• Ενεργά Θέματα 
Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Βιδώστε το και σώστε το

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 08 Μαρ 2023, 22:19

15 χρόνια ερευνώ για να σώσω τον κόσμο από τους σεισμούς και πολλές άλλες φυσικές καταστροφές χωρίς να έχω κανένα κέρδος.
Δεν λέω ότι είμαι σωστός σε όλα αυτά που λέω. Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση στην οποία η ιστορία θα δώσει την απάντηση.
Θα ήθελα να επισημάνω μόνο ότι σε αυτήν μου την πορεία γράφοντας μέσα στα φόρουμ των πολιτικών μηχανικών αλλά και σε πολλά άλλα επιστημονικά φόρουμ για την μέθοδό μου ανακάλυψα το μίσος που κρύβουν οι ( επιστήμονες ) για το διαφορετικό. Νομίζουν ότι οι άλλοι δεν έχουν το δικαίομα στην έρευνα και τους θεωρούν κατώτερους. Με έχουν διαγράψει από το 95% των φόρουμ που έγραφα γιατί δεν μπορούσαν να παραδεχτούν ότι ένας μη πανεπιστημιακός ασχολείται με την έρευνα της αντισεισμικής τεχνολογίας.
Μη μπορώντας να μου δώσουν απαντήσεις σε αυτά που έλεγα με έλεγαν αμαθή και ότι δεν ξέρω. Τελικά άρχισα να γράφω σε επιστημονικά περιοδικά και στην παγκόσμια πύλη έρευνας και απέδειξα ότι και ξέρω τι λέω και ξέρω τι κάνω. Όμως ακόμα οι επιστήμονες με διαβάζουν αλλά δεν με εφαρμόζουν.
Κατά τα άλλα θα μας διαβεβαιώνουν ότι έχουμε καλές κατασκευές μέχρι τον επόμενο μεγάλο σεισμό όπου θα ξανά αλλάξουν τους αντισεισμικούς κανονισμούς ( καλές έχουμε απόλυτα αντισεισμικές δεν έχουμε και δεν θέλουν να έχουμε ) Θα συγκρούονται τα τρένα θα καίγονται στο Μάτι και σε άλλες περιοχές θα πνίγονται με το Σάμινα και οι πολιτικοί τον χαβά τους.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 10 Μαρ 2023, 15:42

Τα δένδρα γιατί έχουν ρίζες? Η λογική απάντηση είναι για να μην ανατρέπονται με τον αέρα.
Για τον ίδιο λόγο βιδώνουμε και τις θέσεις στα λεωφορεία, για να μην μετακινούνται με το ξεκίνημα και το φρενάρισμα.
Τα σπίτια μας γιατί δεν έχουν ρίζες? Η λογική απάντηση είναι για να σπάνε τους δοκούς και να πέφτουν.
Και γιατί δεν τα πακτώνουμε στο έδαφος με αγκυρώσεις ώστε να μην ανατρέπονται τα τοιχώματα και να σπάνε τα δοκάρια ?
Δεν ξέρω εγώ δεν είμαι πολιτικός μηχανικός δεν πήγα πανεπιστήμιο οπότε δεν ξέρω. Ρωτήστε τους πολιτικούς μηχανικούς.
Η λογική λέει ότι όταν βιδώσεις κάτι με κάτι άλλο πολύ πιο μεγάλο τότε το μεγάλο προστατεύει το μικρό.
Μία έχτρα εξωτερική δύναμη προερχόμενη από το έδαφος θα βοηθούσε τις διατομές γύρο από τους κόμβους να παραλάβουν καλύτερα τα σεισμικά φορτία ανατροπής και κάμψης που κάνουν την ζημιά. Περίεργο δεν είναι που απορρίπτουν την πρότασή μου?
Ρωτήστε τους να σας πουν.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 12 Μαρ 2023, 15:34

Εκτροπή δυνάμεων σεισμού μέσα στο έδαφος εφαρμόζοντας προένταση + πάκτωση στα άκρα των τοιχωμάτων με το έδαφος Η λύση στο σεισμό
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 13 Μαρ 2023, 17:02

