Πριν κανένα μήνα η χρήστης Μύθηρα μοιράστηκε μαζί μου ένα κείμενο στ' οποίο ασκεί σφοδρή κριτική έναντι των δυο πυλώνων της σύγχρονης φυσικής: τη σχετικότητα και την κβαντομηχανική. Το συμπέρασμά της είναι ότι τα λαμπρότερα μυαλά της φυσικής δεν ξέρουν τι κάνουν κι ότι όλη η φυσική του 20ού και 21ου αιώνα είναι μπαρούφες.
Αφού αποφάσισα τελικά να κάτσω και να μελετήσω το συγκεκριμένο κείμενο σε βάθος, μπήκα στον πειρασμό να γράψω ένα δικό μου άρθρο σαν απάντηση στα επιχειρήματα που παρουσιάζει η Μύθηρα ενάντια στη σύγχρονη φυσική.
Ομολογώ πως δεν ήταν μια εύκολη δουλειά, μιας και χρειάστηκε να ξεσκονίσω κάποιες απ' τις γνώσεις μου αλλά να μάθω και μερικά νέα πράματα εδώ κι εκεί. Ίσως κάποιοι από σας το βρουν ενδιαφέρον. Εγώ, πάντως, χάρηκα που βρήκα την ευκαιρία να ξανασχοληθώ με ορισμένα ζητήματα που 'χα ν' αγγίξω απ' το πανεπιστήμιο.
Καλό διάβασμα και καλή Ανάσταση σ' όλους!





