο αγράμματοι έπιανε τόπο αυτή η αφέλεια του λόγου, έπιασε τόπο και στις αποικίες μέχρι την δεκαετία του 70, από εκεί και πέρα ο λόγος αυτός σταδιακά από το στάδιο της αναποτελεσματικότητας πέρασε στο στάδιο της γελοιότητας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην περίοδο της δεκαετία 40-50 το ΚΚΕ είχε χωρίσει τους Έλληνες δε δύο κατηγορίες.

Α Τους προοδευτικούς (Τους κομμουνιστές)
Β τους αντιδραστικούς (Όλους τους άλλους).

Έτσι είχε την δικαιολογία οι προοδευτικοί να χτυπούν τους αντιδραστικούς. Όποιος λοιπόν δεν είναι προοδευτικός είναι ipso facto προδότης.

Ακόμα πιο απλοποιημένα το είπε ο Σιάντος: "Όποιος δεν είναι ΕΑΜίτης είναι Γκεσταμπίτης".

Δες αυτά που λες πόσο μονότονα μοιάζουν με όλη αυτή την εξιστόρηση.

Έχετε ένα πάγιο τρόπο σκέψης, και σ αυτό το μοτίβο κινείστε.

Τώρα εσύ τι κάνεις; Αυτό:

Α Τους προοδευτικούς (Τους κομμουνιστές)
Β τους αντιδραστικούς (Όλους τους άλλους).

Το μετέτρεψες για όλους τους λαούς της γης ως εξής :

Α Τους προοδευτικούς (Τους αριστερούς)
Β τους ακροδεξιούς (Όλους τους άλλους).

Άρα λοιπόν και οι μουλάδες του Ιράν και όσοι τους ακολουθούν (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρανών) αλλά και οι Αμερικανική κυβέρνηση (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών) είναι ακροδεξιοί .... και ποιοι είναι οι καλοί;

Για σένα είναι η συνοικία των Εξαρχίων.
Για τον Λαχουρένιο το ΚΚΕ
Για τον Αρίστο οι τενεκέδες που μας κυβερνούσαν κλπ

Όλοι σας απορρίπτεται πρώτα τους Αστούς σαν ακροδεξιούς και όλους τους άλλους, δηλαδή εσύ απορρίπτεις τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κλπ και ακριβώς το ίδιο κάνουν και οι άλλοι για σένα.

Επαναλαμβάνεστε μονότονα, είστε τόσο προβλέψιμοι όσο δεν λέγεται.

Μια υπέροχη ανάλυση για το ζήτημα της οριζοντίου και καθέτου τοποθέτησης της Ελληνικής κοινωνίας στην περίοδο της Κατοχής έκανε ο C M Woodhouse στο βιβλίο του "ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ" λοιπόν όσο και αν σε εκπλήσσει διαβάζοντας τις κρίσεις του Λόρδου C M Woodhouse νομίζεις ότι βλέπεις καρμπόν την σημερινή αριστερά διότι οι παρατάξεις των Λαικών κομμάτων και οι οπαδοί τους αυτά τα έχουν αφήσει προ πολλού πίσω, εσείς σαν το πιο ορίτζιναλ κομμάτι αναχρονισμού, συντήρησης και οπισθοδρόμησης αδυνατείτε να ξεπεράσετε πρακτικές άλλων εποχών.

Θα ήθελα να σου γράψω πλήθος πράγματα αλλά έχω και εγώ τις δουλειές μου, αφομοίωσε αυτά που σου γράφω τώρα και εδώ είμαι να σου πω και άλλα, έτσι για να μη γίνεις "τοσοδούλης" όπως ο Λαχουρένιος.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 16 Μαρ 2020, 12:26

Διάβαζα χτες το βιβλίο "Πόλεμος και Αίμα" της Μαργαρίτας Λαζαρίδου μου πέσανε τα μαλλιά με την κτηνωδία των κομμουνιστών ...

