Ραν ταν πλαν έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Επιφυλασσομαι να απαντησω υπευθυνα γιατι δεν εχω διαβασει πολλα σχετικα με Χ και Γριβα...
Ρε πας καλά που επιφυλάσσεσαι να απαντήσεις για μια δωσιλογική οργάνωση για την προδοτική δράση της οποίας υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία και η οποία ήταν ενταγμένη στην κατοχική Ειδική Ασφάλεια και τα μέλη της οπλοφορούσαν με ειδική άδεια από τις Γερμανικές αρχές κατοχής και η κυρίως δράση τους ήταν το να ρουφιανεύουν στις κατοχικές αρχές ασφαλείας τα μέλη του ΕΑΜ στις γειτονιές τους;
Και που μετά τη Βάρκιζα λειτούργησε ως δεξιά παρακρατική συμμορία που δολοφονούσε και λήστευε όσους είχαν αντιστασιακή δράση;
Να μην επιφυλάσσεσαι καθόλου όταν πρόκειται για καθάρματα γιατί η ιστορία έχει καταγράψει τη δράση τους και οι προσπάθειες ανακήρυξης τους σε αγωνιστές ενάντια στον κατακτητή μόνο χλέπες αποφέρουν στους αναίσχυντους όψιμους υπερασπιστές τους.
Πες τουτα του άθλιου που επιφυλάσσεται κιόλας, οι Χιτες στην κατοχή είχαν ειδική άδεια από τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη να οπλοφορουν.
Μια και μιλάμε για Χιτες άκου μια πραγματική ιστορία:
Ο πεθερός μου μετά την είσοδο των Γερμανών, ναύτης έκανε την θητεία του, έφυγε με το Αβέρωφ στην ΜΑ, η γυναίκα του έβαλε μαύρα και πήγε στα αδέλφια της στην Θεσσαλία, έλεγε στις κατοχικές αρχές ότι ο άντρας της σκοτώθηκε στον πολεμο, τι να έλεγε η γυναίκα ότι έφυγε να τους πολεμήσει;
Με την απελευθέρωση και πριν τα Δεκεμβριανά ήρθε και ο πεθερός μου, έφυγε λοιπόν με ένα αγγλικό αυτοκίνητο γεμάτο Άγγλους να βρει την γυναίκα του.
Έξω από την Θήβα οι Άγγλοι, έβαλαν καζάνι να φτιάξουν τσάι, ο πεθερός μου με ναυτική στολή και στεμμα στο καπέλο.
Τους πλησιάζουν ΕΑΜιτες βλέπουν το στέμμα και του λένε:
,,Είσαι Χιτης,,
,,Όχι ρε πατριώτες χύτης είναι ο κουνιάδος μου,,
Ρίξανε σχοινί σε ένα δένδρο εκεί να τον κρεμάσουν. Ρίχνουν κλωτσιά οι Άγγλοι χύνουν το τσάι και τον φυγαδεύουν.
Θα τον κρέμουσαν τον άνθρωπο ...
Και ο Λαχουρενιος επιφυλάσσεται για τους Χιτες και τους χυτες και τους νεροχύτες.... Αν είναι δυνατόν!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».