Freisinniger έγραψε:RIP
Έτσι μπράβο! Να γυρίσω πίσω το νήμα στον σκοπό του, γιατί οδηγείται σε πολύ περίεργες ατραπούς!
.

Freisinniger έγραψε:RIP

zteo έγραψε:http://www.gazzetta.gr/plus/diethni/article/1208884/efyge-o-stiven-hokingk
Καλο ταξιδι Στιβεν.

Freisinniger έγραψε:zteo έγραψε:http://www.gazzetta.gr/plus/diethni/article/1208884/efyge-o-stiven-hokingk
Καλο ταξιδι Στιβεν.![]()
Kαταρχήν ο άνθρωπος ονομάζεται STEPHEN όχι STEVEN

Γύπας έγραψε:nrg η απάντησή μου για το ανελαστικό νήμα είναι ότι δεν θα σπάσει. Θα διατηρεί απλά την αναλογία του με τους γαλαξίες και τις αποστάσεις του. Δηλαδή θα διαστέλλεται κι αυτό. Μα πως θα διαστέλλεται αφού είναι ανελαστικό; Εδώ είναι το θέμα. Το νήμα δεν θα τεντώνεται. Θα είναι πάντα ανάλογο τον αποστάσεων που μεγαλώνουν. Σαν να ήταν πάντα τόσο. Η ιδιότητα εξ αρχής είναι να έχει αυτήν την αναλογία και να ενώνει τους γαλαξίες. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό (Αν δεν είναι επειδή δεν το περιέγραψα καλά, γάμα το. Μια παπάρα σκέφτηκα έτσι κι αλλιώς! Αλλά μ' αρέσει).

stavmanr έγραψε:
Το σφάλμα αυτής της ανάλυσης βρίσκεται στη φράση "βρίσκει άλλο χώρο να διογκωθεί".
Γνωρίζουμε ότι ο χώρος και ο χρόνος παράγονται μαζί με το σύμπαν (είναι ένα και το αυτό). Δεν ...προϋπάρχουν ή προηγούνται αυτού.
Αν υπήρχε χωρικό "κενό" ...εκτός του σύμπαντος, θα ήταν και πάλι ...μέρος του σύμπαντος, όπως το υπόλοιπο "κενό". Ποιος ο λόγος να το διαχωρίζουμε από το υπόλοιπο σύμπαν;

nrg έγραψε:Γύπας έγραψε:nrg η απάντησή μου για το ανελαστικό νήμα είναι ότι δεν θα σπάσει. Θα διατηρεί απλά την αναλογία του με τους γαλαξίες και τις αποστάσεις του. Δηλαδή θα διαστέλλεται κι αυτό. Μα πως θα διαστέλλεται αφού είναι ανελαστικό; Εδώ είναι το θέμα. Το νήμα δεν θα τεντώνεται. Θα είναι πάντα ανάλογο τον αποστάσεων που μεγαλώνουν. Σαν να ήταν πάντα τόσο. Η ιδιότητα εξ αρχής είναι να έχει αυτήν την αναλογία και να ενώνει τους γαλαξίες. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό (Αν δεν είναι επειδή δεν το περιέγραψα καλά, γάμα το. Μια παπάρα σκέφτηκα έτσι κι αλλιώς! Αλλά μ' αρέσει).
Αυτό ακριβώς υποστηρίζω και εγώ!
Το νήμα σου το είχα ψηφίσει θετικά (για την εξέλιξη). Δεν το διάβαζα όμως ρε φίλε, βαριόμουνα. Αλλά από το πέσιμο που σου κάνανε κι εσύ επέμενες κάτι μου κινητοποίησε και ήμουν υπέρ σου.
Τέλος!
... τα σημεία κάτω από το τσιρότο, δεν θα απομακρύνονται λόγω της διαστολής του μπαλονιού. Το τσιρότο, τα κρατάει σε σταθερές αποστάσεις.

Γύπας έγραψε:nrg έγραψε:
Αυτό ακριβώς υποστηρίζω και εγώ!
Αν λες αλήθεια μου ενισχύεις το να σε πάω ακόμα πιο πολύ.Το νήμα σου το είχα ψηφίσει θετικά (για την εξέλιξη). Δεν το διάβαζα όμως ρε φίλε, βαριόμουνα. Αλλά από το πέσιμο που σου κάνανε κι εσύ επέμενες κάτι μου κινητοποίησε και ήμουν υπέρ σου.

Γύπας έγραψε:nrg η απάντησή μου για το ανελαστικό νήμα είναι ότι δεν θα σπάσει. Θα διατηρεί απλά την αναλογία του με τους γαλαξίες και τις αποστάσεις του. Δηλαδή θα διαστέλλεται κι αυτό. Μα πως θα διαστέλλεται αφού είναι ανελαστικό; Εδώ είναι το θέμα. Το νήμα δεν θα τεντώνεται. Θα είναι πάντα ανάλογο τον αποστάσεων που μεγαλώνουν. Σαν να ήταν πάντα τόσο. Η ιδιότητα εξ αρχής είναι να έχει αυτήν την αναλογία και να ενώνει τους γαλαξίες. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό (Αν δεν είναι επειδή δεν το περιέγραψα καλά, γάμα το. Μια παπάρα σκέφτηκα έτσι κι αλλιώς! Αλλά μ' αρέσει).

Freisinniger έγραψε:zteo έγραψε:http://www.gazzetta.gr/plus/diethni/article/1208884/efyge-o-stiven-hokingk
Καλο ταξιδι Στιβεν.
![]()
Kαταρχήν ο άνθρωπος ονομάζεται STEPHEN όχι STEVEN