Εικόνα

Ποια είναι τώρα η Μαργαρίτας Λαζαρίδου, ήταν μια κομμουνίστρια που ήταν παντού αναμειγμένη, σύζυγος του Παύλου (Γιώργης Κοντογιώργης) αντιπρόσωπος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα Τίρανα, η ίδια κωλυτή της Ρούλας Κούκουλου (γυναίκα του Ν Ζαχαριάδη), έβγαζε το περιοδικό ΜΑΧΗΤΗΣ στο ΔΣΕ, πολέμησε στο Μάλι Μάδι.... τέλος πάντων παντού είχε κεντρική θέση, μετά έζησε σε Πολωνία, Ρουμανία, ΕΣΣΔ, καθηγήτρια Πανεπιστημίου στο Βουκουρέστι, γνώρισε από κοντά τον υπαρκτό παράδεισο (τα γράφω αυτά διότι θα παραθέσω αποσπάσματα από το βιβλίο της και δεν θέλω να νομίσετε ότι τα έγραψε κάποιος αντικομουνιστής).

Εικόνα

Ας δούμε πως την έστειλαν στο βουνό.

… Και ένα βράδυ χτύπησαν την πόρτα μου. Ήταν η ώρα 11 το βράδυ, Δεκέμβριος 1947. Έξω το κρύο δυνατό, 32 βαθμοί κάτω από το μηδέν. Το δωμάτιο ζεστό, διατηρούσα τη φωτιά συνέχεια στη σόμπα, είχαμε ξύλα και κοτσάνια από καλαμπόκια. Ακούγοντας το χτύπημα στην πόρτα μου άναψα το φώς. Άνοιξα την πόρτα. Με ήθελαν στο γραφείο της Οργάνωσης η ώρα 11 τη νύχτα με εκείνο το κρύο.

Η καρδιά μου μάτωσε. Ήρθε η σειρά μου. Με σπασμωδικές κινήσεις ντύθηκα και πήγα στα Γραφεία. Μας έστελναν στο βουνό, μια αποστολή από 130 ανθρώπους μ’ εμένα επικεφαλής. Οι αποστολές γινόταν πάντα νύχτες και κρυφά. Όλοι ξέραμε τι γινόταν. Κάθε τόσο βλέπαμε να αδειάζουν τα σπίτια, όμως όσοι έφευγαν δεν είχαν δικαίωμα να πούν στους γείτονες τους πως φεύγουν για την Ελλάδα.

Μέτρα ασφαλείας για τις σχέσεις Γιουγκοσλαβίας Ελλάδας. Δεν έπρεπε να γίνει γνωστό ότι η Γιουγκοσλαβία βοηθούσε Το ελληνικό αντάρτικο.
Στα γραφεία είδα το μπάρμπα Αλέξη, Λευτέρη Ματσούκα.

Μαυροκίτρινος σαν το χάρο μου φάνηκε. Καθισμένος στο γραφείο του με περίμενε για να μου δώσει την εντολή:

– Φεύγεις για το βουνό.
Και το παιδί μου;
Φύγε ήσυχη. Θα στείλουμε γυναίκα στο παιδί σου, και το πρωί θα το πάμε στο βρεφικό σταθμό. Μην πεις τίποτε στους γείτονες σου.

Του μίλησα για την κατάσταση της υγείας του παιδιού μου. Για την δίαιτα του, για τα φάρμακα που έπρεπε να του δίνουν. Του μίλησα για τα χρήματα που μάζεψα και θέλω να τους τα αφήσω γι αυτόν το σκοπό και γύρισα σπίτι να ετοιμαστώ για το μεγάλο μου ταξίδι.

Η γειτόνισσα μου η Μάρθα με το κτύπημα της πόρτας μέσα στη νύχτα όλα τα κατάλαβε. Μόλις μπήκα τη βρήκα να με περιμένει στο δωμάτιο μου. Με αγκάλιασε κλαίγοντας, έκλαιγαν και τα παιδιά της μαζί. Εγώ έριχνα γρήγορα λίγα πράγματα σε ένα σάκο, εσώρουχα, μπλούζες μάλλινες κάλτσες.
Κάθισα και έγραψα το διαιτολόγιο του παιδιού μου, το ιστορικό της αρρώστιας του. Έβαλα σε μια βαλιτσούλα τα πραγματάκια του και τα πήγα στα Κομματικά Γραφεία, τα έδωσα στον ίδιο το Γραμματέα του Μπούλκες στον μπάρμπα-Αλέξη. Του έδωσα και τις οικονομίες μου για να αγοράζουν Ό,τι χρειάζεται για το μικρό μου αγόρι.