Γιατί οι κατασκευές πέφτουν από τους σεισμούς;
Απλά...Γιατί δεν ξέρουν πως να τις κάνουν να μην πέφτουν.
Η λύση εδώ.
Σε έναν σεισμό υπάρχει η επιτάχυνση του εδάφους που αναγκάζει την βάση της κατασκευής και όλη την κατασκευή να κινηθεί με τον ρυθμό της κατά μια κατεύθυνση.
Κατά την αντίθετη κατεύθυνση αντιδρά η αδράνεια της κατασκευής.
Αυτές οι δύο αντίθετες δυνάμεις της επιτάχυνσης και της αδράνειας επιφέρουν μια ροπή ανατροπής στα τοιχώματα και μια ροπή κάμψης στον κορμό τους οι οποίες παραμορφώνουν και αλλάζουν την αρχική κατακόρυφη κατάστασή τους.
Αυτή η κατακόρυφη κάμψη και η ανατροπή των τοιχωμάτων δημιουργούν αντίθετης κατεύθυνσης ροπές στους κόμβους με τους οποίους συνδέονται με τους δοκούς.
Οι ροπές αυτές σπάνε τις διατομές των δοκών και η κατασκευή κρεμνίζετε.
Αυτές οι δύο αντίθετες δυνάμεις της επιτάχυνσης και της αδράνειας επιφέρουν και μία οριζόντια τέμνουσα δύναμη στο κατώτατο άκρο του τοιχώματος η οποία κόβει την διατομή του.
Βασικά η κατασκευή στον σεισμό δέχεται ροπές ανατροπής ροπές κάμψης και τέμνουσες βάσης
Ακόμα οι εντάσεις του εφελκυσμού που αναπτύσσονται στον οπλισμό του χάλυβα έχουν ένα πρόβλημα Ενώ ο χάλυβας αντέχει να τις παραλάβει το σκυρόδεμα δεν αντέχει να συγκρατήσει το χάλυβα μέσα του για να παραλάβει τον εφελκυσμό. Το αποτέλεσμα είναι να σπάει το σκυρόδεμα επικάλυψης γύρο από τον χάλυβα με διατμητική αστοχία και να μηδενίζεται η αξία του χάλυβα.
Αυτά τα προβλήματα είναι εύκολα να λυθούν
Η προένταση ( γενικά η θλίψη ) στις παρειές των τοιχωμάτων μειώνει την παραμόρφωση από την ροπή κάμψης
Η πάκτωση των παρειών των τοιχωμάτων με το έδαφος αποτρέπει την ροπή ανατροπής των τοιχωμάτων, και την ιδιοπερίοδο εδάφους κατασκευής αφού ελέγχει μαζί με την προένταση την παραμόρφωση στην διάρκεια του σεισμικού γεγονότος.
Η προένταση μηδενίζει τον εφελκυσμό αφού εφαρμόζει αντίθετες δυνάμεις ισορροπίας στην διατομή του τοιχώματος
Η προένταση εξαλείφει την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης του χάλυβα αφού ο χάλυβας προέντασης περνά μέσα από σωλήνα και δεν έρχεται σε επαφή με το σκυρόδεμα επικάλυψης.
Άλλα καλά της προέντασης
Η προένταση (γενικά η θλίψη) στις παρειές των τοιχωμάτων έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, καθότι βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού.
Από την άλλη έχεις και το άλλο καλό... τη μειωμένη ρηγμάτωση λόγω θλίψης, κάτι που αυξάνει και την ενεργό διατομή του τοιχώματος, και το κυριότερο αυξάνει την αντοχή της διατομής του τοιχώματος κατά 40% προς την τέμνουσα βάσης.
Η προένταση θεωρείτε ελαστική αφού επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση μετά από την ανελαστική παραμόρφωση κλίνοντας και τις αναπτυσσόμενες ρωγμές.
Τα κάνουν αυτά σήμερα προένταση + πάκτωση στο έδαφος?
Όχι τίποτα δεν κάνουν...προς το παρόν εναποθέτουν την κατασκευή πάνω στο έδαφος με αποτέλεσμα να στέλνουν τις δυνάμεις του σεισμού στις διατομές των δοκών και να τις σπάνε, αντί να τις εκτρέψουν μέσα στο έδαφος, το οποίο κάνω εγώ με την μέθοδο σχεδιασμού που ανακάλυψα.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 16 Μαρ 2023, 21:46

ΡΟΠΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣ ΜΟΧΛΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι η περιστροφή που προκαλεί μια δύναμη εξαρτάται όχι μόνο από την κατεύθυνση και το μέγεθος της δύναμης αλλά και από το σημείο στο οποίο ασκείται η δύναμη. Για να κλείσουμε μια πόρτα τη σπρώχνουμε κοντά στο πόμολο και όχι κοντά στον άξονα περιστροφής της (μεντεσέδες), γιατί ακόμα και μικρή δύναμη μπορεί να προκαλέσει στροφή της πόρτας όταν εφαρμόζεται μακριά από τον άξονα περιστροφής.
Το ίδιο συμβαίνει και στο τοιχίο που ξεκινά από την βάση και καταλήγει στον έκτο όροφο. Όσο πιο πολλούς ορόφους έχουμε τόσο μεγαλύτερες είναι οι ροπές που κατεβάζουν τα τοιχώματα στην βάση. Στην βάση τα τοιχώματα ενώνονται με πεδιλοδοκούς οι οποίοι σκοπό έχουν να παραλάβουν αυτές τις ροπές που κατεβάζει το τοιχίο. Βασικά το τοιχίο και ο πεδιλοδοκός σχηματίζουν έναν λοστό όπως αυτόν της φωτογραφίας με τον οποίον αφαιρούμε εύκολα τις πρόκες. Οπότε καταλαβαίνεται πόσο μεγάλες δυνάμεις κατεβάζει ο μοχλοβραχίονας του τοιχώματος των έξη ορόφων που έχει μήκος 20 μέτρων και τις οποίες προσπαθεί να αναλάβει χωρίς να σπάσει ο πεδιλοδοκός.
Όσο μεγάλο είναι το μήκος του βραχίωνα του λοστού τόσο ποιο εύκολα θα βγει η πρόκα. Όσο μεγαλώνει το οριζόντιο μήκος του λοστού που δέχεται μέσα του την πρόκα και όσο μικραίνει το κατακόρυφο ύψος του τόσο πιο δύσκολα θα βγει η πρόκα.
Για τον ίδιο λόγο η ευρεσιτεχνία μου έχει καλύτερη απόδοση όταν το τοιχίο έχει μικρό ύψος και μεγάλο πλάτος και πακτώνεται αμφίπλευρα στα άκρα του με το έδαφος, διότι σταματάει ευκολότερα την ροπή ανατροπής του.
Αυτές οι κατασκευές είναι τα άκαμπτα προκατασκευασμένα στα οποία η ευρεσιτεχνία έχει μεγάλη απόδοση λόγο διπλού μοχλοβραχίονα.
Για τον ίδιο λόγο δεν έχει μεγάλη απόδοση σε υποστυλώματα με μια κεντρική προένταση
Η ροπή ανατροπής που προκαλεί ο σεισμός στο προκάτ αναγκάζει την μια του πλευρά να σηκωθεί ορισμένα χιλιοστά από το έδαφος.
Όσα χιλιοστά σηκωθεί από το έδαφος, τόσα χιλιοστά θα είναι και το πάχος της ρωγμής που θα δημιουργηθεί στον τοίχο.
Εικόνα
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 18 Μαρ 2023, 22:59