Που να ήξερα όταν του τα έδινα όλα αυτά, κάτι που έμαθα Αργότερα από Μπουλκιώτες που ήρθαν στο βουνό, μα και από την ίδια τη Μάρθα που τη συνάντησα πολύ αργότερα στην Τσεχοσλοβακία, ότι εκείνος, ο Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης, θα έβαζε στην τσέπη του τα χρήματα, θα πετούσε όλα τα χαρτιά τα σχετικά με τη υγεία του παιδιού μου στον κάλαθο των αχρήστων και ότι θα άφηνε το παιδί μου μόνο του σε ένα δωμάτιο με 32 βαθμούς κάτω από το μηδέν χωρίς να στείλει καμιά γυναίκα δίπλα του, όπως μου είχε υποσχεθεί όταν με δάκρυα στα μάτια τον εκλιπαρούσα μπαίνοντας στο αυτοκίνητο-κλούβα που μες στην παγερή νύχτα του Δεκέμβρη μας πήγαινε στα ελληνικά βουνά.

Σ’ όλο το δρόμο, άλλοι είχαν κοιμηθεί, άλλοι ήταν βυθισμένοι στις σκέψεις τους, εγώ είχα μπροστά στα μάτια μου το αγοράκι μου με την άσπρη φανελένια πιζάμα, κοιμισμένο σαν αγγελούδι στο κρεβάτι μου, ούτε καν ξύπνησε με τον θόρυβο που γινόταν γύρω του.

Ευτυχώς, που παραβαίνοντας την εντολή της οργάνωσης, είπα στην Μάρθα ότι φεύγουμε για το βουνό και κλαίγοντας την παρακάλεσα να φροντίσει το παιδί μου. Και το φρόντισε. Κοιμήθηκε μαζί του. Καμιά γυναίκα δεν έστειλε η οργάνωση κοντά στο παιδί που του πήραν τη μητέρα για να τη στείλουν στο βουνό.

Το μικρό μου ξύπνησε ζητώντας τη μανούλα του. Ήταν τότε δύο χρονών. Η Μάρθα το χάιδεψε, συντήρησε τη φωτιά στη σόμπα, το έντυσε, του έδωσε το πρωινό του και περίμενε, περίμενε. Δεν πήγε στη δουλειά της. Περίμενε να έρθουν από την οργάνωση να πάρουν το απορφανεμένο παιδί.

Τρεις μέρες περίμενε και κανένας δεν ήρθε. Κι αυτή έπρεπε να πάει στη δουλειά της. Πήγε τότε η ίδια στην οργάνωση και τους μίλησε για ένα παιδί δίπλα στο σπίτι της που κλαίει τρεις ημέρες μόνο του. Έτσι το θυμήθηκαν το πήραν και το πήγαν στο βρεφικό σταθμό. Χωρίς τα ρουχαλάκια του, χωρίς το σημείωμα για την υγεία του, χωρίς τα χρήματα για τα φρούτα και για τα φάρμακα του. Θεέ μου! Πως μπορούσε να υπάρχει τόση απανθρωπιά σ’ αυτούς Που βροντοφώναζαν ότι παλεύουν για τον άνθρωπο!

ΣΣ Για να μη τα πολυλογώ τα έμαθε και διαμαρτυρήθηκε.... στον μπάρμπα Αλέξη, Λευτέρη Ματσούκα... δείτε τι συνέβει....

...Και τα μήνυσα όλα αυτά στο Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Του Μπούλκες, στον μπάρμπα Αλέξη. Του μήνυσα ακόμα: «Εμείς Εδώ παλεύουμε. Εσείς έχετε υποχρέωση να φροντίζετε τα παιδιά που σας εμπιστευτήκαμε. Εσύ εγκατέλειψες τον γιο μου». Του τα είπανε όλα αυτά και δεν με συγχώρησε.

Όταν το 1952 περνούσε από ανακαταγραφή, (οργανωμένος από το Κόμμα διασυρμός των αγωνιστών) σηκώθηκε ο μπάρμπα Αλέξης και είπε πως ήμουν εγωίστρια και πως ζητούσα ιδιαίτερη περιποίηση για το δικό μου παιδί. Το παιδί που θα είχε τότε πεθάνει ξυλιασμένο στον πάγο αν δεν ήταν η άγια γυναίκα, η γειτόνισσά μου η Μάρθα να του παρασταθεί.

Καημένη Μάρθα !

Που να ήξερε τότε ότι ένα χρόνο μετά θα έπαιρναν το κοριτσάκι της, Τη Μαρικούλα, 13 χρονών για το βουνό.
Εκεί, στην πρώτη γραμμή, Βλέποντας ένα στρατιώτη στα απέναντι υψώματα, σε αυτά που κρατούσε ο Κυβερνητικός Στρατός, σηκώθηκε όρθια και φώναζε γελώντας και δείχνοντας με το μικρό της χεράκι «Να ένας μπουραντάς!» όμως ο «μπουραντάς» δεν ήταν η κούκλα που έπαιζε, της έστειλε με το βόλι του το θάνατο και δεν ήξερε πως σκότωνε ένα κοριτσάκι 13 μόνο χρόνων.

Από το Μπούλκες πήραν και τα τρία κοριτσάκια της Μάρθας Κεραμίδου, τη Δάφνη, την Παρθένα και την 15χρονη Χρυσούλα και τα έστειλαν στο βουνό το καυτό καλοκαίρι του 1948. Την ίδια χρονιά σκοτώθηκαν και τα τρία.
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 16 Μαρ 2020, 17:13

Tώρα ποιος ήταν αυτός ο μπάρμπα Αλέξης, Λευτέρης Ματσούκας ο Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του Μπουλκές* μας τον περιγράφει η Μαργαρίτα Λαζαρίδου στο βιβλίο της:

.... Ο μπάρμπα Αλέξη (κατά κόσμον Λευτέρης Ματσούκας) παλιός κομμουνιστής, εργάτης χωρίς μόρφωση, άξεστος και εχθρικός προς κάθε μορφωμένο....

*Στην Βοιβοντίνα δημιουργήθηκε η Ελληνική κομμούνα, μια πρώην γερμανική πόλη που την εγκατέλειψαν οι Γερμανοί κάτοικοί της (το Μπουλκές) στάλθηκαν Έλληνες να την κατοικήσουν, κατά τους Γιουγκοσλάβους το Μπουλκές ήταν η έβδομη Δημοκρατία της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας...

Στην κωμόπολη αυτή το ΚΚΕ έφτιαξε αυτό που θα οικοδομούσε αν νικούσε ο ΔΣΕ στην Ελλάδα.... Ε! Σ αυτή την πόλη πρότυπο έβαλε Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης τον μπάρμπα Αλέξη ... φυσικά το Μπουλκές διοικείτο από μια φανερή τριανδρία με κορυφή ένα από τους αρχηγούς της ΟΠΛΑ στην Αθήνα τον Μιχάλη Πεκτασίδη (ανιψιό της Δόμνας, γυναίκας του Γιάννη Ιωαννίδη). Πίσω όμως από τον Μιχάλη Πεκτασίδη ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Νικ Ζαχαριάδης και κυρίως οι μυστικές υπηρεσίες του Τίτο....

Ο Μιχάλης Πεκτασίδης διοίκησε με την βοήθεια πρωτοπαλίκαρων της ΟΠΛΑ και με μεθόδους της ΟΠΛΑ είχε δημιουργήσει ομάδα Καταστολής έχει υπεύθυνο τον Στέλιο Κάλφα ( πρώην μέλος της ΟΠΛΑ στα Δεκεμβριανά του 1944).

Και την περίφημη Υπηρεσία Τάξης Ομάδας (ΥΤΟ) με υπεύθυνο τον Αλέκο Στράντζαλη (παλικαράς της ΟΠΛΑ σκοτώθηκε αργότερα σε συμπλοκή στην Θεσσαλονίκη).