ΔΙΑΤΜΗΤΙΚΗ ΑΣΤΟΧΙΑ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
Κάθε υλικό αντέχει περισσότερο σε μία συγκεκριμένη δύναμη.
Το σκυρόδεμα και προπαντός το περισφιγμένο σκυρόδεμα αντέχει σε καταπόνηση θλίψης. Σε εφελκυσμό κάμψη στρέψη και διάτμηση έχει πρόβλημα. Ο χάλυβας οπλισμού έχει υπέρ αντοχή στον εφελκυσμό. Και βάζουμε αυτά τα δύο υλικά μαζί να συνεργαστούν ώστε να παραλάβουν το σκυρόδεμα την θλίψη και ο χάλυβας τον εφελκυσμό. Υπέροχος συνδυασμός.
Είναι έτσι ή όχι? Όχι δεν είναι έτσι. Το ιδανικό θα ήταν αν ο χάλυβας και το σκυρόδεμα πριν αστοχήσουν, να είχαν εξαντλήσει στο έπακρο τις αντοχές τους στην θλίψη και τον εφελκυσμό.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει Και το σκυρόδεμα και ο χάλυβας αστοχούν πριν εξαντλήσουν τις αντοχές τους. Αυτό οφείλετε διότι κατά την κάμψη του κορμού των φερόντων στοιχείων εκτός των δυνάμεων της θλίψης και του εφελκυσμού, εμφανίζεται και μια άλλη δύναμη η δύναμη της διάτμησης πάνω στην διεπιφάνεια που εφάπτεται το σκυρόδεμα και ο χάλυβας. Το σκυρόδεμα επικάλυψης του χάλυβα μην έχοντας καμία αντοχή στην δύναμη της διάτμησης σπάει κατά μήκος του χάλυβα και η συνεργασία τους σταματά. Έτσι πριν ο χάλυβας και το σκυρόδεμα εξαντλήσουν τις υπέρ αντοχές τους στον εφελκυσμό και την θλίψη η διάτμηση ακυρώνει τις υπέρ αντοχές τους.
Αυτό το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν η κρίσιμη περιοχή αστοχίας εμφανίζεται στα άκρα των φερόντων στοιχείων, διότι εκτός του αναφερθέντος προβλήματος έχουμε και την διαφορά δυναμικού στην πρόσφυση.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το σκυρόδεμα επικάλυψης δεν αντέχει στην κάμψη και σπάει αφήνοντας ακάλυπτο τον οπλισμό του χάλυβα οπότε η πρόσφυση ακυρώνεται.
Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε να καταργήσουμε την κάμψη του κορμού των φερόντων στοιχείων και την διάτμηση που εμφανίζεται στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα όταν ο χάλυβας αρχίζει να εφελκύεται. Τότε μόνο το σκυρόδεμα και ο χάλυβας θα εξαντλούσαν στο 100% τις υπέρ αντοχές τους στην θλίψη και τον εφελκυσμό πριν αστοχήσουν.
Υπάρχει λύση?
Ναι υπάρχει λύση αλλά σπάνια την χρησιμοποιούν.
Ονομάζεται προένταση.
Η προένταση χρησιμοποιεί τον χάλυβα για να επιβάλει θλίψη στο σκυρόδεμα με την βοήθεια υδραυλικών ελκυστήρων και συστημάτων πάκτωσης στα άκρα. Η θλίψη στο σκυρόδεμα το κάνει ικανό να παραλάβει τις αναπτυσσόμενες δυνάμεις εφελκυσμού. Μειώνει την κάμψη του κορμού, οπότε και την παραμόρφωση του φέροντος στοιχείου. Αυξάνει την ενεργό διατομή διότι η δύναμη της θλίψεις διαχέετε σε όλη την διατομή, καταργώντας στην πράξη το αδρανή σκυρόδεμα επικάλυψης.
Το κυριότερο είναι ότι η προένταση διαθέτει ισχυρή πλαστιμότητα και θεωρείτε ελαστική αφού επαναφέρει την κατασκευή ( λόγο θλίψης ) στην αρχική της θέση κλίνοντας τις αναπτυσσόμενες ρωγμές μετά από μια ισχυρή ανελαστική μετατόπιση της κατασκευής.
Τώρα γιατί δεν το κάνουν αυτό στα τοιχώματα που είναι η αιτία της παραμόρφωσης σε όλη την κατασκευή δεν ξέρω. Αν η προένταση εφαρμοστεί στα άκρα στα επιμήκη άκαμπτα τοιχώματα και συνδυαστεί και με πάκτωση στο έδαφος θεμελίωσης τότε θα έχουμε σταματήσει την ροπή ανατροπής και την ροπή κάμψης και την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης και θα αυξηθεί η απόκριση της διατομής ως προς την άλλη τέμνουσα αυτή της βάσης.
Τώρα θα μου πεις πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι στις χαλυβουργίες...κλέφτες θα γίνουν?
Να σκεφτείς ότι ένας χάλυβας διατομής Φ/50mm σηκώνει στον αέρα ένα διώροφο και εμείς τοποθετούμε στο διώροφο 8000 κιλά χάλυβα και έχουμε πρόβλημα στον σεισμό λόγο της διατμητικής αστοχίας.
Εικόνα
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 19 Μαρ 2023, 22:20