Τέτοια όμορφη Ελλάδα ήθελε να φτιάξει το ΚΚΕ μετά την στρατιωτική επικράτησή του.

Εικόνα

Ο παχουλούτσικος στο γραφείο με το στυλό στο χέρι είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης το Νο 2 μετά τον Ν Ζαχαριάδη, το επάγγελμά του ήταν κουρέας και δεν είχε τελειώσει το Δημοτικό σχολείο, πρόκειται για έκφυλο άτομο που πηδούσε ότι φορούσε φουστάνι, στο κρεββάτι αυτού (νοσοκομείο ήταν άρρωστος) πήραν απόφαση ο Σιάντος και κάνα δύο ακόμα για να γίνουν τα Δεκεμβριανά, στην διάρκεια από το 1936 μέχρι το 1945 (μέχρι την επιστροφή του Ν Ζαχαριάδη) το ΚΚΕ το συνδιοικούσαν ο Σιάντος με τον Γιάννη Ιωαννίδη.
1 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 16 Μαρ 2020, 20:24

pluton έγραψε:Μέτρα ασφαλείας για τις σχέσεις Γιουγκοσλαβίας Ελλάδας. Δεν έπρεπε να γίνει γνωστό ότι η Γιουγκοσλαβία βοηθούσε Το ελληνικό αντάρτικο.

Προδότες ! :nono:

Που να ήξερα όταν του τα έδινα όλα αυτά, κάτι που έμαθα Αργότερα από Μπουλκιώτες που ήρθαν στο βουνό, μα και από την ίδια τη Μάρθα που τη συνάντησα πολύ αργότερα στην Τσεχοσλοβακία, ότι εκείνος, ο Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης, θα έβαζε στην τσέπη του τα χρήματα, θα πετούσε όλα τα χαρτιά τα σχετικά με τη υγεία του παιδιού μου στον κάλαθο των αχρήστων και ότι θα άφηνε το παιδί μου μόνο του σε ένα δωμάτιο με 32 βαθμούς κάτω από το μηδέν χωρίς να στείλει καμιά γυναίκα δίπλα του, όπως μου είχε υποσχεθεί όταν με δάκρυα στα μάτια τον εκλιπαρούσα μπαίνοντας στο αυτοκίνητο-κλούβα που μες στην παγερή νύχτα του Δεκέμβρη μας πήγαινε στα ελληνικά βουνά.

Θεέ μου! Πως μπορούσε να υπάρχει τόση απανθρωπιά σ’ αυτούς Που βροντοφώναζαν ότι παλεύουν για τον άνθρωπο!

Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράχαχαχαχαχαχα … ! :laugh1:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 16 Μαρ 2020, 21:00

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
pluton έγραψε:Μέτρα ασφαλείας για τις σχέσεις Γιουγκοσλαβίας Ελλάδας. Δεν έπρεπε να γίνει γνωστό ότι η Γιουγκοσλαβία βοηθούσε Το ελληνικό αντάρτικο.

Προδότες ! :nono:

Θεέ μου! Πως μπορούσε να υπάρχει τόση απανθρωπιά σ’ αυτούς Που βροντοφώναζαν ότι παλεύουν για τον άνθρωπο!

Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράχαχαχαχαχαχα … ! :laugh1:

Μόνο αυτά είναι ΟΛΟ το βιβλίο της Μαργαρίτας Λαζαρίδου είναι ένα χαστούκι στην πολιτική του ΚΚΕ και των κομμουνιστών και να σκεφτεί κανείς ότι η ίδια ήταν μορφωμένη και κατάλαβε (δικηγόρος που δεν είχε εξασκήσει το επάγγελμα ... το λέει η ίδια) αλλά ήταν γυναίκα σημαντικού στελέχους του ΚΚΕ και η ίδια παθιασμένη κομμουνίστρια.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι μια φράση της :

"Η αλήθεια φαίνεται από απόσταση". Το 1948 δεν το έβλεπες αργότερα ίσως.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Μαρ 2020, 16:54

…Τον Απρίλιο του 1946 πήραμε κι εμείς εντολή να φύγουμε για το Μπούλκες * ..

Το σπίτι που μας δώσανε να μείνουμε , ήταν μία όμορφη μονοκατοικία με μεγάλη αυλή και έναν τεράστιο λαχανόκηπο στο πίσω μέρος
..
Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την εγκατάσταση μας στο Μπούλκες και μια νύχτα ξυπνήσαμε από έναν μεγάλο θόρυβο. Ένα αλαλάζον πλήθος, με χοντρά ξύλα, με σιδερόβεργες, με πέτρες φτυσίματα και γιουχαΐσματα έδιωχνε τους αντικομματικούς, τους «φραξιονιστές» από το Μπούλκες ..

Θα ήταν περίπου 100 άνθρωποι, συναγωνιστές άλλοτε αυτού του πλήθους, περιτριγυρισμένοι τώρα από την αστυνομία του Μπούλκες ΥΤΟ (Υπηρεσία Τάξεως Ομάδας) με δεμένα τα χέρια τους προσπαθούσαν να σωθούν από τα κτυπήματα των μανιασμένων καταδιωκτών τους.

Λίγο πιο κάτω τους περίμεναν οι κλούβες. Που Τους πήγαιναν μέσα στη νύχτα;

Κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες: Ότι τους άφησαν στα σύνορα της Ελλάδας. Άλλοι έλεγαν ότι πολλούς τους εξαφάνισαν στα στρατόπεδα.

Αυτό που σε εντυπωσίαζε ήταν η αγριάδα των Ανθρώπων που υπερασπίζονταν «την κομματική γραμμή». Ήταν ένα αφηνιασμένο πλήθος, ρομπότ, άνθρωποι μηχανές, χωρίς ψυχή, χωρίς αισθήματα, χωρίς αγάπη …

Με υψωμένες τις γροθιές, ουρλιάζοντας ρυθμικά «Μιχάλης Περικλής»* ζητούσαν το κεφάλι των «φραξιονιστών»

Η βία κυριαρχούσε παντού .

… Όλοι μιλούσαν για ένα στρατόπεδο έξω από το Μπούλκες όπου στρατοπεδάρχης ήταν ο μπάρμπα -Στέλιος Κάλφας (Σιδέρης). Εκεί σε βαθιά πηγάδια έριχναν ζωντανούς, τον ένα μετά τον άλλον, όσους έκαναν κριτική στην καθοδήγηση του Μπούλκες (και κυρίως όσους μιλούσαν ενάντια στον Μιχάλη Πεχτασίδη Τερζή).

* ΑΑ Στο μπουλκές διοικούσε μια τριανδρία, οι :
Μιχάλη Πεχτασίδη (Τερζής)
Περικλής Καλοδίκης
Οδυσσέας Μπάστης

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Πόλεμος και αίμα της Μαργαρίτας Λαζαρίδου

Εικόνα

Το τι κλίμα υπήρχε στο Μπουλκές δείτε πως το περιγράφει ο ηγέτης του Περικλής Καλοδίκης:

«Υπήρχαν εχθρικά στοιχεία που έπρεπε να καταπολεμήσουμε; Ασφαλώς υπήρχαν. Αλλά διαλέξαμε το χειρότερο δρόμο για να το πολεμήσουμε, πανικοβληθήκαμε, πάθαμε χαφιεδοφοβία».

Εικόνα

Ο Περικλής Καλοδίκης

Δείτε τώρα το απόφαση έβγαλε το ΚΚΕ για να καταλαγιάσει την αγανάκτηση των κομμουνιστών στο παραπέτασμα:

Εικόνα

"...Σαν κύριο τους όργανο χρησιμοποίησαν τον Μιχάλη Πεχτασίδη, ένα τύπο διεφθαρμένο πολιτικά, με ψυχολογία αλήτικη και ύποπτο στοιχείο, που κατόρθωσε να τρυπώσει στα στελέχη της ΟΠΛΑ και συνέχεια να γίνει καθοδηγητής του Μπούλκες.