seismicos έγραψε:ΔΙΑΤΜΗΤΙΚΗ ΑΣΤΟΧΙΑ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
Κάθε υλικό αντέχει περισσότερο σε μία συγκεκριμένη δύναμη.
Το σκυρόδεμα και προπαντός το περισφιγμένο σκυρόδεμα αντέχει σε καταπόνηση θλίψης. Σε εφελκυσμό κάμψη στρέψη και διάτμηση έχει πρόβλημα. Ο χάλυβας οπλισμού έχει υπέρ αντοχή στον εφελκυσμό. Και βάζουμε αυτά τα δύο υλικά μαζί να συνεργαστούν ώστε να παραλάβουν το σκυρόδεμα την θλίψη και ο χάλυβας τον εφελκυσμό. Υπέροχος συνδυασμός.
Είναι έτσι ή όχι? Όχι δεν είναι έτσι. Το ιδανικό θα ήταν αν ο χάλυβας και το σκυρόδεμα πριν αστοχήσουν, να είχαν εξαντλήσει στο έπακρο τις αντοχές τους στην θλίψη και τον εφελκυσμό.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει Και το σκυρόδεμα και ο χάλυβας αστοχούν πριν εξαντλήσουν τις αντοχές τους. Αυτό οφείλετε διότι κατά την κάμψη του κορμού των φερόντων στοιχείων εκτός των δυνάμεων της θλίψης και του εφελκυσμού, εμφανίζεται και μια άλλη δύναμη η δύναμη της διάτμησης πάνω στην διεπιφάνεια που εφάπτεται το σκυρόδεμα και ο χάλυβας. Το σκυρόδεμα επικάλυψης του χάλυβα μην έχοντας καμία αντοχή στην δύναμη της διάτμησης σπάει κατά μήκος του χάλυβα και η συνεργασία τους σταματά. Έτσι πριν ο χάλυβας και το σκυρόδεμα εξαντλήσουν τις υπέρ αντοχές τους στον εφελκυσμό και την θλίψη η διάτμηση ακυρώνει τις υπέρ αντοχές τους.
Αυτό το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν η κρίσιμη περιοχή αστοχίας εμφανίζεται στα άκρα των φερόντων στοιχείων, διότι εκτός του αναφερθέντος προβλήματος έχουμε και την διαφορά δυναμικού στην πρόσφυση.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το σκυρόδεμα επικάλυψης δεν αντέχει στην κάμψη και σπάει αφήνοντας ακάλυπτο τον οπλισμό του χάλυβα οπότε η πρόσφυση ακυρώνεται.
Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε να καταργήσουμε την κάμψη του κορμού των φερόντων στοιχείων και την διάτμηση που εμφανίζεται στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα όταν ο χάλυβας αρχίζει να εφελκύεται. Τότε μόνο το σκυρόδεμα και ο χάλυβας θα εξαντλούσαν στο 100% τις υπέρ αντοχές τους στην θλίψη και τον εφελκυσμό πριν αστοχήσουν.
Υπάρχει λύση?
Ναι υπάρχει λύση αλλά σπάνια την χρησιμοποιούν.
Ονομάζεται προένταση.
Η προένταση χρησιμοποιεί τον χάλυβα για να επιβάλει θλίψη στο σκυρόδεμα με την βοήθεια υδραυλικών ελκυστήρων και συστημάτων πάκτωσης στα άκρα. Η θλίψη στο σκυρόδεμα το κάνει ικανό να παραλάβει τις αναπτυσσόμενες δυνάμεις εφελκυσμού. Μειώνει την κάμψη του κορμού, οπότε και την παραμόρφωση του φέροντος στοιχείου. Αυξάνει την ενεργό διατομή διότι η δύναμη της θλίψεις διαχέετε σε όλη την διατομή, καταργώντας στην πράξη το αδρανή σκυρόδεμα επικάλυψης.
Το κυριότερο είναι ότι η προένταση διαθέτει ισχυρή πλαστιμότητα και θεωρείτε ελαστική αφού επαναφέρει την κατασκευή ( λόγο θλίψης ) στην αρχική της θέση κλίνοντας τις αναπτυσσόμενες ρωγμές μετά από μια ισχυρή ανελαστική μετατόπιση της κατασκευής.
Τώρα γιατί δεν το κάνουν αυτό στα τοιχώματα που είναι η αιτία της παραμόρφωσης σε όλη την κατασκευή δεν ξέρω. Αν η προένταση εφαρμοστεί στα άκρα στα επιμήκη άκαμπτα τοιχώματα και συνδυαστεί και με πάκτωση στο έδαφος θεμελίωσης τότε θα έχουμε σταματήσει την ροπή ανατροπής και την ροπή κάμψης και την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης και θα αυξηθεί η απόκριση της διατομής ως προς την άλλη τέμνουσα αυτή της βάσης.
Τώρα θα μου πεις πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι στις χαλυβουργίες...κλέφτες θα γίνουν?
Να σκεφτείς ότι ένας χάλυβας διατομής Φ/50mm σηκώνει στον αέρα ένα διώροφο και εμείς τοποθετούμε στο διώροφο 8000 κιλά χάλυβα και έχουμε πρόβλημα στον σεισμό λόγο της διατμητικής αστοχίας.
Εικόνα