Ο Μιχάλης Πεχτασίδης στην περίοδο της μεταξικής δικτατορίας είχε απομονωθεί από το Κόμμα σαν ύποπτος. Στην περίοδο της γερμανο-ιταλικής κατοχής με τη μαζική ανάπτυξη του κινήματος και τη μαζική στρατολογία, κατόρθωσε να ξανατρυπώσει στο Κόμμα και να χρησιμοποιηθεί σαν στέλεχος της ΟΠΛΑ.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι πιάστηκε απ’ τους Γερμανούς και την ειδική ασφάλεια και «αφέθηκε ελεύθερος» και γενικά η δράση του στην ΟΠΛΑ ήταν πολύ σκοτεινή και ύποπτη. Και όταν τέλος υποχρεώθηκε να κατατακτεί στις τάξεις του ΔΣΕ λιποτάκτησε στον εχθρό. Σ’ αυτόν στηρίχτηκαν βασικά οι τιτικοί πράκτορες στο Μπούλκες, για την αντεπαναστατική τους δουλειά. Άμεσοι συνεργάτες του Πεχτασίδη, μέλη της καθοδήγησης του Μπούλκες, ήταν οι Περικλής Καλοδίκης, Οδυσσέας Μπάστης, Γιώργος Βενέτης (Γιάννης Λεπενιώτης), Παύλος Κοντογιώργος**. Αυτοί, με τον Πεχτασίδη αρχηγό, αποτελούσαν μια κλίκα που εφάρμοζε την τιτική γραμμή στο Μπούλκες....".

** Αυτός ο Παύλος Κοντογιώργος ήταν στην πραγματικότητα ο Παύλος (Γιώργος Κοντογιώργος) το Παύλος είναι το αγωνιστικό του ψευδώνυμο ήταν ο πρώτος άντρας της Μαργαρίτας Λαζαρίδου.

Όλα βγάζουν μάτι αλλά αυτό : "λιποτάκτησε στον εχθρό" μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει.

Ο Μ Πεχτασίδης ηγετικό κομμάτι της ΟΠΛΑ Αθηνών, στενός συγγενής του Γ Ιωαννίδη, δεν έκανε ότι έγινε από μόνος του, εξ άλλου στο Μπουλκές συχνότατα πήγαινε ο Ιωαννίδης και ο Ζαχαριάδης, δεν μπορεί μετά να τα μάθανε... απλά ο Μ Πεχτασίδης δολοφονήθηκε για να του φορτώσουν όσα οι ίδιοι τον έβαλαν να κάνει. Κάποια στιγμή τον έστειλαν απλό μαχητή στον Γράμμο και μάλιστα τον έβαλαν σε πόστο τέτοιο με αντικειμενικό σκοπό να σκοτωθεί, έφυγε και πήγε στο Μπουλκές (όχι στον ΕΣ όπως τον κατηγόρησαν) και εκεί τον δολοφόνησαν με μπαλτά, ο δολοφόνος του όταν έπεσε σε δυσμένεια στην Τασκένδη έλεγε εμένα το έκαναν αυτό που με έβαλαν να σκοτώσω τον Μ Πεχτασίδη;

....Την άλλη μέρα, αφού ενημερώθηκαν, φώναξαν τον Πεχτασίδη στα γραφεία, όπου ενώ μιλούσε με τον Μπαρμπαλέξη, πετάχτηκε με το τσεκούρι ο Σ. και του έκοψε το κεφάλι. «Του δίνω μια από τη μια πλευρά, μια από την άλλη, κόπηκε το κεφάλι. Τον βάζουμε στη λεκάνη, γέμισε με αίμα», θυμάμαι ότι μου είπε. Από κάτω είχαν έτοιμο ένα κάρο και, ε, πήγαν και τον έριξαν σε κάποιο πηγάδι. Με το που τελείωσαν τη δουλειά, έφυγαν αμέσως από το Μπούλκες.

https://www.kathimerini.gr/840452/artic ... ta-phgadia

Η γνωστή γραμμή του ΚΚΕ λάσπη χωρίς ντροπή σε όλους με τον ίδιο τρόπο λασπώθηκε μετά και ο ίδιος ο Ν Ζαχαριάδης που τον έβγαλε το ΚΚΕ προδότη και χαφιέ.
1 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 17 Μαρ 2020, 20:37

Γιατί κλαίει το παιδάκι της φωτογραφίας ; :hmhmhm: Το χαστούκισε ο προοδευτικός αγωνιστής ; :oomg:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Μαρ 2020, 16:31

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Γιατί κλαίει το παιδάκι της φωτογραφίας ; :hmhmhm: Το χαστούκισε ο προοδευτικός αγωνιστής ; :oomg:

Για να μη μιλάμε μόνο για επώνυμους να σου βάλω και το πιο κάτω:

Εικόνα

Το βιβλίο "διστιχηζμένος κομονιστής" του Δημήτρη Μπατσιούλα βασίζεται στις σημειώσεις του Γιώργου Τούμπαλη -ήρωα της ιστορίας- Ο Γιώργος Τούμπαλης, γιος βασιλόφρονα και συντηρητικού αγρότη πατέρα που ήθελε ο γιός του να γίνει δεσπότης, διηγείται την ζωή του μέχρι να πεθάνει στη Βουλγαρία όπου ακολούθησε την 'έξοδο' πολλών ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού με το όνειρο του 'τέταρτου γύρου' για την εγκατάσταση του κομμουνισμού στην Ελλάδα.

Πήγε σε ιερατική σχολή να γίνει ιερέας, δραπετεύει όμως από τη μοναστηριακή ιερατική Σχολή στα 12 του και προτιμά να 'ζευγαρώνει' τα βόδια και να οργώνει στα χωράφια.

Παντρεύεται, κάνει έναν γιό και δύο κόρες και χάνει τον γιό του από αρρώστια. Στρατολογείται με το ζόρι και πάει στο βουνό.

Εκεί στην Βουλγαρία μετά την ήττα του ΔΣΕ, απομονωμένος, παντρεύεται -ήδη παντρεμένος στο Χρυσό Σερρών- με Βουλγάρα και αποκτά δύο γιούς που στη συνέχεια χάνει κι αυτούς από βαριές αρρώστιες. Στα βαθιά γηρατειά του, αποκομμένος από τους πάντες, τελειώνει την καταγραφή των εμπειριών του με τη φράση "αυτά έγραψε το 1987 ένας διστιχηζμένος κομονιστής".

Μέσα στις 720 σελίδες ο Γιώργος Τούμπαλης ξετυλίγει την φρίκη του κομουνισμού από το βουνό μέχρι τον "παράδεισο" που έζησε στην Βουλγαρία και βγάζει το τελικό συμπέρασμα:

«Και μετά τόσα χρόνια κατάλαβα τη ήναι πολιτική όλλα ψέματα κατέβα εσή να ανεβό εγό και όλλα τα πλιρόνη η κατοτέρα τάξη της ανθρωπότιτος».

Δες λοιπόν ένα απόσπασμα:

16 Μαΐου 1972
Η κόρη του Γιώργου Τούμπαλη, Τασούλα με τον άντρα της Βαγγέλη Κ... τον επισκέφτηκαν στο Ταργκόβιτσε.

Την επομένη ο Γιώργος Τούμπαλης είχε καλέσει στο σπίτι του έξη συναγωνιστές του για κέρασμα. Ένας από τους συναγωνιστές του είπε στον Βαγγέλη:
- Για να σου δώσει άδεια το στρατιωτικό καθεστώς να επισκεφτείς κομμουνιστικό κράτος, θα πρέπει να είσαι μεγάλο φασιστόμουτρο.
- Δεν σε καταλαβαίνω, δεξιός θέλεις να πεις;
- Ναι δεξιός, το ίδιο είναι.
- Είμαι δεξιός και νιώθω υπερήφανος γι αυτό. Γιατί είμαι ελεύθεροςνα δουλέψω και να κάνω προκοπή. Αγόρασα δικό μου σπίτι, ψυγείο, κουζίνα και αυτά είναι δικά μου, ενώ εσείς μένετε σε κοτέτσια που και αυτά δεν σας ανήκουν.
- Δε φταις εσύ. Εμείς φταίμε που όταν είχαμε τις ευκαιρίες δεν σας βάλαμε το λεπίδι.
1 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”