Ένας άλλος παράγοντας στην σχεδίαση των κατασκευών ο οποίος βοηθάει στην παραλαβή των δυνάμεων είναι η γεωμετρία.
Οι τοξωτές κατασκευές έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν όλα τα φορτία σε θλίψη. Παλιά που δεν είχαν το χάλυβα ούτε καν το σκυρόδεμα και δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν γεωμετρικά σχήματα που επιφέρουν τάσεις εφελκυσμού, χρησιμοποιούσαν την τοξοειδή κατασκευή για να κτίζουν με πέτρες οι οποίες αντέχουν στην θλίψη. Εκτός από την αρχιτεκτονική ομορφιά τους οι τοξοειδής κατασκευές έχουν το πλεονέκτημα να παραλαμβάνουν τα επιβαλλόμενα φορτία, μετατρέποντας αυτά σε σχεδόν αποκλειστικές αξονικές δυνάμεις.
Συμπέρασμα Με τα πάρα πάνω που ανέφερα για το πρόβλημα της διατμητικής αστοχίας του σκυροδέματος επικάλυψης, τις ευεργετικές ικανότητες της προέντασης και του τόξου συμπεραίνουμε ότι αν σχεδιάσουμε σωστά χρησιμοποιώντας την προένταση και τα τοξωτά γεωμετρικά σχήματα, θα αυξήσουμε την φέρουσα ικανότητα της κατασκευής και θα μειώσουμε τον όγκο και το κόστος του οπλισμού χάλυβα και του σκυροδέματος.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 111

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό seismicos » 20 Μαρ 2023, 17:28

Χωρίς να είμαι ψώνιο, αλλά να είμαι πολύ αγανακτισμένος με την στάση της επιστήμης απέναντι μου για την μεγάλη αδιαφορία τους θέλω να πω το εξής μήπως και τους ξυπνήσω.
Αν και δεν μου το έχουν αναγνωρίσει ακόμα αν και το ξέρουν, είμαι ο άνθρωπος που νίκησε τον σεισμό. Είναι ο πρώτος που ένωσε την κατασκευή με το έδαφος και ταυτοχρόνως έκανε προένταση στα τοιχώματα. Τα σπίτια με την μέθοδο σχεδιασμού μου είναι 10 φορές πιο ισχυρά από την ισχυρότερη κατασκευή σήμερα. Αυτό μόνο εγώ το έχω κατορθώσει. Αλλά μόνος μου τα λέω μόνος μου τα ακούω. Κανένας δεν αντιπαρατίθεται πλέον μαζί μου.
Ας δοκιμάσουν πειραματικά ή όπως αλλιώς θέλουν την μέθοδό μου. Δεν μπορούν όμως να αδιαφορούν σε κάτι που αφορά τις ζωές μας και τις περιουσίες μας.
Δέχομαι να μιλήσω και με τον καλύτερο καθηγητή στον κόσμο για αντισεισμική τεχνολογία, και είμαι σίγουρος ότι θα τον περάσω σαν να είναι σταματημένος.
Όποιος θέλει ας με δοκιμάσει ζωντανά εδώ μέσα. Πρέπει να πάρω ρόλο αρχηγού αφού αδιαφορούν.
Όμως μέσα μου είμαι ένας ταπεινός άνθρωπος, ο οποίος ξέρει πολύ καλά αυτό που είπε ο φιλόσοφος Σωκράτης > Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν ξέρω τίποτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 492
Τοποθεσία: Αιγαίο Πέλαγος
Επικοινωνία:

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » Χθες, 14:13

seismicos έγραψε:Χωρίς να είμαι ψώνιο,


Εικόνα
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 484

Re: Βιδώστε το και σώστε το

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » Χθες, 18:27

Γιάννης έγραψε:
seismicos έγραψε:Χωρίς να είμαι ψώνιο,


Εικόνα


:laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .


Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”